URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Sandu Fulgu’: Celebrul luptător-dansator Alexandru Lungu îşi dezvăluie faţa sensibilă (FOTO)

Sandu Fulgu’: Celebrul luptător-dansator Alexandru Lungu îşi dezvăluie faţa sensibilă (FOTO) FIARA DIN CUŞCĂ. Aşa erau obişnuiţi românii să-l vadă pe durul Sandu Lungu, dând de pământ cu alţi grei care încercaseră să-l bată, de la Bob Sapp la Mighty Mo
Sandu Fulgu’: Celebrul luptător-dansator Alexandru Lungu îşi dezvăluie faţa sensibilă (FOTO) VALS HEAVYWEIGHT. Convins de familie, dar şi de faptul că emisiunea are şi un scop caritabil, Sandu a renunţat temporar la imaginea de "bestie", arătându-şi o parte neştiută, de-a dreptul delicată. Când a valsat, nu doar că le-a emoţionat pe Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin, dar şi-a şi sporit simpatia multor români
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă la începutul emisiunii "Uite cine dansează" s-ar fi făcut pariuri ca la luptele MMA, cota lui Sandu Lungu n-ar fi fost prea bună. Obişnuit să-şi rupă adversarii în ringul de luptă, uriaşul de 150 de kilograme se ferea până acum să danseze chiar şi la nunţi, dar a produs surpriza unuia dintre cele mai urmărite show-uri de televiziune din ţară.

"Muntele Bihorului" a arătat că, în ciuda prejudecăţilor oamenilor şi a propriului gabarit, poate dansa, şi încă bine, aplicând la repetiţii aceleaşi principii ca la antrenamentele pentru lupte. Aşa că, deşi a debutat ca un outsider, a ajuns până în semifinale, fiind răsfăţatul telespectatorilor. Faimosul luptător a povestit BIHOREANULUI inedita experienţă, dezvăluindu-şi şi câteva planuri de viitor...

O revelaţie

La câteva zile după ce a părăsit emisiunea-concurs a Pro TV, BIHOREANUL l-a găsit pe Alexandru Lungu la Centrul de Arte Marţiale Mixte pe care îl deţine în Oradea. Normal: deşi în primăvară apăruse în neaşteptata ipostază de dansator, nu îşi abandonează îndeletnicirea de bază, aceea de luptător. Între antrenamentul personal şi cel pentru instruirea novicilor pe care îi pregăteşte, Sandu a povestit cum a simţit aventurile coregrafice în faţa a sute de mii de telespectatori.

În ciuda gabaritului şi a faptului că e mai obişnuit cu un ring din care ţâşneşte sângele, luptătorul orădean a fost surpriza plăcută a primului sezon al show-ului în care cupluri formate din vedete şi coregrafi profesionişti se întrec să arate cele mai frumoase şi spectaculoase mişcări. Pe lângă audienţă, spectacolul televizat a avut şi un scop lăudabil, marele premiu, de 100.000 euro, ajungând la Fundaţia Hope and Homes for Children România.

"Iniţial n-am vrut să particip. Eu nu dansez niciodată. Şi la nuntă, când mergea lumea pe ring, mă scuzam că mă doare piciorul, că trebuie să merg la baie... Ştiam cum poate arăta un mamut dansând. M-au convins familia, prietenii şi faptul că scopul era caritabil. Atunci am zis: «Dacă trebuie să dansez, dansez. Care-i problema?»", povesteşte bărbatul.

Preferatul publicului

Războinic cum este, la fel ca Alexandru Macedon, pe care îl are tatuat pe braţul drept, Sandu a demonstrat că nu se teme nici de luptele din ringul de dans. Chiar dacă nu sunt violente, au scos tot untul din el.

Alături de partenera sa, coregrafa Raluca Neacşu, orădeanul s-a pregătit temeinic, iar în prima emisiune, când a mărturisit că era mai emoţionat decât atunci când s-a bătut cu Mighty Mo, i-a impresionat pe juraţii Andreea Marin, Mihai Petre, Florin Călinescu şi Gigi Căciuleanu cu un vals care i-a asigurat punctajul cel mai mare. "Ai fost fantastic. Chiar ai plutit lin, mi-a plăcut. Sandu Fulgu’...", i-a spus fostul campion de dans Mihai Petre.

Culmea, Muntele Bihorului povesteşte că valsul, un ritm elegant şi graţios, i-a plăcut cel mai mult. "Valsul e mai lent, mi se potriveşte mai bine. Stilurile mai iuţi sunt mai grele, trebuie să te mişti rapid şi să faci mişcările corect", zice luptătorul, care a găsit multe asemănări între lupte şi coregrafii, pentru ambele mişcările trebuind să fie calculate şi ritmul păstrat în permanenţă.

Repetiţii la rupere

Deşi puţini s-au aşteptat, Sandu şi perechea sa au ajuns până în semifinalele competiţiei, trecând prin tango, paso doble, charleston, samba, dansuri populare, greceşti şi freestyle, în emisiune având şi apariţii vizuale remarcabile, ca pirat şi Superman.

Luptătorul s-a dovedit foarte îndrăgit de public, care l-a votat săptămână de săptămână, ba chiar l-au preferat, la un moment dat, cunoscutei cântăreţe Antonia, doar ca să-l mai vadă dansând. Iar Sandu nu i-a dezamăgit: şi-a dat silinţa să-şi învingă greutatea pentru a dansa cât mai bine.

"La repetiţii era ca şi cum aş fi făcut aerobic 6-7 ore continuu. Nici n-aveam curajul să mănânc, de frică să nu dau afară. Am simţit o oboseală cruntă!", povesteşte sportivul, care de altfel, din cauza efortului, s-a şi accidentat la genunchi. Unde mai pui că nu bine se termina emisiunea lunea noaptea, că a doua zi, încă de dimineaţă, participanţii o şi luau de la capăt cu repetiţiile.

Un dulce

E adevărat, Sandu şi Raluca au fost şi criticaţi de cei patru juraţi, care i-au notat adesea slab. De aceea, la un moment dat, orădeanul a vrut să-şi cedeze locul altui concurent, eliminat de telespectatori. "N-am nevoie să fiu târât de public dacă dansez prost. Vreau să-l las pe prietenul meu", le-a spus el realizatorilor. Dar aceştia n-au acceptat. "M-am simţit un pic intrus acolo. Eu am venit de la Oradea, ei erau toţi din Bucureşti, toţi prieteni, cu cercul lor, cu ritualurile lor...", mărturiseşte acum luptătorul.

Renumit pentru felul în care îşi "rupe" adversarii, pe Sandu nu-l deranjează deloc că imaginea i-a fost "îndulcită" prin participarea la emisiune. Dimpotrivă. "Am arătat că şi luptătorii sunt oameni, nu animale. Intră în ring, dar în afara lui au familii, muncesc şi ei pentru o pâine", spune cu modestie bărbatul, care şi-a câştigat, poate paradoxal, un nou segment de fani. "Cred că am prins la femei, la mămici, care nu se aşteptau să vadă o sensibilitate la mine. Mă opreau pe stradă, mă pupau, îşi făceau poze cu mine, îmi ziceau că sunt un dulce", zice Muntele Bihorului.

Viaţă de luptător

Întors acasă, Sandu se bucură de regăsirea soţiei şi copiilor, luptătorul având o fetiţă, pe Jessica, în vârstă de 15 ani, dintr-o primă căsătorie, şi doi gemeni, Alexandru jr. şi Alexandra, în vârstă de un an şi jumătate, din cea de-a doua.

Când nu e cu ei, conduce o firmă de security şi propriul centru de instruire MMA din Cartierul Luceafărul, unde îşi pregăteşte serios revenirea în ringul preferat, cel de luptă. După ce anul trecut în decembrie l-a zdrobit pe englezul John Painter, curând va încerca un nou stil, tradiţional tailandez, Muay Thai. "În iunie voi avea la Paris un meci cu un francez. Muay Thai e un fel de kickbox, dar şi cu lovituri cu coate şi genunchi. Am mai luptat kickbox şi-s bărbat, am mai încasat destule coate, n-o să refuz un meci pentru câteva lovituri", zice campionul.

După încă o lună, în iulie, Sandu va mai lupta într-o gală MMA la Mamaia, aşa că trebuie să fie în formă maximă. "Nu poţi fi ciuca bătăilor, trebuie să lupţi şi să câştigi. Altfel îţi cade bursa. Aşa ne câştigăm noi pâinea", recunoaşte el, fără ocolişuri. Chiar prin inedita lui experienţă în lumea dansului, a transmis o lecţie importantă tuturor celor care vor s-o înveţe: aceea că, indiferent care ar fi "ringul", merită să te lupţi!


PUNE-I LA PĂMÂNT!
Recordman al luptelor

În 1994, orădeanul Alexandru Lungu a reuşit cea mai mare performanţă din istoria judo-ului masculin românesc, devenind campion mondial la U20. Deşi judo a rămas sportul său de suflet, orădeanul şi-a construit un palmares de invidiat în kickbox şi MMA, învingând de-a lungul anilor adevăraţi "monştri". După ce în 2000 a devenit primul român care s-a bătut în Pride, cea mai tare promoţie de Mixed Martial Arts, orădeanul i-a "executat" pe Ron Sparks şi Ruben Villareal, iar în urmă cu câţiva ani l-a învins şi pe celebrul luptător K1 Bob Sapp, poreclit "Bestia", care a ţinut să-i ridice la final braţul ca unui mare campion. În 2014, într-o luptă în cuşcă, Sandu Lungu l-a făcut knock-out cu o lovitură de dreapta în bărbie şi pe temutul Mighty Mo, într-un meci pe care l-a rezolvat în numai 55 de secunde. Nu degeaba intră întotdeauna în ring pe o melodie compusă de Puya special pentru el, intitulată cât se poate de direct: "Pune-i la pământ!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
DULCEGARII
Sandu ( Sanyi ????!!!!! ) Lungu a fost fara nici un dubiu cel mai slab dansator din emisiune ! Cu toate acestea a ajuns deatul de departe ! De ce ? Pentru ca asta au dorit producatorii ! Crestea audienta ! Cam ca la Eurovision ! Ce, portughezul a castigat pe bune ? As ! " Mana intinsa care nu spune o poveste NU PRIMESTE pomana " !
Postat 18 Mai 2017, 21:16 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON