URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Se "roagă" pentru Popa: Episcopul Sofronie l-a umilit pe Radu Ţîrle în biserică

Se "roagă" pentru Popa: Episcopul Sofronie l-a umilit pe Radu Ţîrle în biserică NOI DE NOI. Invitat la sfinţirea bisericii din Săud (foto), episcopul Sofronie l-a umilit pe Radu Ţîrle, avertizându-l ostentativ şi repetat că nu are voie să intre în altar, fiind penticostal! Acum va avea din nou de dat explicaţii, după ce - supărat - Ţîrle l-a pârât Prea Fericitului Patriarh Daniel. Creştineşte, fireşte...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu, îi îndemna Iisus, potrivit Apostolului Marcu, pe ucenicii Săi. Ce te faci, însă, când sunt mai mulţi Cezari?

Aflat într-o asemenea dilemă, Preasfinţitul Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei şi Bihorului, a găsit soluţia pragmatică: între doi mai-mari, unul "eretic" şi "pe ducă", iar altul "drept-credincios" şi "pe val", a găsit cu cale să-l recunoască de Cezar doar pe cel din urmă. Îndatorat atât proaspătului fost preşedinte al Consiliului Judeţean, penticostalul Radu Ţîrle, trecut la PDL, cât şi posibilului viitor şef al CJ, ortodoxul Cornel Popa, lider al PNL Bihor şi membru al Adunării Eparhiale, episcopul a "votat" deja pentru cel din urmă. Episcopul s-a băgat vârtos în campanie şi, la două recente evenimente religioase cu iz electoral, l-a umilit pe Ţîrle pentru a-i face lobby liberalului.

Votul pentru Popa, datorie de creştin

Acum trei săptămâni, chiar în ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, episcopul Sofronie Drincec s-a aflat la Drăgăneşti, pentru hirotonirea noului preot ortodox al satului Mizieş, Mihai Săutiuţ, dar şi pentru a participa la o şedinţă festivă a Consiliului Local, care l-a uns cetăţean de onoare al comunei, "pentru merite deosebite în dezvoltarea spirituală" a aşezării.

Ierarhul n-a venit însă singur, ci însoţit de senatorul liberal Cornel Popa, mai nou nelipsit de la deplasările episcopului, şi nu doar ca membru în Adunarea Episcopală, ci şi ca beneficiar al gesturilor de bunăvoinţă pe care Preasfinţitul le face în favoarea sa, ca un veritabil agent electoral în rândul ortodocşilor bihoreni. La întâlnirea de la Drăgăneşti, episcopul n-a uitat să le spună enoriaşilor că pe 10 iunie au datoria creştină de a ieşi la vot şi de a pune ştampila pe numele senatorului Popa, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Partida electorală jucată de Sofronie s-a derulat în patru reprize, atât în timpul Sfintei Liturghii de la biserica din comună, cât şi în timpul mesei festive organizate în cinstea lui şi în pauzele dintre bucate şi şpriţuri. În cuvântul de învăţătură, episcopul le-a reamintit enoriaşilor că trebuie să-l voteze pe candidatul ortodocşilor, "în persoana domnului senator Cornel Popa", nu cumva să-l ştampileze pe Radu Ţîrle, căci e penticostal, şi cu atât mai puţin pe candidatul UDMR.

Invocându-l pe Sfântul Gheorghe, ca "model de sfinţenie, pildă de credinţă şi de biruinţă", Sofronie a atenţionat credincioşii că "avem o mare datorie faţă de străbuni, să ne apărăm integritatea naţională, fără autonomii şi fără alte limbi în afara limbii române". Iar asta se poate realiza doar votând creştinii ortodocşi. "Ne-am dovedi foarte săraci sufleteşte dacă nu ne-am apăra aceste idealuri înalte", explica Preasfinţitul, avertizând că în caz contrar "o să ajungem slugă la stăpâni străini".

Ţîrle, mai păcătos ca femeia

Dacă Radu Ţîrle, prezent şi el la ceremonia de la Drăgăneşti, a înghiţit cumva acest afront, pe al doilea nu l-a mai suportat. Căci pe 29 aprilie, Sofronie a poposit iar în zona Beiuşului, la Săud, satul de baştină al şefului Poliţiei Române, Liviu Popa. Prilejul a fost târnosirea noii biserici a satului, ridicată în locul bătrânului lăcaş din lemn distrus într-un incendiu în anii '90. Ctitoria a fost construită prin contribuţia credincioşilor din comună, a Primăriei Bunteşti, dar şi a CJ, motiv pentru care parohul, primarul şi protopopul Beiuşului l-au invitat la eveniment şi pe Ţîrle.

Potrivit datinii, după sfinţire, participanţii au putut intra în Sfântul Altar, să se închine şi să sărute Sfânta Cruce şi Sfânta Masă, bărbaţi şi femei deopotrivă, ocazie rară deoarece, potrivit canoanelor bisericeşti, intrarea în altar e interzisă femeilor, care pot pătrunde aici cu totul excepţional, eventual cu mătura în mână, dacă se îngrijesc de curăţenie. Cu acest prilej, episcopul Sofronie l-a umilit pe Ţîrle mult mai aspru, avertizându-l ostentativ şi repetat că el nu are voie să intre în altar!

"L-am tratat regeşte"

04 Radu Tirle (medalion).jpg"Eu nu m-am dus acolo de capul meu, ca să provoc pe cineva, ci invitat, pentru că în calitatea de preşedinte la judeţ am dat bani pentru construirea lăcaşului. Nici nu am vrut, cunoscând regulile bisericii ortodoxe, să intru în altar", spune Radu Ţîrle (foto), supărat că Preasfinţitul l-ar fi înjosit în mod intenţionat de faţă cu lumea. "De 6-7 ori a repetat, ostentativ, că cei de altă credinţă nu au voie să intre în altar, uitându-se spre mine şi atrăgând, astfel, toate privirile spre mine. Mai mult, deşi a adus tuturor mulţumiri pentru contribuţiile la ridicarea bisericii, l-a pomenit mai ales pe domnul senator Popa, dar despre mine nu a zis niciun cuvânt", zice Ţîrle.

PDL-istul e cu atât mai frustrat cu cât, zice el, a fost singurul preşedinte CJ care s-a purtat nediscriminatoriu cu toţi reprezentanţii cultelor din Bihor, iar faţă de ortodocşi a fost cel mai grijuliu. "Nu înţeleg decât politic conduita Preasfinţitului Sofronie, deşi eu i-am şi spus că nu e corect ce face. Cât am condus eu judeţul, banii pentru biserici s-au împărţit proporţional cu numărul de credincioşi al fiecărui cult. Pot dovedi cu acte că pentru comunităţile evanghelice am dat 12% din fondurile pentru biserici, cât reprezintă populaţia evanghelică. Cine, până la mine, s-a mai certat cu UDMR pentru ca Episcopia Ortodoxă să redevină proprietar pe clădirea din Parcul Traian unde funcţionează Casa Memorială Ady Endre?", zice Ţîrle. Şi la fel, aminteşte el, "cine a mai cinstit aşa mult un prelat ortodox încât să-l ducă, aşa cum l-am dus eu, în America, pe Preasfinţitul Sofronie, care a fost tratat acolo regeşte, cu tot respectul cuvenit?".

Supărarea lui Ţîrle e atât de mare încât a doua zi după "incidentul" de la Săud i-a şi trimis un memoriu Patriarhului. "I-am scris ce s-a întâmplat şi ceea ce am făcut eu pentru Biserica ortodoxă din Bihor", spune fostul preşedinte al CJ, fără a adăuga dacă şi ce sancţiuni se aşteaptă să decidă şeful BOR asupra episcopului orădean.

"E normal să fim cu ai noştri"

BIHOREANUL a încercat cu insistenţă să obţină şi un punct de vedere al Episcopiei ortodoxe, dar fără rezultat. Deşi avizat asupra subiectului şi gravităţii lui, dată fiind implicarea atât a PS Sofronie, cât şi a doi politicieni de vârf ai judeţului, purtătorul de cuvânt nu a fost autorizat să transmită o reacţie a instituţiei.

Neoficial, însă, lucrurile au fost explicate de o sursă apropiată episcopului, care susţine că adevărul e undeva la mijloc, neputând fi separat de exagerare ca uleiul de apă. "La târnosirea bisericii din Săud, Preasfinţitul nu a pronunţat numele domnului Radu Ţîrle când a avertizat că persoanele de altă credinţă nu pot intra în Sfântul Altar, ci a procedat corect, conform canoanelor ortodoxe, şi fără a-l jigni pe domnul Ţîrle personal. Preasfinţitul a spus doar că persoanele de altă confesiune nu au voie să intre în altar, pentru toată lumea, la modul general, pentru că tocmai ieşeau oamenii de la o biserică neoprotestantă din apropiere, şi a dorit să prevină situaţia ca cineva de acolo să vină ca să intre în Sfântul altar al bisericii noastre", explică sursa BIHOREANULUI.

Cât despre faptul că episcopul a îndemnat credincioşii să-l voteze pe Cornel Popa, răspunsul a fost dezarmant de sincer: "Dacă Preasfinţitul nu ar face nimic pentru români, i s-ar reproşa de ce nu face. Dacă face, e învinuit de ce face. Dar nu e normal să îndemnăm credincioşii să voteze cu unul de-al nostru? Ar trebui şi noi, românii ortodocşi, să fim atenţi cu cine votăm, aşa cum sunt alţii atenţi, să votăm de-ai noştri, nu pe cei ai altor neamuri şi ai altor biserici!". Amin şi fără comentarii!


CRUCEA ŞI ŞTAMPILA
Cu Dumnezeu în campanie

04 Bocskei Laszlo.jpgPS Sofronie nu e singurul episcop bihorean implicat în campania electorală. Luna trecută, omologul său romano-catolic, Bocskei Laszlo (foto), un prelat neamestecat, cel puţin până acum, în jocuri politice, a declanşat un atac contra primarului Oradiei, Ilie Bolojan, pe tema parcului ce împrejmuieşte fostul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. Într-o scrisoare deschisă, Bocskei a afirmat că actualul edil s-a angajat ca municipalitatea să îngrijească timp de 15 ani parcul Palatului Baroc, dar nu se ţine de cuvânt.

"Aceasta în timp ce se vorbeşte despre condiţii tot mai bune asigurate cetăţenilor, pe de o parte, iar pe de altă parte se insistă asupra conservării patrimoniului deţinut de municipiul Oradea, faţă de care şi în cazul Parcului Baroc municipalitatea nu se achită de obligaţiile ce-i revin", comenta episcopul Bocskei Laszlo, ameninţând că dacă Primăria nu-şi va revizui atitudinea, "instituţia noastră va considera necesară renunţarea la protocolul sus-amintit, aceasta având urmare administrarea parcului din resurse proprii, dar şi limitarea accesului vizitatorilor în acest perimetru". Altfel spus, îi va administra primarului o lovitură serioasă taman în prag de alegeri, folosul trăgându-l, evident, contracandidatul UDMR-ist, Cseke Attila.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
de unde
@Mica Crestinismul/erezia cuiva se poate evalua din caracterul cuiva. Este Popa om cu caracter mai bun decat Tirle? (autstapanire, spunerea adevarului, curaj, bunatate, dreptate, etc)
Postat 06 Iunie 2012, 10:33 de Crina
comentariu
Ce mai cauta voturi cei din PDL care au taiat salarii, pensii, alocatii si toate ralale pe care le-au facut.
Postat 22 Mai 2012, 14:53 de reutov
Felicitari presei!
Bihoreanul- ziar penticostal- nu am realizat pana acum asta. E clar ca toate comentariile virulente la adresa ortodoxiei, fie ea si imperfecta, sunt \"la comanda\". Intr-o tara majoritar ortodoxa, tot ce apare e impotriva; sau unii sunt ortodocsi(........) si nu indraznesc s-o declare? Tot ce sustine d.l Tirle e legat de putere, de bani, dar pt asta iti trebuie un minim de intelect- vezi cazul penticostalei care si-a omorat copilul pe motiv ca asa o indemna D-zeu. In adunarile penticostale oare nu se hotaraste, asta e cuvantul, cu cine voteaza pocaimea? Sau ce sa intelegem, d.l Tirle( pastor si politician) nu merge la asemenea adunari pe motiv ca nu vrea sa-si faca, campanie? Concluzia e una singura: Bihoreanul a ajuns un ziar antinational, manevrat de cei cu mai multi bani, in acest caz pocaitii. Dar este \"liber\" si \"impartial\", scrie pe modelul presei dinainte de `89. Doar ca acum nu sunt comunistii, ci banii. Felicitari pentru articol! Am inteles mesajul, doar miscarea penticostala e buna.
Postat 22 Mai 2012, 12:11 de rina
biserica non politica
nu stiu ce va bateti capu!!!! dn tirle e pastor penticostal!!! nici el nu are ce cauta in politica. deci el e a si un popa ortodox numa cai zice pastor. problema e ca americanii penticostali si neoprotestanti vor sasi infinga oamenii lor la conducere. adica daca iese tirle ne conduc americanii. mai bine dn cornel popa ca e roman ortodox. dreptate are sofronie
Postat 16 Mai 2012, 21:44 de tinu
biserica non politica
nu stiu ce va bateti capu!!!! dn tirle e pastor penticostal!!! nici el nu are ce cauta in biserica. deci el e a si un popa ortodox numa cai zice pastor. problema e ca americanii penticostali si neoprotestanti vor sasi infinga oamenii lor la conducere. adica daca iese tirle ne conduc americanii. mai bine dn cornel popa ca e roman ortodox. dreptate are sofronie
Postat 16 Mai 2012, 21:43 de tinu
Codru frate cu romanu
Dupa ce, in trecut popii ne-au invatat cum sa facem politica (adica cum sa ne ascundem prin paduri si muntii), acum continua sa ne spuna cu cine si cum sa votam: -cat mai comunist posibil !!!
Postat 12 Mai 2012, 14:05 de ION
oral
sofronie are lipsuri... dumnezeul ar trebui sa ii ofere un blowjob total... hristos sa il ia de pe la spate... si gata
Postat 11 Mai 2012, 23:59 de sf
Popa betivul
Oare au terminat o damigeana de vin Popa cu Sofronie? Betivi ordinari...si mai au tupeul sa iasa in lume....
Postat 11 Mai 2012, 09:44 de andrei
halal biserica
biserica ortodoxa in loc sa fie biserica luptatoare (ceea ce n-a fost niciodata In romania) , e biserica PROFITOARE......sofronie!!! ce "nume romanesc" i-a mai ales sarbul asta....
Postat 11 Mai 2012, 06:42 de ortoped
oradean
Bine ca lui betivu de Popa i s-a permis intrarea in altar:)))
Postat 11 Mai 2012, 02:56 de aaaa
Groaznic
Halali preoti avem , indiferent de ce religie are dnul Ţîrle nu trebui sa se comporte asa cum el.. in primul rand nu conteaza religia ci omul...
Postat 10 Mai 2012, 23:11 de Ana
vai si amar ce proti avem
si sa mai mergi la biserica, avem niste preoti de groaza, pe langa ca iau banii de la crediciosi pentru orice mai vor si mai multi banii de la Ţîrle. sa ii fie rusine episcopului Sofronie ... este pus in biserica sa slujeasca nu sa faca politica
Postat 10 Mai 2012, 23:07 de oradean
Sectar
Sectarii nu au ce cauta nici la conducere nici in altar. Scurt.
Postat 10 Mai 2012, 21:58 de Pisty
Politica bisericii
Este regretabil ca unii reprezentanti ai bisericii (se pare că şi vlădica)vor sa manipuleze alegatorii. Unii o fac direct, in timpul slujbelor religioase. Din pacate sunt şi preoti care au au numai "virtuti teologice "exterioare: burtă şi barbă.
Postat 10 Mai 2012, 14:45 de Neateul
biserica
Pfui politica, pfui religie! Lasati-ne in pace sa traim viata noastra! Nu viata voastra!
Postat 10 Mai 2012, 14:28 de politica
intrebare
daca atata il duce capu....,dar hai sa facem cat mai multe biserici care is pline de 2 ori pe an,ca sa aiba fiii si ginerii prea maritilor si prea fericitilor unde sa lucreze(apropo in tara unde totul se fraudeaza o intrebare am CALUGARII AU CARI DE MUNCA? PE EI II VERIFICA VRODATA VREO INSTITUTIE?) nu avem spitale dar hai sa facem printre blocuri biserici
Postat 10 Mai 2012, 14:06 de aa
intrebare
daca atata il duce capu....,dar hai sa facem cat mai multe biserici care is pline de 2 ori pe an,ca sa aiba fiii si ginerii prea maritilor si prea fericitilor unde sa lucreze(apropo in tara unde totul se fraudeaza o intrebare am CALUGARII AU CARI DE MUNCA? PE EI II VERIFICA VRODATA VREO INSTITUTIE?) nu avem spitale dar hai sa facem printre blocuri biserici
Postat 10 Mai 2012, 14:06 de aa
?//?
daca atata il duce capu....,dar hai sa facem cat mai multe biserici care is pline de 2 ori pe an,ca sa aiba fiii si ginerii prea maritilor si prea fericitilor unde sa lucreze(apropo in tara unde totul se fraudeaza o intrebare am CALUGARII AU CARI DE MUNCA? PE EI II VERIFICA VRODATA VREO INSTITUTIE?) nu avem spitale dar hai sa facem printre blocuri biserici
Postat 10 Mai 2012, 14:05 de aa
PDL idem USL si invers
Parintele are dreptate. Tarle e un eretic, un sectant! Numai ca in Sfanta Biserica Ortodoxa politica nu are ce cauta. Imi pare rau sa citesc o astfel de veste. Si asta e parerea unuia care 100% va vota cu ALTCINEVA in afara de TARLE si, probabil si de POPA. Initial am zis ca merg pe mana udmr la CJ, dar acum oscilez. IN AFARA DE ASTEA 3 ALTERNATIVE ce ar mai fi??????????? Astept pareri!
Postat 10 Mai 2012, 13:22 de Mike
Campanie dumnezeiasca
Un asemenea gest mai ales impotriva domnului Tirle duce biserica intr-o umbra de rusine!!! Nu mai duceti campania electorala si in biserici tovarasi usl-isti !!! Anti Popa
Postat 10 Mai 2012, 12:40 de Spartanu de bihor
Si la Salonta o comit in biserica!
Liberalii asta fac si la Salonta. Au impresia ca daca preotii ii pomenesc non stop in timpul slujbelor, vor avea succes mai rasunator. Sa nu fie altfel...
Postat 10 Mai 2012, 12:17 de Ada
dream team
POPA CORNEL face echipa buna cu fiu sau.Unul cu alcoolul si altul cu drogurile.Oare daca le combini ce iese?
Postat 10 Mai 2012, 11:48 de fellix
dream team
POPA CORNEL face echipa buna cu fiu sau.Unul cu alcoolul si altul cu drogurile.Oare daca le combini ce iese?
Postat 10 Mai 2012, 11:48 de fellix
cat de subtil, cat de subtil
...cat de subtil, cat de subtil, dar poate nu despre Tirle vb :)), poate vb asa in general :))
Postat 10 Mai 2012, 11:45 de sofro rules
kcsg
BRAVO DOMNULE TARLE PT AJUTORU DAT BISERICILOR .NU BAGATI IN SEAMA TOTI POPII ASTIA DE DUMINICA.VA ASTEPTAM DIN NOU LA CONDUCEREA CJ
Postat 10 Mai 2012, 11:39 de igsj
fjx
rusine parinte! tarle a ajutat cu bani multe biserici in oras si ai tupeu sa-l blamezi spor la sfintit cluburi de noapte poate de acolo iti intra si in buzunar
Postat 10 Mai 2012, 11:36 de nohope
Comunist
Ce se baga comunistul asta de popa in seama ? Sa-si vadă de turnatoriile lui , acolo ii mare șef el. Sa lase politica in seama altora.
Postat 10 Mai 2012, 11:27 de Onix
Scarba
Popa Cornel merita simpatia multor bihoreni, poate si Tirle are meritele lui. Sofronie a cazut ispitei de putere si fariseism. Sinodul a cerut neimplicarea Bisericii in politica. Este un exemplu clar de ce Romania nu isi depaseste conditia unei tari de periferie. Regimurile talibane sunt tot de factura religioasa, oare sunt ele un model?? Unde ajungem?
Postat 10 Mai 2012, 11:26 de Gelu Trandafir
sfada mare
hahahaha, popa si pocaitu se cearta. vine apocalipsa!!!
Postat 10 Mai 2012, 11:23 de Tintes
orice pentru ,,ciolan''
Da bineinteles.....nu ma mai mira absolut nimic....au fost in stare sa implice pana si Biserica in campania lor imputita si in politica mizera pe care o duc......normal.....cine merge in numar mai mare la biserica? ghici.....oamenii in varsta care cred bietii de ei in ceea ce le zice ,,popa sau Popa prin popa'' .........sa va fie rusine inca o data!!!!!! oricum tinerii nu se vor lasa atrasi in valtoarea asta.....si nici nu ne ingrijoram fiindca se vede clar cum dati zilnic cu stangul in dreptul....atat pe plan local cat si judetean sau national
Postat 10 Mai 2012, 11:15 de I
HAC HAC
BETIVUL DE CORNEL POPA NU MAI STIE CE SA FAC...NUMAI SA CASTIGE,PARCA IPS DANIEL LE-A SPUS PREOTILOR SA NU SE AMESTECE IN POLITICA POATE BEA SI SOFRONIE UNA MICA CU DOMNUL POPA SAU BEA CORNELUSH SI PENTRU EL
Postat 10 Mai 2012, 11:08 de bogdan
...
SC BISERICA ORTODOXA SRL si managerul punctului de lucru Sofronie
Postat 10 Mai 2012, 10:17 de aaaa
betivul de popa cornel
Daca s-ar ruga sa nu m-ai bea Popa Cornel asa de mult ar fi bine, trebuie sa stea soferii dupa el toata noaptea sa-l duca mort de beat acasa. Asta da personaj pe care merita sa-l sustina prea"Sofronie.
Postat 10 Mai 2012, 10:15 de ana-maria
Prea-nesimtitul Sofronie
Prea-nesimtitul Sofronie a uitat bunul sint in buda de dimineata si de aceea s-a purtat asa . La el bunul simt este in dos(cur) si de aceea nu are . Nu chemi pe cineva in casa ta sa il batjocoresti, nu iti place de el nu-l chemi dar nici nu-i bati la usa dupa miloaga!!! Asa ca cersetorul preanesimtit Sofronie seful hoatelor de teren de la centura nu face altceva decat isi arata adevarata fata , aceea de nesimtit . Acum si politrucii nu ar trebui sa sponsorizeze biserica , acea biserica care nu se poate sustine sa piara caci enoriasi ei sunt de panarama.
Postat 10 Mai 2012, 09:12 de scortosul
religia politica
mda,,,si a devenit unealta diavolului,omul de rand incepe sa aiba neincredere in bisericile conduse de prelati,pastori din cauza acestora,incurca "socotelile" ceresti cu cele pamantesti aventurandu-se in politica,asa cum a pierdut increderea in clasa politica,omul nu isi mai gaseste linistea nici macar in biserica,al naibi de oportunisti si "popile" astea,in loc sa isi vada de altare si enoriasi tot mai batuti de soarta,se aliaza in tot felul de aliante vizibile cu politicieni.Mult mai indura lumea prefacatoriile popelor.
Postat 10 Mai 2012, 08:52 de crestin cretin
crestin?
Dumnea-ta te numesti crestin? Penibil ca in secolul XXI se mai pun probleme de religie... oare cand depasim stadiul de juvenil medieval si intelegem ca nu exista divinitate??? numai realitate!!!
Postat 10 Mai 2012, 08:45 de stv
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON