URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2013, 07:32

Scoateţi banii! Firma Macio a dat ţeapă oraşului de 500.000 de euro pe sub nasul şefilor Primăriei

Scoateţi banii! Firma Macio a dat ţeapă oraşului de 500.000 de euro pe sub nasul şefilor Primăriei NU EXISTĂ! La un an şi jumătate de la expirarea termenului de predare stabilit la semnarea înţelegerii, podul din Dragoş Vodă e construit doar pe jumătate. "Din punct de vedere juridic, podul nu există! Există doar beton, fier şi tablă", spune directorul AIO, Cristian Beltechi. La fel, nu există nici garanţia de 500.000 euro care trebuia depusă de italieni în conturile Primăriei. Există doar eschive, abureli şi scuze...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Afacerea Macio frige atât de tare încât directorii din Primărie şi-o pasează ca pe un cărbune încins. Rezilierea acordului de colaborare încheiat în 2009 între municipalitate şi companie scoate la iveală neglijenţe crase.

Deşi italienii s-au obligat să depună în contul municipalităţii o garanţie de 500.000 euro cu titlul de "daune interese", care să fie executată dacă nu termină construcţia la timp, de urmărirea ei nu s-a ocupat nimeni. "Verificarea garanţiei nu era treaba mea!", spun la unison directorii primarului Ilie Bolojan.

Afacerea Macio

Primăria a reuşit performanţa să facă "varză" o afacere "beton". Înţelegerea "pod contra teren", încheiată de municipalitate cu Macio SRL, firma italianului Massimo Burtet, şi aprobată de Consiliul Local în noiembrie 2009, a eşuat lamentabil. Potrivit acordului de colaborare, Macio închiria de la Primărie, pe o perioadă de 15 ani, o suprafaţă de 6.951 de metri pătraţi în zona străzii Făcliei, la un preţ de 132.000 lei pe an, cu posibilitatea de cumpărare ulterioară.

Compania urma să se extindă aici de pe terenurile pe care le deţine în vecinătate, pentru a pune în operă două proiecte europene în valoare de 8 milioane euro. Acestea vizau construirea unui centru de afaceri regional, a unui hotel cu 8 etaje, a unui centru SPA şi a unei zone de agrement cu terenuri de sport, beach-bar şi plajă la Crişul Repede.

În schimbul folosirii terenului, Macio se obliga să ridice un pod care să lege peste Crişul Repede străzile Dragoş Vodă şi Făcliei, pentru a fluidiza circulaţia între cartierele Velenţa şi Oncea, degajând astfel traficul de pe Magheru, Republicii, Ştefan cel Mare. Construcţia urma să aibă două benzi, fiecare cu o lăţime de 7,8 metri, cu trotuare pe ambele părţi. Pentru eventualitatea că podul nu avea să fie terminat la timp sau nu va îndeplini standardele de calitate, italienii s-au obligat să constituie o garanţie de 500.000 euro. Dar n-au făcut-o, şi nimeni nu i-a verificat!

Reguli pentru cei mici

Neglijenţa este cu atât mai scandaloasă cu cât pentru orice contract, oricât de mic, indiferent că este vorba de închirierea unui colţ de asfalt pentru vânzarea de mărţişoare, repararea toaletelor de la o şcoală sau achiziţia de pătrunjel pentru o grădiniţă, municipalitatea cere, ca procedură standard, instituirea unei garanţii.

Furnizorului nici măcar nu i se semnează contractul dacă nu a dovedit deschiderea unui cont bancar de garanţii şi vărsarea banilor în el, la dispoziţia Primăriei, care doar ea poate elibera suma. Abia la finalul contractului, dacă nu apar probleme, garanţia se returnează celui care a instituit-o, cu o întârziere de câteva săptămâni cauzată de hăţişurile birocratice. Timp în care Primăria încă se poate folosi de bani. Dar regulile sunt doar pentru cei mici...

Noi nu!

03 Mircea Ghitea.jpgMacio a avut parte, în schimb, de tratament special. Mircea Ghitea (foto), şeful Direcţiei Tehnice şi semnatar al acordului de colaborare cu italianul alături de primarul Ilie Bolojan, susţine că nu avea nicio obligaţie în acest sens. "Direcţia Tehnică nu se ocupă de constituirea garanţiilor. Eu urma să preiau podul când era gata şi să fac recepţia", spune Ghitea.

De obicei, de verificarea garanţiilor se ocupă Direcţia Economică, structura care organizează achiziţiile. Numai că în acest caz, licitaţia pentru construcţia podului n-a organizat-o Primăria, ci firma Macio, cea care şi plătea construcţia. "De regulă, contractele Primăriei se ţin la Direcţia Economică, ori aici este vorba de un acord de colaborare care nu a ajuns la noi", spune, la rându-i, directorul economic Eduard Florea. De altfel, în Hotărârea de Consiliul Local prin care s-a făcut târgul scrie clar că de ducerea ei la îndeplinire se ocupă Administraţia Imobiliară Oradea, Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Juridică". Responsabilii sunt, deci, clar indicaţi...

Cerc vicios

03 Horia Jarca.jpgAIO, care a pus terenul la dispoziţie, se "scoate" prima. "Rolul nostru a fost limitat la concesionarea terenului", spune Horia Jarca (foto), director al AIO la data încheierii acordului dintre Macio şi municipalitate. Succesorul său, Cristian Beltechi, confirmă. "Noi am pus terenul la dispoziţia firmei şi i-am poprit conturile când nu şi-a plătit taxa de concesiune. Dar AIO nu poate institui garanţii în numele Primăriei decât dacă i se delegă această sarcină în mod expres", explică Beltechi.

Potrivit acordului din 2009, garanţia trebuia constituită "înainte de începerea lucrărilor". Instituţia Arhitectului Şef, structura care eliberează autorizaţia de construire, îşi declină şi ea orice responsabilitate în acest sens. "Noi nu urmărim garanţiile, urmărim doar plata taxei de autorizare, respectarea proiectului de către constructor şi mersul lucrărilor până la recepţia lor", spune directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef, Adriana Lipoveanu.

Aşa că a mai rămas doar Direcţia Juridică. Eugenia Borbei, şefa acesteia, este cea care a făcut toate actele, însă închide cercul vicios pasând răspunderea înapoi la AIO. "Ca să înceapă lucrările, Macio trebuia să primească terenul, deci e clar că garanţia trebuia constituită înainte de semnarea contractului de concesiune", susţine Borbei. Iar primarul Ilie Bolojan îi dă dreptate, preferând să-şi menajeze actuala echipă de directori...

"Mortul" e de vină

Edilul spune că principalul vinovat este AIO. "S-a dat un teren în concesiune în schimbul construirii unui pod. AIO, care gestionează patrimoniul oraşului, era cea mai în măsură să pună în practică prevederile contractului", spune primarul. În consecinţă, vinovatul este fostul director Horea Jarca. Cum Cristian Beltechi a preluat conducerea abia după 5 luni de la semnarea contractului, primarul va stabili vinovăţia ierarhic. "O să iau nişte măsuri. Este inadmisibil ca o instituţie să nu funcţioneze fără director", spune Bolojan.

03 Ionel Vila.jpgPotrivit acestuia, o responsabilitate însemnată îi revine şi secretarului Consiliului Local, Ionel Vila (foto). "Pentru că este cel care trebuia să verifice legalitatea şi ducerea la îndeplinire a hotărârilor Consiliului Local, secretarul era obligat să întrebe: "Voi, AIO, aţi constituit contul?!". Dar n-a făcut-o", susţine edilul.

Cum se ştie, nici Jarca şi nici Vila nu se numără pe lista favoriţilor primarului. În martie 2010 Jarca a fost determinat să-şi ceară transferul înapoi la Consiliul Judeţean, de unde venise în 2009, după ce ar fi semnat un act de încetare a garanţiei pentru lucrări făcute de mântuială la Bazinul Olimpic, iar Vila este printre puţinii supravieţuitori ai vechii administraţii pedeliste. Coincidenţă sau nu, joia trecută, la evaluarea activităţii pe anul trecut, secretarul a primit, pentru prima dată de la instalarea în funcţie, doar calificativul "bine" în loc de "foarte bine", cum era obişnuit. Dar nici asta nu e o garanţie că oraşul îşi va recupera banii de la firma Macio...


"Nu caut scuze angajaţilor Primăriei, dar dacă l-am fi strâns de gât pe investitor să plătească garanţia de 500.000 euro, Macio n-ar fi făcut, probabil, nici cât se vede acum"

Ilie Bolojan


JUMĂTATEA "PLINĂ"
N-am pierdut nimic!

03 Ilie Bolojan_7.jpgIlie Bolojan (foto) afirmă că ratarea garanţiei de 500.000 de euro dovedeşte necesitatea îmbunătăţirii modului de lucru al Primăriei. "Procedurile interne nu au funcţionat, aşa că va trebui să aplic nişte cartonaşe galbene". Cu toate acestea, primarul nu consideră că oraşul a fost afectat. "Oradea n-a pierdut nimic, ci a câştigat! Am avut un contract cu cineva care se obliga să facă un pod, pe care în final să îl doneze oraşului în schimbul unui teren. Înţelegerea a fost că dacă nu termină la timp, pierde totul. Acum, am preluat şi terenul, şi partea de pod executată", argumentează Bolojan. O comisie a Primăriei a inventariat pe 11 martie stadiul construcţiei, lucrările vor fi expertizate, iar investiţia va fi reluată pe banii oraşului, pentru ca în toamnă podul să fie dat în folosinţă.

Pentru Macio, preluarea podului de către Primărie a pus cruce proiectului european pe care voia să-l materializeze şi deschide, probabil, calea falimentului. AIO a pus încă din 2011 sechestru pe pământurile din proprietatea firmei, în contul redevenţei de 70.000 lei rămase neachitate pentru terenul luat în chirie. Un an mai târziu, compania şi-a cerut singură insolvenţa, ca să scape de creditori. Firma nu şi-a plătit consultanţii, proiectanţii şi constructorii, iar aceştia urmează să se constituie ca parte la masa creditorilor, pentru a-şi recupera măcar o parte din bani. Cea mai mare sumă, de circa un milion de euro, o are de luat firma Construcţii Bihor, care a lucrat la edificarea podului. Pe locul doi se va înscrie municipalitatea, cu garanţia neîncasată de o jumătate de milion de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
FALIMENTul ne paste !!
Cea mai mare lovitura pentru consumatorii captivi ai CET-ului este prostia si ambitia lui BolovanBolojanCoadaDeCiocan de a trece CET-ul pe gaz si de a mai achizitiona si o turbina !!! Pretul energiei electrice este intr-o continua scadere datorita centralelor eoliene care produc tot mai mult si mai ieftin in defavoarea termocentralelor. Si Termocentrala Oradea v-a produce cu costuri f.f.f.f.f.f. mari si v-a vinde in pierdere, pierdere pe care o v-a acoperi in cel mai bun caz de la bugetul PMO sau direct de la consumatorii captivi din buzunar. De' fi una de'o fi alta tat noi platim. In timp acest "ceausit" att stiutor v-a falimenta orasul sau ne v-a falimenrta pe noi ceea ce tot aia este!!!
Postat 30 Martie 2013, 10:52 de scortosul
Lipoveanu -securista procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel
PN(a)L(a)-ista LIPOVEANU,mari procurori,securisti,deturnari de fonduri la ITFS Bihor ,consilieri si directori alesi pe interese si trafic de influenta - Bolojan constrans sa faca jocul SISTEMULUI MAFIOT,- ACEASTA ESTE ORADEA AZI. Bani...bani....bani...,cat mai multi ptr. SISTEM, asa ca: demolam,construim, demolam,construim.....nu conteaza ce, BANI SA IASA.! Dupa noi ..potopul !
Postat 30 Martie 2013, 00:46 de xyz-q
impotentul bolovan
Daca Bolovanul spune ca va imparti cartonase galbene, inseamna ca nu va face nimic, practic e impotent. Altceva: de ce nu se scoate la concurs postul de director al Institutiei Arhitectului sef?
Postat 29 Martie 2013, 13:35 de AB
audit
Asta din cauza ca si-a desfiintat auditul. o echipa foarte buna si platitata destul de prost avind in vedere ca a propus recuperare si chiar s-au recuperat sute de mii de euro in urma auditului efectuat. Ilie, consilierii iti fac si auditul?
Postat 28 Martie 2013, 11:40 de aaa
marssssssss afara din Oradea noastra.
Consilieri pupincuristi .....fara numar ...fara numar....arhitect sef/director adjunct -LIPOVEANU...spagara fara responsabilitate dovedeta,director ec. Eduard Fl...fara neuroni,vice Ovidiu Muresan ......voi toti care ne-ati facut pe noi, oradenii - EVAZIONISTI,noi care v-am creditat cu inca un mandat ptr. binele urbei noastre, - impreuna cu al vostru pastor Bolojan,- ati dovedit ca nu sunteti decat niste PARVENITI, aşa că ar trebui să va aplicam tuturor niste cartonaşe , ROSIIII - altfel spus marssssssss afara din Oradea noastra.
Postat 28 Martie 2013, 07:36 de xyz-q
@petru
Si parchetul ce asteapta, prescrierea faptelor ? Ii vad foarte activi, toata ziua leaga ba pe unu, ba pe altul, dar de penalii astia din primarie, cj, deconcentrate nici vorba sa se ocupe. Sa inceapa cu doua, CAO si cet II . Cu cei din primarie ar umple parnaiele.... Suspect comportamentul parchetului ! Altminteri se sesizeaza din oficiu foarte repede !
Postat 28 Martie 2013, 07:10 de pinonel
Costuri
Spaga a fost de 180.000 de euro si a fost platita. Andrisant necunoscut.
Postat 27 Martie 2013, 22:48 de petru
STIE el DE CE !!!!
Umbla zvonul pe holurile PMO ca capul "afacerii" ar fi chiar BolovanulBolojanCoadaDeCiocan. Se pare ca cu acordul lui s-au dat avizele si autorizatiile de construire fara constituirea garantiei. STIE el DE CE !!!!!! Voi nu banuiti ? Ma intreb PARASUTELE cat costa la intretinere ca am inteles ca schimba nevasta cu una .
Postat 27 Martie 2013, 17:42 de scortosul
zoom
Bine ca acum puteti plasa bila unul la altul. adevarul e ca niciuni dintre voi nu stie sa faca o treaba buna de la A la Z. Daca asa lucrezi si la o firma particulara...poti astepta oricand preavizul. Aviz AMATORILOR! Vrem competente nu pile si spagi! Desteptarea!
Postat 27 Martie 2013, 16:10 de zoom
@comunistul, @tsd si haita de uslamisti
Oi fi eu ,,greut" de cap, dar tu esti bolovan rau ! C-tii Bihoe, adica Ghilea, n-a predat lucrarea si nici amplasamentul ! Deci bolovan si penalii lui nu pot nationaliza nimic. Nu exista incheiat un contract intre Ghilea si primaria Oradea, exista intre Ghilea si Macio. Dar de unde sa stii tu si ceilalti uslamisti adevarul, de la penalii oradeni ? Uslamistii mint precum respira !
Postat 27 Martie 2013, 15:25 de pinonel
@FUNCTIONARULbugetarBOLOJANCoadaDeCiocan marele PNL-ist salvator al popoului
FUNCTIONARII BUGETARI care vor gresi impreuna cu BolovanuBolojanCoadaDeCiocan nu vor fi nicicand vinovati. ADEVARATII VINOVATI suntem noi cei ce platim taxe si impozite majorate ca nu-i belim pe razatoare pe acesti incompetenti infumurati care s-au catarat pe spatele nostru si rad de'i doare burta de mamaligarii amarasteni(adica tot noi)!!! Astia in lipsa de activitate se vor apuca acum sa numere coaiele cainilor numai sa poata spune ca au de lucru. Ca de cei 500000Euroi ....... tot noi amarastenii mamaligari ii vom scoate din buzunare !!!!!
Postat 27 Martie 2013, 14:43 de scortosul
@BolovanulBolojanCoadaDeCiocan
Acu cum sa bagi de vina unor bugetarii? De 2 de ani bugetarii au furat, vandut, devalizat tara si acum vreti ordine?? Si BolojanCoadaDe Ciocan este bugetar asa ca este si el scutit de raspundere. Numai catelusii-amarasteni pot fi trasi la raspundere nu si bugetarii! DULAII bugetarii ei nu au numai drepturi(dreptul si obligatia de asi ridica retributia) nu si obligatii de servici!!! Si ce sunt acolo 500000Eu. O nimica toata, abia daca ajung de o vila pentru un bugetar "amarat"! Asa ca oradeani platitiva taxele si impozitele majorate sa iaba ce cheltui bugetarii PMO in frunte cu BolovanulBolojanCoadaDeCiocan!!!
Postat 27 Martie 2013, 14:29 de scortosul
bolojaneeeeee
bolojane de ce nu ii castrezi????!!!!!!!vrei sa scoti banii pierduti pe incompetenta angajatilor tai de pe urma proprietarilor de animale???!!!ce ar fi sa castram si porumbeii bolojane!!!!plin de incompetenti in institutia primariei;unde orice faci nu ai nicio raspundere!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 27 Martie 2013, 13:22 de doru
@pionel, tata
pari mai "greut' de cap si iti mai explic o data. Pe Ghilea il plateste pentru partea de lucrare efectuata, cel cu care a semnat contractul, in speta Macio, nici intr-un caz Primaria Oradea. Pare destul de simplu si evident, dar ori nu pricepi ori te prefaci, adica ori esti prost ori faci pe prostu'. Vezi ca daca esti in situatia a doua, s-ar putea sa ai ghinion si sa ramai asa.
Postat 27 Martie 2013, 13:07 de anticomunistul
Schimbam ????
Minunat sa ai un loc de munca la primarie,nu tu obligatii,raspunderi,riscuri,munca,stres....,doar drepturi,sporuri,aroganta cat uprinde....O singura conditie, sa nu-ti superi sefii si o singura grija: sa nu te intepi cu creionul sau sa nu cazi cu scaunul pe spate.
Postat 27 Martie 2013, 12:32 de Somer
nasoliu
Ce legatura are urbanismul cu banii de garantie. Asa este, urbanismul se ocupa de taxele aferente AC. Dl. Vila , nici dumnealui nu a-si crede sa aiba deaface cu garantiile. Asa ca... stiu eu ? Pacat de terenul concesionat italianului . Dar daca italianul nu a respectat contractul cu garantia, se anuleaza contarctul, se ia inapoi terenul si basta. Ramane orasul cu un pod inceput. Inseamna ca italianul a gresit intentionat.
Postat 27 Martie 2013, 11:13 de blabla :)
daune de...IMPACT
@gh: Dar in contractul de asociere in participatiune dintre C.L.O. si IMPACT semnat de FILIP si BOLOS de ce nu s-a prevazut o astfel de garantie cu titlu de daune interese pentru finalizarea cartierului EUROPA? Iar acum D-l Bolojan se lupta in justitie pentru recuperarea a 1.500.000 euro penalitati de intarziere! Dar faptul ca IMPACT nu a respectat pretul de vanzare a caselor iar BOLOS n-a miscat un deget pentru a aplica clauza de reziliere prevazuta in insusi contractul de asociere! Iar DNA-ul a zis ca ce, nu se face nimeni vinovat!
Postat 27 Martie 2013, 11:13 de TDS
unii da altii ba
Dupa cum se stie in Primarie nici mata nu se picura fara stiinta taranului de Alesd....cum va imaginati voi ca acu chiar nu stiut.....ba a stiut si-a luat si malai obiectivul insa e altul...s-anume se numeste Vila.....Bolovane nu te mai da destept ca nici altii nu-s tampiti...scria deunazi cineva pe forum cam ce-ai facut cu sotul amantei,...al carui nume nu-l repet din cosideratie pt blegul ala(* AI AVUT NOROC PUTEAI SA NIMERESTI UNUL CARE SA-TI MUTE OBRAJORUL DIAFAN) Acum am si eu o intrebare; cum mama nevoii, nu se se sesizeaza nimeni..nici tu dna, nici dga, nici nimeni...e voie la furat?????
Postat 27 Martie 2013, 11:07 de soso
@tsd si tot alaiul de uslamisti
Ca macaronarii ne-au dat o teapa, nu singuri, impreuna cu bolovan, borbei, ghitea, lipovan, jarca, etc, (ce multi sunt ! la asa suma a fost loc pt. toti !), noua, oradenilor, e clar ! Da' nu zice nimeni nimic despre ceea ce s-a construit si pt. care c-tii Bihor (adica Ghilea), are indiscutabil un drept, instanta urmand sa se pronunte. Pe asta, pe Ghilea, cine-l plateste, bolovan si gasca de penali ? Si din ai cui bani, din ai lor personali ? Atunci e in regula, dar stim cu totii de unde se vor lua si se iau banii : din taxele si impozitele platite de oradeni. Si acum, pt. @tsd & co : cu cei 500.000 de euroi, CARE TREBUIAU SA FIE INTR-UN CONT BANCAR, se plateau lucrarile (integral, partial) catre c-tii Bihor. Cred ca super echipa de la DNA Bihor poate sa intre in scena, e chiar necesar !
Postat 27 Martie 2013, 11:02 de pinonel
pt neintelegatorul ANTONIU si alti
Problema e in primul rand de principiu si in al doilea rand de pierderea a 500.000 de euro....ca tu daca vrei ceva autorizatie de la primarie si daca tre sa depui o garantie,iar si daca ai avea de platit 20 RON garantie,NU ti se elibereaza nici un act pana nu lasi garantia si dovedesti ca ai lasat-o si Nu o poti ridica decat cu acordul primarie....Ce parere ai tu ca la 500.000 euro echivalentul a 2,200.000 de lei.. nu 20 de lei ex de mai sus nu verifica nimeni nimic ?Ce parere ai ?sau esti atat de indragostit de bolojan incat iti dai seama de probleme dupa ce te confrunti cu ele
Postat 27 Martie 2013, 10:26 de gh
Ce-am avut si ce-am pierdut
Nu inteleg unde este problema, pt ca Oradea n-a pierdut nimic, dimpotriva a ramas cu partea de pod executata, practic pe gratis.Dincolo de acest considerent, dl Bolojan va trebui sa dea intradevar niste cartonase galbene sau chiar rosii, unor directorasi , dintre care Ghitea cred ca-l merita pe deplin.Acesta mai are o mare neimplinire!Daca prin 2008 noi aveam prefect cu sange in instalatie, azi aveam spital nou si nu trebuia sa facem atatea modificari costisitoare la vechiul spital.
Postat 27 Martie 2013, 10:17 de Antoniu
Masuri urgente si eficiente
"Procedurile interne nu au funcţionat, aşa că va trebui să aplic....", i-a aplica-ti dumeavoastra o reduce de personal de 60%, sa vedeti cum nu se mai uita atributiunile de serviciu. Este singura masura care va reduce birocratia, va elimina prostia din primarie si primaria va ramane cu mai multi bani. Lista poate fi aleatorie.
Postat 27 Martie 2013, 09:35 de petru
comparatie
strict matematic pana la urma Primaria ramane cu terenul si va finaliza podul, deci chiar paguba nu se poate spune ca e! In schimb ce au facut FILIP si BOLOS in contractul cu IMPACT-ul a fost cu buna stiinta, si cu ajutorul lor firma IMPACT a reusit sa pagubeasca numerosi oradeni prin vanzarea caselor la un pret mai mare decat se stabilise la LICITATIA PUBLICA! Asta chiar a fost COMPLICITATE PURA! Dar cum Dumnezeu nu bare cu bota, azi 27.03.2013 Banca Transilvania ii executa silit pe cei doi fondatori ai IMPACT, Dan Ioan Popp si Carmen Daniela Sandulescu, scotandu-le la vanzare actiunile detinute la IMPACT! Asteptam cu interes ca "bota"sa-i atinga consistent si pe Filip si Bolos!
Postat 27 Martie 2013, 08:58 de TDS
pod
DIN CAUZA HANDICAPATIILOR PROFESIONALI DE LA PRIMARIE PLATESC LOCUITORII ORASULUI ORADEA
Postat 27 Martie 2013, 08:44 de doru
coruptia
nea ilie in tarile civilizate se numeste coruptie asa ceva,se ia 5-6 ani de executare si se recupereaza prejudiciu din contul celui vinovat...nu veni acu cu aburiri ca municipalitatea nu a pierdut nimic...ai impresia ca ne jupoi destul incat 500.000 de euro is un flea,treci la treaba si sesizeaza organele abilitate daca nu cumva ai si u o parte deacolo...auzi tu la el pt martisoare se cere garantii da la o asa suma si investitii se face ca ploua...tipic romanesc
Postat 27 Martie 2013, 08:35 de gh
Nu cred ca DOAR ,,mortul" e vinovat !
Lipoveanu, Ghitea si Borbei sa-si dea demisia, dar nu singuri, impreuna cu bolovan ! Nu poti sa fii primar si sa ai doar avantajele functiei, trebuie si sa dai socoteala cand o smintesti !
Postat 27 Martie 2013, 08:25 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON