URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2013, 07:45

Şocant! Un violator care şi-a recunoscut fapta a fost lăsat liber de procurori!

Şocant! Un violator care şi-a recunoscut fapta a fost lăsat liber de procurori! RĂBDĂTORUL. Prim-procurorul Ciprian Puie (foto) aşteaptă de o lună "momentul potrivit" ca să aresteze un recidivist care a violat o femeie cu cuţitul la gât
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâni întregi, femeia a dormit prin vecini. Abia zilele trecute şi-a luat inima în dinţi şi s-a întors în propria locuinţă. Chiar şi acum, însă, doarme iepureşte, iar de câte ori se trezeşte ochii îi fug imediat spre fereastra pe care, luna trecută, un individ a intrat şi a siluit-o în toiul nopţii.

Salontanca de 55 ani a crezut, atunci, că va muri. Iar temerea o macină şi în prezent. Căci agresorul ei este liber, cu voie chiar de la anchetator...

"Îţi tai gâtul"

Noaptea de 10/11 august a fost una fierbinte. "Mereu lăsam geamul deschis când era cald, am plasa de ţânţari prinsă de cadrul ferestrei", povesteşte M., victima violului. Văduvă de câţiva ani şi cu copiii plecaţi peste hotare, femeia locuieşte singură într-o zonă liniştită a Salontei. Şi, credea ea, sigură...

A adormit târziu, pe la miezul nopţii, dar somnul i-a fost scurt. Pe la ora 2, s-a trezit cu un bărbat pe jumătate dezbrăcat lângă pat. "Am fost aşa de şocată, încât n-am putut să scot un sunet. Când a văzut că am deschis ochii, m-a prins de gură cu o mână iar cu cealaltă a luat un briceag din buzunarul cămăşii, l-a deschis şi mi l-a pus la gât. Îmi tot zicea: «Să nu strigi, să nu cumva să strigi, că îţi tai gâtul!». Apoi mi-a legat mâinile şi m-a violat".

A scăpat după ce i-a cerut individului s-o lase până la baie, pentru un pahar cu apă. "Baia e în hol, aproape de uşa casei. Speram să pot fugi". Individul şi-a dat seama şi a împins-o înapoi. "A devenit furios, m-a legat şi de picioare, apoi s-a dus să vadă dacă uşa de la intrare e închisă. Atunci m-am ridicat, am sărit până la geam şi m-am aruncat afară. Urlam după ajutor", povesteşte salontanca.

Pe urme

Alertaţi, vecinii au ieşit imediat, iar atacatorul a dispărut. Însă, în loc să sune la Poliţie, oamenii au stabilit de comun acord să aştepte până dimineaţa. A fost prima greşeală. Cea de a doua a fost că, înainte să plece, femeia s-a îmbăiat, iar apa a spălat urmele lăsate de violator pe corpul ei. "Din această cauză, în urma examenului medico-legal s-a putut constata doar că a existat un act sexual, nefinalizat", spun surse din cadrul anchetei.

În locuinţă n-a fost găsită o amprentă, căci individul a purtat mănuşi, motiv pentru care poliţiştii au adus în ajutor şi un câine. Acesta a luat urma violatorului, mirosind hainele cu care şi-a legat victima, şi i-a condus până acasă la el. Locuieşte la doar câteva străzi de locuinţa femeii, îl cheamă Dorel Pop, are 35 de ani şi e cunoştinţă veche a poliţiştilor, până atunci însă doar ca hoţ din locuinţe şi firme.

Botez de alibi

Însă degeaba l-au descoperit poliţiştii pe făptaş. Au făcut-o când nu trebuia, adică într-o zi de duminică! La Parchetul Salonta n-a fost de găsit un procuror care să le confirme decizia de a începe urmărirea penală împotriva individului, procedură obligatorie pentru a putea avansa în anchetă şi, ulterior, pentru a putea dispune măsura reţinerii. Procurorul de serviciu, care e chiar şeful instituţiei, era plecat din localitate, urmând să se întoarcă la serviciu abia marţi.

La Poliţie, Pop a făcut iniţial pe nevinovatul. A zis că a fost toată noaptea la un botez, dar nu a stat acolo, existând declaraţii şi imagini care îi conturează traseul. Din verificări a reieşit că bărbatul pregătise violul până la cel mai mic amănunt. De la petrecere a plecat pe furiş în jurul orei 1, pentru a ajunge la victima sa. Pop a avut pregătit un scenariu şi pentru finalul nopţii: după ce a ieşit din locuinţa victimei, a fugit în centrul oraşului şi s-a aruncat pe caldarâm în preajma unei patrule, prefăcându-se că e rănit. Iar poliţiştii l-au crezut, ba l-au mai şi dus la spital, de unde, pentru că urla acuzând dureri de cap, medicul de gardă l-a trimis cu o ambulanţă la Oradea. Cum era de aşteptat, analizele au arătat că omul nu avea nimic, motiv pentru care, spre dimineaţă, a şi fost trimis acasă.

Care viol?

În final, pus în faţa probelor, Pop a recunoscut fapta, iar o zi mai târziu, pe 12 august, a fost condus în teren, unde, în faţa camerei video, a povestit tot ce s-a întâmplat. Sinceritatea a fost, însă, de scurtă durată. După o zi, citat la Poliţie pentru a fi pus sub învinuire, a venit cu un avocat, în prezenţa căruia a retractat tot, susţinând că primele declaraţii le-a dat forţat.

Reţinut pentru 24 de ore, individul a fost prezentat pe 14 august la Parchet cu propunere de arestare preventivă pentru viol şi violare de domiciliu. Nu de alta dar, pe lângă fapta comisă cu violenţă şi atitudinea schimbătoare din anchetă, era şi recidivist. Însă prim-procurorul Ciprian Puie avea alte planuri. L-a lăsat să plece. "Nu era momentul să fie arestat", spune acum, refuzând să dea alte explicaţii.

Cât despre absenţa sa din unitate, Puie susţine că nu are nicio legătură cu cazul. "Dacă era o urgenţă, poliţiştii trebuiau să mă sune şi veneam. Nu m-a sunat nimeni". Contrariul e greu de demonstrat, mai ales că oficialii Poliţiei nu vor să vorbească despre încurcătura generată de "chiulul" procurorului. "În ce priveşte activitatea Parchetului Salonta, vă rugăm să vă adresaţi respectivei instituţii", se arată în răspunsul transmis BIHOREANULUI.

Între timp, victima şi-a pus jaluzele la geamuri, iar ferestrele ei, odinioară mereu deschise, acum sunt tot timpul ferecate. Lăsat liber, violatorul e doar la câteva străzi distanţă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
eutanasiere
ACEL JUDECATOR TREBUIE VIOLAT IN PUBLIC !!!
Postat 18 Septembrie 2013, 11:32 de cobra
socant
pacat ca te cunosc ,sincer regret
Postat 17 Septembrie 2013, 16:03 de unu
razbunare
Daca o viola pe mama le taiam capu la toti care i-a dat drumu lui jegosu ala Si imi faceam eu dreptate ca doar asa e in RO daca o viola pe mama procurorului toate canalele tv vorbea de marea tragedie dar din pacate sarmana femeie nu are fiu procuror >>>>>>
Postat 17 Septembrie 2013, 16:02 de razbunare
Bula-seful coruptilor
Data viitoare sper sa o violeze pe masa.
Postat 17 Septembrie 2013, 15:46 de Salontan
Guvernarea USL e tot atat de buna ca oricare alta
.
Postat 17 Septembrie 2013, 13:33 de Kriss
anormalitate
Aici la noi e ca la nimeni si trebuie sa pastram trendul asta, este un brand de tara, nu-l putem schimba. Vreau sa aduc aminte doar unele cazuri, mult mediatizate, cazul Cioaca, nu s-a gasit obiectul crimei, nu s-e poate dovedi nimic din acuzatii, el se considera nevinovat si totusi e inchis, Gigi Becali, a mers si el cu o geanta de bani la Cluj, daca as avea atatia bani poate as umbla si eu cu ei in geanta, nu a reusit sa-i dea la nimeni, totusi i-au fost incriminate intentiile, este inchis, Gigi mai are un proces cu un teren dintr-o zona buna, teren apartinand ministerului apararii (mi se pare) cu care a facut schimb cu un teren de-al lui dintr-o zona mai putin buna. Deci, posesorii terenului din zona buna a fost deacord sa schimbe terenul cu al lui Gigi dintr-o zona mai putin buna si tot Gigi este condamnat, nimeni din tabara cealalta. In cazul de fata, violatorul recunoaste si nu este condamnat. Oameni buni!!! nu vi se pare ca anormalitatea este un brand de tara la noi, nici nu-i greu sa constati asta, doar sa te uiti la balbaielile din politica , din administratie ,justitie, mi-e frica sa mai zic un domeniu cu mare priza la romani.
Postat 17 Septembrie 2013, 13:28 de oradeanul de bine
Natura, bat-o vina
Nu-l mai batjocoriți degeaba pe bietul Puie: nu el e vinovat, ci natura, care l-a făcut mai lent în gândire și împleticit la acțiune. E vinovat și sistemul, care a adus astfel de specimene în procuratură, după criterii aiurea. Dar derbedeul e tare la șmecherii, a dat mâna cu bandiții lui Ro(zo)xin și fac numai porcării și abuzuri în zona Salontei, profitând de funcții. Nu o să termine niciunul bine, bulăul îi așteaptă, or picat alții și mai de sus, d'apoi niște neisprăviți ...
Postat 17 Septembrie 2013, 13:13 de Rozoxin 2
Rusine Militia Salonta
Foarte urata fapta politistilor de a se duce cu para la presă. Dacă nu le convenea ceva, trebuia să-i spună procurorului. Nu cred că dacă il sunau nu ar fi venit duminica sau nu ar fi trimis pe vreun alt coleg sa confirme inceperea urmaririi si sa faca actele pentru arestare. Procurorul Puie Ciprian este un profesionist desavarsit! Rusine Poliţia Salonta!
Postat 17 Septembrie 2013, 11:11 de ursul
RUSINE!
Corb la corb nu-i scoate ochii. Este singura explicatie pt. comportamentul tovarasului din imagine si al colegilor. RUSINE!!!
Postat 17 Septembrie 2013, 10:32 de anca
huo
Asta din poza e marele procuror ciprian???Pai o fi fost vreo invitatie mascata???Cat de cretini santeti bei cioflingarilor..pe voi v-as baga in locul lor la bulau....sa va apucati sa puneti mana pe carte..si sa invatati meserie...da-va dreacu de idioti incompetenti..cate mai trebuie sa se-ntample ca sa va apucati sa va favceti meseria...ca banii nu va lipsesc lichelelor....
Postat 17 Septembrie 2013, 10:19 de noi
alta situatie
daca era cineva din familia lui sau a militienilor...altfel era procedura de activitate si in plus puteau sa fie si deranjati pe mobil.....dar pt omul fara grade.bani si functii...deranjul e prea mare.Functii inalte....bun simt inexistent!
Postat 17 Septembrie 2013, 10:09 de tavi
DACA !
Daca femeia ar fi fost ,FICA ,SOTIA ,MAMA ,SORA , D-lui Procuror oare tot asa ar fi procedat !?
Postat 17 Septembrie 2013, 09:48 de ZORBA GRECUL
slabut
probabil ca bruscarea unui caine pe strada este un lucru mai grav . Atunci sa vezi ce sare procuroarea de serviciu la gatul omului .
Postat 17 Septembrie 2013, 09:26 de liviu
pfff
Poate ar fi momentul potrivit ca p*la asta de procuror sa fie el insusi violat cu cutitul la gat. De fata cu familia.
Postat 17 Septembrie 2013, 09:19 de magistratu' p*li
incompetenta pe banii nostri
ne-am obisnuit deja..de mult timp cu lipsa de profesonalism a celor din justitie si a celor din militie....care au facut studii pe banii parintilor,cu spaga....sau cu mamosi care au ajuns mari anchetatori dar care habar nu au in ce consta meseria lor.un sigur lucru le doresc...sa treaca si ei prin ce trec victimile,ca sa dobandeasca si ei experienta profesionala.....sau poate vrea domn procuror si el un viol..\"in momentu potrivit\" sa vada cum se simte el sau cum se simt victimile unui viol sau a unei agresiuni in plina noapte in propiul pat....!!!sa va fie rusine pt incompetenta voastra....cand o sa va dati seama ce inseamna!
Postat 17 Septembrie 2013, 08:50 de tavi
CE MAI TARA !!!!!!!
Lasati-l d-lor sa mai violeze cateva femei, sa mai fure,apoi sa-l arestati. Vad ca este mai repede crezut violatorul decat biata femeie, asa-i la noi hotii sunt cei cistiti........daca suntem o tara de hoti explicabil.
Postat 17 Septembrie 2013, 08:46 de un roman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON