URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2015, 15:28

Super-Bolo al III-lea: Sondajele îl creditează pe Ilie Bolojan cu aproape 70% din intenţiile de vot ale orădenilor

Super-Bolo al III-lea: Sondajele îl creditează pe Ilie Bolojan cu aproape 70% din intenţiile de vot ale orădenilor THE BEST IS BETTER. Cotat cu peste 68% atât în cercetarea peneliştilor, cât şi în cea pesedistă, primarul Ilie Bolojan adună mai multe intenţii de vot decât în 2008, când câştiga primul mandat cu 50,3%, dar şi decât în 2012, când l-au susţinut inclusiv pesediştii şi culegea 66,08% din sufragiile orădenilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan e singur până şi în sondaje. Convins, pe de o parte, că un politician dă randament în pe durata maximă a două mandate, iar pe de altă parte ofertat de două companii cu salarii de zece ori peste leafa de demnitar, edilul plănuia să-l lanseze şi susţină în alegerile locale din 2016 pe viceprimarul Mircea Mălan. Bolojan a ajuns, însă, prizonierul propriului succes.

BIHOREANUL a aflat că atât o cercetare sociologică făcută la iniţiativa sa, cât şi o alta, comandată din tabăra PSD, arată că după edilul în funcţie, cotat cu aproape 70% din intenţiile de vot ale orădenilor, cele mai mari şanse de a câştiga Primăria le are prefectul Claudiu Pop, urmat la distanţă de "pluton". Aşa că, dacă nu vrea să lase Oradea pentru întâia oară în mâinile PSD, Bolojan e practic condamnat să continue...

Adversarii recunosc

Senatorul Gavrilă Ghilea a aruncat bomba. Întrebat vinerea trecută, într-o conferinţă de presă, despre pregătirile alor săi pentru alegerile de anul viitor, copreşedintele PNL Bihor a dezvăluit, indirect, că liberalii n-au cum să piardă cea mai importantă poziţie, cea de primar al Oradiei. Dar cu o singură condiţie: candidat să rămână Ilie Bolojan. Ca dovadă, până şi adversarii au făcut cercetări ce indică acelaşi lucru. "În ce priveşte Oradea, parcă am auzit că s-a făcut un sondaj şi, din câte am înţeles, actualul primar are 68,6%", a spus senatorul.

Fără să-i pronunţe numele, Ghilea făcea aluzie la un recent sondaj efectuat la comanda actualului prefect Claudiu Pop, împins de liderul organizaţiei judeţene, Ioan Mang, să candideze la Primăria Oradea. Nu doar pentru că e cel mai bine situat după Bolojan, ci şi pentru că a fost până în urmă cu trei ani şeful PSD Oradea, iar după eliminarea fostului viceprimar Ovidiu Mureşan, organizaţia municipală nu are cu cine să iasă la înaintare fără să se facă de râs.

Made by IRES

BIHOREANUL a aflat că studiul la care a făcut aluzie Ghilea a fost efectuat astă vară, telefonic, de IRES-ul (Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie) strategului PSD, Vasile Dâncu, pe 1.500 orădeni, cu marjă de eroare de 3%, în scopul determinării şanselor lui Pop.

Rezultatele sunt şocante. La clasica întrebare deschisă "Cu cine aţi vota dacă duminica viitoare ar fi alegeri?", 68,6% din subiecţi l-au nominalizat pe Ilie Bolojan. Procentajul depăşeşte scorurile liberalului din 2008 (50,3%) şi din 2012 (66,8%), iar distanţa faţă de următorii clasaţi e uriaşă. Claudiu Pop (foto) e pe locul secund cu 17%, iar pe trei ar fi cu 8% fostul viceprimar din perioada 2008-2012, Gheorghe Carp, acum manager la Spitalul Judeţean, în timp ce vicele liberal în funcţie, Mircea Mălan, ar împărţi firimiturile rămase cu udemeristul Cseke Attila. La întrebările închise, subiecţii au fost puşi să aleagă din diferite combinaţii, iar între Bolojan şi Pop scorul ar fi 68%-32% în favoarea celui dintâi, în vreme ce o confruntare Pop-Mălan ar fi câştigată de pesedist, cu 54%-46%.

În ce priveşte partidele, PNL este pe primul loc cu 38%, urmat de PSD cu 27%, şi de UDMR cu 20%, pe diferenţă bătându-se formaţiunile mici.

Confirmare liberală

Oricât de neverosimile, concluziile sondajului făcut în beneficiul PSD sunt întărite de un altul, efectuat la cererea lui Bolojan, la începutul toamnei, de către fostul său şef de cabinet din vremea când era prefect, Dumitru Ţiplea. Retras în afaceri, absolvent de Sociologie, acesta se bucură între liberali de reputaţia de a fi evaluat corect scorurile din 2008 şi 2012, iar acum îl indică pe actualul primar tot cu 66% din intenţiile electorale ale orădenilor.

Potrivit sondajului liberal, Claudiu Pop e cotat tot pe locul II, cu 16%, liberalii Carp şi Mălan au 7% şi respectiv 4%, între aceştia intercalându-se însă, pe locul al patrulea, udemeristul Cseke Attila, cu 4,5%.

Pop în creştere

Şi pesediştii, şi liberalii cred, totuşi, că rezultatul uluitor al lui Bolojan trebuie ponderat în funcţie de alţi doi parametri. Primul este scorul partidelor, capitol la care atât Bolojan, cât şi Pop sunt deasupra propriilor formaţiuni, doar Cseke fiind sub UDMR, în cazul lui existând însă riscul ca etnicii maghiari să nu fi fost sinceri în răspunsuri şi de fapt să-l voteze în mai mare măsură.

Pe de altă parte, consideră un sociolog consultat de BIHOREANUL, mult mai important este că în timp ce Bolojan şi-a atins nivelul maxim, Pop are potenţial de creştere, deoarece încă nici nu şi-a anunţat oficial intenţia de a candida, iar în campanie ar putea puncta, evidenţiind propria atitudine constructivă avută ca prefect (n-a sabotat, ca Mang, proiectele locale) şi criticând rateurile administraţiei liberale (de pildă întârzierile în lucrările finanţate cu fonduri UE).

La cum arată sondajele şi la cât de puţin timp a rămas până la alegeri, un singur lucru este, totuşi, cert: Bolojan nu are cum să piardă Primăria decât dacă, pur şi simplu, nu s-ar bate pentru ea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
34 Comentarii
Felicitari..
...pt sondaj!Evident majoritatea voteaza Claudiu POP!Citi se oftica amu si isi fac harakiri?Tine minte -C L A U D I U POP!Claudiu Pop primarul Oradiei!!!!!!!!!!!!!!
Postat 20 Octombrie 2015, 16:08 de grigore
!!!!!
@TC: Vezi cum stă situația ? Fiecare suntem "obsedați" de o problemă care ne-a afectat ( ne afectează direct ). Unii cu ABA Crișuri, alții cu DN 76, alții cu imobiliarele. Nici unul NU AM INVENTAT ( sau NU INVENTĂM ) ceea ce scriem! Din păcate nimeni nu ține seama de ceea ce comentăm. Nici măcar DNA !
Postat 20 Octombrie 2015, 12:31 de TDS
Claudiu Pop - ultima frontiera
@TDS. Cel putin tu si Claudiu Pop, sunteti eleganti in exprimare, doar ca pe el il asteapta o faoie in alb care va trebui semnata..Noi putem vedea lucrurile diferit..dar DN76 e distrugatorul de masini si rabdare...oare va avea bun simt sa o completeze?
Postat 20 Octombrie 2015, 11:53 de TC
CORECT
@TC Să stau cumpăna mi-ar fi cam dificil ! În rest, ai dreptate PASAJUL VULTURUL NEGRU( !!!!! ), drumul express ( !!!! ), P-ța Unirii ( proiect oribil ), stâlpii de tramvai de pe Independenței ( oribili ), lipsa arhitectului șef , ASCO - anexă liberală ( vezi ultima acțiune cu Sărbătoarea vârstnicilor unde au fost prezenți, cum altfel, Cherecheș și Cupșa ! ), să vedem ce va ieși cu CET-ul ( ??? ) și nu în ultimul rând MINCIUNILE DEBITATE ani de zile despre un dezvoltator după care BRUSC AU CĂZUT LA PACE!
Postat 20 Octombrie 2015, 11:38 de TDS
tds - e bine sa stai cumpana
A venit si pt. tine momentul sa stai cumpana. E bine pt sanatate si e prima data (de care stiu eu), cand o faci. Daca mai stai de cateva ori, poate vezi si tu ce s-a facut bine in orasul asta in ultimii 8 ani...ca de restu nu are rost sa vorbim...
Postat 20 Octombrie 2015, 11:18 de TC
ASTA E
@CHRIS: Am stat în cumpănă, să postez, să nu postez! Dar dacă m-ai provocat, hai! Și spun din nou că este posibil să fie primul în sondaje dar îmi este foarte greu să cerd că ar fi vorba despre 70% ! Acuma ce să zic...Mai știu pe cineva care deși dăduse un examen concludent în primul mandat totuși a mai câștigat unul în 2009 ( e drept, și pe bază de SPA ! ). Acum dacă va candida și va câștiga în 2016 al treilea mandat o să continui cu criticile !
Postat 20 Octombrie 2015, 11:01 de TDS
@postaci psdei
se pare ca tds e la congresul psd si nu poate posta la articolul asta ca ar avea niscai ceva nemultumiri.sau poate e la poarta si nu il lasa dragnea sa intre fara "dreptul" de rigoare. au ramas in schimb agentii termo bihorenioradenigrigorapop2 etc. mai adaug doar jos pop2(pe stilul sau).
Postat 20 Octombrie 2015, 10:16 de User anonimizat
bolojan
Poate nu e cel mai bun primar care l-ar putea avea Oradea dar pana acum e cel mai bun dintre posibilii candidati si cel mai bun dintre cei care au fost primari in Oradea. Deci: 1. de acord ca site-ul il sustine pe Bolojan; 2. de acord ca a face parcuri si parcari intra in "atributiile de serviciu" ale primarului dar nu inteleg de ce doar Bolojan le-a avut in "fisa postului"; 3. referitor la procentaj probabil ca nu are 70% dar 60% sigur si e suficient (nu mai merge cu "absenteismul" pt ca aici oricum se valideaza - deci daca sunteti asa multi cum sustineti sa va vad); 4. se tot sustine ca platim foarte mult la gigacaloria - hai sa vedem unde stam la nivel de tara, pt ca aici trebuie sa ne raportam (Oradea e inca departe dpdv economic de orasele importante din tara - dar nu are doar primarul vina); 5. referitor la companiile din parcul industrial, e bine ca macar e cerere pt ca sa ne uitam langa noi unde parcul industrial din Bors sta neocupat de 8 ani (si are toate utilitatile : apa, canalizare, gaz, drumuri asfaltate); 6. tot referitor la parcul industrial intr-un alt comentariu se dadea ex Sebes Alba pt companiile aduse - am trimis un comentariu dar nu am mai primit raspuns (e usor sa pretinzi companii mari dar cu ce ii atragi ?) 7. de acord ca marele minus al Oradiei e Bolojan dar nu din motivele invocate de unii ci pt ca nu are culoarea potrivita - momentan se poarta rosu.
Postat 20 Octombrie 2015, 09:43 de andy
erata..si scuze!
cei care au votat cu peste 90%.Comunnisti sunt mai putini..
Postat 20 Octombrie 2015, 09:41 de TC
@ tc
Spune-mi te rog si mie care sunt acele realizari 'care umbreste orice alt primar..' si de ce daca suntem in 'randul oraselor mari' avem in continuare cele mai mici salarii in paralel cu cele mai mari preturi la transport public, utilitati, impozite, etc. ?!?
Postat 20 Octombrie 2015, 09:40 de User anonimizat
..condamnam comunismul...
...oare asa se exprima toti comunistii care l-au votat pe dragnea cu peste 90%?!! KIm Jong Un a devenit invidios...
Postat 20 Octombrie 2015, 09:38 de TC
@ mariusro
Ai reusit sa dai in bâlbâială dar incerc sa te lamuresc: 1. da, site-ul acesta este un 'sustinator' a lui Bolojan, 2. in general am comentat stirile 'naspa' legate de oras, 3. Vizavi de parcuri nu-mi schimb parerea, cat despre parcari mai bine nu pomeneai 4. nici o data nu am pomenit de psd si nu sustin psd, nici nu urmaresc antenele asa cum insunuiezi.. dar na.. asta e arma prostului cand nu ai argumente..
Postat 20 Octombrie 2015, 07:16 de User anonimizat
?????????????????????
DOAMNE apara si pazeste ....!
Postat 20 Octombrie 2015, 06:53 de grigore
unde e tds..etc?!! fac sondaj paralel??
..dupa ultimul sondaj facut la psd, probabil sunt dezarmati, sau au primit comanda de regrupare in formatie pana la noi ordine...poate au realizat ca in Oradea nu are rost latratul ineficient si s-au reorientat.. Cert este ca mare lucru nu mai ai ce face la 70 la suta..poate sa bei o cafea cu invingatorul si sa gandesti DE CE S-A AJUNS AICI! Sigur , nu toti cei 70 la suta sunt pnl sau afiliati politic. E clar, Boljojan asta a repus Oradea in randul oraselor mari, are realizari care umbreste oricare alt primar din tara si cel mai important..CE A PROMIS - A REALIZAT. Cu asta cred ca am incheiat, cu diferenta ca al doilea candidat din sondaj, Claudiu Pop a promis si el ceva ce nu se uita...DN76 sau demisia (sa vedem daca e om de onoare)
Postat 20 Octombrie 2015, 06:46 de TC
@bihorean
pentru voi daca apare cate un articol care relateaza niste fapte pozitive, gata, e la comanda, e campanie samd. Cand apar stiri "naspa" va faceti ca ploua. Sau site-ul e sustinatorul lui bolojan din cand in cand ? ca nu-nteleg. Sau dupa tine, bihorean, ai vrea ca toate stirile sa zica ceva nasol despre primar ? Referitor la afirmatia ta: " Pentru faptul ca a asfaltat strazi si a facut parcuri, nu trebuie sa i se ridice statuie, si-a facut doar treaba, pentru asta a fost ales." - da, este o realizare foarte mare numarul de parcuri pe care le-a facut plus numarul de parcari de domiciliu. Nu cred ca are sens sa-ti enumar eu sau altcineva cate a facut Bolojan pentru orasul asta, ca oricum nu te-ntereseaza. Pentru tine conteaza sa ajunga altcineva la putere, daca se poate din PSD. Si referitor la parcul industrial, spui niste imbecilitati mai mari decat tine. Dar vad ca ai invatat ceva de la Antena 3... repeta propaganda si minciuna pentru ca cineva tot o sa te creada. Oricum se pare ca sunteti intr-un numar extrem de mic (sub 20%, daca tinem cont ca min 10% vodeaza pentru UDRM) cei deranjat de modernizarea orasului , de parcurile create, de modernizarea pietei, a malului crisului, a retelei de termoficare, a centurii samd. 20% care si inainte sa fie Bolojan primar vroiati pe altcineva. Asa ca n-are sens sa ne batem in argumente, ca imi racesc gura degeaba.
Postat 20 Octombrie 2015, 02:48 de marius_ro
@ eS
Articolul este unul pur politic, chiar o campanie electorala mascata, asa putea spune.
Postat 19 Octombrie 2015, 23:12 de User anonimizat
Sunt optimist ,shtiu,dar nu ma tratez...
Sper ca totushi,la un moment dat acest forum va fi o platforma de manifestare a spiritului civic,nu politic!Am voie sa sper,macar...
Postat 19 Octombrie 2015, 23:02 de User anonimizat
zorro vs. bihoreanoradean
Hai, baieti, ca devine mai interesant schimbul vostru de replici decat articolul in sine...
Postat 19 Octombrie 2015, 22:49 de ineuanul
@ zorro
Pomenesti de caldura: sa-ti povestesc de echipele de intretinere de la termoficare, decimate de cand e primar nebunul, in numele unei economii fictive, pentru ca majoritaea interventiilor la retea sunt facute prin subcontractori la preturi mult mai mari? Sa-ti povestesc de gazul pe care nu-l avem in Oradea, la comanda nebunului de frica ca oradenii se vor debransa si primaria va pierde o vaca de muls? Sa -ti povestesc de cele 3000 de locuri de munca din parcul industrial, care sunt in mare la aceleasi firme care existau si acum 10 ani doar ca plateau impozite la primaria Bors? Bolojan a fost ales inclusiv a doua oara penteu ca a facut ordine in administratiile locale intr-o vreme cand in Oradea aveam la primarie un hot miserupist. Pentru faptul ca a asfaltat strazi si a facut parcuri, nu trebuie sa i se ridice statuie, si-a facut doar treaba, pentru asta a fost ales.
Postat 19 Octombrie 2015, 22:43 de User anonimizat
te tii tare bhor..
Omule..ai idei fixe.si cam putine...deci care ar fi solutia dupa tine?..sa renuntam la caldura si electricitate..si sa revenim la mama natura....serios..ai luat-o rau pe aratura....
Postat 19 Octombrie 2015, 22:26 de zorro
@ zorro
Am atins cumva o coarda sensibila? Te simti? Stai sa vezi cand o sa incepem sa platim gigacaloria la pretul 'agreat' cu baietii destepti, cand o sa incepem sa platim impozite marite mult peste limita impusa de actuala guvernare pentru a acoperi finantarea proiectelor facute 'pe genunchi' de lingaii nebunului. Atunci o sa realizeze poate si oradenii ca dezvoltare nu insemna doar centru poleit cu pietricele aurii sau poduri pe centura care trebuiau facute de cnadr pe banii pe care-i platim deja in taxa de drum, accize si vignete. Un primar capabil cum se crede, dadea de toti peretii cu guvernantii care-si bat joc de platitorii de taxe din Oradea. Dar pentru ca nu are oo si nici trecere la Bucuresti, e mai usor sa-i taxeze pe miserupisti de tarani din Oradea
Postat 19 Octombrie 2015, 22:06 de User anonimizat
super..bihoreanoradean
Mai tata ...ai o supergandire de neandertalian...dupa mintea ta..ma rog, trebuia sa ramanem taman ca pe vremea lu raposatu..poate sa ne retragem in pesteri...si te mai dai baiat de asfalt....hai sictir.
Postat 19 Octombrie 2015, 21:55 de zorro
super bolo = super sondaje
Au mai facut unii sondaje de a ajuns nebunu' sa-si roada unghiile cand a vazut ca nici in ceasul al 12 lea nu ies 'fraierii' la vot. O sa aiba probabil majoritate intre cei care se vor prezenta la urne (mai putin oradenii 'bastinasi', care s-au scarbit de atata 'bine'). O observatie ciudata, fara sa intentionez a jigni pe cineva: am observat in cercurile mele de cunoscuti/colegi ca majoritatea celor care il sustin nu sunt oradeni. Sunt 'vinituri', majoritatea fara buletin de Oradea, impresionati probabil de diferenta dintre 'satul natal' si viata la oras. Pentru toti cei 'vrajiti' de realizarile nebunului va spun doar atat: au fost vremuri cand daca stateai mai mult de 5 minute in trafic in centrul civic era o tragedie (nu aveam 'turbogiratie'), lipsa apa calda si caldura era doar o amintire comunista, preturile la utilitati, transport in comun, impozite, etc. nu reprezentau o povara chiar daca erau perioade cu salarii mult mai mici si locuri de munca mai putine si nu in ultimul rand, oradenii erau printre ultimii dispusi sa spele pe fund italieni sau spanioli. Ei bine lucrurile s-au schimbat, oradenii sunt cu 15000 mai putini decat in vremurile 'bune', viata la tara e grea asa ca orasul s-a umplut de o gramada de parveniti (le plac posturile caldute, daca se poate in institutii publice sau daca sunt la privat sa fie un pic de sefulet ca doar avem ambitii). Mi-e scarba bolovane!
Postat 19 Octombrie 2015, 21:03 de User anonimizat
Agentu lu peste
LOGICA de retardat,daca erau impotriva cetatenii trebuiau sa iasa la vot si sa spuna nu....pentru ca se pare ca dupa logica dumitale...aici e ca in bancul cu iepurasul ca faci ,ca nu faci..tot esti de vina...poate aveai tu niste solutii beton pentru urbe dar le tii la seif...
Postat 19 Octombrie 2015, 20:12 de zorro
aiurea in tramvai... !
asta e lingere in dos pe fatza, scuzati jocul de cuvinte :D amintiti-va ce "scor" a luat "eroul" vostru de doi lei la referendumul la care le-a spus oradenilor "va ordon sa mergeti la vot !". Iar oradenii i-au dat cu tifla si i-au demonstrat ca e un penibil (ca sa nu vorbim de dezastrul complet care se numeste Oradea, ca asta si dupa ce se termina "proiectele" marete numai oras nu se va mai numi, la ce blocaje de circulatie o sa fie si la ce debandada cauzata de "inventiile" prostului in materie de circulatie !
Postat 19 Octombrie 2015, 20:01 de AgentulTermic
Vrabia malai visesza...
Ce gluma buna... super-Bolo "cu musteata, Cu blanita alba, creata Si urechea clapauga Sus la clanta vrea s-ajunga. Tare-i speriat catelul Vrea in casa mititelul Caci gansacul cel nauc Il ciupeste de nasuc, Iar curcanul infoiat Il tot ia la scarmanat. Sta la usa si scanceste Cu labuta o loveste, Dar cum nimeni nu-l aude, Intr-o gheata se ascunde". PS: citat din "clasici"...
Postat 19 Octombrie 2015, 19:47 de Danutz
Omagiu conducatorului iubit
Va mai aduceti aminte de reclama aia de acum ceva ani, de la bautura aia, numita Cava D'oro: "N-ai cu cine, ma"... ce sa mai spui... pupincurism in stare pura... Manipulare in toata regula... spalarea creierelor... tipic yes-manilor lui Bolojan...
Postat 19 Octombrie 2015, 19:33 de Danutz
...
Ce mai contează că majoritatea lucrărilor începute pe pe ultima sută de metri cu bani europeni vor fii terminate pe banii oraşului...desigur Bolojan nu are nici o vină...el are doar merite...
Postat 19 Octombrie 2015, 17:59 de ducfer
nu avem alternativa la bolo
nu sunt un pro bolojan dar alternativa nu avem. prefectul ce a facut sunteti multumiti de institutiile deconcentrate din judet ? sa dam un singur exemplu unde suntem umiliti non stop : casa de sanatate si mai sunt multe institutii ale umilientei cand vrei sa le platesti dari.
Postat 19 Octombrie 2015, 17:39 de Florin25
Oare?
Nu stiu ce sa cred de sondajul asta. Nu cred ca Bolojan ar lua mai mult decât la ultimele alegeri. Multã lume i s-a urcat în cap pentru multe tampenii. Trebuie recunoscut faptul ca a si facut pentru oras dar denmulte ori nu a tinut cont de faptul ca dorintele lui afectau multi oamenii si familiile lor. In sens negativ. In plus, parca, e cu gandul la Bucuresti poate i se va da post mai caldut pe acolo, nemaivorbind de faptul ca si-a infipt tot felul de interpusi....prin intitutiile locale. Eu zic ca are sanse reale de a fi ales, dar,spre deosebire de alte dãti acum avem de ales. Eu unul nu mai merg cu Bolo. Vreau sa vad ca sunt si altii care pot face treaba ca el poate chiar mai mult. Vedem.
Postat 19 Octombrie 2015, 17:31 de Antofle
@name
Ai perfecta dreptate, dar ce s-a vazut clar la dl prefect a fost abordarea/atitudinea, eminamente pozitiva. Asta e bine, e bine sa avem concurenta politica in Oradea si Bihor. Intre noi acum, el nici nu cred ca avea prea multe pirghii sa faca lucruri, si probabil nici cei de la Bucuresti nu si-au batut prea tare capul sa-l ajute sa iasa poza si mai bine. L-a mai avut sef si pe dl Mang... E bine sa avem concurenta politica aici, zic, fiindca altfel exista riscul culcarii pe laurii victoriei. Acum dl Bolojan, daca nu vrea sa fie vinovat pentru o eventuala pierdere a primariei in favoarea PSD, trebuie sa candideze.
Postat 19 Octombrie 2015, 16:32 de poli
Re Poli
de acord că a jucat bine Pop, dar ca si realizari e la ZERO! nu a facut nimic! abia va termina podul Densusianu (pe toata perioada guvernării PSD) în timp ce Bolojan a construit 2 poduri noi și renovează cel din centru! De asemenea, cu Dn 76 e dezastru, dupa „refacere” nu cred ca apuca nici alegerile! Este DEZASTRU! Ar mai fi cele două pasaje, atat! Personal, cred ca putea mai mult, dar e prea roșu și prea condus de partid!
Postat 19 Octombrie 2015, 16:20 de no_name
inca un lucru bun facut de dl prefect
Exact ce ziceam: dl prefect a jucat mult mai inteligent decit dl Mang, a ramas in opinia publica ca unul care s-a straduit si a sprijinit dezvoltarea orasului, iar acum culege roadele. Bravo! Nu mi se pare un factor grozav acela semnalat de sociologul consultat de dvs. totusi: mult nu mai poate creste dl prefect, ca dl Bolojan va ramine acelasi, iar panglicile care sunt de taiat pina la alegeri o sa-i cauzeze bataturi la degete. Dl prefect poate sa candideze, dar nu are sanse. In schimb crescind in sondaje a mai facut un lucru bun si l-a obligat pe dl Bolojan sa se gindeasca serios la un al treilea mandat. Nu stiu daca si adversarii politici, dar Oradea ar avea de cistigat.
Postat 19 Octombrie 2015, 16:10 de poli
Iar pe contracandidat il coteaza cu diferența de peste 30%
Contracandidatul fiind inexistent la ora asta, rezulta ca Bolo a luat foarte prost startul cu doar 70% din tot ce exista.
Postat 19 Octombrie 2015, 16:00 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON