URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Magazin

România va trece la ora de iarnă
Magazin
Duminică, 29 octombrie, România va trece la ora de iarnă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, vom "câştiga" o oră suplimentară de somn, deoarece ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel încât ora 4 devine ora 3.
28 Octombrie 2023, 12:00
Ed Sheeran va concerta pentru a doua oară în România. Cât costă biletele
Magazin
Cântăreţul britanic Ed Sheeran va concerta pentru a doua oară în România, pe data de 24 august 2024, pe Arena Naţională. Biletele au fost puse în vânzare joi şi costă între 299 şi 599 de lei.
26 Octombrie 2023, 14:15
Veste îngrijorătoare pentru fanii BUG Mafia. Caddilac a fost internat în spital
Magazin
Dragoș Vlad-Neagu, cunoscut sub numele de Caddilac, unul dintre cei trei membri ai BUG Mafia, a fost internat în spital, marți, după ce ar fi suferit un ”infarct minor”, au anunțat colegii de trupă printr-o postare pe rețelele de socializare.
26 Octombrie 2023, 08:50
„Subteran”: Netflix anunță un serial original românesc, cu Ana Ularu și Florin Piersic jr.
Magazin
Netflix anunță că produce un serial original românesc, cu Ana Ularu și Florin Piersic jr.. Prezentat drept un serial polițist, „Subteran” va spune povestea unei mame care lucrează în IT şi ajunge să lupte sub acoperire împotriva interlopilor bucureşteni care i-au schimbat viaţa.
24 Octombrie 2023, 16:55
Actrița Meryl Streep și soțul ei s-au despărțit, după 45 de ani de căsnicie
Magazin
Una dintre cele mai lungi căsnicii de la Hollywood s-a încheiat. Actrița Meryl Streep și soțul ei Don Gummer au anunțat că s-au despărțit, după 45 de ani de căsnicie. Cei doi spun că erau separatți de mai bine de șase ani. 
22 Octombrie 2023, 13:40
The Rolling Stones a lansat un nou album, după 18 ani (VIDEO)
Magazin
Cu Mick Jagger ajuns la 80 de ani, legendara trupă The Rolling Stones a lansat vineri un nou album, „Hackney Diamonds”, primul din ultimii 18 ani. Înainte de lansare, trupa a ținut o petrecere într-un club din New York, unde invitata surpriză a fost Lady Gaga.
21 Octombrie 2023, 10:28
Orădeanul Janni Alexandridis a câștigat „Chefi la cuțite” (FOTO)
Știri Bihor
Janni Alexandridis, tânărul de 23 de ani cu mamă orădeancă și tată grec, și totodată „cuțitul de aur” al lui chef Florin Dumitrescu, a câștigat show-ul culinar „Chefi la cuțite”. 
Marea finală, în seara asta: Orădeanul Janni, între cei trei finalişti ai show-ului culinar Chefi la cuţite (FOTO)
Timp liber
Miercuri, 18 octombrie, este seara Marii Finale a sezonului 12 Chefi la cuțite - o seară în care presiunea şi emoţiile vor fi uriaşe, pe măsura dorinţei unei victorii categorice. În competiția finală a intrat și Janni Alexandridis, cuțitul de aur al lui chef Florin Dumitrescu, un tânăr de 23 ani cu mamă orădeancă și tată grec. Emisiunea va fi difuzată de Antena 1 și AntenaPLAY, de la 20:30.
18 Octombrie 2023, 17:18
Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea nu vor mai fi jurați la „Chefi la Cuţite”. Au refuzat să filmeze noul sezon
Magazin
Antena 1 a anunţat că juraţii emisiunii culinare "Chefi la Cuţite", Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea nu vor mai face parte din show-ul care a cucerit o mulţime de telespectatori.
13 Octombrie 2023, 11:52
Mircea Bravo și Bunica din Chinteni revin la Oradea. Moment special la Festifall (VIDEO)
Știri Oradea
Mircea Bravo și bunica din Chinteni revin duminică la Oradea pentru a-și promova filmul Nuntă pe Bani, intrat recent în cinematografe. Alături de ceilalți membri ai echipei, comediantul se va întâlni cu fanii la cinema, dar și în centrul orașului, la Festifall.
11 Octombrie 2023, 19:30
O tânără de 21 de ani din Oradea concurează la „Love Island”, cea mai nouă emisiune de la Pro TV (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
O tânără în vârstă de 21 de ani din Oradea, Josephinka Smolena, care lucrează ca stewardesă, face parte din grupul celor cinci fete care își caută jumătatea în cadrul emisiunii „Love Island”. Show-ul va avea premiera, luni, de la ora 23, la Pro TV.
Un român a câștigat finala „America's Got Talent”. Numărul care i-a adus 1 milion de dolari (VIDEO)
Magazin
Românul Adrian Stoica și câinele lui Hurricane (Uragan) au câștigat finala concursului „America's Got Talent” și premiul cel mare de un milion de dolari. Cei doi au prezentat un număr spectaculos de dresaj canin.
29 Septembrie 2023, 11:20
Nelu Vlad şi Azur, cântec pentru Mihai Tudose și podul din Brăila: „Curajos peste măsură, a semnat ca un bărbat și avem podul cel mai înalt”
Magazin
Nelu Vlad și formația Azur au lansat o piesă închinată lui Mihai Tudose, fost premier al României din partea PSD, care ar fi „semnat ca un bărbat” să se facă podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila. Întrebat în direct la Digi24 dacă a fost plătit să lanseze astfel de melodie pentru un politician, Nelu Vlad s-a enervat și a evitat un răspuns clar.
28 Septembrie 2023, 18:48
Rapperul Guess Who a ieșit pozitiv la drugtest (VIDEO)
Magazin
Rapperul Guess Who a ieșit pozitiv la drugtest, miercuri, după ce a fost oprit de polițiștii de circulație din București în zona Piața Victoriei.
27 Septembrie 2023, 17:45
Arhiepiscopia Sibiului cere retragerea filmului „Arsenie. Viaţa de apoi” de la Festivalul ASTRA Film (VIDEO)
Magazin
Arhiepiscopia Sibiului a transmis o scrisoare deschisă către organizatorii Festivalului ASTRA Film, solicitând retragerea filmului "Arsenie. Viaţa de apoi" din selecţia evenimentului. Reprezentanţii Arhiepiscopiei susţin că filmul ar transmite un mesaj discriminator şi jignitor, că ar reprezenta un "demers neomarxist" şi că aduce un prejudiciu de imagine Bisericii Ortodoxe Române şi valorilor culturale româneşti.
26 Septembrie 2023, 16:31
A gătit pentru Lewis Hamilton şi Usain Bolt. Un tânăr de 23 de ani, cu mamă orădeancă și tată grec, a primit cuţitul de aur la „Chefi la cuţite” (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Janni Alexandridis, un tânăr în vârstă de 23 de ani a cărui mamă este originară din Oradea, a primit cuţitul de aur din partea lui chef Florin Dumitrescu în cadrul emisiunii-concurs "Chefi la cuţite" de la Antena 1. Concurentul le-a povestit cum s-a făcut remarcat în lumea culinară internaţională şi a gătit inclusiv pentru sportivi celebri - Lewis Hamilton şi Usain Bolt - şi pentru cântăreaţa Selena Gomez.
18 Septembrie 2023, 16:15
TikTok a primit o amendă uriașă de la UE. De ce a fost sancționată rețeaua de socializare
Magazin
Rețeaua de socializare TikTok a primit o amendă de 345 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru încălcarea regulilor de protecție a datelor (GDPR).
15 Septembrie 2023, 16:01
Șefa IȘJ Dâmbovița s-a făcut de râs cu un discurs jalnic la deschiderea școlii (VIDEO)
Magazin
Șefa Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița s-a făcut de râs la deschiderea școlii. După ce pe 1 septembrie și-a preluat mandatul în fruntea IȘJ, PSD-ista a fost invitată să vorbească la ceremonia prilejuită de debutul anului școlar ținută la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur, din Târgovişte. Ea s-a poticnit în repetate rânduri, ba a făcut și un dezacord. 
13 Septembrie 2023, 14:45
Novak Djokovic face istorie: a câștigat al 24-lea titlu de grand slam (VIDEO)
Magazin
Tenismenul sârb Novak Djokovic a câștigat trofeul US Open după ce l-a învins în doar trei seturi, 6-3 7-6 (7-5) 6-3, pe rusul Daniil Medvedev, într-un meci care a fost urmărit de o mulțime de fani și celebrități pe arena din New York. Cu această performanță, „Nole” a ajuns la un total de 24 de trofee de mare șlem, cele mai multe din istoria circuitului. 
11 Septembrie 2023, 12:01
Cristiano Ronaldo și-a pus hotelul de lux la dispoziția supraviețuitorilor cutremurului din Maroc (FOTO)
Magazin
Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a făcut un gest lăudabil, după cutremurul devastator din Maroc: a pus la dispoziția supraviețuitorilor hotelul său de 4 stele din Marrakech.
10 Septembrie 2023, 19:39
Prosecco, în pericol. De ce ar putea să dispară una dintre cele mai îndrăgite băuturi ale Europei
Magazin
Unul dintre vinurile preferate ale Europei ar putea să „sece” din cauza schimbărilor climatice, avertizează specialiștii. Prosecco, un vin spumant produs în podgoriile montane din Italia, este una dintre cele mai îndrăgite băuturi alcoolice din Europa, dar o analiză recentă arată că recoltele sunt „fragile și sub amenințare”.
09 Septembrie 2023, 19:02
O parte din Marele Zid Chinezesc, distrusă de doi muncitori care au vrut să facă o scurtătură
Magazin
Marele Zid Chinezesc, un monument impresionant al lumii antice, a fost distrus pe o porţiune din centrul Chinei de doi muncitori care au vrut să facă o scurtătură cu excavatorul prin zid. 
05 Septembrie 2023, 20:45
Record: Cântăreaţa Taylor Swift a devenit prima artistă care atinge 100 de milioane de ascultători pe lună pe Spotify (VIDEO)
Magazin
Cântăreaţa şi compozitoarea americană Taylor Swift a stabilit un nou record în industria muzicală. Gigantul Spotify a anunțat că Swift a devenit prima artistă care a obţinut un număr de 100 de milioane de ascultători pe lună pe platforma de streaming.
30 August 2023, 18:18
Vopseaua care răcește: O aplici pe acoperiș și reduce cu 7 grade temperatura din clădire!
Magazin
După o vară în care recorduri de temperatură au fost doborâte în toată Europa, o firmă din Franța pare că va da lovitura cu produsul său inovativ: vopseaua pentru acoperiș care poate reduce chiar cu 7 grade temperatura din interiorul clădirii.
29 August 2023, 17:41
Serena Williams a născut o fetiţă. Soţul tenismenei: 'Mă simt recunoscător'
Magazin
Serena Williams şi soţul ei, Alexis Ohanian, au devenit din nou părinţi. Campioana de tenis a adus pe lume o fetiţă, pe nume Adira River Ohanian, conform anunțului făcut marți de tată. 
23 August 2023, 15:40
Rihanna a devenit mamă a doua oară: a născut încă un băiețel
Magazin
Cântăreața Rihanna a devenit mamă pentru a doua oară. Informația a fost făcută publică de site-ul TMZ, conform căruia interpreta a născut, în secret, un băiețel, la începutul acestei luni.
22 August 2023, 11:19
Grădina otrăvitoare: Locul unde cresc cele mai periculoase plante de pe lume, inclusiv una care provoacă dureri greu de imaginat (FOTO/VIDEO)
Magazin
Într-o anumită grădină botanică din Marea Britanie, nicio plantă nu poate fi culeasă, mirosită sau măcar atinsă. „The Poison Garden”, adică „Grădina otrăvitoare”, este locul unde cresc cele mai toxice plante din lume, care pot omorî oameni fără probleme. Recent, grădina a anunțat o nouă achiziție: Gympie-Gympie, sau urzica australiană, planta care provoacă dureri oribile pentru oricine o atinge.
20 August 2023, 11:51
Ultimul trend în turismul din Singapore: croazieră de lux, împreună cu pisica! (FOTO/VIDEO)
Magazin
O companie din Singapore a lansat o ofertă turistică inedită și care prinde la public: croaziere de lux gândite pentru stăpânii de pisici și iubitele lor feline.
Oops, Britney a făcut-o din nou! Cântăreața a divorțat, după doar 14 luni de mariaj (VIDEO)
Magazin
Sam Asghari, soțul artistei Britney Spears, a inițiat procedurile de divorț la doar 14 luni de la căsătoria lor. Despărțirea cuplului a fost declanșată de mai multe certuri, în care bărbatul a acuzat-o pe solistă de infidelitate.
18 August 2023, 19:17
„Homosexualitatea nu este un trend”. Emil Rengle povestește cum a reacționat tatăl său când a aflat că fiul lui este atras de bărbați (VIDEO)
Magazin
Cunoscutul coregraf orădean Emil Rengle a fost recent invitatul podcastului "Te ascult", moderat tot de o orădeancă, prezentatoarea emisiunii "Bravo, ai stil", Ilinca Vandici, tema principală fiind percepţia societăţii asupra comunității LGBT+. Emil Rengle a povestit despre mai multe experiențe prin care a trecut pentru a se descoperi pe sine, detaliind și momentul în care a destăinuit familiei că este atras de bărbați.
13 August 2023, 17:31
  1 2 3  5  7 8 9  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON