URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2012, 08:24

Şa(n)se pentru Universitate: Vezi ce promit candidaţii pentru funcţia de rector

Şa(n)se pentru Universitate: Vezi ce promit candidaţii pentru funcţia de rector VREMEA SCHIMBĂRII. Rămas în cărţi după invalidarea alegerilor câştigate în februarie de Cornel Antal, Gheorghe Ionescu s-a trezit cu o concurenţă aprigă. Primul competitor s-a anunţat Constantin Bungău, un apropiat al lui Antal, urmat de un alt colaborator al acestuia, prorectorul Ioan Felea. De partea cealaltă, profesorii Ioan Horga şi Alexandru Ilieş şi lectorul Mircea Chiriac promit o reformă din temelii a instituţiei
Şa(n)se pentru Universitate: Vezi ce promit candidaţii pentru funcţia de rector DIRECŢII DIFERITE. Perceput ca fiind omul fostului rector Cornel Antal, interimarul Constantin Bungău (stânga) recunoaşte că vrea să menţină sistemul implementat de acesta. Mai radical, însă, decanul Ioan Horga (dreapta) critică aspru o parte a hotărârilor fostei conduceri şi anunţă despărţirea de trecut, chiar cu preţul unor decizii dureroase, precum desfiinţarea posturilor care încarcă inutil organigrama instituţiei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima oară, universitarii orădeni ies deschis la luptă. Dacă la primul scrutin pentru funcţia de rector i-au lăsat în arenă doar pe fostul conducător al instituţiei, Cornel Antal, şi pe liderul sindical Gheorghe Ionescu, după invalidarea alegerilor din februarie cadrele Universităţii par să fi luat cursuri de curaj.

Ca urmare, în competiţia ce se va relua la finele acestei luni s-au înscris de trei ori mai mulţi candidaţi. Profesori cu experienţă şi notorietate, dar şi tineri în plină afirmare vor încerca să-şi convingă colegii că merită să-şi pună încrederea în ei.

De la capăt

Cu o lună înainte să expire mandatul conducerii alese în 2008, Universitatea a organizat prima rundă de alegeri pentru poziţia de rector, în 8 februarie, când s-au înfruntat deţinătorul funcţiei, Cornel Antal, şi vehementul său contestatar, liderul sindical Gheorghe Ionescu. La numărarea voturilor, rectorul en titre era declarat câştigător categoric, cu 620 din cele 826 de voturi valid exprimate.

O lună mai târziu, însă, Ministerul Educaţiei l-a "evacuat" din biroul de rector, invalidându-i alegerea, întrucât legea interzice exercitarea funcţiei pe o perioadă mai mare de opt ani. Or, în condiţiile în care avusese deja un mandat întreg de patru ani, plus unul parţial, de opt luni, un nou mandat ar fi făcut ca Antal să depăşească limita legală.

Decizia ministrului Cătălin Baba a relansat competiţia din Universitate, mai ales că la cererea sa regulamentul electoral a fost modificat pentru ca nu numai profesorii universitari să poată candida, ci şi cadrele cu grade didactice mai mici.

Surprize, surprize...

Săptămâna trecută a fost rezervată depunerii candidaturilor pentru scrutinul reprogramat pe 23 aprilie, şi toată suflarea universitară aştepta să afle cine vor fi temerarii care se vor încumeta să se opună celor doi profesori care îşi anunţaseră primii intenţia de a concura. E vorba de acelaşi Ionescu (profesor la Facultatea de Construcţii), şi Constantin Bungău (ex-decan la Inginerie Managerială şi Tehnologică), votat de Senat ca ordonator de credite al instituţiei după invalidarea lui Antal.

Vinerea trecută, cu câteva ore înainte de expirarea termenului, mult aşteptata surpriză s-a produs, alţi patru universitari înscriindu-se în cursă: Ioan Horga (decanul Facultăţii de Istorie), prorectorul Ioan Felea, Alexandru Ilieş (şeful Departamentului de Geografie) şi lectorul universitar Mircea Chiriac (de la departamentul de Kinetoterapie al Facultăţii de Geografie), acesta din urmă fiind de altfel singurul care nu are gradul de profesor şi, deci, profită de noul regulament de alegeri.

Pe modelul Antal

Numărul mic de voturi obţinute la primele alegeri nu l-au convins pe Ionescu nici să renunţe, nici să-şi schimbe programul prezentat în februarie, centrat pe transparenţă la stabilirea salariilor cadrelor didactice, creşterea numărului de domenii de doctorat şi îmbunătăţirea imaginii Facultăţii de Medicină, ştirbită de scandalurile cu diplome false din epoca Maghiar.

Cel de-al doilea candidat previzibil, Constantin Bungău, un apropiat la fostului rector Antal, îşi propune să continue proiectele acestuia. De altfel, a şi declarat că în februarie nu a candidat deoarece era convins că Antal mai merita un mandat. "Echipa precedentă a obţinut gradul de încredere pentru Universitate. Următorul pas ar fi trecerea la un grad de încredere ridicat", spune Bungău, care îşi propune, la fel ca Ionescu, să mărească numărul programelor de doctorat şi să obţină clasificarea Universităţii ca una de "cercetare avansată şi educaţie", fapt ce i-ar aduce mai mulţi bani de la bugetul de stat.

05 Ioan Felea.jpgPresiuni pentru bani

Ieşirea din scenă a lui Antal a mai făcut posibilă candidatura unui colaborator de-al său, prorectorul responsabil cu calitatea, Ioan Felea (foto), care la rându-i recunoaşte că în februarie n-a vrut să-l concureze pe fostul rector. În planul managerial ataşat candidaturii, Felea acordă atenţie situaţiei financiare a instituţiei, care se pregăteşte să deschidă o linie de credit, fiindcă are blocate peste 12 milioane de lei în derularea unor proiecte europene.

"Trebuie să facem demersuri mai hotărâte la autorităţile de managment ale proiectelor şi să demonstrăm că au obligaţia să ne pună la dispoziţie rambursarea", spune prorectorul. Fidel până la capăt lui Antal, Felea nu ascunde că în cazul unei victorii îi va propune să facă parte din "echipa managerială", probabil ca prorector.

"Murim încet"

Dacă Felea şi Bungău consideră că măsurile luate de Antal au fost eficiente, decanul Ioan Horga crede că restructurările făcute de fostul rector n-au fost bine gândite şi nici suficiente, dovadă fiind că, în urma ierarhizării programelor de studii la nivel naţional, Universitatea are doar două în prima categorie, ceea ce i-a şi afectat serios bugetul. Pentru a stabiliza situaţia economică şi a creşte calitatea, Horga propune o restructurare puternică: reducerea numărului de facultăţi de la 15 la 11, plus comasarea unor departamente.

"Planul meu nu e populist. Presupune restructurare, vor dispărea posturi. Eu mizez pe acele cadre didactice care au contribuit ca Universitatea să fie clasată binişor, în categoria de mijloc. Nu mă adresez celor care nu muncesc. Trebuie să recunoaştem, suntem o instituţie supradimensionată", a explicat Horga pentru BIHOREANUL, adăugând că "există semne că murim încet".

Decanul nu se sfieşte nici să arate că o parte din vină o are, direct şi personal, fostul rector: "Vreau să aduc echilibru în Universitate, echilibru erodat în ultimul an de dispute personale". În contradicţie cu ceilalţi candidaţi, Horga spune şi că lipsa concurenţei reale la alegerile din februarie a fost cauzată de faptul că oamenii erau "timoraţi" de Antal.

05 Alexandru Ilies.jpgTinerii la înaintare

Alte două candidaturi le aparţin unor universitari mai puţin cunoscuţi, care nu au mai avut nicio funcţie mare până acum. Alexandru Ilieş (foto), şeful Departamentului de Geografie, Turism şi Amenajarea teritoriului, are un CV ce îi certifică munca de cercetare, iar tânărul profesor spune că va miza pe puterea exemplului personal. "De 10 ani, am dotat tot Departamentul doar din proiecte europene", spune Ilieş, care propune o colaborare strânsă între mediul universitar şi companiile private. "Din mediul socio-economic putem atrage mai multe finanţări decât cele de la stat". În planul său se regăseşte şi o idee inedită: înfiinţarea unei grădiniţe şi a unei şcoli pentru copiii universitarilor şi ai studenţilor.

Un candidat inedit este lectorul universitar Mircea Chiriac, de la Departamentul de Kinetoterapie al Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport. Cel mai tânăr şi singurul pretendent care nu este profesor universitar, Chiriac tocmai a încheiat un concediu de şase luni fără plată, după ce a lucrat la Paris într-un spital privat. Şi spune că mizează pe tineri, nedreptăţiţi printr-un acces restrâns la venituri. Tocmai de aceea, vrea să recompenseze cadrele didactice tinere cu rezultate. Totodată, Chiriac vrea înlocuirea conceptului de an universitar, pentru ca studenţii să aleagă câte credite fac într-un semestru, şi, ca atare, să decidă în cât timp termină studiile.

Primul scrutin al alegerilor va fi organizat pe 23 aprilie, iar cel de-al doilea pe 25 aprilie. Teoretic cu şanse egale, aspiranţii la rectorat au două săptămâni la dispoziţie să-şi convingă colegii că merită să conducă Universitatea orădeană.


S-AU OPRIT
Au calculat, dar nu s-au băgat

În săptămâna rezervată depunerii candidaturilor, funcţia de rector a fost vizată şi de alţi "grei" din Universitate. Doi dintre ei sunt Ioan Ţară, profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice şi director al Camerei de Conturi Oradea, şi Anca Dodescu, fost decan al aceleiaşi facultăţi, funcţie la care a renunţat anul trecut în favoarea celei de director al Departamentului de Economie. Potrivit informaţiilor BIHOREANULUI, atât Ţară cât şi Dodescu şi-au socotit şansele de reuşită, însă ambii au renunţat, în final, să se înscrie în cursă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
marin
Lucururile ar trebui privite cu maxima seriozitate. E o universitate la Vestul Romaniei care ar trebui sa fie privita cu respect. Depinde de oamenii care o "pastoresc". Fiecare dintre noi trebuie sa votam cu responsabilitate.
Postat 12 Aprilie 2012, 08:35 de marin
Banditu
BUNGAU = ANTAL Votati Bungau si veti vedea tot timpul Antal. Nu va ajunge cat a sforarit Georgel ? Atunci mai inghititi 4 ani.
Postat 12 Aprilie 2012, 08:30 de Banditu
varsta candidatilor
varsta candidatilor este urmatoarea: 1. Felea 62 (nici nu apuca sa-si termine mandatul ca iese in pensie - mai mult incurca); 2. Horga 56; 3. Ionescu 54; 4. Bungau 46; 5. Ilies 45; 6. Chiriac 42. Intre cel mai tanar si cel mai in varsta candidat exista o diferenta de 20 de ani.
Postat 12 Aprilie 2012, 08:06 de POPICA
jocuri de culise
sigur ca vrea sa fie prorector sau macar decan dar de unde sa adune Ilies voturi pe care sa le poata transmite mai departe? N-a adunat la el in facultate. Acum incearca sa-i prosteasca pe aia ca nu-l cunosc si care sunt nemultumiti de ceilalti, dar daca sunt nemultumiti nu vor transmite voturile dupa cum comanda morosanu.
Postat 12 Aprilie 2012, 00:50 de daniel
FELEA
Cine oare nu s-a prins ca Daniel, balanel Serban si Costel, sunt adica, acelasi Felea, saracul. E manat de dorinta fierbinte de a lua si el cateva voturi acolo, mai multe ca pentru senat. Sperimata dar speri degeaba. Daca si programul ala a lui Felea se poate numi MANAGERIAL, s-a dus dracului toate sperantele noastre pentru o universitate cat de cat mai rasarita. Ia comparati voi toate procedurile elaborate in mare secret cu Nagy cu cele de la Brasov si vedeti diferenta. Una singura - denumirea universitatii. Un farsor de cea mai joasa categorie. De vorbit nu stie vorbi numai la nivel de catun, nici macar de sat mai rasarit. O figura mai jalnica pentru functia de rector nici copilul de la gimnastica nu poate face.
Postat 11 Aprilie 2012, 23:32 de IONICA
?
S-a rasturnat carul cu democratie si trasparenta la Universitatea din Oradea si au descoperit candidatii abc-ul comunicarii civilizate. Initiativa lui Curila de a organiza dezbateri in comun e laudabila dar se ridica problema daca sunt in stare candidatii sa danseze dupa o muzica noua? Cred ca in cadrul acestor dezbateri se vor sparge multe bube din discursul fiecaruia. Mai mult, sunt convins ca strategiile unora se vor clatina zdravan de tot pana acolo incat unii vor lua in calcul si varianta retragerii din cursa. In fond, singurii candidati cu sanse pentru turul doi sunt Ionescu, Bungau si Horga. Felea, Ilies si Chiriac si-au depus candidaturile nu pentru a castiga competitia ci mai degraba pentru a-si putea negocia mai bine relatia cu viitorul rector, fiind interesati direct de pozitii de prorector sau decan. Totusi, cei trei pot dirija cel putin 150 de voturi care sunt decisive pentru rezultatul final. Marea intrebare ramane: cine si in ce conditii se va retrage? O retragere argumentata prin abuzul de insulte si atacuri personale este cea mai plauzibila, insa un astfel de scenariu ii permite celui care se va retrage fie sa sprijine direct un anumit candidat, fie sa discrediteze alti candidati (conform traditiei, aceasta va fi abordarea). Anticipez ca Ilies o va face primul, urmat de Felea, rapus de constiinta cu ocazia Sfintelor Pasti (asta daca are un Dumnezeu). Restul e tacere...
Postat 11 Aprilie 2012, 23:23 de Ganditorul grabit
UNIV. ORADEA
SUCCES, DOMNULUI BUNGAU !
Postat 11 Aprilie 2012, 23:18 de CALITATE
@c-tin abdul
n-ai uitat pe nimeni sau nici nu merita a fi pomenita candidatura nr.6?
Postat 11 Aprilie 2012, 22:32 de Simona B.
Radiografie
Doresc sa fac o radiografie profesionala si morala a candidatilor la functia de rector. Incep cu Felea, un bun profesionist si cunoscator al legislatiei universitare si cu putere de munca. Este insa duplicitar si foarte avid dupa bani, fapt care ii anuleaza in buna masura calitatile. Horga este format la scoala de partid a PCR-ului si probabil si a altor servicii, inteligent si abil deopotriva. Alunecos, chiar mincinos, iubeste banii si onorurile. Este tare doar la teorie, fiindca realitate tine cont de propriul interes. Interesul este deviza sa! Interesant este ca este principalul profitor al familiei Maghiar, purtatorul de servieta al Batranului si consilierul la doi rectori, inclusiv Antal. Apare ca fiind solutia miraculoasa. Bungau este agentul electoral al lui Antal, pare docil si dornic de a face ceva. Oare poate..??? Nu si-a facut restructurare in propira facultate, o sa poata sa faca in universitate. Mai are si nevasta la medicina unde se iau examene conta co Ilies a fost foarte bine descris de cineva care il cunoaste probab bine, nu-mi pierd vremea sa-l mai amintesc. Mai este tipul de la sport, ma intreb ce cauta, probabil speranta unei vieti normale in viitorul mandat.
Postat 11 Aprilie 2012, 21:56 de Constantin Albul
belisim
Ingineri, ingineri, ingineri. Peste tot doar ingineri !!! Uraaaa !!!
Postat 11 Aprilie 2012, 21:41 de belisim
titlu
In programul managerial dl. Bungau la pagina 3 scrie : ""Comunitatea Universitatii din Oradea este constituita astazi dintr-un numar de 22.419 studenti". Stimate candidat, dupa ce sunteti 4 ani decan dv. nu stiti cati studenti are universitatea ? E posibil asa ceva ? Ce fel de plan managerial poti sa faci in asemenea conditii ? Ce spune acest lucru despre seriozitatea ta ? P.S. nr. actual al studentilor este undeva in jur de 17.000 si un pic
Postat 11 Aprilie 2012, 21:10 de observator
politica si realitatea
Daca la sfarsitul descrierii pe care i-ai facut-o lui Bungau scriai Antal era la fel de potrivit. Cei doi seamana izbitor de mult ceea ce nu inseamna ca e bine. Daca Antal a fost oarecum acceptabil (parerea unora) sa nu uitam ca a venit la masa plina de bucate. Bungau vine la o camara lasata goala, o haita hamesita si intr-un mediu politic care il obliga la actiune. Ori cei care-l propulseaza nu exceleaza decat in sforarii.
Postat 11 Aprilie 2012, 20:56 de Sorin
in politica
Suntem aici intr-o situatie politica (adica discutam despre binele comun al citorva mii de oameni). Or in politica, cind e vorba de alegeri, nu conteaza atit esentele (care sunt greu accesibile), cit mai ales aparentele. In aparenta cel putin, dl Bungau este o figura in regula. Ca a facut sotia una sau alta, se poate. Dar pina la alegeri e foarte probabil ca aceasta imagine relativ OK nu se va modifica. In esenta, (am eu intuitia) dl Bungau este previzibil, nu are planuri revolutionare si va apleca cu recunostinta urechea la cei care l-au propulsat. Exista deci toate datele ca el sa fie alesul: aparenta este onorabila, iar esenta - maleabila. Fireste, decanii nou-alesi nu vor ramine fara obiectul sefiei (citeva facultati) decit dupa ce vor fi alesi. Mai exact, cam pe cind sa-si intre in mine, prin toamna pe undeva.
Postat 11 Aprilie 2012, 18:41 de pyiu
sorbonica si clanurile ei
nici Bungau nu e chiar imaculat daca ne gandim la madam Simona si examenele aranjate.
Postat 11 Aprilie 2012, 17:37 de Simona B.
@pyiu
care decani proaspat instalati pe scaune? Abia dupa alegerea rectorului se poate discuta despre scaunele decanilor. Daca noul rector va avea barbatia necesara (noroc ca nu sunt si femei sa fiu acuzat de misoginism) problema decanilor dezamăgiti dispare si intr-o prima faza poate fi redus numarul facultatilor. Dupa ce le-a dat scaunul nu-l vor lasa decat la ingroparea definitiva a facultatii dupa ce in prealabil vor creea tensiuni si scandaluri.
Postat 11 Aprilie 2012, 17:01 de Sorin
comedia competitiei
Sunt sase candidati, dar situatia nu e decit in aparenta diferita de cea din februarie. Este limpede ca cinci au intrat in cursa din partea taberei dlui Antal. Dintre ei, doi nu au sanse reale. Dintre cei trei ramasi (Bungau, Horga si Felea), ultimii doi joaca rolul de sperietoare (propun restructurari masive si alte masuri nepopulare). Ramine dl Bungau. Intentia celor care au pus la cale strategia este evident ca dl Bungau sa apara, prin contrast cu dnii Horga si Felea, ca omul care nu ameninta pe nimeni, care e echilibrat, consensual si cu care se poate discuta. Figura pe care si-o doreste tabara dlui Antal este dl Bungau: om tinar, nefectat de scandaluri, cu un profil academic si moral corect, care poate fi mai usor influentat decit ceilalti. Daca va fi ales, dl Bungau va fi obligat si el sa faca restructurarea universitatii (desi s-a ferit s-o spuna in programul sau). Va fi amuzant de vazut cum unii decani, proaspat instalati si abia incepind sa-si savureze triumful, isi vor pierde in citeva luni scaunele.
Postat 11 Aprilie 2012, 11:32 de pyiu
Pro Felea
Profesorul Felea a participat la luarea deciziilor prin care universitatatea noastra s-a ridicat si putem conta pe continuarea masurilor si strategiilor benefice propuse de Dumnealui in programul managerial.
Postat 11 Aprilie 2012, 11:12 de Costel
Parerea mea
Nu cunosc personal toti candidatii actuali, doar cativa dintre ei. Ceea ce este sigur ca Felea de exemplu si-a adus contributia in anii precedenti la mai toate realizarile ce au fost atinse la nivel de universitate. L-am vazut la lucru aproape in fiecare weekend.
Postat 11 Aprilie 2012, 11:10 de Serban
Pro Felea
Domnul Felea este unul dintre putinii oameni care a ridicat universitatea noasta.
Postat 11 Aprilie 2012, 11:08 de balanel
Pentru prof. Felea
Unicul program managerial de luat in seama (realist, bine structurat, realizabil). Domnul Felea va castiga alegerile.
Postat 11 Aprilie 2012, 11:06 de Daniel
@Serban
Serbane, e bine ca l-ai "citit" pe Ilies din prima. E dezamagitor pentru ca e extrem de superficial si neinteresat de vreo schimbare benefica pentru Universitate. Nu va lasati inselati de faptul ca e tanar si ambitios... E ambitios doar cand e vorba sa prinda vreun post de conducere! El nu rezolva probleme, ci le creeaza prin caracterul sau duplicitar in relatiile cu oamenii. Cand nu a mai putut candida (din cauza noii legi a Educatiei) la postul de director de departament, atata s-a invartit si a manipulat lucrurile incat a reusit sa desprinda Geografia din Facultatea de Istorie si Relatii si sa o lipeasca de Sport, doar pentru a avea sansa sa devina decan la nou infiintata Facultate de Geografie, Turism si Sport. La cea anterioara nu avea nicio sansa din cauza conflictului cu Horga si cu cei de la istorie!
Postat 11 Aprilie 2012, 09:47 de Eu
program
Imi poate spune cineva care este programul intalnirilor candidatilor cu mediul academic?
Postat 11 Aprilie 2012, 09:32 de David
pro Horga
Singurul care spune lucrurilor pe nume este dl Horga. Se vede de la o posta risipa si impostura care colcaie in sorbonica, posturi facute prietenii stiu de ce... de s-a ajuns sa fie mai multi profesori decat studenti. Daca ceilalti au fost multumiti cu Antal cu el sa ramana!
Postat 11 Aprilie 2012, 09:26 de lili
Ilies
Sunt unul dintre participantii de la socio-umane si stiinte economice la intalnirea lui Ilies cu alegatorii. Din pacate, desi inclinam spre a-l vota, am fost cam dezamagit. In primul rand de program, care, desi a beneficiat de sprijinul consilierului sau de campanie, Dorin Coita, de la catedra de marketing, profesionist deci, este foarte general, netintit pe problemele reale si presante. In al doilea rand, prezentarea a fost la fel de neconvingatoare. Nimic concret, parea ca nu stie despre ce e vorba, care sunt problemele Facultatilor la care vorbea. Cred ca ar fi fost nimerit sa vorbeasca cu cineva din aceste facultati inainte, ca sa fie pregatit. Totul a fost de genul: daca e vreo problema, intai trebuie sa o identificam si apoi solutiile vin. Cei care i-au pus intrebari i-au pus intrebari simple si binevoitoare, dar degeaba. Dezamagitor, intr-un cuvant. Astept sa il vad pe Horga.
Postat 11 Aprilie 2012, 09:19 de Serban
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON