URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2013, 09:07

Tata Monstru: Un bărbat şi-a violat propriile fete, iar uneia i-a şi făcut un copil

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un ticălos care îşi chinuia toată familia. Aşa îl descriu localnicii din Roşiori pe consăteanul lor, Veres Lajos, anchetat pentru că şi-a agresat sexual, timp de trei ani, ambele fiice.

Totul s-a întâmplat sub nasul mamei acestora, ea însăşi o alcoolică, dar şi o victimă a bărbatului bătăuş, care se jură acum că n-a ştiut nimic de brutalităţile la care i-au fost supuse copilele. Asta deşi fetele au încercat să-i atragă atenţia nu o dată: una a vrut să se sinucidă, iar împreună cu cealaltă a fugit de acasă de două ori, fiind aduse înapoi cu forţa, de fiecare dată, de tatăl lor.

Până acum, când fetele au fugit la Poliţie, iar bărbatul a ajuns după gratii, fiind arestat săptămâna trecută pentru viol şi incest...

Evadarea

Grozăvia care s-a petrecut în colonia de romi din satul Vaida, comuna Roşiori, a ieşit la iveală marţea trecută, când procurorii Parchetului Bihor au anunţat arestarea bărbatului de 45 ani pentru o perioadă de 30 de zile.

Anchetatorii îl aveau în atenţie de mai bine de o lună. Individul, pe numele său Veres Lajos, a fost denunţat pe 23 mai de fiicele sale adolescente, de 13 şi respectiv 15 ani. Cele două susţineau că tatăl le-a bătut şi siluit de nenumărate ori în ultimii trei ani, iar cea mare chiar că în urma relaţiei incestuoase a născut o fetiţă, ajunsă acum la 1 an şi 6 luni.

Deşi iniţial se profila neverosimilă, povestea a fost confirmată de verificările investigatorilor. Primul care a venit în sprijinul adolescentelor a fost Adrian Lăzău, un fermier din Roşiori, la care adolescentele s-au refugiat pe 22 mai, cu o zi înainte de a se încumeta să meargă la Poliţie. După cum spun oamenii legii, fermierul a fost şi cel care le-a convins să se adreseze Poliţiei, după ce fetele i-au descris calvarul prin care treceau de trei ani încoace. "Tremurau ca varga, erau foarte speriate. Mi-au spus cum au fost bătute şi violate de tatăl lor, cea mare mi-a dezvăluit chiar şi că avea un copil cu el. Când am auzit, le-am zis să nu mai stea pe gânduri, să meargă a doua zi la Poliţie", a povestit bărbatul în faţa procurorilor.

A vrut să se sinucidă

Doi dintre vecini l-au şi surprins pe Veres, pe păşunea satului, într-o ipostază mai mult decât suspectă: îmbrăcându-se precipitat lângă fiica sa de 13 ani, plânsă şi pe jumătate goală. Însă pentru că fetiţa a refuzat să vorbească cu ei, şi-au văzut de treburi. Nu de alta, dar le era teamă de bărbatul cu faimă de beţiv şi bătăuş.

Despre abuzuri ştia şi iubitul fetei celei mari, Simon Istvan. "Când m-am cunoscut cu ea avea deja copilul. Eu am întrebat-o de mai multe ori cine-i tatăl, dar mi-a spus adevărul abia acum câteva săptămâni. Atunci mi-a spus că tatăl ei le obliga, pe ea şi pe soră-sa, să se culce cu el", a povestit Simon, care le-a convins şi ajutat pe cele două fete să fugă de acasă. Băiatului i s-a făcut milă de prietena sa, mai ales că aceasta îi povestise cum tatăl le viola sub ameninţarea cu moartea. "Au mai fugit de două ori de acasă, dar le-a găsit taică-său şi le-a dus înapoi cu forţa. La un moment dat prietena mea n-a mai suportat, a vrut să se sinucidă, a înghiţit 40 de somnifere. Bine că a scăpat", a relatat tânărul în timpul anchetei.

Teama le-a împiedicat pe fete să-şi dea tatăl în vileag multă vreme. Nu s-au plâns nici măcar mamei lor, afirmă anchetatorii, iar femeia nu avea cum să afle tărăşenia pentru că Veres îşi târa fiicele pe păşune ori le viola atunci când ea lipsea de acasă. "Femeia a fost audiată, dar pretinde că nu ştia ce se întâmplă. De altfel şi ea e o victimă, toţi vecinii ştiu că bărbatul o bătea", arată sursa BIHOREANULUI.

Răzbunare

Cu toate acestea, tatăl incestuos se declară victima nevinovată a fiicelor sale care ar vrea să se răzbune pe el fiindcă uneia i-a interzis să se vadă cu un văcar. "Au fugit de acasă, le-am adus înapoi şi le-am cerut să nu mă facă de râs în sat, dar au fugit din nou", susţine Veres. Bărbatul neagă că şi-a violat fetele şi că micuţa de 1 an şi 6 luni, născută de fiica sa cea mare, ar fi copilul lui. "M-au reclamat că aşa au fost învăţate de soţie şi de rudele ei", zice Veres.

Probele strânse de procurori spun însă altceva. În urma evaluărilor psihologice, Comisia pentru Protecţia Copilului a stabilit că adolescentele au fost clar "abuzate şi au un comportament şi o dezvoltare nefirească". Acesta e şi motivul pentru care, spune purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, Cristian Ardelean, anchetatorii au solicitat şi sprijinul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi al asistenţilor sociali de la Primăria Roşiori care, în paralel cu ancheta penală, au demarat o anchetă socială, dispunând internarea temporară a celor două tinere într-un centru al DGASPC şi plasarea bebeluşului în grija bunicilor mamei. "Totodată, s-a dispus şi efectuarea unei expertize ADN, care să stabilească dacă inculpatul e tatăl copilului născut de fiica sa. Deocamdată, rezultatul nu a fost comunicat", spune Ardelean. Dar dacă e, îl aşteaptă o pedeapsă pe măsura faptei, de până la 18 ani de închisoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
ungurri migratori
no,poftim cultura, mah, animalule...
Postat 16 Iulie 2013, 07:55 de @ pentru toti
pedeapsa
Rog pe cei in masura sa reintroduca pedeapsa cu moartea. "UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE"...
Postat 15 Iulie 2013, 09:25 de anca
@pentru toti.
Mai idiotule macedonienii si albanezii sunt europeni chiar daca nu sunt stramosii romanilor. Voi doar niste asiatici (de nicaieri) ratati, migratori si murdari, si apropoo de articolul de mai sus, sau violatori de propriile fice, sau homo,zoofili sau onanisti.
Postat 14 Iulie 2013, 07:38 de Roman european
Io
Unguru asta e tigan ca voi - toti romani sint tigani din albania di mecedonia
Postat 14 Iulie 2013, 05:13 de :Pentru Toti
mda
ungurul dezaxat... mare **** !
Postat 14 Iulie 2013, 01:22 de F1
gunoaie
unguru' asta e un porc ordinar
Postat 13 Iulie 2013, 21:44 de pfffff
Hulye bolond
nu sunt bozgori, ci tigani, ca tine, dupa iq-ul cu o cifra de care dai dovada in exprimare.
Postat 13 Iulie 2013, 21:44 de Phenom
muweee
CENZURAT
Postat 13 Iulie 2013, 15:42 de bozzzgorilor
nu mai instigati la infractiuni si va bateti joc de semeni !
da dar nu ei sunt cauza acestui fenomen ci cei care i au batjocorit intretinand aceasta infractiune, stiua vecinii ce se petrece acolo si radeau sau chiar i au instigat , faceti va treaba cum trebuie , nu mai furati ca totul se destrama asa, nu ma incalzeste ca fetele vor fi abuzate de altii ca de neveste nici un barbat nu le va lua .Terminati va cu munca de mantuiala , faceti o investigatie asa cum cere legea , nu mai instigati la infractiuni si va bateti joc de semeni ! nu conteaza cata acrete ai , statul iti permite scoala, nu i mai incurajati sa persevereze in fapte penale ca sa va distrati anumite categorii sociale si sa faceti bani pe rusine lor, D-zeu nu o sa va ierte pentru asta oricat de "BUNI" va vedeti voi ! nu e de ras la modul cum STATUl se implica in educatia cetateanului, dar isi ia leafa !
Postat 13 Iulie 2013, 13:00 de nu mai instigati la
-
merita taiat si sarat sa vada si el ce bine e sa suferi
Postat 13 Iulie 2013, 12:17 de casi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON