URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2014, 07:46

V-aţi bătut joc! La premierea elevilor merituoşi, Primăria Oradea a ignorat 12 olimpici pentru a face... economii

V-aţi bătut joc! La premierea elevilor merituoşi, Primăria Oradea a ignorat 12 olimpici pentru a face... economii DUPĂ NOROC! Devenită deja o tradiţie, premierea elevilor orădeni cu rezultate deosebite s-a făcut la finele lui 2013 după o singură regulă: a chivernisirii banilor. Drept urmare, doar 29 de tineri au avut norocul să primească din partea Primăriei diplome de merit şi cei 600 de lei, iar o duzină de olimpici au rămas pur şi simplu pe dinafară. Ca şi cum meritele lor ar fi mai puţin valoroase...
V-aţi bătut joc! La premierea elevilor merituoşi, Primăria Oradea a ignorat 12 olimpici pentru a face... economii PREMIU PENTRU ABSENŢĂ. În timp ce 12 premianţi la olimpiadele şcolare naţionale au fost omişi de pe lista celor recompensaţi, viceprimarul Ovidiu Mureşan i-a înmânat unei tinere de la Colegiul Emanuil Gojdu, Borbely Andrea (foto), o diplomă de excelenţă şi 600 lei, chit că aceasta nici măcar nu s-a prezentat la faza pe ţară a concursului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu e bucurie mai mare pentru un părinte decât să vadă cum copilul său are rezultate la învăţătură pe măsura strădaniilor şi că acestea îi sunt recunoscute. Aşa au simţit, în ajun de Moş Nicolae, şi orădenii ai căror copii au fost premiaţi taman de edilii oraşului, pentru performanţele şcolare.

Pe cât de lăudabilă a fost iniţiativa Primăriei, însă, pe atât de jenant a fost materializată. BIHOREANUL a aflat că lista premianţilor a fost târguită de reprezentanţii municipalităţii şi de cei ai Inspectoratului Şcolar aproape ca la piaţă, iar din lipsă de bani, edilii au cerut ca numărul elevilor premiaţi să fie fix de 29. Asta, deşi Oradea a avut peste 50 de tineri cu performanţe. Iar pentru ca nedreptatea să fie completă, au fost recompensaţi inclusiv elevi care nu au meritat!

Moment festiv

La şedinţa Consiliului Local din 5 decembrie 2013, 29 de elevi orădeni şi 15 studenţi ai Universităţii din Oradea au fost invitaţi speciali. Primăria a selectat tinerii cu rezultate deosebite la învăţătură, pentru a-i premia şi a le stimula excelenţa şi pe viitor. În cadrul şedinţei, viceprimarii Mircea Mălan şi Ovidiu Mureşan au înmânat fiecăruia câte o diplomă de merit, plus câte 600 de lei. Iniţiativa a fost aplaudată de toţi consilierii, fiind apreciată şi de jurnalişti şi de orădenii de rând, bucuroşi că municipalitatea pune preţ pe valoare.

03_Vasile_Ieran_bihoreanul.jpgCitind relatările din presă, o zi după reuniunea Consiliului Local, orădeanul Vasile Ieran (foto) a rămas, în schimb, perplex. Nu de alta, dar fiica sa, Carla Antonia Ramona, câştigase anul trecut locul III la Olimpiada Naţională de Franceză, şi nu fusese invitată la festivitate.

Absentă, dar premiantă!

Omul a fost curios să vadă cine sunt elevii premiaţi şi cu cât au fost mai buni decât fata lui. Cum lista Primăriei nu cuprindea decât numele elevilor şi şcoala de la care provin, şi-a adâncit cercetările şi a aflat, de pe site-ul Ministerului Educaţiei, ce performanţă avusese fiecare anul trecut. În cazul unora rezultatele erau de necontestat: premii şi menţiuni la diferite olimpiade naţionale. La alţii, însă, n-a găsit nimic!

"Cu stupoare am constatat că a fost premiată o elevă de clasa a X-a de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Borbely Andrea, care la Olimpiada Naţională de Latină a fost absentă şi din acest motiv se regăseşte pe ultimul loc în clasamentul Ministerului Educaţiei", explică Vasile Ieran. Altă bizarerie: un alt elev, tot de la Gojdu, a fost premiat de municipalitate pentru că la Olimpiada Naţională de Informatică s-a clasat pe locul... 22!

În acelaşi timp, olimpici adevăraţi nu s-au regăsit pe lista "excelenţilor". "Am identificat 12 elevi cu performanţe deosebite la olimpiade care nu au primit premii de la Primărie, deci nu le-a fost recunoscut meritul", spune orădeanul. Printre aceştia, Tontea Natanael Pavel, care luase locul I la Olimpiada de Limba Germană, sau doi elevi clasaţi pe locurile III la Franceză (Marge Constantin) şi Religie-Alianţa Evanghelică (Corb Gherghina Andreea). Restul premianţilor nerăsplătiţi, până la 12, câştigaseră menţiuni la olimpiadele naţionale ale altor discipline.

Căruţa înaintea calului

Cu "temele" făcute, Ieran a înaintat Primăriei un memoriu prin care a cerut ca toţi elevii care au luat premii I, II, III sau menţiuni la olimpiadele naţionale să-şi primească recompensele cuvenite. Ieran s-a dus inclusiv în audienţă la viceprimarul Ovidiu Mureşan, care a pasat vina Inspectoratului Şcolar, deoarece acesta a întocmit lista premianţilor. "Eu consider totuşi că Primăria este de vină, pentru că Primăria a organizat acţiunea şi a acordat premiile, deci avea obligaţia să se asigure să fie premiaţi toţi elevii cu rezultate deosebite, fără discriminare", zice bărbatul.

03_daniel_negrean_bihoreanul.jpgŞeful IŞJ Bihor, Daniel Negrean (foto), recunoaşte că unii elevi se pot considera nedreptăţiţi, dar susţine şi el că vina nu-i aparţine. "Când Primăria ne-a cerut lista elevilor cu performanţe remarcabile, noi am remis o listă cu 54 de elevi care au obţinut rezultate bune la olimpiade şi concursuri. Apoi, domnul Eduard Florea (n.r. - directorul economic al Primăriei) ne-a cerut să reducem lista, deoarece Primăria nu are bani decât pentru 29 de elevi", spune Negrean.

Înainte de a şti câţi olimpici merită să fie recompensaţi, Primăria a stabilit un buget ce permitea recompensarea fiecăruia cu câte 600 de lei. Când a văzut că banii nu-i ajung, Florea a cerut direct reducerea listei, deşi - ca să salveze penibilul situaţiei - ar fi putut opta pentru diminuarea sumei care să fie acordată fiecăruia din cei 54 de elevi. "În aceste condiţii am lăsat la latitudinea inspectorilor de specialitate să aleagă, la fiecare disciplină, elevii care vor fi premiaţi", adaugă Negrean.

Chetă la inspectori

03_florin_nicoara_bihoreanul.jpgAşa a rezultat lista finală, cu 29 de poziţii, făcută de inspectori, dar în absenţa unor criterii obiective şi precis stabilite. "Nu există un regulament de premiere şi nu ni s-a spus cum să alegem elevii. Disciplinele nu pot fi comparate, numărul de participanţi la fiecare olimpiadă este diferit. Ca urmare, am făcut alegerea în aşa fel încât să avem premianţi la fiecare disciplină", spune inspectorul de matematică Florin Nicoară (foto), cel care s-a ocupat de centralizarea listei. Altfel spus, au ales după cum a crezut fiecare că e mai bine. "Am spus Primăriei că nu e corectă procedura şi că fondul de premiere ar trebui împărţit tuturor elevilor", se scuză Negrean.

Chiar dacă nu-şi condamnă colegii pentru cum au selectat elevii premiaţi, Negrean recunoaşte că lista transmisă Primăriei conţine, în plus, şi o eroare gravă: tânăra de la Gojdu care nici nu s-a prezentat la Olimpiada Naţională de Latină. "Acolo a fost într-adevăr o greşeală, eleva nu trebuia să fie pe listă. Dar n-o să mergem să-i cerem banii înapoi, aşa că am pus bani noi, inspectorii, ca să returnăm Primăriei suma dată ei", zice inspectorul-şef.

Vinerea trecută, banii recuperaţi prin acest "sistem românesc" de municipalitate au ajuns la Carla Ieran, împreună cu diploma de merit aferentă. Cu toate acestea, Primăria a tipărit diploma tot cu data de 5 decembrie 2013, ca şi cum tânăra ar fi fost răsplătită laolaltă cu ceilalţi, nu "sărită" de la premierea de care a beneficiat doar după demersurile tatălui ei.

"Asta e!"

03_eduard_florea_bihoreanul.jpgÎntrebaţi de BIHOREANUL de ce au optat pentru o clasificare discriminatorie, al cărei singur "criteriu" a fost "economia" la buget, reprezentanţii municipalităţii dau neputincioşi din umeri. "Aceasta a fost varianta aleasă de Primărie. Poate pe viitor o vom regândi", spune directorul economic Eduard Florea (foto). Şi vicele Mureşan găseşte scuze: "N-am vrut să le dăm tinerilor sume nesemnificative, de aceea am ţinut să dăm fiecărui premiant câte 600 de lei. Cum a făcut Inspectoratul lista, e responsabilitatea lor. Noi n-am zis că premiem toţi olimpicii, ci că premiem excelenţa". După ce criterii ar fi trebuit să selecteze IŞJ "excelenţa" Mureşan nu mai spune însă, ca şi cum ar fi normal ca recompensele să fie date "pe sărite".

Viceprimarul nu acceptă reproşul că intenţia Primăriei a fost prost materializată şi că ea putea fi pusă în practică bine încă din start, dacă, de pildă, se stabilea că fondul de premiere urma să fie împărţit în mod egal tuturor olimpicilor naţionali ori dacă erau premiaţi numai elevii care au obţinut cele mai înalte clasări. "Aşa ajungem la acuze de ce n-a dat Primăria mai mulţi bani. Altădată nici n-o s-o mai facem, asta e!", a încheiat Mureşan, supărat ca... viceprimarul pe oraş. De parcă n-ar fi mai simplu ca Primăria să facă o premiere corectă, cu reguli clare şi cu responsabilitate. În fond, o face din banii noştri, pentru noi...


AN DE AN
De la excursii la plicul cu bani

Premierea elevilor olimpici are loc în Oradea anual începând din 2009, la iniţiativa primarului Ilie Bolojan. Până anul trecut, pe lângă diplome şi aplauze, elevii au fost recompensaţi cu excursii în ţară ori chiar şi la Viena. În 2013, însă, municipalitatea a decis să le ofere tinerilor bani, adăugând pe lista excelenţilor şi 15 şefi de promoţii din cadrul Universităţii din Oradea, câte unul de la fiecare facultate. Cu toate acestea, după cum susţine inspectorul-şef Daniel Negrean, în fiecare an Inspectoratul Şcolar a trebuit să lase pe dinafară elevi olimpici, din pricina limitărilor bugetare impuse de Primărie pentru fondul de premiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Sa traiasca baietii destepti si " inteleptii " care ne conduc.....stiu ei de ce !
.....ce noroc avem noi cu inteleptii ,cu baietii astia destepti care ne conduc tara, orasul,ce ne-am face fara ei. Mai bine prost decat fara caracter,fara coloana vertebrala......... fripturistilor,tot inainte !.......
Postat 18 Ianuarie 2014, 11:03 de xyz-q
Sa traiasca baietii destepti,si securistii care ne conduc destinele !
.....ce noroc avem noi cu inteleptii ,cu baietii astia destepti care ne conduc tara, orasul,ce ne-am face fara ei. Mai bine prost decat fara caracter,fara coloana vertebrala......... fripturistilor,tot inainte !.......
Postat 18 Ianuarie 2014, 11:01 de xyz-q
Parca
Conform ultimului recesamant se parea ca nr. locuitorilor din Oradea a scazut ....dar acum parca prostii sunt mai multi .....unul arunca o piatra si multi prosti sar sa o prinda .....
Postat 16 Ianuarie 2014, 22:15 de MARCEL
...... fosti activisti PCR,la treaba !
@Sandu,@Oradean,@David....ce atitudine cetateneasca,tovaraseasca,de fosti activisti PCR-isti.......care nu precupetesc nici un efort in a-si apara ineresele si pe ai lor camarazi (tovarasi de suferinta).......Bolojan,Ovidiu,Florea sau Negrean ...........cum sunt ei tot timpul ponegriti si insultati,pentru te miri ce ,de indivizi certati cu Legea,forte reactionare , chiar legionare....... Saracutii de ei,nu vedeti cat de pricajiti arata.......tot cu gandul la binele obstei.......Ia mai lasatii sa LUCREZE ei dracia dracului de treaba ! Ce credeti voi ca asa usor e sa conduci un oras ?
Postat 16 Ianuarie 2014, 02:09 de xyz-q
TREABA MARE- Primaria e USCATA si CURATA!
@Oradean si @David : Deci "Bate saua sa priceapa IAPA" ar fi corect....Din DEX (A bate șaua (ca) să priceapă (sau să înțeleagă) iapa = a da să se înțeleagă ceva în mod indirect, a face aluzie la ceva.). Deci sa intelegem prin descrierea d-tale ca nu se pune pret pe olimpicii bihoreni si daca atat pot inspectorii si profesorii .... mai bine lipsa...Deci supararea lui Muresan ar fi mai corecta.... Firmele din Eurobusiness park cauta munca calificata nu fizica... desi cei mai multi lucreaza la banda... (vezi cazul Hanil s.a.). Baiu' este ca se obtin diplome furate si nu pe merit plus de FURAT fura multe firme abonate la banii publici impreuna cu unii functionari publici care au ceva diplome ... Daca verifici fimele ce lucreaza cu Primaria, acestea au in marea majoritate, 95% din cifra de afaceri obtinuta doar din lucrari efectuate pe bani publici! Asa ca sunt probleme mai mari in oras echivalente unei TREBI MARI care trebuie rezolvate de dragii nostri functionari. UNUL nu ar recunoaste ca a gresit ... AVEM DE FACUT TREBURI MARI!
Postat 15 Ianuarie 2014, 15:21 de Adi Oradeanul
CIUDAT
nu este vina primarului ci a acestui sef neavenit al isj bh care trbuia sa faca o lista prin care sa se incadreze in suma respectiva.Un inspector sef care a intrat in oras cu 5 sau6 premiaza olimpici...
Postat 15 Ianuarie 2014, 13:25 de andra
.
ce stire de cacat. Pe cine intereseaza premierile alea? sunt probleme mult mai mari in oras care trebe rezolvate asa ca nu mai atacati primaria si primarul.
Postat 15 Ianuarie 2014, 12:55 de David
Bataie de joc fata de viitorul orasului
Si ne miram ca fuge lumea din Oradea cum termina studiile, la bataia de joc la care e supusa demprimarie de ori de cate ori se iveste ocazia, halal economie Bolovane, tu ai nevoie de taranoi ca tine care sa munceasca ca sclavi in parcurile industriale facute din banii nostri pe 900 de lei ca apoi sai jecmanesti cu cele mai mari taxe din tara, cele mai scumpe bilete, parcari etc ...
Postat 15 Ianuarie 2014, 12:22 de john
Re: Nelu vaida
Ba sa nu faca nimic, dar chiar nimic, pentru ca e mult mai ieftin pentru noi ceilalti.
Postat 15 Ianuarie 2014, 12:10 de Blue
Tandemul Bolojan-Negrean loveste din nou !
Iar celalat tandem, care pare un cuplu deja format (Muresan-Malan), asigura spatele primului 'educator' al municipalitatii ! Niste derbedei si niste neaveniti au ajuns sa premiaze copii oradeni, facand din asta o mascarada de toata mila ! Vai de Oradea !
Postat 15 Ianuarie 2014, 12:08 de Baby
ceata deasa
In ce consta reactia oamenilor care ar avea ceva de spus ? TACERE si multa indiferenta,ne obisnuim cu nedreptatea si mergem mai departe.Imi pun intrebarea cum se simt parintii si profesorii care vin la decernarea unor premii pe care nu le merita?Asa reusesc sa invete copilul sa primeasca ceva gratis.Bietul copil,instrument de lucru" pentru sistem ,DUPA MUNCA SI RASPLATA.
Postat 15 Ianuarie 2014, 12:06 de liana danciu
@adi
Din articol reiese clar ca lista a fost facuta de Inspectorat, asa ca e vina lor ca nu au selectat primii 29 elevi cu adevarat merituosi, dupa niste reguli clare (puteau face o procedura de selectie, nu s-o faca dupa ureche, ca doar sunt mari profesori!). De la Muresan n-aveau ce astepta! Ca de obicei, in pur stil mioritic, se bate saua sa priceapa calul si o haita hamesita si turbata latra pe langa. In alta ordine de idei, doar pentru lichele munca fizica poate fi o rusine. Ce e rau sa fii muncitor si sistemul de invatamant sa pregateasca muncitori, daca economia de asta are nevoie? Ori tot din Miorita ati invata ca e mai bine sa furi de la altul decat sa muncesti cinstit pentru un ban, sau sa faci facultati ca dupa aia sa ai diplome de folosit pe post de hartie igienica?
Postat 15 Ianuarie 2014, 12:03 de Oradean
de ce oare nu ne miram de aceste erori??
De ce oare nu ne mira faptul erorilor strecurate? Cum se face ca exact gojdistii sunt cei premiati si daca sunt pe lista absentilor, sau sunt in coada clasamentului? Cine si de ce ii sustine? Cine si ce interese are sa promoveze doar acest colegiu? Si atunci cum sa nu fie de inteles revolta taticului al carui copil este omis sau taiat de pe lista? cum oare se face ca exact de la eminescu este copilul nedreptatit?cine si de ce nu iubeste Eminescu? sau ce pacate platesc eminescienii de sunt nedreptatiti? Stati si meditati. E simplu.
Postat 15 Ianuarie 2014, 11:31 de eu
Mutil da prosti?! Oare cine a zis?
@Sandu Sa luptam pentru Oradea!!! Primaru' a avut o initiativa buna in 2009 si voi nu o apreciati.... Ce tot sariti la gatu primarului (bine ca ati trecut de mustata- ca nu mai e...) ? Uite are grija de viitorul copiilor nostri, ii vrea muncitori de mici, pentru ca firmele din parcul industrial sa beneficieze de personal calificat! MAXIM Si sa nu uitati oradeni SA LUPTAM pt. ORADEA!!! Poate ca suntem muti dar nu toti prosti! Nu va convine?
Postat 15 Ianuarie 2014, 11:27 de Adi Oradeanul
Primaria nu are bani
Primaria nu are bani, probabil din cauza contractelor paguboase de gen pod Macho, care anu acesta ar trebui terminat :) asa ca nu mai cereti bani ptr alte "absurditati" .
Postat 15 Ianuarie 2014, 11:09 de Oradean
corect
@Sandu: nu e vina Inspectoratului de data aceasta! ce sa vezi, erau mai multi elevi merituosi decat se asteptase Primaria. Nu, Primaria trebuia sa accepte prima Lista a Inspectoratului!
Postat 15 Ianuarie 2014, 10:34 de TDS
Multi ....
" La premierea elevilor merituoşi, Primăria Oradea a ignorat 12 olimpici pentru a face... economii " E CLAR CA VINA APARTINE INSPECTORATULUI SCOLAR ....DAR TOTI SARITI LA GATUL PRIMARULUI ..... sa va fie rusine .... Inspectoratul Scolar a facut listele si trebuie sa-si asume greseala ...
Postat 15 Ianuarie 2014, 10:17 de Sandu
adevaratul roman
Nu inteleg de ce va mirati. Cei care invata n-au ce cauta in Romania. Copii care sunteti destepti, va recomand sa mergeti acolo unde sunteti apreciati. In aceasta tara se promoveaza incultura, lipsa bunului simt, se premiaza prostia, dealtfel nu e de mirare. Deci? De ce va mirati? Cei premiati probabil corespund acestui tip de OM NOU creat de aceasta tara.
Postat 15 Ianuarie 2014, 09:39 de cetatean roman
Invatamantul profesional e VIITORUL!
Dl.@DAN, @ORADEAN, etc. ... ce oameni fara viziune si rai .....Nu dl. Bolojan a initiat "miscarea" de premiere? Se incadreaza in specificul nostru mitic traditional "pai eu te-am facut eu te omor"! Si acum daca a observat ca se cauta persoane calificate pt. BANDA care e problema? Decat liceeni cu diplome olimpiade(ce demodat suna!?) nu mai bine cu o scoala profesionala? Dupa sloganul firmelor PROFIT MAXIM din parcul industrial(ca doar de aceea au venit in Oradea, nu de dragul lui Bolojan...) acestia au cautare, desi nu le vad investind in aceste forme de instruire.... vom vedea in vara facilitatile oferite de firme elevilor si cati elevi vor profita de acestea.... Si in acest an au fost 2 clase Eurobusiness cu bursa dar nu cred ca s-au ocupat toate locurile... Si stiti ceva din ABSOLVENT DE LICEU SI FACULTATE poti face si lucrator la banda, dar invers mai greu! Poate daca apelezi la privatele din Marghita, Vadu Crisului, Arad etc. Unii din functionarii publici care ne conduc stiu despre ce vorbesc! Asa ca pana atunci ... PROFIT MAXIM (pt. unii) MAXIM AM ZIS! Pardon a zis Bolojan...
Postat 15 Ianuarie 2014, 09:17 de Adi Oradeanul
un porc
Bolojan, de ce dracu vrei neaparat sa distrugi invatamantul din oradea ?????????? Fa parcari. Fa copii. *. da lasa invatamantul in pace.
Postat 15 Ianuarie 2014, 08:51 de Nelu vaida
rusine tutror
Rusine tuturor!Va incercati fiecare nivelul la care puteti ajunge cu minciuna si scuzele,este penibil.Pacat ca avem copii pregatiti si acesti oameni fara coloana vertebrala sa ii evalueze.Pot garanta ca multi dintre ei nu stiu nici sa poarte un dialog cu olimpicii adevarati,nu cei alesi aleatoriu,sau cu interes....Minciuna incepe de jos,mai este pe lista o fata care are locul 9 la olimpiada de romana verificati pe listele cu rezultate clasa 8.Oare cati mai sant din cei 29?
Postat 15 Ianuarie 2014, 08:26 de leontin
rusine
Ciudat, foarte ciudat! este evident ca acesti elevi atunci cand s-au dus la Olimpiade nu au avut in vedere o viitoare premiere realizata de catre Primarie. Cu alte cuvinte nu atat suma(oricum mica de 600 lei)era importanta pentru ei ci festivitatea in sine care le putea oferi satisfactii mai mari. Greu de inteles! Se arunca cu bani in stanga si in dreapta dar n u s-au gasit cateva mii de lei pentru premierea tuturor! Pentru proiectele pastorite la acel moment de parintele Bolos s-au gasit bani sa se tot refaca la infinit pentru ca nu erau bune din start, pentru asa ceva nu s-au gasit sume infime. RUSINE!
Postat 15 Ianuarie 2014, 08:22 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON