URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2013, 07:33

Turnător în sutană: Protopopul Dorel Rusu, apropiat al episcopului Sofronie, acuzat de un prieten că l-a turnat la Securitate

Turnător în sutană: Protopopul Dorel Rusu, apropiat al episcopului Sofronie, acuzat de un prieten că l-a turnat la Securitate DEMONUL TRĂDĂRII. Apropiat al episcopului ortodox Sofronie Drincec (stânga), protopopul Dorel Rusu (mijloc) este acuzat că ar fi dat Securităţii, sub numele de cod Teodor Florescu, note informative despre colegi preoţi. Colaborarea cu "organele" i-a oferit lui Rusu, popă de ţară în Sălaj, şansa de a ajunge peste noapte în palatul episcopal de la Oradea, unde a promovat, de două ori chiar, inspector peste toţi preoţii din Protopopiat. Sub Sofronie, protopopul şi-a propulsat fiul, pe tânărul preot Cristian Rus (dreapta), în funcţia de purtător de cuvânt al Eparhiei, în care acesta s-a remarcat printr-o tăcere de mormânt...
Turnător în sutană: Protopopul Dorel Rusu, apropiat al episcopului Sofronie, acuzat de un prieten că l-a turnat la Securitate FLORESCU, SĂ TRĂIŢI! Protopopul de Oradea Dorel Rusu (foto), figură marcantă a ortodoxiei bihorene, este acuzat de Gheorghe Ţurcaş (medalion), preot sălăjean şi prieten din tinereţe, că l-ar fi turnat la Securitate sub numele de cod Teodor Florescu. "N-am să înţeleg niciodată ce l-a putut determina să facă asta. Probabil l-au şantajat, pentru că nu mi-l imaginez dând note informative pe bani", spune părintele Ţurcaş
Turnător în sutană: Protopopul Dorel Rusu, apropiat al episcopului Sofronie, acuzat de un prieten că l-a turnat la Securitate COMPARAŢI! Deşi protopopul Dorel Rusu neagă vehement colaborarea cu Securitatea, scrisul îl dă de gol: cel folosit în autobiografia sa este identic celui din nota informativă a turnătorului Florescu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Părintele Gheorghe Ţurcaş ştia că a fost urmărit de Securitate dar nu a aflat până acum de ce. Şi cu atât mai puţin prin cine. Surpriza totală a fost să descopere printre turnători un prieten drag.

"Din cei şase informatori care apar cu declaraţii în dosarul meu am recunoscut doi. Primul dintre ei, protopopul Dorel Rusu, bun prieten din tinereţe, s-a dat singur de gol", povesteşte preotul. BIHOREANUL vă dezvăluie faţa ascunsă a protopopului de Oradea, cel care ar trebui să fie un exemplu de cinste şi corectitudine pentru preoţimea bihoreană.

"Rusu Dorel este turnător!"

SMS-ul a străbătut popimea bihoreană cu viteza unui virus. "Protopopul ortodox de Oradea Rusu Dorel este turnător la Securitate", îşi transmiteau preoţii pe telefon la sfârşitul lunii trecute. Vestea s-a revărsat până în ultimul cătun, pe principiul vaselor comunicante. Rusu nu e singurul prelat din Bihor bănuit că ar fi făcut pactul cu poliţia politică, dar este primul dezvăluit.

Vestea a declanşat un cutremur în sânul comunităţii ortodoxe. Apropiat al regretatului episcop Vasile Coman, marginalizat de chriarhul Ioan Mihălţan şi ajuns acum om de încredere al PS Sofronie Drincec, Dorel Rusu coordonează activitatea a circa 300 de angajaţi din peste 130 de parohii bihorene. "Dacă e pe lege, Rusu nu mai poate fi protopop. Funcţia lui e bugetată prin asimilare cu cea a unui funcţionar cu rol de conducere. Toţi bugetarii de acest gen au fost obligaţi să dea declaraţie că nu au colaborat cu fosta Securitate, iar cei care au refuzat au fost înlăturaţi", spun preoţii pe la colţuri.

Urmăriţi-l pe Maniu!

Scandalul a izbucnit în urma publicării pe internet a unui articol despre părintele Gheorghe Ţurcaş din Şimleu Silvaniei, revenit după 1990 la greco-catolicism. Fost coleg de facultate cu Rusu, preotul, acum pensionar, şi-a obţinut de la CNSAS în 2011 dosarul de urmărire informativă încheiat pe numele său de Securitate sub numele de cod "Păstorul", având toate motivele să fie curios.

Între anii 1977-1986 Ţurcaş a slujit ca preot în Bădăcin, satul natal al lui Iuliu Maniu, fost fief ţărănist şi greco-catolic intens monitorizat de Securitate. "Ştiam că eram urmărit ca simpatizant greco-catolic, biserică scoasă de comunişti în afara legii, pentru că, oameni simpli, sătenii îmi povesteau. «Părinte, vedeţi că sunt la Securitate două declaraţii despre dumneavoastră», mi-a spus odată o persoană. «Şi ce-ai scris de mine?», am întrebat eu. «Că aţi făcut sfinţirea de răstignire din carte greco-catolică». I-am dat pace, deşi nu era adevărat", povesteşte preotul pentru BIHOREANUL.

Prieten drag şi bun...

Părintele Ţurcaş a fost "încadrat informativ" inclusiv de prieteni. "Cu Rusu am fost coleg în facultate şi prieten, ne frecventam cu familiile, iar într-un an am fost împreună la mare. După absolvire, amândoi am ajuns în Sălaj, el preot în Vârşolţ, iar eu la 5 kilometri distanţă, în Bădăcin". Preotul a fost şocat să îşi vadă prietenul printre turnători. "Pe Dorel l-am descoperit imediat pentru că nota informativă dată despre mine sub numele de Teodor Florescu începe cu propoziţia «l-am cunoscut încă de pe băncile facultăţii, fiind colegi de an» şi se încheie cu menţiunea «Vârşolţ, 8 aprilie 1985». Or, eu alt coleg de an care să fi fost şi în Vârşolţ, n-am avut".

Deşi caracterizarea făcută de turnător este chiar măgulitoare "Păstorul" fiind descris ca un preot serios şi competent, Ţurcaş este dezamăgit de gestul prietenului său. Supărarea sa este cu atât mai mare cu cât, într-o altă notă, informatorul recunoaşte lucruri discutate cu Rusu despre preoţi sau credincioşi bănuiţi ca fiind greco-catolici care l-au vizitat. "Numai el ştia aceste lucruri. Ştiindu-l de prieten, îi povesteam una şi alta. În facultate, mulţi dintre studenţii din Ardeal erau filocatolici. Nu m-am ferit de el niciodată că mai făceam Rozarul sau ţineam postul Sfântului Anton de Padova", povesteşte părintele.

Securitatea e în toate

Ilegalişti, greco-catolicii erau urmăriţi încă din facultate. "Eram în an 136 de studenţi şi am fost surprins să văd că dintre aceştia, chiar dacă îşi picau examenele, vreo 30 erau iarăşi colegi cu noi în toamnă. Abia târziu mi-a zis cineva că, fiind turnători, securistul obliga profesorii să îi treacă", spune preotul.

Cu toate acestea, Ţurcaş nu îşi explică motivele pentru care Rusu ar fi acceptat să devină informator. "Nu înţeleg ce s-a întâmplat. El n-avea nevoie de ajutorul Securităţii. Era deştept şi serios. Putea ajunge departe pe capul lui. Chiar l-aş întreba: «Bă Dorele, ce te-a determinat să intri în acest joc murdar?»", zice greco-catolicul.

Zvonurile privind motivaţia lui Rusu sunt împărţite. Unele surse preoţeşti pun racolarea protopopului pe seama ajutorului dat de Securitate în studenţie, în urma accidentului de tren în care şi-a pierdut laba unui picior, alţii pe seama patriotismului ori chiar a firii retrase, uşor timide. Fapt este că în primăvara lui 1985, deci concomitent cu nota informativă despre Ţurcaş, părintele Rusu a fost avansat din fundul Sălajului la Episcopia Oradea, cu locuinţă şi post asigurate. Pe ce gen de competenţă, numai el ştie...

"Nu am fost eu!"

Contactat de BIHOREANUL, protopopul neagă vehement că ar fi autorul notei informative. "Este o gravă eroare! Nu am fost eu! La data respectivă eram deja inspector eparhial la Oradea", e tot ce a acceptat să declare prelatul. Dorel Rusu, care a fost numit la Episcopie începând din 1 aprilie 1985, susţine că nu avea cum semna declaraţia datată în 8 aprilie la Vârşolţ, deşi diferenţa de câteva zile poate fi explicată prin procedurile de mutare.

În absenţa unui proces verbal de predare a parohiei din Sălaj, data instalării efective la Oradea rămâne incertă. În schimb, este cât se poate de sigur că Rusu a fost singurul coleg de an de facultate al părintelui Ţurcaş care a slujit în Vârşolţ, unicul prieten cu care acesta şi-a împărtăşit anturajul, iar scrisul său este identic cu cel al "sursei" Florescu! Oricât a încercat protopopul să şteargă urmele declaraţiilor pe care le-a scris de mână, BIHOREANUL a descoperit câteva rânduri autobiografice, iar din compararea celor două documente rezultă clar că este vorba de aceeaşi caligrafie.

Că mâna cu care îşi face Semnul Crucii a semnat "pactul cu Diavolul" rămâne de văzut. Cert este însă că imaginea protopopului e însoţită de prea multe umbre pentru a-şi mai putea lumina turma...


 "Părerea mea este că preoţii cu funcţii care au colaborat cu Securitatea ar trebui să se retragă în parohii şi să îşi facă "mea culpa". Nu e normal ca tu, care propovăduieşti despre cinste, iubire şi corectitudine, să umbli cu turnătorii"

părintele Gheorghe Ţurcaş


HOPA-MITICĂ
Protopop x 2

Absolvent al Institutului Teologic din Sibiu, Dorel Rusu a ocupat prima parohie în 1976 la Vârşolţ. Adus la Oradea în 1985 de episcopul Vasile Coman ca şi consilier cultural, acesta a ajuns ulterior protopop, funcţie pe care a ocupat-o până în 1992, când noul chiriarh, Ioan Mihălţan, l-a mazilit. Rusu a acreditat ideea că a fost pedepsit datorită apropierii de fostul episcop, dar preoţii bătrâni povestesc că ar fi fost schimbat pentru lipsa la inventar a unei cantităţi mari de hârtie.

Urmat în scaun de părintele Dumitru Megheşan, Rusu şi-a recuperat funcţia în 2007. După ce au slujit împreună 16 ani în Biserica "Izvorul Tămăduirii" din curtea Spitalului Judeţean, rivalitatea i-a transformat pe cei doi în duşmani. Megheşan s-a retras la Univestitate, iar Rusu a rămas cu Protopopiatul.

Veritabil supravieţuitor, acesta se numără printre puţinii şefi menţinuţi în funcţie de episcopul Sofronie, ba chiar a reuşit performanţa să îşi impună fiul, pe Cristian Rus, ca purtător de cuvânt al Episcopiei. Funcţie comodă, câtă vreme nu răspunde niciodată la telefon şi nu emite niciun comunicat de presă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
face pare din foarte lingaii acelui episcop si bun prieten cu personajul
https://www.facebook.com/mariaromana.rif/posts/180426046255842 asta ca sa vina sa completeze porttretul acestui gunoi.
Postat 15 Februarie 2019, 21:25 de maria_rif
revoltatii
Domnilor revoltati sa reusesti in viata prin forte proprii este una dar sa reusesti calcand in picioare tot ce este in jur e alta!tot o vorba din batrani spune stimabile sa ai grija pe cine calci in picioare cand urci scara, nu de alta dar atunci cand o vei cobora te vei intalni cu aceeasi fustei!Am inteles ca se vor restaura trei biserici in centru............. ar fi bine sa se inceapa cu restauratia slujitorilor lor nu de alta da toti sunt colonei!
Postat 13 August 2013, 06:14 de andrei
mancatorii
dan simai si parinte gheorghe turcas, sunteti asa de imaculati si fara de pacate?????...............hai sa fim seriosi. O vorba din batrani spune ca tot cel la care ii arde padurea striga..............cititi printre randuri daca sunteti asa destepti. Hotul neprins negustor cinstit etc.......................Adevarul este ca de 20 de ani nu facem altceva decat sa ne mancam intre noi, sa fim invidiosi si rai, mai ales cand vedem pe cate unul ca reuseste in viata.........................UO lichelelor care traiesc din scandaluri. Cum ati mai vinde ziarul fara astfel de mizerii..........
Postat 12 August 2013, 09:51 de revoltator
vremurile de pe urma....
............ astea le traim cam de pe vremea cand preotii de vocatie au sfarsit in puscariile comuniste!RUSU si hoarda lui sunt creatia regimului comunist .Oamenii astia sunt de o incultura strigatoare la cer hrapareti cat incape nu au in comun nimic cu credinta.La ei numa adunatul banului de la ,, prostimea,, ce casca gura la ei este importanta pentru a trai comfortabil in lenea ,,popeasca,, se sfasie intre ei mai rau ca sacalii,DUMNEZEU sa ne apere de ei!
Postat 10 August 2013, 13:57 de calian
.............
..........nu fiti intransigenti! din patriotism a facut sacrificiul cu pocaita! voia sa o aduca pe oita ratacita la dreapta credinta! o invata sa se spele sa nu umble transpirata pana la solduri a pus oita si la cura de slabire .............. ca nu e usor sa fii popa!Da dupa cum narezi andrei draga presupun sa pocaita a ramas tot poccaita iar RUSU tot protopop, ce sa faci............ vorba ,, timidului,, viata e facuta din umbre si lumini.
Postat 10 August 2013, 00:23 de dani
.......asta nu este tot
Popa Rusu nu este doar turnator..........asa ,, mitica blajinul,, cum il vedeti, acest gunoi batran este si obsedat sexual !Libidinos cat incape bate strazile centrului si arunca priviri libidinoase oricarei femei in trecere, acum doua veri a avut aventuri de amor ghebos cu o pocaita balcaza si lalaie grasa si unsuroasa proaspat lasata de barbat.Totul ar fi decurs frumos daca ,,pocaita,, NELA nu ar fi dat masura prostiei si nu incepea sa se poarte ca amanta ,, en titre,, , adica sa se obrazniceasca peste limita de suportabilitate a familiei si prietenilor popii!Atunci popa a descoperit ca el de felul lui e timid............ si a abandonat fara multa vorba uraciunea pocaiasca preferand sa viziteze ,, vaduvioare ortodoxe,, care oricum sunt obisnuite............. asa ca protopopul cel pe care mai acum doua veri pocaita il numea ,, barbatul visurilor,, e pervers nu timid!
Postat 10 August 2013, 00:08 de andrei
Rușine!
Un adevăr dureros pentru Biserică ! Securiștii intră în orice sistem,se cațără la putere neavând DUMNEZEU ! Un securist dovedit nu mai are credibilitate iar scrisul și contextul il dovedesc indubitabil ! A fost descoperit securistul Rus întâmplător dar câte rapoarte și pe câți a turnat Teodor Florescu cine știe ? Păcat că B.O.R. ,prin mijloace tot securiste, a împiedicat accesul la dosarele securității.Era momentul să se curețe de lichelele gen Rus Dorel și alți foarte mulți, dar din păcate aceste jigodii în sutană vor fi o piatră de moară de gâtul Bisericii!
Postat 08 August 2013, 09:17 de Christian Craciun
ConstiintaFiecaruia
Toti preotii care au colaborat trebuie sa isi faca "mea culpa" altfel poporului acestuia si B.O.R. nu o sa iasa niciodata din acest blocaj in care se afla si nu va fii binecuvantata de Dumnezeu deplin asa cum ar fi normal. Dumnezeu nu poate ierta daca nu iti pare rau. Ar insemna sa ierte ceva ce ti-a picat bine. Si daca iti pare rau, cere-ti iertare si mai da-le incolo de functii si de avantaje ca nu valoreaza nimic in comparatie cu pacea si mantuirea sufletului tau!
Postat 07 August 2013, 20:10 de melania
pentru Gubernia Ortodoxă
Domnule,nu numai că ești deștept,pe deasupra MAI SPUI ȘI ADEVĂRUL! ADEVĂR ADEVĂRAT GRĂIEȘTI! despre acești mediocri inculți,hrăpăreți și nesătui. Cu respect,Bihoreanu.
Postat 07 August 2013, 17:30 de Bihoreanu
Rusu are har, dar celălat este doar o victimă !?!
... mai pe lăsătoriu spus, doar o victimă a lipsei de har !?!
Postat 07 August 2013, 17:21 de Carp III
Groparii Romaniei
Marele jaf de dupa 1989 a fost facut de o monstruoasa coalitie formata din politicieni corupti si clerici blasfemici de toate confesiunile, lacomi si lipsiti de mila pentru populatia supusa imbecilizarii. Scopul lor nu este mantuirea populatiei, ci imbecilizarea si alienarea religioasa, urmata de manipulare si extorcare. Din acest punct de vedere, toti clericii sunt niste infractori condamnabili dupa dreptul penal si civil. Liderii politici corupti sau intoxicati religios apara insa cu instrumente legale, de la Constitutie si pana la acte normative subordonate legii. Daca nu ar fi existat religiile, societatea umana ar fi una prospera, civilizata si demna, lipsita de contradictii si suferinte. Numai in ultimii 23 de ani, in tara noastra, s-au savarsit sute de crime motivate religios. Escrocii mistici au profitat de coruptia ori de ignoranta unor lideri politici pentru a impune in Romania un sistem de estorcare a intregii populatii, inclusiv a celei care nu accepta si nu practica nici o religie. Asa se face ca din impozitele platite de noi la buget, clericii religiosi se infrupta, ranjind sardonic la prostia noastra. Acesti paraziti invoca vointa majoritatii religioase, exemplificand pin cateva sute de mii de habotnici sau retardati mintal care le-au sustinut interesele cu semnaturi. In fapt, majoritatea romaneasca nu este religioasa, ci respecta robotic niste obiceiuri, fara a se angaja in profunzimea ritualurilor rudimentare crestine ori de alt fel. Din pacate, aceasta majoritate numai declarativ crestina este superficiala si lasa, astfel ca permite sarlatanilor religiosi sa terorizeze persoanele care nu sunt de acord cu practicile lor infame. Daca religia crestina (la fel si musulmana,mozaica si cele ce provin din Asia, America Centrala si de Sud ,etc )ar fi venit de la Divinitate, nici un slujitor religios n-ar fi putut savarsi nici una din faptele abominabile cunoscute: genocid, torturarea oamenilor de stiinta, interzicerea cunoasterii stiintifice si a tratamentelor medicale, imbolnavirea psihica a populatiei ignorante, perversiuni sexuale, razboaie, etc. Daca esti ortodox, esti crestin la fel cu catolicul, iehovistul,baptistul, reformatul, etc. Faptul ca religia crestina s-a divizat in mai mult de 20 de ramuri si secte este cea mai evidenta proba ca nu este de origine divina. Nimic din ce vine de la Dumnezeu nu poate fi interpretat, divizat sau contrazis de descoperiri ulterioare. Divinitatea aduna incet si sigur intreaga Umanitate, n-o divizeaza si n-o contrapune pe motive religioase. Religia crestina este o creatie contradictorie a unor minti salbatice de acum doua milenii, creatie masluita periodic de clericii din diverse culte si secte. Cu alte cuvinte, este opera colectiva a mii de mistici salbatici ori chiar alienati, din care nu avem nimic de invatat. In fapt, la radacina tuturor sectelor crestine se afla biblia, o compilatie de mituri salbatice despre zeii abominabili ai anticilor israeliti. Nici un crestin nu poate nega ca radacinile religiei sale sunt straine de neamul nostru si sunt irationale, blasfemice, antidivine si antiumane. In realitate, secta ortodoxa a religiei crestine, secta cu pretentie de cult, are la activ fapte la fel de abominabile ca si secta catolica: genocidul populatiilor pagane, schilodirea persoanelor care au refuzat crestinarea, terorizarea persoanelor de alta credinta religioasa, intoxicarea si alienarea religioasa a populatiei, razboaie religioase, renuntarea la cultul adevaratilor strabuni ai rasei noastre(in favoarea unor jalnice personaje biblice), izolarea est-europenilor intr-o gubernie ortodoxa contradictorie(fiecare biserica ortodoxa este autocefala), plata tributului religios catre muntele Athos, etc. Reprezentantii Scolii Ardelene au intocmit o culegere de texte privind crimele ortodoxiei, cu scopul de a arata ca aceasta secta crestina cu radacini iudaice nu e cu nimic mai curata si mai umana decat catolicismul.
Postat 07 August 2013, 17:07 de Gubernia Ortodoxa
Daca-si da jos sutana, i se vad epoletii !
Ce ziceti, care pensie o va alege, pe aia de protoiereu sau pe aia de colonel ?
Postat 07 August 2013, 16:37 de DlGoe
hmmm
de fapt cea mai dificila functie e sa fii purtator de cuvant la episcopia ortodoxa.......pai iti trebuie un obraz gros....ce sa zici, ca negru-i alb?
Postat 07 August 2013, 14:34 de claudia
popii Satanei
animalele astea de popi raspopiti au loc asigurat acolo in talpa iadului unde i mai cald, la cazane si carbuni....
Postat 07 August 2013, 11:41 de Mafia Domnului
turnator in sutana
AMIN. Nu mai mira pe nimeni .
Postat 07 August 2013, 11:38 de iosif mircea silaghi
Vrednic este !
Felix mircea voiculescu a fost declarat definitiv de ICCJ ca a fost turnator si el era vice la senat si declarase ca nu a colaborat cu securitatea. Este bine mersi si azi, il doare la basca si le rade-n nas la toti ! Romania este condusa de 24 de ani de un regim securisto-comunist format din activistii de rang doi. Popa asta nu va pati nimic, stati linistiti !
Postat 07 August 2013, 09:44 de anticomunistul
Niste Ratati
Si pe cine intereseaza de spurcatii astia?? Oare de ce nu ma mir daca intr-o zi se darama Spitalul Judetean ca sa faca loc la o bisericuta frumoasa?...Ca in Romania asta minunata nu avem decat farmacii, biserici si jocuri de noroc.Mi-ar placea sa stiu ca intr-o zi o sa se scarbeasca lumea de leprele astea...
Postat 07 August 2013, 08:25 de ionica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON