URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2013, 07:49

Teroristul din Cefa: Fiul patronului Pro Acva Cefa s-a ales cu gâtul tăiat, iar fiica a fost rănită la cap, de un interlop

Teroristul din Cefa: Fiul patronului Pro Acva Cefa s-a ales cu gâtul tăiat, iar fiica a fost rănită la cap, de un interlop BĂTĂUŞ DE MESERIE. Fost puşcăriaş, condamnat pentru vătămare corporală şi loviri, Lucian Demian, alias Bâcu (medalion), a transformat comuna Cefa într-o junglă, împărţind înjurături, pumni, picioare şi topoare consătenilor pe care i se pune pata şi la comandă politică. Ultima victimă, fiul patronului Pro Acva Cefa, Nicu Nistor (în mijlocul imaginii), l-a trimis însă după gratii...
Teroristul din Cefa: Fiul patronului Pro Acva Cefa s-a ales cu gâtul tăiat, iar fiica a fost rănită la cap, de un interlop GORILA POLITICĂ. Pesedist până în 2008, Lucian Demian (foto) s-a făcut "portocaliu" odată cu primarul comunei, Dumitru Bărnău, devenind un adevărat taliban care sare la gâtul oricui i se cere: foşti tovarăşi pesedişti, duşmani liberali ori consăteni de rând
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un singur an, a bătut un poliţist, a ameninţat cu moartea un deputat şi pe şeful de cabinet al acestuia, dar şi o profesoară, consilier liberal în Cefa. Cu toate acestea, procurorii l-au tratat invariabil cu blândeţe.

Bătăuşul, Lucian Demian, alias Bâcu, nu s-a potolit, ci şi-a arătat din nou muşchii zilele trecute, când era cât pe ce să-i omoare pe copiii patronului firmei Pro Acva Cefa, Nicolae Nistor. Fiul de 24 de ani al omului de afaceri, Nicu, a ajuns la spital cu gâtul tăiat, iar fiica de 17 ani, Paula, rănită la cap şi la o mână. Totul după urmăriri ca-n filmele cu mafioţi. Motivul? Unul halucinant: toţi cei din familia Nistor sunt duşmani pentru că au infectat comuna cu peştii lor!

În vizor

04 Nicu junior1.jpgSeria atacurilor împotriva membrilor familiei patronului pescăriei a început pe 18 octombrie. Până atunci, Nicu Nistor (foto) nu-şi mai întâlnise niciodată, faţă în faţă, agresorul. "Nu am avut discuţii cu el, nu l-am jignit vreodată. Îl mai văzusem doar când mergea cu maşina prin zonă, dar atât".

Primul atac a avut loc vineri, 18 octombrie, când Nistor jr. venea de la fermă cu motocicleta, iar în dreptul unui bar din centrul comunei Bâcu i-a sărit în faţă cu o sticlă de bere în mână. "Am încercat să-l evit, m-am dezechilibrat şi am oprit. Mă înjura şi striga că mă omoară. Am văzut că era băut şi n-am replicat. M-am urcat pe motor şi am plecat", povesteşte tânărul.

O zi mai târziu, sâmbătă, a ieşit cu un amic la o bere şi s-au nimerit în acelaşi local. Ghinionul a făcut ca Bâcu să fie tot acolo, şi tot băut. "Nu i-am zis nici atunci nimic. Am vrut să plec, iar el a ieşit după mine. Când a ajuns afară l-am văzut că avea în mână o sticlă cu fundul spart. A dat cu ea să-mi taie gâtul. M-a şi nimerit, iar apoi mi-a spart-o în cap", spune Nicu.  Chemaţi de urgenţă, medicii l-au transportat imediat la spital. A avut noroc, i-au zis aceştia, căci dacă tăietura de la gât era cu un centimetru mai jos i-ar fi secţionat carotida şi murea pe loc.

Urmărire în doi

Povestea nu s-a terminat aici. După două săptămâni, timp în care l-a surprins de mai multe ori urmărindu-l, în după-amiaza de 2 noiembrie, în timp ce mergea cu maşina cu sora sa spre Inand, Nistor jr. s-a trezit din nou cu Bâcu în faţă.

"Eram la volan şi am văzut că mă urmăreşte. Când am intrat în Inand ne-a depăşit şi a intrat în faţa mea, unde a încetinit. A trebuit să încetinesc şi eu, apoi l-am depăşit, dar m-a depăşit din nou şi a oprit în mijlocul drumului, să nu pot trece, iar el a coborât cu un topor în mână. Venea fugind spre noi şi, ca să scap, am întors maşina şi am plecat", explică Nicu.

Dar Bâcu nu s-a lăsat! A pornit în urmărirea lor, iar depăşirile şi opririle cu şicane s-au repetat de mai multe ori. "Am fost obligat să merg de câteva ori în marşarier, chiar pe drumul naţional (DN79 Oradea-Arad, n.r.). Ceilalţi şoferi se trăgeau la o parte, să nu mă lovească. A fost o nebunie", povesteşte tânărul.

Răcorit la... răcoare

Nicu a dat să se întoarcă la Cefa unde, credea el, individul ar fi renunţat să-l mai urmărească. Se înşela. Când au intrat în comună, Bâcu i-a depăşit din nou, apoi a virat brusc şi a intrat de-a dreptul în maşina condusă de Nistor jr.

"Ne-a lovit rău, dar din fericire am avut centurile puse. Am văzut că iese din maşină, din nou cu toporul în mână, aşa că am demarat şi am plecat. Ar fi trebuit să stăm, să aşteptăm să vină Poliţia, dar mi-a fost teamă să n-o lovească pe sora mea, care era şi aşa rănită, la cap şi la o mână, şi a trebuit să o duc la spital", zice Nicu.

Paula, sora sa, sunase deja de două ori la 112 pentru a cere ajutor. La primul apel, când i-a explicat dispecerei că sunt urmăriţi, aceasta a crezut că glumea şi, până s-o convingă pe funcţionară că erau cu adevărat în pericol, convorbirea s-a întrerupt. Abia la al doilea apel, după ce au fost izbiţi de maşina bătăuşului, au primit confirmarea că poliţiştii vor veni la faţa locului.

Echipajul trimis n-a avut o sarcină uşoară. Bâcu a refuzat atât etilotestarea, cât şi recoltarea de probe biologice. Mai mult, fiindcă era violent, a fost încătuşat şi reţinut, iar a doua zi dus la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă. În faţa judecătorului, bărbatul a refuzat să facă vreo declaraţie, prevalându-se de dreptul la tăcere. A fost arestat pe 10 zile, acuzaţiile la adresa sa fiind cele de distrugere, ameninţare, port ilegal de armă albă, loviri şi alte violenţe, vătămare corporală din culpă, pentru rănirea tinerei din maşină (asta deşi intrase intenţionat în maşina lui Nistor!), plus refuz de recoltare probe biologice.

Atac la deputat

Lucian Demian nu e nici pe departe la primul scandal. Dimpotrivă, toată lumea îl ştie de cal breaz şi de "bătăuş al primarului", dar autorităţile s-au dovedit neputincioase în a-l priponi. Anul trecut, a atacat un poliţist chemat să-l ridice de la un meci de fotbal. Agentul Ioan Gui, căruia Bâcu i-a şi rupt uniforma, l-a reclamat pentru ultraj, dar degeaba. Procurorii salontani i-au dat o simplă amendă administrativă, pe considerentul că fapta bătăuşului "nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni".

04 Ioan Roman.jpgTot anul trecut, pe 1 iunie, în campania electorală, Bâcu s-a înfiinţat acasă la deputatul PSD Ioan Roman (foto), înjurându-i soţia şi pe cele două fete, şi ameninţându-l: "De mâna mea mori tu! Te tai bucăţi!". Scena s-a repetat după două săptămâni şi la locuinţa şefului de cabinet al deputatului, Alin Avram, unde individul i-a urlat că e "jidan borât" din simplul motiv că soţia lui este evreică, şi l-a avertizat să nu iasă prin sat că îl omoară.

Reclamat pentru ameninţare, a fost scos însă, din nou, basma curată. "Procurorii din Salonta i-au găsit circumstanţe atenuante că era campanie!", spune deputatul Roman. Cert e că, de atunci, ca să se răzbune, interlopul continuă să şicaneze familia parlamentarului. "Chiar înainte de a fi arestat, mi-a întâlnit fetele pe stradă şi a frânat de mai multe ori în faţa lor, ca să le sperie", povesteşte Roman.

Interlop în curul gol

BIHOREANUL a dezvăluit anul trecut că bărbatul fusese reclamat şi de preşedinta PNL Cefa, profesoara Cristina Prodan, pe care a atacat-o la două zile după alegerile locale, când a aflat că fusese aleasă consilier pe lista USL. În plină zi, Bâcu a urmărit-o pe femeie cu maşina şi a hărţuit-o. Frâna ostentativ lângă ea, o lăsa să avanseze câţiva metri, după care frâna din nou brusc la câţiva centimetri în spatele ei, claxonând, înjurând-o, făcându-i semne obscene şi spunându-i că o s-o prindă odată singură şi o să-i facă felul. Ce a urmat? În loc să-l sancţioneze pe vinovat, şeful de post, agentul principal Nicuşor Groza, a chemat-o pe consilieră să se împace cu agresorul şi să-şi retragă plângerea.

Individul a făcut-o lată şi cu ocazia Referendumului de vara trecută, când a intrat într-o secţie de votare din Cefa şi s-a luat de fiica unui consătean, membru PSD, iar la sfârşit şi-a dat jos pantalonii şi chiloţii în faţa tutor celor prezenţi. Degeaba au sunat aceştia la 112, căci Bâcu a scăpat şi atunci...

Liber din nou

Toate victimele individului găsesc că principala vină pentru comportamentul individului o poartă primarul PDL al comunei, Dumitru Bărnău, care îl asmute pe Bâcu împotriva tuturor celor pe care îi consideră duşmani politici. Cei doi au fost colegi în PSD până după alegerile locale din 2008, când Bărnău a trecut la PDL, iar Bâcu l-a urmat, fiind unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai săi.

04 Nicolae Nistor1.jpgVarianta unui "atac politic" n-o exclude nici Nicolae Nistor (foto), patronul Pro Acva, ajuns pe lista neagră a edilului fiindcă nu l-a sprijinit în alegerile de anul trecut, dar şi pentru că a dat pe mâna poliţiştilor o mare parte a susţinătorilor săi, prinşi braconând pe lacurile pescăriei.  "În faţa poliţiştilor a urlat că suntem duşmani pentru că am otrăvit comuna cu peşti. Motivul e însă altul: Demian e omul primarului. Familia mea nu este singura care nu i-a fost alături primarului şi care a primit ameninţări cu moartea", spune Nistor, nemulţumit că autorităţile nu au luat măsuri împotriva bătăuşului deşi acesta sfidează legea şi comunitatea de ani de zile.

Evident, primarul Dumitru Bărnău neagă orice implicare. "Nu ştiu despre ce este vorba. Nu am ce să declar pe această temă", a retezat conversaţia edilul. Până una-alta, de când cu arestarea amicului său, în Cefa apele s-au liniştit. Ce-i drept, doar pentru o vreme, căci mandatul emis pe numele lui Bâcu a expirat iar procurorii n-au mai cerut prelungirea măsurii. Ca atare, individul s-ar putea să le tulbure din nou...


LEGEA PUMNULUI
Bărnău, primarul bătăuş

04 Dumitru Barnau.jpgEdilul Dumitru Bărnău (foto) nu e nici el uşă de biserică. În 2012, BIHOREANUL a dezvăluit că, după ce şi-a altoit părinţii, bărbatul a ajuns să-i terorizeze pe toţi cei care îl supără şi chiar să sară la bătaie de faţă cu lumea. În vara anului trecut, edilul şi-a arătat muşchii pe spinarea unui ţigan din Cefa, Marinel Demian, pe care l-ar fi prins cotrobăind în poşeta fiicei sale, care, la o nuntă fiind, a ieşit o vreme în faţa Căminului Cultural.

Pentru că ţiganul i-a scos din poşetă un tampon şi l-a arătat şi altora, Bărnău l-a dus la el la fermă, unde l-a torturat, lovindu-l cu furca şi băgându-l cu capul într-un bazin cu apă. Ca Demian să nu-l reclame, Bărnău l-a angajat ulterior ca zilier, să-i strângă recolta de porumb şi să-i lucreze ca salahor la vila pe care şi-o ridica în Cefa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Barnau Dumitru
Traiasca Primarul ales fara campania electorala! Multumim Primarului Barnau Dumitru Alin pentru toate realizarile facute , niciun primar nu a facut dare de seama cu celtuielile facute! Felicitari! Sa moara excroci de ciuda! Florin Selegean
Postat 26 Iunie 2014, 22:14 de Florin
felicitari
felicitari bicule da mai bine ramineai in spania cu noi si ce vb voi ma ca cefa e plina de gunoaie politice si politie corupta de ati vedea voi cum merg politai cu masinile incarcate de la tigani si de la pescarie de la nistor care ii gunoiul in sat nu mai vb daca nu stiti si ce mica sicilie ma taranii pristi toata romania ii sicilia fortza bicu
Postat 29 Ianuarie 2014, 16:15 de suvitatu
Cacialma la Nistoresti
Nistor un hot de Tucea a manarit sa obtina pescaria cu PSD. Si el a dat unde verde sa se bata oameni, acuma este randul lui sa fie. Vinde peste fara factura. Fura lemne cu paduraru si braconeaza. Inchide drumuri si poteci la oameni. Restaurantul merge 1/2 la negru. Nu declara veniturile reale la fisc. Are gagica langa Oradea. Si-a batut fratele. Nu se spala, umbla murdar. Vrea pasunea satului sa fie a lui,primarul nu lasa, de aicea un conflict. Politisti beau gratis la el. Copii nu ai nici o vina, sunt victimele trecutului fraudulos al tatalui. Karma te ajunge si pe tine Nistor, mai bine ramanea-i in Tulcea decat sa vii aicea in Bihor,dar poti pleca pana nu-i tarziu. Tot nu departe de el padurarul vinde lemne la carutasi si nu le marcheaza, ITRSV-ul inchide ochii. Si asa traiesc iei cu mandrie in pericole, adesea cu peripetii care la urma sa-r putea sa aiba un sfarsit tragic.
Postat 28 Ianuarie 2014, 23:13 de Bon Jovie
Sa va fie rusine!
Ba nu va e rusine 1 la mana, Nu e correct ce a facut Lucian ,2 la mana si nicu nistor a bautut destui oameni din cefa si cam facea legedea dincolo de crish, mare lucru ce a facut lucian asta e el o sa plateasca nu voi asa ca nu il judecati si va dati cu pararea spuneti-o lui Lucian in fata daca sunteti oameni cu caracter,a da am uitat va este frica rusine, Nistor ,Roman, Dumitru toti sunt niste gunoaie ;) asa ca Rusine ca ei au adus satu la acest nivel..... Roman-Barnau!
Postat 21 Noiembrie 2013, 17:31 de Jos-Cefa
asa primar
locuitori din CEFA asa primar v-ati stiut alege? pe retardatul ala de batausi casapiti-l cu batele pana nu mai ramane os intreg din el
Postat 21 Noiembrie 2013, 17:23 de geo
Va si Amar
Primarul mergea la gunoiul asta la puscarie ii ducea pachete, tigari si bani, intotdeauna insotit de o tiganca. In Cefa, in curand va fi ca intr-o zona a Italiei unde nici carabinierii nu voie. Sesizativa Parchete si bagatil la puscarie pe netrebnic, iar de primar si de Nicusor Groza revenim in curand.
Postat 21 Noiembrie 2013, 13:51 de Edilul
PUSCARIE
E prieten bun cu primaru, cand era gunoiul la puscarie mergea primarul la el cu pachete si bani, impreuna cu o tiganca. Chiar nu vede nimeni, nu se seizeaza nimeni, ce se intampla in Cefa e ca in Italia intr-o zona din Sicilia unde n-au voie sa intre carabinierii. Despre Nicu Groza vom reveni.........
Postat 21 Noiembrie 2013, 13:42 de EDILUL
Doar atat
Si de tentativa de omor de ce nu e acuzat din moment ce l-a taiat la gat cu sticla sau asta pt Bacu nu se i-a in considerare?
Postat 20 Noiembrie 2013, 15:22 de Ana
Roman
Sunteti cu toti slabi, pa sa ameninte un deputat? Familia lui. si el e slab, il mancam de viu sa imi terorizeze fetle si nevasta.
Postat 20 Noiembrie 2013, 15:21 de Lucian
Nistor
D-le Nistor daca nu infunzi puscaria cu el de data asta esti mai rau ca el. Totul pana la copii.
Postat 20 Noiembrie 2013, 15:20 de Cosmin
cefa-de rasul tarii
Cefa,o comuna despre care altadata se vorbea la superlativ a ajuns de rasul judetului si a tarii"felicitari"primariei si politiei locale!
Postat 20 Noiembrie 2013, 14:15 de cefan
Nistor Cap de Porc
A ajuns Nistor sa se planga ca ii sunt batuti copii ? Pai la cate nenorociri a facut nu este de mirare daca va ajunge sa pluteasca pe lac.
Postat 20 Noiembrie 2013, 12:42 de gigi
prostii
OAMENI PROSTI CA S-AU ALES ASA PRIMAR GUNOI DE OM
Postat 20 Noiembrie 2013, 11:39 de ion
Halucinant
Nici nu mai stiu pe ce lume traiesc.....
Postat 20 Noiembrie 2013, 08:49 de Mark Twain
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON