URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2013, 16:54

Taxa uitată: Primăria şi-a pus firmele orădene în cap, amintindu-le că trebuie să-i ceară avize de funcţionare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ianuarie, Consiliul Local adopta Hotărârea 10/2013 privind stabilirea impozitelor şi taxelor, ce prevedea, între altele, nivelul taxei pentru eliberarea avizelor de funcţionare. Neobservată atunci, taxa a ajuns să-i nemulţumească pe întreprinzători abia săptămâna trecută, când directorul economic al Primăriei anunţa controale la societăţile care n-au cerut şi, deci, nici n-au achitat acest aviz.

Nu mărimea taxei a stârnit supărarea orădenilor, ci convingerea că Primăria, în foame de bani, a inventat un nou bir, iar pentru a-l încasa îi pune pe drumuri. BIHOREANUL a descoperit însă nu doar că taxa e impusă prin legislaţia naţională, existând în toate oraşele, ci şi că ea a fost percepută inclusiv în Oradea până acum 8 ani, pentru ca apoi să nu mai fie încasată, nimeni nu ştie de ce.

Hei-rup

Miercurea trecută, directorul economic al Primăriei, Eduard Florea, anunţa că doar 500 din cele aproximativ 9.000 de firme din Oradea au cerut eliberarea avizelor de funcţionare, motiv pentru care agenţii Poliţiei Locale vor începe să controleze societăţile comerciale pentru a le determina să intre în legalitate. Taxa pentru emiterea avizului, a explicat Florea, este de 60 lei şi se plăteşte o dată, dar anual trebuie înnoită contra sumei de 30 lei, în caz contrar firmele riscând să fie amendate.

Internetul a fost luat cu asalt de nemulţumiţi, care acuzau Primăria că inventează noi biruri, sufocând întreprinzătorii şi punându-i pe drumuri pentru a depune o cerere la care trebuie ataşate şi alte acte (certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului, certificatul constatator pentru declararea punctului de lucru, dovada titlului asupra imobilului, dovada achitării taxei şi un dosar plic). Nu puţini au fost cei care, convinşi că taxa nu are niciun temei legal, s-au îndemnat reciproc să o conteste în justiţie.

Obligatorie

Adevărul este, însă, că eliberarea avizelor de funcţionare şi, implicit, perceperea unei taxe aferente, sunt obligatorii. "Fiind vorba despre o prevedere a Codului Fiscal, taxa nu e opţională, ci obligatorie. Dacă nu o percepe, administraţia locală poate fi sancţionată de Curtea de Conturi", a declarat pentru BIHOREANUL Ioan Druţă, director adjunct la Direcţia Finanţelor Publice Bihor.

De altfel, inclusiv în HCL 10/2013 se menţionează că taxa este prevăzută atât de Codul Fiscal, cât şi de OG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, care spune cine o plăteşte şi cine e scutit. Ea trebuie achitată de toţi agenţii care au ca obiect comerţul cu autovehicule, piese şi accesorii auto, motociclete, combustibili, flori, plante, fructe, legume, produse alimentare, băuturi, tutun, îmbrăcăminte şi încălţăminte, cosmetice, ceramică, sticlărie, aparate electrice şi de uz gospodăresc, produse farmaceutice, maşini şi unelte, mobilier, precum şi reparaţii auto, rent-a-car, întreţinere şi închiriere de imobile, activităţi fotografice şi de secretariat, saloane de coafură şi înfrumuseţare, de întreţinere corporală şi de pompe funebre. Potrivit HG 1309/2012, în mediul rural taxa poate fi de până la 50 lei, iar în mediul urban de până la 80 lei.

Abandonată şi redescoperită

Culmea este că taxa nici măcar nu e nouă. "A mai fost percepută de Primăria Oradea, dar de vreo 8-10 ani a fost scoasă, nu se ştie din ce motiv. Eram, din câte ştiu eu, singurul oraş în care nu exista", spune Sorin Iacob, director economic adjunct. Cum şi-au amintit de ea finanţiştii municipalităţii? Răspunsul e jenant: la Primărie s-au adresat firme mari, care deschideau puncte de lucru, şi se interesau ce acte trebuie să depună pentru a primi avize de funcţionare. Aşa s-a aflat că ele sunt obligatorii în oraşe ca Bucureşti, Cluj, Arad, Constanţa, Braşov, Iaşi, Ploieşti etc.

De altfel, consideră reprezentanţii municipalităţii, aşa e şi logic. "Există firme unde agenţi ai Poliţiei Locale au constatat că s-au făcut modificări urbanistice neautorizate, că se depăşeşte nivelul de zgomot sau orarul de funcţionare. Or, cum noi nu avizam decât baruri şi restaurante, nici nu le puteam retrage avizele de funcţionare, de vreme ce nu le eliberaserăm", explică Iacob.

Avizele vor fi eliberate de Serviciul de Impunere Persoane Juridice în cel mult 15 zile de la depunerea actelor, firmele care vor fi găsite fără aviz riscând amenzi între 100 şi 2.000 lei (în funcţie de suprafeţele spaţiilor comerciale) sau de 2.000-5.000 lei dacă împiedică ori obstrucţionează activitatea de control.

Nu zic nu

Reprezentanţii organizaţiilor patronale afirmă că, de vreme ce este vorba despre o obligaţie legală, nu intenţionează să o conteste în justiţie. "Nu are niciun sens să ne opunem, trebuia să se opună organizaţiile patronale naţionale în Consiliul Economic şi Social atunci când s-au adoptat legile care reglementează avizele şi taxele", spune Ioan Popa Baciu, directorul Patronatului din Industrie, Servicii şi Comerţ.

"Eu nu cred că deranjează cuantumul taxei, care nu împovărează firmele, ci modul în care este ea reintrodusă. Reprezentanţii firmelor vor avea de scos şi de depus acte la Primărie, iar asta înseamnă timp pierdut", afirmă şi Radu Silaghi, directorul Asociaţiei Firmelor Bihorene. Or, timpul, se ştie, costă bani...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Consilieri de 2 bani
vedeti numai cat e taxa pentru alimentatie publica si va mirati ca nimeni nu o plateste! Daca va lacomiti si vreti sa trageti 7 piei de pe om! Nu va ajunge ca se platesc taxe si impozite, TVA, salarii, nu, voi mai vreti sa platim si autorizatii, amenzi si ce va mai trece prin capul ala odihnit.
Postat 24 Iulie 2013, 17:37 de Bugs Bunny
:)) NU va mai STRESATI :)))
FIECARE munca alesa bine sau prost are si esecul ei :))))))) MUNCITI si TRANSPIRATI ca sa vina BANUL ! si RADETI , RADETI ca atat aveti de facut in REST "ma doare unde vreau EU", PUNCT>
Postat 24 Iulie 2013, 10:18 de super
:)) NU va mai STRESATI :)))
LEGEA nu te OBLIGA sau forteaza, fiecare depinde si RASPUNDE de EL si nu altii . IN rest ma leg la cap sa ma DOARA de ce fac ALTII . EU nu am consider un SCLAV sau STAPAN de SCLAVI sa muncesc NONSTOP !! de ce au murit in 89 NU PENTRU DEMOCRATIE, atunci sa i RESPECTAM , au varsat sange ca noi sa avem LIBERTATE ! LIBERTATE nu inseamna LANTURI grele si INCHISOARE !! NU va lasati faceti studii si studii nu investiti banii in CARPE (TOALE) si lucruri NEFOLOSITOARE. SPECIALIZATI va la modul DEMOCRATIC .NU munciti si MUNCITI FORTAT contrar LEGII pentru ca altii sa va culeaga BIRUL. TREBUIE sa existe un ECHILIBRU . VREAU (VOINTA ) sa traiesc 150 de ani, VREAU si VREAU. NU VREAU sa mor pana la 50 de ani cum mor foarte multi. Pentru asta am nevoie de ECHILIBRU (vezi NUTRITIE) , un alt gen de SUCCES . Sa nu credeti ca MUNCA in EXCES ajuta, din contra UCIDE si UCIDE. NOI alegem cand sa fim UCISI.
Postat 24 Iulie 2013, 10:15 de super
TAXA
SERVICIUL JURIDIC=0
Postat 24 Iulie 2013, 08:24 de DORU
BIND
Norme metodologice: ART. 268 147. Taxele prevăzute la art. 268 alin. (1) din Codul fiscal vizează numai persoanele fizice şi asociaţiile familiale prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare. 148. Autorizaţiile prevăzute la art. 268 alin. (1) din Codul fiscal corespund autorizării pentru desfăşurarea de către persoanele fizice a unor activităţi economice în mod independent, precum şi celor pentru înfiinţarea şi funcţionarea asociaţiilor familiale. 149. (1) Taxele pentru eliberarea autorizaţiilor pentru desfăşurarea unei activităţi economice sunt anuale, se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 288 alin. (1) din Codul fiscal, şi se achită integral, anticipat eliberării acestora, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv. (2) *** Abrogat (3) Menţiunea privind plata acestor taxe se face pe verso-ul autorizaţiilor. 150. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se restituie chiar dacă autorizaţia de funcţionare a fost suspendată sau anulată, după caz. 151. În cazul pierderii ori degradării autorizaţiei de funcţionare, eliberarea alteia se face numai după achitarea taxei în condiţiile prevăzute la pct. 149 alin. (1). 152. În cazul pierderii autorizaţiei pentru desfăşurarea unei activităţi economice, titularul său are obligaţia să publice pierderea în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. Dovada publicării se depune la cererea pentru eliberarea noii autorizaţii de funcţionare. 153. (1) Pentru efectuarea de modificări în autorizaţia pentru desfăşurarea unei activităţi economice, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 cu modificările şi completările ulterioare, la cererea titularului său, după eliberarea acesteia, nu se încasează taxa prevăzută la art. 268 alin. (1) din Codul fiscal. (2) Taxa de viză prevăzută la art. 268 alin. (1^1) din Codul fiscal se face venit la bugetul local al comunei, al oraşului sau al municipiului, după caz. (3) Taxa pentru eliberarea autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică se stabileşte prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 288 alin. (1) din Codul fiscal şi se achită integral, anticipat eliberării acesteia, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv. 154. Taxele pentru eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare, prevăzute la art. 268 alin. (2) din Codul fiscal, sunt anuale şi se achită integral, anticipat eliberării acestora, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv şi se fac venit la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde se află situate obiectivele şi/sau unde se desfăşoară activităţile pentru care se solicită autorizarea. În cazul municipiului Bucureşti, aceste taxe se fac venit la bugetul local al sectorului unde se află situate obiectivele şi/sau unde se desfăşoară activităţile pentru care se solicită autorizarea. 155. (1) Taxele prevăzute la art. 268 alin. (2) din Codul fiscal: a) se referă la autorizaţiile sanitare de funcţionare eliberate de direcţiile de sănătate publică teritoriale în temeiul Legii nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare. b) *** Abrogat c) se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 288 alin. (1) din Codul fiscal; d) nu se restituie chiar dacă autorizaţia a fost retrasă temporar sau definitiv. (2) La eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare, direcţiile de sănătate publică teritoriale vor solicita beneficiarilor autorizaţiilor respective dovada efectuării plăţii taxelor, în contul unităţii administrativ-teritoriale unde se află situate obiectivele şi/sau unde se desfăşoară activităţile pentru care se solicită autorizarea. 156. (1) Taxa prevăzută la art. 268 alin. (3) din Codul fiscal, pentru eliberarea de copii heliografice de pe planurile cadastrale sau de pe alte asemenea planuri deţinute de consiliile locale/Consiliul General al Municipiului Bucureşti/consiliile judeţene se datorează de persoanele fizice şi persoanele juridice beneficiare. (2) Taxa prevăzută la alin. (1) se stabileşte, în lei/mp sau fracţiune de mp, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative, în condiţiile art. 288 alin. (1). 157. Taxa prevăzută la pct. 156 se achită integral, anticipat eliberării copiilor heliografice de pe planurile cadastrale sau de pe alte asemenea planuri şi se face venit la bugetul local administrat de către autoritatea deliberativă care deţine planurile respective. 158. (1) Taxa pentru eliberarea certificatelor de producător, prevăzută la art. 268 alin. (4) din Codul fiscal: a) se încasează de la persoanele fizice producători care intră sub incidenţa Hotărârii Guvernului nr. 661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producător, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 436 din 3 august 2001, denumită în continuare Hotărârea Guvernului nr. 661/2001; b) se achită anticipat eliberării certificatului de producător; c) se face venit la bugetele locale ale căror ordonatori principali de credite sunt primarii care au eliberat certificatele de producător respective; d) nu se restituie chiar dacă certificatul de producător a fost anulat. (2) Certificatul de producător se eliberează la cerere, al cărui model este stabilit potrivit anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 661/2001. (3) Taxa pentru eliberarea certificatelor de producător se stabileşte prin hotărâri adoptate de consiliile locale, în condiţiile prevederilor art. 268 alin. (4) coroborate cu cele ale art. 288 alin. (1) din Codul fiscal. În cazul municipiului Bucureşti, această taxă se stabileşte prin hotărâre adoptată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. (4) Autorităţile deliberative pot stabili taxe pentru eliberarea certificatelor de producător, între limitele din tabloul prevăzut în normele metodologice la pct. 11 alin. (3), diferenţiate pe produse. 159. Potrivit prevederilor art. 8 din Hotărârea Guvernului nr. 661/2001, contravaloarea certificatelor de producător se suportă din taxele menţionate la pct. 158 alin. (4) şi pe cale de consecinţă autorităţile deliberative nu pot institui alte taxe pentru eliberarea certificatelor de producător în afara acestora. 159^1 (1) Taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, prevăzută la art. 268 alin. (5) se datorează bugetului local al comunei, oraşului sau municipiului, după caz, în a cărui rază administrativă se află amplasată unitatea sau standul de comercializare. Autorizaţia se emite de către primarul în a cărui rază de competenţă se află amplasată unitatea sau standul de comercializare. (2) Taxele pentru eliberarea privind desfăşurarea de activităţi de alimentaţie publică, sunt anuale, se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale, adoptate în condiţiile art. 268 alin. (5) şi art. 288 alin. (1) din Codul fiscal, şi se achită integral, anticipat eliberării acestora, indiferent de perioada rămasă până la sfârşitul anului fiscal respectiv
Postat 24 Iulie 2013, 08:13 de BIND
FUEL
ART. 268 Taxa pentru eliberarea autorizaţiilor pentru a desfăşura o activitate economică şi a altor autorizaţii similare (1) Taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice este stabilită de către consiliul local: în mediul rural, între 0 şi 13 lei inclusiv; în mediul urban, între 0 şi 69 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009). (1^1) Autorizaţiile prevăzute la alin. (1) se vizează anual, până la data de 31 decembrie a anului în curs pentru anul următor. Taxa de viză reprezintă 50% din cuantumul taxei prevăzute la alin. (1). (2) Taxa pentru eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare se stabileşte de consiliul local şi este între 0 şi 17 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009). (3) Taxa pentru eliberarea de copii heliografice de pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea planuri, deţinute de consiliile locale, se stabileşte de către consiliul local şi este între 0 şi 28 lei inclusiv pentru fiecare mp sau fracţiune de mp (actualizare conform HG 956/2009). (4) Taxa pentru eliberarea certificatelor de producător se stabileşte de către consiliile locale şi este între 0 şi 69 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009). (5) Comercianţii a căror activitate se desfăşoară potrivit Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, cu modificările ulterioare, în clasa 5530 - restaurante şi 5540 - baruri, datorează bugetului local al comunei, oraşului sau municipiului, după caz, în a cărui rază administrativ teritorială se află amplasată unitatea sau standul de comercializare, o taxă pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, stabilită de către consiliile locale între 0 şi 3615 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009). La nivelul municipiului Bucureşti, această taxă se stabileşte de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi se face venit la bugetul local al sectorului în a cărui rază teritorială se află amplasată unitatea sau standul de comercializare. (6) Autorizaţia privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în cazul în care comerciantul îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, se emite de către primarul în a cărui rază de competenţă se află amplasată unitatea sau standul de comercializare.
Postat 24 Iulie 2013, 08:10 de FUEL
taxa e nelegala
Dragi patroni, vu va lasati pacaliti, taxa e nelegala, Primaria nu poate institui o asemenea taxa pt societatile comerciale. CITITI NORMELE METODOLOGICE CORESPUNZATOARE ART 268 ALIN 1 COD FISCAL. Doar pers fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale datoreaza aceasta taxa. Daca veti fi sanctionati, aveti in vedere art. 2 alin. 5 OG 2 raportat la art. 4 din L 554 (ptr. cunoscatori). PS: Oare AFB NU ARE JURIST? Ma ofer voluntar, pro bono, desigur.
Postat 23 Iulie 2013, 22:28 de misu
lacomi ordinari
o mizerie de articol si niste politruci mizerabili! Aviz de functionare OK, platit o singura data la eliberare. Reautorizare anuala jaf la drumul mare. Sa fie amendati cei care efectueaza schimbari si nu anunta dar daca eu imi continui linistit activitatea cu acelasi orar de functionare de ce trebuie sa cotizez anual la eliberarea unei alte hartii?
Postat 23 Iulie 2013, 22:09 de contribuabil jecmani
fara stres ac cer DAUNE MORALE !!
nu ma intereseaza subiectul sa faca cate amenzi vor ca nu am intereseaza, ii platim nu au decat sa se faca ca muncesc , care e problema MEA de agent economic, faceti va JOBUL, cat colectati va priveste !! SPOUNETI stop STRESULUI , ce atat tam tam, ca cetatean nu am dreptul sa muncesc fara STRES !! daca pot platesc daca nu NU PLATESC , liber la VOT !
Postat 23 Iulie 2013, 19:24 de fara stres !!
SANTAJ DIRECT
PLATESTI SI SUPRAVIETUIESTI SAU NU PLATESTI SI TE KILLERIM LA COMANDA PRIMARULUI CARE SANTAJEAZA PE TOATA LUMEA.
Postat 23 Iulie 2013, 18:39 de BUSY
Taxa reintrodusă !?!
Această taxă a fost scoasă, cu desfiinţarea serviciului comercial respectiv cu tot, în 2003 pentru că administraţia publică a socotit atunci inoportună punerea de biruri locale suplimentare pe firme. Actuala administraţie care din amatorism nu ştie să producă ceva, taxează până şi căţeii de companie, cu atât mai mult compania locală a SRL-iştilor de familie.
Postat 23 Iulie 2013, 18:37 de Carp III
SRL D poate as plateasca la 10.000 de euro ai nostri :)
SRL D poate as plateasca la 10.000 de euro ai nostri :) vezi ce inseamna sa cazi in capcana dreakului !
Postat 23 Iulie 2013, 17:56 de SRL D
LEPRA fara suferinta nationala :)))))
cand nici de moarte nu tie frica inseamna ca avem o boala democratica :) numita LEPRA fara suferinta nationala :))))) nu mai simt nici o durere cand e vorba de BIRURI si BIRURI !!!!
Postat 23 Iulie 2013, 17:53 de USL dead
sa faca ce vor ca oricum nu ma pot OMORA !!!
cei care fac evaziune vor plati, sunt obisnuiti cu SPAGA ELECTORALA aveti un vad de 36%, restul 11% v au platit salariile, iar restul nu i intereseaza nimic , fac ce vor .
Postat 23 Iulie 2013, 17:39 de nu ma interseaza
sa faca ce vor ca oricum nu ma pot OMORA !!!
astia de la PRIMARIE sunt rau habarnisti tu daca pe firma nu ai NIMIC ce iti IAU booi de la BICICLETA :)))) sunt niste vai de capul lor , intrebati avocati cati bani recupereaza ei de la un DATORNIC care nu are NIMIC, ZERO :))) pentru 60 de lei sa ti pierzi un VOT nu au decat .FIecare sa si asume riscul in viata, CONTROALE sunt firme care nu au activitate la sediul SOCIAL !! NICI macar program cu PUBLICUL ! Pacat de cei care vor fi victime iar raman cu un gust amar ! INLOC sa verifice evaziunea si munca la negru au ei grija sa te abuzeze ! CONTROALE :ITM, GARDA, PRIMARIE, POMPIERI, PROTECTIA MUNCI< SANATATE , TVA, etc . daca le pui ca timp si cati bani faci mai bine CLOSE. ne apucam de TARGURI acolo nu ti trebuie autorozare din cate am vazut, cos etamine, ma imbrac in costum popular si manca o mamaliguta si un cas si iau ajutor social.
Postat 23 Iulie 2013, 17:37 de nu ma interseaza
orice amenda se prescrie in 5 ani, faceti hartiile si stergeti va undeva cu ele :))))
orice amenda se prescrie in 5 ani, faceti hartiile si stergeti va undeva cu ele :))))
Postat 23 Iulie 2013, 17:26 de ma doare undeva
USL este o alinanta de CRETINI, iti dau si iti iau !!
INSOLVENTA, FALIMENTUL si radierea din OFICIU=SATUL ORADEA :)))) sa vina STRAINII sa va faca nu IOBAGI donatori de ORGANE in tari unde se platesc BINE , succesuri, USL este o alinanta de CRETINI, iti dau cu o mana si iti iaucu zece !! de amenzii nu mai putem noi au facut finantele firmele inactive pe cine a interesat !!! si ele isi iau lovelele si pa si pup nici taxele nu le platesc :))) si acum ii vezi cum lucreaza la negru si traiesc mai bine decat cum aveau firma :))) TE OBLIGA sa fi INPAIOT MINTAL asta face UN BRAND DE SAT CA ORADEA !!
Postat 23 Iulie 2013, 17:25 de RADIEREA firmelor
PROFESIILE libere sunt scutite de taxe la ONRC , noi firmele suntem bataia lor de joc !!!!!
isi fac numai legii pentru ei , adica 8 ani pot sa nu ceara si acum nu mai pot :))) campanie electorala 2014 !!!!! EI traiesc din spaga si ce fura in familie + iau salarii in Primarie, na ca inchide firmele asa sa moara toata POLITICA, dati cate amenzi vreti ca ni se rupe toata averea e pe PARINTI conform LEGII:))))VOI aveti impresia ca noi suntem fraieri vostri, nu 60 ma deranjeaza ce abuzul si abuzul pe care niste JJJEGURI politice il fac.PLATIM taxe ca 60 este ZERO :))))
Postat 23 Iulie 2013, 17:20 de este neconstitutiona
PROFESIILE libere sunt scutite de taxe la ONRC , noi firmele suntem bataia lor de joc !!!!!
si de amenzii nu mai putem noi ce ne LUATI ? sa vina sa inchida FIRMLE si gata, care e PROBLEMA cum altii manaca si nu fiscalizeaza VENITURILE asa o sa facem TOTI !!! TRIMITEM salariatii acsa si asta este sa muncesca cine o VREA eu nu dau 60 lei asa ca vrea CODUL FISCAL :)))) sa fim seriosi eu MUNCESC nu FUR !!! Mai bine nu muncesc decat sa raman cu NIMC , si sa raspund PENAL !! SUNT sute de firme care nu fac venituri si alea platesc TAXA, ONRC ia banii, primaria ia banii, finantele ia banii , ceilalti ce mai luam ? VOI nu vedeti ca numai ei TRAIESC , noi sa muncim si sa muncim, nu fac CHETA de 60lei ca e campanie ELECTORAL ci efectiv nu mai muncesc, CER ajutor SOCIAL si SOMAJ daca e cazul :))) acum 60, peste un 2000 si tot asa :))) PROFESIILE libere sunt scutite de taxe la ONRC , noi firmele suntem bataia lor de joc !!!!! O fi LEGE dar sa fie pentru toti sau NICIUNUL !!! IN IARNA suntem in STRAZI !! CE o sa ne faceti, ce o sa ne LUATI ? GGGATTTUUUL vi l trebuie ?
Postat 23 Iulie 2013, 17:16 de este neconstitutiona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON