URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2014, 07:30

Şeful PSD, pro PDL: Ioan Mang, acuzat că a dat afară din partid doi consilieri locali ai PSD, de dragul cuscrului

Şeful PSD, pro PDL: Ioan Mang, acuzat că a dat afară din partid doi consilieri locali ai PSD, de dragul cuscrului RUŞINE. "Ne cerem scuze că aşa ruşine trebuie să păţiţi tocmai în comuna natală!". Aşa l-au întâmpinat consilierii locali pe prefectul Claudiu Pop, descins la Sârbi împreună cu jurista-şefă a Prefecturii, Alice Lupeş, pentru a-i convinge să intre în legalitate. Fără nicio haznă, însă...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În comuna bihoreană Sârbi USL a încetat să existe nu de săptămâna trecută, ci încă de la alegerile locale din 2012. Imediat după scrutinul în care au câştigat Primăria, pesediştii au cadorisit PDL cu postul de viceprimar, la baza înţelegerii, zic localnicii, stând însă nu interese politice ori administrative, ci de clan.

"Domnul preşedinte al PSD Bihor, Ioan Mang, îşi bate joc de partid şi de oameni. În loc să ne ajute să punem viceprimar de la noi, cum a hotărât organizaţia comunală, şi cum e normal, fiindcă orice partid vrea să-şi pună oamenii lui în funcţii, el îl protejează pe vicele PDL-ist din motive de familie!", acuză consilierul local Florian Popovici.

Mititei expandaţi

Ca în multe alte locuri din ţară, alegerile locale din 2012 nu au fost faste nici pentru PDL-iştii din Sârbi: au adunat voturi pentru a ocupa doar 2 din cele 11 poziţii de consilier, în timp ce PSD-iştii şi-au asigurat 4, iar liberalii 5. Cu toate astea, au scăpat de la un dezastru total în a doua şedinţă de Consiliu, când au reuşit să-şi adjudece postul de viceprimar, cu cele două voturi ale propriilor consilieri şi cu cele 4 ale pesediştilor.

04_ioan_chis_bihoreanul.jpg"Şefii de la Oradea ne-au spus să nu cumva să punem un liberal viceprimar, ci un pedelist", povesteşte consilierul PSD Florian Popovici. Motivul, avea să afle mai târziu, era că Ioan Mang, liderul PSD Bihor, are un cuscru care este şeful PDL Oradea, consilierul judeţean Ionel Avrigeanu. În plus, zice Popovici, Mang a vrut să se pună bine şi cu penticostalii, cult din care fac parte atât primarul Gavril Herman, cât şi viceprimarul PDL-ist Ioan Chiş.

Pact PSD-PNL

În toamna aceluiaşi an 2012, la iniţiativa pesediştilor, liberalii au fost de acord să-i ajute să-şi adjudece şi postul de vice. "Am văzut că PDL-istul a boicotat referendumul (n.r. - pentru demiterea preşedintelui Băsescu) şi a distrus afişele USL, aşa că am hotărât să facem altă majoritate în Consiliu, cu care să-l schimbăm. Legea permite acest lucru, iar liberalii au fost de acord să fiu eu viceprimar. Înţelegerea am făcut-o în biroul primarului, toţi cei 4 consilieri PSD şi cu cei 5 consilieri PNL", povesteşte pesedistul Popovici.

04_Florian_Buzle_bihoreanul.jpg"Am acceptat să punem un vice pesedist pentru că toţi noi toţi avem servicii cu salarii mai bune şi nu am vrut să le pierdem", confirmă şeful grupului PNL din Consiliu, Florian Buzle (foto). "În felul ăsta, majoritatea nu ar mai fi fost alcătuită din 6 (4 de la PSD şi 2 de la PDL), ci din 9 consilieri (4 de la PSD şi 5 de la PNL), ceea ce ar fi făcut ca hotărârile care necesită două treimi să fie adoptate uşor", completează Buzle.

"Alegeţi bine !"

În ciuda înţelegerii, mazilirea vicelui PDL-ist a fost amânată după sărbătorile de iarnă. În primăvara lui 2013, însă, când noua majoritate se pregătea să propună schimbarea, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, s-a opus categoric. "Prin mai-iunie, domnul Mang a venit la Sârbi şi a spus că pesediştii care vor participa la şedinţa de Consiliu vor fi daţi afară din partid. În iunie a convocat şi o şedinţă a Biroului organizaţiei PSD Sârbi, să ne lămurească să nu-l schimbăm pe vicele PDL-ist", povesteşte Florian Popovici.

Atâta doar că şedinţa de partid s-a încheiat ruşinos pentru liderul judeţean. "S-a pus la vot secret hotărârea de a fi propus eu viceprimar în locul PDL-istului. Domnul Mang a zis să ne gândim bine. «Într-o parte e scaunul meu de vicepreşedinte la judeţ, în cealaltă parte scaunul de viceprimar la comună. Alegeţi bine!», a zis el. Iar oamenii au ales: 9 au votat să preiau postul de viceprimar şi 3 contra", spune Popovici. "Domnul Mang a plecat zicând că el, în condiţiile astea, nu mai are ce căuta în Sârbi. Nimeni n-a înţeles de ce s-a simţit jignit. Doar nu-şi pierdea scaunul de la CJ dacă eu ajungeam viceprimar".

Ajutor "portocaliu"

În cele din urmă, proiectul de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului Ioan Chiş a fost supus aprobării Consiliului în iulie 2013, când la reuniune au participat 7 din cei 11 aleşi locali: cei 5 liberali, plus 2 din cei 4 pesedişti.

"Şeful PSD Sârbi, Vasile Pop, şi prietenul lui, Cosmin Erdeli, s-au speriat de Mang şi au plecat. Eu şi colega Mariana Alb, împreună cu liberalii, am rămas şi am votat. Baiul e că secretarul Consiliului, Aurel Ţica, fost primar PDL până în 2008, ne-a sabotat. A refuzat să semneze hotărârea şi apoi a intrat în concediu medical, de unde nici nu s-a întors", povesteşte Popovici. La fel avea să se întâmple şi în august, aşa că, fără iscălitura funcţionarului, actul administrativ nu a primit aviz de legalitate din partea Prefecturii.

Fără apărare

Între timp, Florian Popovici şi Mariana Alb au fost excluşi din PSD, într-o şedinţă care, acuză amândoi, nici n-a avut loc în realitate. "N-a existat nicio şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean al PSD, dar pe 30 august domnul Mang, a trimis la Consiliul Local, în numele acestui for, o adresă că am fost excluşi din partid şi, ca urmare, nu mai reprezentăm PSD în Consiliu", spune Popovici. Scopul? Cei doi să fie înlocuiţi de alţi PSD-işti, docili, care să nu se mai atingă de vicele PDL-ist.

"Şi un criminal are dreptul să se apere într-un proces. Noi am fost daţi afară din PSD fără să fim anunţaţi, fără să ni se spună ce articol din statut am încălcat şi fără să ni se dea dreptul să ne apărăm. Am fi arătat că nu am acţionat de capul nostru, ci în baza hotărârii Biroului PSD Sârbi, adoptată democratic, prin vot secret", spune Popovici. "Îmi pare rău, că am muncit pentru partid. Eu l-am convins să intre în PSD şi pe primarul Herman, şi pe doamna preoteasă Alb. Am bătut satele să adunăm voturi pentru USL, pentru ca domnul Mang să ajungă ştab la judeţ, iar mulţumirea e asta, că preferă un pedelist ca să se aibă bine cu cuscrul Avrigeanu şi cu PDL-ul", încheie consilierul.

"Riscaţi dosare penale"

Din toamna anului trecut, situaţia celor doi consilieri "recalcitranţi" e pecetluită. Excluşi din PSD, ambii îşi pierd automat şi mandatele de consilier, Statutul aleşilor locali reglementând clar: "Calitatea de consilier local încetează de drept la pierderea calităţii de membru al partidului pe a cărui listă a fost ales". Aceeaşi lege arată, însă, că încetarea calităţii de membru o constată membrii Consiliului, cu majoritate de voturi, ceea ce la Sârbi nu se poate întâmpla din simplul motiv că noua majoritate refuză să ia act de excluderea pesediştilor!

Luna trecută, pe 19 februarie, pentru a-i îndupleca să adope o hotărâre în acest sens, la Sârbi au descins însuşi prefectul Claudiu Pop şi şefa Serviciului Juridic al Prefecturii, Alice Lupeş. "Noi nu comentăm dacă excluderea din PSD a fost corectă sau nu, asta e treaba partidului şi a instanţelor de judecată la care cei excluşi pot apela, ci subliniem că membrii Consiliului sunt obligaţi să adopte o hotărâre prin care să ia act de excludere, fiindcă hotărârile adoptate cu participarea celor excluşi sunt lovite de nulitate. Riscaţi dosare penale!", le-a explicat prefectul consilierilor. Degeaba, însă, căci cei 5 reprezentanţi ai PNL şi 2 ai PSD au decis să amâne discutarea subiectului.

"Liberalii nu sunt de cuvânt"

04_ioan_mang_bihoreanul.jpgDe cealaltă parte, liderul PSD Bihor, Ioan Mang (foto), susţine că a procedat corect şi că, pe fond, n-a făcut decât să refuze o colaborare cu PNL în plan local. "În 2010, când comuna avea primar liberal şi viceprimar PC, liberalii au spus că ne dau nouă postul de vice, dar după înlăturarea PC-istului nu au mai fost de acord să pună în locul lui un consilier PSD. Până la urmă, l-au repus în funcţie pe PC-ist, iar PSD a ieşit şifonat", argumentează Mang.

Cât despre nerespectarea deciziei colegilor din Sârbi, Mang recunoaşte că aceştia au votat să-l pună pe Popovici viceprimar, dar susţine că ulterior "şi-au cerut scuze", iar în ce priveşte "procesul" de excludere a celor doi fără a li se da dreptul la apărare e netulburat: "Trebuia să-i invităm la şedinţa de excludere? Ar fi schimbat asta decizia? Nu cred!".

Care ar fi, în viziunea lui Mang, soluţia pentru ca apele politicii din Sârbi să se liniştească, iar hotărârile Consiliului Local să nu mai fie lovite de nulitate? Simplu: cei doi excluşi să plece de bunăvoie, chit că şi aceştia i-au adus voturile pe baza cărora negociază ici o funcţie, colo alta. Chiar şi cu "duşmanii" de la PDL, pe care, vorba lui Popovici, "la televizor îi critică, dar în realitate îi sprijină"...


PRECEDENTUL COPĂCEL
Între politică şi Codul Penal

Oricât de hilară şi lipsită de miză pare situaţia PSD-iştilor din Sârbi, cărora însuşi şeful organizaţiei judeţene a partidului le interzice să-şi pună viceprimar, aceasta nu este singulară.

În comuna Copăcel, unde în 2012 a fost ales un primar liberal şi un Consiliu Local format din 4 reprezentanţi ai PNL, 3 ai PSD şi câte 2 ai PC şi PDL, majoritatea iniţială a instalat după alegeri un viceprimar PNL, în persoana consilierului Constantin Buda. În februarie 2013, însă, reprezentanţii PSD, PDL şi PC au schimbat majoritatea, hotărând şi schimbarea viceprimarului cu unul din cei 2 consilieri PDL, Costei Gurău.

Ulterior, cei 2 consilieri PC au fost excluşi din partid, pentru "indisciplină", dar majoritatea alcătuită din PSD şi PDL a refuzat să voteze o Hotărâre de Consiliu prin care să ia act de încetarea mandatelor respectivilor. De atunci, CL nu poate adopta niciun act administrativ care să fie legal, astfel că, la sesizarea primarului Liviu Gurău, Parchetul Oradea a deschis dosare penale pe numele celor 3 consilieri PSD şi ale celor 2 ai PDL, pentru abuz în funcţie. Ceea ce, curând, riscă şi aleşii din Sârbi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
48 Comentarii
Rusine Mang(PLagiator ordinar)
Rusine Mang, esti un plagiator ordinar si asta stie o tara intreaga!!! Vrei propriul partid??? CONSTRUIESTE-L!!!!! jegosuleee! nu iti bate joc de oamenii care te-au sustinut si te-au pus bine merci in scaunul care esti acuma!
Postat 23 August 2014, 19:49 de Romeo
Replica 3 la @EL
@EL sa-ti raspund decent la afirmatii . Deci conform statutului PSD capitolul Sanctiuni si Recompense articolelel 31, litera d) art 32 si inclusiv bine citit si aplicat articolul 33, domnul presedinte Ioan Mang al filialei PSD Bihor A GRESIT! la luarea deciziilor privind excluderea celor 2 , care aveau dreptul la o aparare legala ,iar luarea deciziilor de excludere din partid trebuia facuta in filiala locala si NU in filiala judeteana PSD interpretand personal ultimele cuvinte art 31 litera d).Si in trecut au fost unele propuneri al presedintelui PSD Bihor Ioan Mang privind excluderea membrilor recalcitranti si contra lui din filiala judeteana PSD Bihor si nu in filiala locala din care fac parte .@EL nu se trimit felicitari pentru asemena gesturi dictatoriale intrun partid social democrat , orice membru PSD cat de sarac si neajutorat conteaza pentru partidul PSD ,el reprezinta un militant social democrat care lupta pt drepturile si libertatile celor multi si saraci, nu pentru interesle personale ale unui organ de conducere ierarhic superior din PSD Bihor, asta sa numai zicem nimic de reprezentatul guvernului in teritoriu .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Martie 2014, 20:24 de Romanul Simplu
Sa plece!
Daca cei doi consilieri au fost exclusi, sa plece! Nu inteleg de ce tin ei asa de tare de locurile respective. Ioan Mang nu a luat o decizie de capul lui ci, din cate am inteles din articol, a fost intrunit un birou executiv al organizatiei judetene care a votat cu vot secret sau public, cum o fi fost, excluderea celor doi. Daca Popovici vrea viceprimar si nu are sustinere inseamna ca nu este persoana potrivita pentru functia respectiva. Felicitari domnule prefect, felicitari domule Mang pentru modul in care ati tratat problema de la Sarbi!!!
Postat 07 Martie 2014, 12:28 de EL
Replica 2
Puterea unui partid social democrat este increderea pe care o are in acel partid social democrat si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant , iar puterea partidului si increderea lui se pierde atunci cand sa uitat de ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant si liderii se cearta pentru mai multa putere politica in interiorul partidului. citat Ion Iliescu ,DA ! domnule Mang Ioan presedintele PSD Bihor trebuiau invitati la sedinta de excludere din partid cei 2 exclusi , este dreptul lor ,este scris in statutul PSD `NU ar fi schimbat decizia , dar ar fi fost moral adevarat drept ca si acei 2 exclusi sa participe la sedinta PSDde excludere a lor din partid, asa a creat un precedent si de acum inainte oricine o sa fie contra unor interese de grupuri din PSD Bihor o sa fie exclus fara drept de a se apara si aduce dovezi in apararea sa , asa ca si in situatia mea exclus in lipsa fara apara .Un partid social democrat este un partid de militanti sociali democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci , nu-i un partid de sefi si de patroni care-si urmaresc interesele personale .....citat Ion Iliescu.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Martie 2014, 07:53 de Romanul Simplu
excelent
”Ca în multe alte locuri din ţară, alegerile locale din 2012 nu au fost faste nici pentru PDL-iştii din Sârbi: au adunat voturi pentru a ocupa doar 2 din cele 11 poziţii de consilier, în timp ce PSD-iştii şi-au asigurat 4, iar liberalii 5. Cu toate astea, au scăpat de la un dezastru total în a doua şedinţă de Consiliu, când au reuşit să-şi adjudece postul de viceprimar, cu cele două voturi ale propriilor consilieri şi cu cele 4 ale pesediştilor.”
Postat 07 Martie 2014, 01:08 de georgel
articol
”De cealaltă parte, liderul PSD Bihor, Ioan Mang (foto), susţine că a procedat corect şi că, pe fond, n-a făcut decât să refuze o colaborare cu PNL în plan local. "În 2010, când comuna avea primar liberal şi viceprimar PC, liberalii au spus că ne dau nouă postul de vice, dar după înlăturarea PC-istului nu au mai fost de acord să pună în locul lui un consilier PSD. Până la urmă, l-au repus în funcţie pe PC-ist, iar PSD a ieşit şifonat", argumentează Mang.”
Postat 07 Martie 2014, 01:06 de gigel
citat
”Între timp, Florian Popovici şi Mariana Alb au fost excluşi din PSD, într-o şedinţă care, acuză amândoi, nici n-a avut loc în realitate. "N-a existat nicio şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean al PSD, dar pe 30 august domnul Mang, a trimis la Consiliul Local, în numele acestui for, o adresă că am fost excluşi din partid şi, ca urmare, nu mai reprezentăm PSD în Consiliu", spune Popovici. Scopul? Cei doi să fie înlocuiţi de alţi PSD-işti, docili, care să nu se mai atingă de vicele PDL-ist.”
Postat 07 Martie 2014, 01:06 de ghita
george
”Ulterior, cei 2 consilieri PC au fost excluşi din partid, pentru "indisciplină", dar majoritatea alcătuită din PSD şi PDL a refuzat să voteze o Hotărâre de Consiliu prin care să ia act de încetarea mandatelor respectivilor. De atunci, CL nu poate adopta niciun act administrativ care să fie legal, astfel că, la sesizarea primarului Liviu Gurău, Parchetul Oradea a deschis dosare penale pe numele celor 3 consilieri PSD şi ale celor 2 ai PDL, pentru abuz în funcţie. Ceea ce, curând, riscă şi aleşii din Sârbi.”
Postat 07 Martie 2014, 01:05 de george
Justitie
S-a facut dreptate in cazul celor doi. Daca au tradat sa plece. Daca sunt penelisti vopsiti sa plece si sa faca ce campanie vor ei pentru galbeni.
Postat 07 Martie 2014, 00:10 de bogdan
minunat
o tara minunata.....pnl is tot raul acuma,pdl is minunati,udmr o raza de soare,unpr nu mai sunt tradatori...parca mai ieri astia taiau salarii???parca acu 2 ani la legea pensiilor striga psd ca e hotie???da,a fost dar au pastrat hotia...parca legea educatiei era rea,trebuia schimbata???......da e buna acuma....traiasca cuscri ....basescu e de vina sigur :))))vai de capu nostru cu asa clasa politica fara cuvant....sa va fie de bine voua intre neamuri
Postat 06 Martie 2014, 22:12 de lica
povesti
Povesti peste povesti in ultima perioada,, incercati sa distrugeti imaginea buna a PSD-ului
Postat 06 Martie 2014, 21:34 de andra
Calm
Minciuni! Felicitari domnule Mang! Faceti o treaba buna
Postat 06 Martie 2014, 21:30 de ion
mutari
Corect..tradatorii sa plateasca!
Postat 06 Martie 2014, 21:29 de corect
penal
Asa este dle Mang, nu sunt de cuvant liberalii!
Postat 06 Martie 2014, 21:16 de Robocp
comuna sf
La Sarbi e taramul politicii (aliantelor) de basm...
Postat 06 Martie 2014, 19:46 de titel
Punct forte
Punct forte pentru domnul Mang. Toti cei care se cred individualisti in cadrul grupului, daca dupa discutii si o comunicare activa tot masuri individualiste iau, in detrimentul grupului, atunci acestia trebuie sa plece. Felicitari domnule Mang.
Postat 06 Martie 2014, 18:05 de georgel
Forta PSD!!!!!!
Forta PSD!!!! Bravo domnule Mang!!!!
Postat 06 Martie 2014, 17:48 de Crinuta
traseu
Nebunilor, băietii de la sârbi nu sunt sunt din psd, sunt sub acoperire!:)))
Postat 06 Martie 2014, 17:46 de spion
kkt
Ce aveti cu domnul Mang? Inventati toate prostiile
Postat 06 Martie 2014, 17:45 de jegu
mai incetati
Mai incetati cu atacurile astea.......toata lumea da in PSD.Felicitari domnule Mang! tineti-o tot asa!
Postat 06 Martie 2014, 17:44 de crina
Pe listele cui ai candidat?
Pe listele cui ai candidat domnule Popovici? Ai vrea sa faci asa lucrurile de cpul tau? Deciziile de la judet trebuiesc respectate in tocmai ca de ai ai sefi. Sa-ti fie rusine
Postat 06 Martie 2014, 17:40 de corin
ce....
Ce mizerii se pot face in tara asta.se trezeste neica nimeni sa vorbeasca.rusine
Postat 06 Martie 2014, 17:38 de Adi
Acolo
Acolo s-au votat consilierii pe liste.trebuiau respectate deciziile de la centru.cine nu se supune afara.
Postat 06 Martie 2014, 17:34 de cornel
virginii
Cei doi virgini nu au simtit miros de pruna politica in viata lor. Tumultul evenimentelor i-a aruncat intr-u n mala or de partid malefic di care tot virgini au iesit. Sa fim seriosi. Au iesit doua domnisoare de moravuri usoare sa orbeasca demnitate. Prima data sa vorbeasca de manariile cu penelistii din sarbi pentru care votau orice, si despre tradarile contra pesedistilor. Asa patiti cand tradati. Su trti dati afara.
Postat 06 Martie 2014, 17:33 de ionica
lasa-ti naibi
lasa-ti naibii conspiratiile astea.Rusine sa va fie pentru toate magariile astea.
Postat 06 Martie 2014, 17:31 de Cornelus
Ma bine
Mai bine a-ti las naibii mizeriile astea si pe Domnul Mang in pace.Un om deosebit.Sa va fie rusine.
Postat 06 Martie 2014, 17:28 de Gina
Cine te-a ajutat
Dl. Popovici, pe listele carui partid ati candidat? Stiti ce inseamna sa faceti parte dintr-un colectiv mai mare sau va ganditi doar la binele dumneavoastra? Daca va ganditi doar la binele dumneavostra, atunci mai bine parasiti structurile de partid. Si asta inainte sa fiti dat afara.
Postat 06 Martie 2014, 17:27 de Popovici
La Revedere
Drum bun si cale batuta. Aufwiedersein. Good Bye. Aurevoir. La Revedere
Postat 06 Martie 2014, 17:24 de Eugen
BRAVO
Bravo domnule Mang.Bine le-ati facut daca nu au respectat deciziile luate
Postat 06 Martie 2014, 17:20 de Alex
Dupa ruperea USL
Ce-s cu toate prostiile astea impotriva Domnului Mang.Vad ca dupa ruperea USL toata lumea da in PSD.Nu va lasati domnule Mang.Puneti-i la punct.
Postat 06 Martie 2014, 17:18 de Costel
tradare
Dupa ce au tradat in mandatul trecut, acum se vor la putere?
Postat 06 Martie 2014, 17:13 de viorel
postaci
postaci ,nepostaci dute sa te convingi de realitate......unii care au fost prin toate partidele(fara udmr) sunt ce sunt acuma in psd.....au intrat in 2012 ,au vazut cum bate vantul....si au functii acum,aviz comunele amintite mai jos in comentarii.cei vechi care au fost la greu ,afara cu ei ca sunt tradatori......copy-paste
Postat 06 Martie 2014, 17:05 de lica
abc
Le-a platit-o cu aceeaşi monedă pnlistilor.
Postat 06 Martie 2014, 16:50 de Dorel
statut respectat
s-a luat o hotarare la nivel de comitet executiv, nu de presedinte. Consilierii nu au respectat-o, au platit pentru acest lucru, e statutul partidului, nu are nici o legatura cu legaturi de rudenie sau de clan cum le place postacilor antipsd sa sugereze.
Postat 06 Martie 2014, 15:51 de david
Bine ati patit
domnilor consilieri nu ati candidat independent sau uninominal ati candidat pe o lista de partid, dupa ce v-ati vazut in functii ati uitat sa reprezentati partidul si pe cei care vau votat, ati inceput sa faceti jocurile altora. Va dati loviti acum ca ati primit ce ati meritAT, NU VA CREDE NIMENI TRADATORILOR !!!
Postat 06 Martie 2014, 15:39 de horia
adevarat
adevarat,mang sterge pe jos cu pdl-isti in sedintele psd se pare de fatada ca in relitate totul e in familie.adica ramane in familie doar nu se risipeste asa nimic.mereu la putere indiferent de culoare....sa traiesti bine cuscrule
Postat 06 Martie 2014, 15:39 de lica
familia
chestie simpla.orice se intampla e la putere el sau cuscru.ciudat ce mi se pare e ca in sedintele pdl ,psd-isti sunt facuti hoti iar in cele psd ,pdl-isti is facuti hoti.adica cuscri intre ei se fac hoti :))) macar atunci spun adevarul....a draku natie ....mereu isi gasesc prostii de care au nevoie sa ajunga sus.
Postat 06 Martie 2014, 15:23 de adrian
liberalii din Sarbi
Orice PSDist stie ca nu se poate negocia nimic cu liberalii din Sarbi. Acest pesedist demis se stie ca ljcra mana in mana cu liberalii. Sa nu vina acum sa spuna ca saracul de el este ostracizat.
Postat 06 Martie 2014, 15:10 de sergiu
Ingerasii
Celor 2 ingerasi demisi li s-a explicat clar ce se castiga si ce se pierde. Sa nu cumva sa spuna ca sunt victime din moment ce incapatanarea i-a adus in situatia asta. Le sugerez calduros sa mearga de acum inainte sa faca campanie pentru alt partid. Succes si multa sanatate.
Postat 06 Martie 2014, 14:57 de rares
Sarbi
Sunt convinsa ca se va ajunge la o solutie amicala. Sper acest lucru, deoarece satul bunicilor mei are nevoie de investitii.
Postat 06 Martie 2014, 14:29 de laura
Reprezentati interesele personale sau ale partidului?
Sunteti pusi acolo cu ajutorul partidului, pentru a reprezenta interesale locuitorilor dar si a partidului. Daca nu puteti sa le reprezentati, tot partidul va pune altii. Mi se pare destul de simplu.
Postat 06 Martie 2014, 14:27 de sorin
Negocieri
In momentul in care au loc negocieri, vii in comuna si explici rezultatele negocierilor, iar cei de acolo nu sunt de acord cu aceste rezultate, cineva trebuie sa plece. Daca se pierde un post de viceprimar intr-o comuna, sigur se castiga altceva altundeva. Daca domnul si doamna nu au inteles chiar si dupa ce li s-a explicat, la revedere.
Postat 06 Martie 2014, 14:26 de andrei
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate ca sa se cunosca de catre toti romani bihoreni.Ioan Mang PLAGIATOPRUL PSD presedintele filialei PSD Bihor vice presedinte CJ Bihor cu ajutorul aliantei USL, a vrut si vrea cu orice pret ca sa excluda din partid un roman simplu un membru simplu cu nick name-ul@Romanul Simplu astea mi-a zis cineva care a fost in PSDBihor si care tot a fost acuzat ca el ar fi fost romanul simplu a fost @romanul complex alias Alin Avram care a emigrat in Israel poate multumita si lui Ioan Mang care a marginalizat organizatiile PSD din colegiul 6 Salonta .Am fost , sunt si voi fi intodeuna contra lui Ioan Mang ex senator PSD ,contra politici lui clientelare si a intereselor lui personale , mi sa zis ca am fost exclus d PSD ,este nelegal atata vreme cat nu se intruneste in sedinta extraordinara filiala PSD din care fac parte si voteaza excluderea. NU sa modificat statutul PSD cum propus Ioan Mang de excudere din filiala judetean si nu locala , asta fost propunerea lui nelegala si nelegitima.JOS iOAN MANG PLAGIATORULPSD!PSD Bihor este al tuturor membrilor simpli PSD Bihor , nu-i partid personal al lui Ioan Mang. PSDAceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Martie 2014, 14:14 de Romanul Simplu
exclusi
in tileagd tot 2 consilieri psd exclusi.presedintele psd tileagd un traseist fost pdl.vechii membri exclusi,
Postat 06 Martie 2014, 11:03 de nica
Srb
Consilierii locali ar trebuie să ia act de excluderea celor 2, altfel s-ar putea termina rău pentru ei.
Postat 06 Martie 2014, 10:48 de Gellu
replica
pai ce vreti de la un plagiator si inca n-ati vazut nimic,stati sa vedeti in com balc si suplacu de barcau ce rea sa faca,daaaaaaar ar fi bine sa -si vada de politica unde viitorul e negru rau pt.toti romanii"astia.
Postat 06 Martie 2014, 10:23 de ganditorul
afacere politica
da,traseistii au cautare in psd.ce a fost in tileagd e elocvent
Postat 06 Martie 2014, 09:59 de cristi
Si s-au dus sa reclame treaba la prefectul PSDist pus chiar de Mang! Ha, ha, ha!
Asa consilieri comunali prosti, care zic ei ca fac politica dar inca nu au aflat la varsta lor cum sta treaba cu blaturile intre partide, nu vezi decat la PSD, PNL, PDL, PC, UNPR, PMP, PNTCD, etc, etc ... adica la toate partidele asa zise romanesti! Astia habar nu au de doctrine si ideologii dar vor politica, incalcand regulile cumetriei si scopului existentei partidelor, adica de a acumula in plan personal fiecare, ca restul e pentru fraieri! Afara cu voi, cei care incalcati regulile existentei partidelor si care credeti ca sa se fac functiile, dupa numarul celor care-si ridica laba!
Postat 06 Martie 2014, 08:20 de Abet
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON