URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Răzbunarea Miliţiei: Colegii celor 11 poliţişti care în urmă cu trei ani au băgat în spital doi orădeni se răzbună pe victime!

Răzbunarea Miliţiei: Colegii celor 11 poliţişti care în urmă cu trei ani au băgat în spital doi orădeni se răzbună pe victime! SĂ-I ARDEM PE INFRACTORI! "Infractori" - aşa i-a catalogat chestorul Liviu Popa (dreapta), pe Alexandru Baba şi pe tatăl său, Dumitru Baba (stânga), cei doi orădeni care au îndrăznit să reclame "hotărârea" cu care poliţiştii au "aplicat legea" şi i-au băgat în spital. O fi infracţiune, cum zice fostul şef al Poliţiei Române, să te baţi cu pumnii "sistemului"...
Răzbunarea Miliţiei: Colegii celor 11 poliţişti care în urmă cu trei ani au băgat în spital doi orădeni se răzbună pe victime! TRANSPORT PE BURTĂ. Aruncaţi în dubă de mascaţi, pentru a fi duşi la sediul Poliţiei, Dumitru Baba şi fiul său, Alexandru (foto), au avut o călătorie "confortabilă": cu burta pe scaun şi cu capul în jos, primind din când în când câte un ghiont în cap, în piept şi în spate. Chiar dacă i-au băgat în spital pe cei doi, mascaţii neagă însă că ar fi exagerat cu "fermitatea"...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incident minor, care se putea solda cel mult cu o amendă contravenţională, s-a transformat într-un halucinant război pe care poliţiştii îl poartă cu doi orădeni, Alexandru şi Dumitru Baba, fiu şi tată.

Cei doi au ajuns în spital în 2010, fiindcă au fost săltaţi din faţa blocului şi "prelucraţi" o noapte la sediul Poliţiei după o dispută provocată de un manelist. Oamenii au reclamat încă de atunci că au fost bătuţi de poliţişti cu bestialitate, iar în urma denunţului 11 mascaţi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi agenţi de la Poliţia Rutieră şi de la Biroul de Ordine Publică au ajuns urmăriţi penal, pentru tortură şi purtare abuzivă.

Numai că, supărat că familia Baba nu renunţă la demersurile împotriva agresorilor, poliţistul pus să le soluţioneze plângerea, inspectorul principal Vasile Micula, a decis să-i convingă în felul său. Cum anume? Le-a întocmit celor doi dosare penale, pentru denunţ calomnios, dar şi la doi martori care văzuseră abuzul colegilor săi, pentru mărturie mincinoasă. Iar asta fără să mai aştepte ca plângerile împotriva agresorilor să primească un verdict...

Anchetă cu pumni

05 facsimil_2.jpgScandalul a pornit de la un incident prezentat pe larg de BIHOREANUL (facsimil), petrecut pe 18 septembrie 2010 între străzile Galileo Galilei şi Moldovei. Aflat în faţa blocului, Dumitru Baba a încercat să ia apărarea unui vecin apostrofat de un manelist care frecventa chefurile poliţiştilor, Florin Maliţa, şi s-a trezit încătuşat de oamenii legii chemaţi de acesta, sub pretextul că Baba ar fi fost băut şi i-a lovit maşina cu a sa. Ştiindu-se nevinovat, Baba a ripostat, iar în ajutor i-a sărit şi fiul, Alexandru, la acea vreme minor, dar şi vecinii care văzuseră incidentul de la geamuri, solicitând poliţiştilor veniţi la faţa locului să înceteze cu violenţele.

În final, Alexandru şi Dumitru Baba au fost băgaţi în dube şi duşi la sediul Poliţiei Municipiului. Bărbatul, care a refuzat să facă pe placul poliţiştilor suflând în etilotest, a ieşit din "audieri" la 5 dimineaţa, când a leşinat şi a fost transportat în cătuşe la Spitalul Judeţean. Băiatul a fost eliberat în aceeaşi dimineaţă, însă mult mai târziu, la ora 10, fiind şi el internat în aceeaşi zi. Ambii aveau politraumatisme craniene şi toracice, contuzii, echimoze şi hematoame faciale, plus contuzii abdominale şi toracice, necesitând 28 de zile de îngrijiri, tatăl, respectiv 16 zile, fiul.

Bătaie în reclamaţii

Povestea a continuat cu denunţuri de ambele părţi. Poliţiştii au sesizat Parchetul Oradea că Dumitru Baba s-ar face vinovat de ultraj, distrugere (care privea suspiciunea că ar fi lovit cu maşina sa autoturismul manelistului), refuz de recoltare a probelor biologice şi loviri, în timp ce familia bărbatului a reclamat poliţiştii pentru purtare abuzivă şi tortură.

Anul trecut, ambele dosare au fost închise. Cel împotriva victimelor a decurs cu cercetări amănunţite şi zeci de audieri, iar procurorii au dispus chiar şi efectuarea unei expertize tehnice care a dovedit că nici maşina lui Baba şi nici cea a manelistului n-aveau vreo zgârietură şi, ca urmare, acuzaţia nu stătea în picioare. În final, cazul a fost soluţionat prin scoaterea lui Alexandru şi Dumitru Baba de sub urmărire penală, din lipsa oricărei dovezi care să susţină acuzaţiile aduse de către poliţişti.

Între timp, cei 11 poliţişti identificaţi că ar fi fost implicaţi în incident au fost cercetaţi "cu mănuşi" şi scoşi basma curată de Parchetul Bihor, fără să se administreze măcar o probă în acuzarea acestora, şi cu o motivare potrivit căreia respectivii au acţionat "conform atribuţiilor de serviciu". Ca şi cum acestea ar fi să-i bată pe civilii care le pică în mâini!

Lecţie de anchetă

Cum era de aşteptat, Baba a atacat soluţia procurorului, la Tribunalul Bihor, unde judecătorul Ovidiu Musta i-a dat dreptate, criticând vehement non-combatul procurorilor. Analizând dosarul, judecătorul a descoperit că procurorul pasase cercetările taman în curtea Poliţiei, unde era evident că ancheta nu se putea realiza cu obiectivitate.

"În prezenta cauză, caracterul efectiv al anchetei presupune în primul rând ca aceasta să fie efectuată de procuror, adică de un organ independent faţă de cele implicate", a punctat magistratul, enumerând apoi toate activităţile pe care, deloc interesaţi în aflarea adevărului, poliţiştii au "omis" să le facă: din dosar lipseau declaraţiile unor persoane implicate în conflict şi ale unor martori oculari, dar şi alte acte relevante, de la certificatele medico-legale şi fişele întocmite de echipajul ambulanţei şi ale personalului UPU până la scrisorile medicale întocmite la externarea celor doi bărbaţi.

Ca urmare, instanţa a dispus redeschiderea dosarului, începerea urmăririi penale împotriva poliţiştilor acuzaţi de abuz şi efectuarea tuturor activităţilor "omise".

La loc comanda

Procurorii nu s-au deranjat însă să mişte vreo hârtie, ci pur şi simplu au pasat dosarul, la fel ca prima dată, Poliţiei. Mai mult, după cum a aflat BIHOREANUL, ofiţerul delegat să lucreze în caz este acelaşi poliţist care a încercat să îngroape dosarul şi în prima fază: inspectorul principal Vasile Micula, de la Poliţia municipiului.

Iar acesta nu s-a dezis nici de data asta. În loc să execute strângerea dovezilor dispuse de judecător, Micula s-a apucat să întocmească dosare penale în care a şi început urmărirea penală împotriva... reclamanţilor, pe care acum îi cercetează, tot el, pentru denunţ calomnios! Situaţie cel puţin ridicolă, măcar pentru simplul fapt că ancheta împotriva poliţiştilor nu e finalizată şi, ca urmare, nu există un verdict care să spună că aceştia sunt nevinovaţi.

05 Bogdan Mester.jpgMai mult, ofiţerul s-a sesizat din oficiu şi în privinţa a două martore - Dana Abrudan şi Sorana Stanciu - care acum sunt urmărite penal, pentru mărturie mincinoasă! Asta, deşi în dosar există zeci de martori care confirmă, şi ei, brutalităţile poliţiştilor. Doar că, după cum spune avocatul familiei Baba, Bogdan Meşter (foto), cele două femei urmăriseră incidentul de la cap la coadă şi deci sunt piese importante. "E un abuz menit să intimideze reclamanţii şi victimele", acuză Meşter.

Avocatul susţine că poliţistul nici măcar n-a ascuns faptul că a întocmit noile dosare ca să-şi răzbune colegii. "Au fost mai mulţi martori de faţă când ofiţerul mi-a spus că nu s-ar fi sesizat dacă noi nu mergeam mai departe. Adică nu trebuia să atacăm soluţia iniţială dată în cazul poliţiştilor, care îi exonera de vină", spune avocatul, care va depune o plângere penală împotriva lui Micula, pentru cercetare abuzivă.

Presa e "motivată"

05 Liviu Popa_1.jpgŞeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa (foto), nu vede însă nicio problemă în încercarea subalternului său de a-şi "spăla" colegii şi de a se răzbuna pe reclamanţii acestora care, în opinia sa, sunt doar nişte "infractori" care fac aprecieri "părtinitoare şi tendenţioase". "În cazul semnalat nu s-a constatat existenţa unui caz de abţinere, iar ofiţerul avea tot dreptul să se sesizeze din oficiu, deoarece reglementările legale îi permit să o facă atunci când află că s-a săvârşit o infracţiune. Însă partea nemulţumită poate cere recuzarea lui", zice şeful Poliţiei Bihor.

Într-un răspuns transmis BIHOREANULUI, Popa nu se sfieşte să sugereze că, în acest caz, victimele poliţiştilor nu au fost victime, iar ziariştii care au dezvăluit neregulile din anchetele poliţiei ar fi fost "motivaţi" să ia partea celor bătuţi, pentru că, atenţie, "instituţia nu "dispune" de resurse pentru "motivare". "Nădăjduim la speranţa imparţialităţii, ca principiu fundamental al unei prese libere, care poate va să vină odată şi odată. Singura necunoscută: «Când?»", se încheie apoteotic răspunsul transmis ziarului.

Răspunsul ar fi fost altul, cu siguranţă, dacă presa ar fi luat partea unor poliţişti care au "tocat" două persoane pentru o vină pe care, aşa cum s-a dovedit deja, nici nu au avut-o. Doar că au deranjat lungul şi musculosul braţ al legii...


PEDEPSIT PENTRU TUPEU
Denunţătorul de poliţişti

Reclamantul poliţiştilor, Dumitru Baba, comerciant în Piaţa Rogerius, a ajuns cunoscut după ce la sfârşitul anilor '90 a denunţat doi ofiţeri de Poliţie corupţi. Este vorba despre inspectorul Cristian Samuilă şi subinspectorul Dumitru Cionca, de la Biroul Ordine Publică al Poliţiei Oradea, acuzaţi că l-au obligat la plata unor "taxe de protecţie".

Cei doi ofiţeri au fost concediaţi, arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la câte 6 ani de închisoare cu executare, din care Samuilă a executat 3 ani, iar Cionca 3 şi jumătate, ambii fiind eliberaţi în 2006. Ulterior, ambii au dat statul în judecată la CEDO şi au obţinut despăgubiri morale de câte 2.000 euro, dar şi rejudecarea dosarului lor.

Procesul s-a finalizat anul trecut prin condamnarea celor doi poliţişti la pedepse cu executare, judecătorii rezumându-se, însă, la numărul de zile de închisoare pe care cei doi ofiţeri le petrecuseră deja după gratii: 1.105 zile pentru Samuilă şi 1.239 zile pentru Cionca.

Pentru ca acest gen de "abuzuri" să nu se mai repete, afaţi care sunt măsurile propuse de Bihorel, pe blogul său.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
DRAGA ADINA
N-AM SPUS CA VOR AJUNGE IN IAD,UNDE E FIERBERE MARE SI TEMPERATURA ASIJDEREA. MARIA-SA INTUNERICITUL ARE SI EL NISTE STANDARDE, NU PRIMESTE IN BAILE TERMALE ORICE RA(T)HATZI. gen mester gavra etc.
Postat 19 Mai 2013, 05:48 de ANTICHRIST
PT ANTIHRIST
.............................Dragă ANTIHRIST, uite că am ocazia să îţi scriu :) ai scris inteligent: AMIN2 :)) dar îţi spun eu, "INJERUL": în Iad se merge pentru o companie aleasă şi plăcută, nu pentru căldură !!!
Postat 18 Mai 2013, 21:20 de ADINA
NISTE PACALICI BUNI DE BULAU
CE ZMEU E MESTER BUZATUL...MA MIR CA DE CIND GAVRA E CU UN PICIOR IN PUSCARIE,S-AR PUTEA SA AJUNGA AMIN2 IN ACELASO LOC RACOROS...SI NU E RAIUL haha.
Postat 18 Mai 2013, 21:11 de ANTICHRIST
politia sa-si faca datoria in continuare
nimeni nu are dreptul sa refuze etilotestul !
Postat 18 Mai 2013, 08:51 de fuel
Militienii la gunoi !
Bai cenzura militieneasca, du-te ba la coada vacii de unde ai venit, invata legea, invata bunele maniere, invata odata pentru totdeauna ca esti intr-un stat de drept, nu in sat fara caini. Invata, ca daca incalci legea ,raspunzi ! Invata, ca sa ajungi politist, de ala adevarat, trebuie sa ai niste calitati ! Daca ai uniforma si comportament de interlop, tot aia e. In tara asta e nevoie de dictatura, ca unii ca voi sa ajunga la streang sau la sapa. Nu da nimeni doi bani pe voi, intelegeti odata.
Postat 17 Mai 2013, 18:26 de Anti cenzura
SCandal de doi lei
Un articol tipic pentru posibilitatile jurnalistei Gal, fosta Birtalan. Cand n-are subiecte, isi face. Exemplu de impartialitate: "Bărbatul, care a refuzat să facă pe placul poliţiştilor suflând în etilotest...". Ce sa intelegem din relatarea d-nei Gal? Ca un cetatean implicat intr-o altercatie poate - daca vor muschii lui - sa refuze "placerea" politistului care are chef din senin sa-l testeze. Cum isi permite "organul" sa fie rau si te puna sa sufli?!!! Ca doar in tara lui Papura-Voda fiecare face cum vrea. Omoara oameni pe drumuri si incaseaza trei ani cu suspendare, mai un trafic de droguri - ceva acolo, sa simtim ca protestam contra sistemului. Oare cine a a invatat-o pe d-na jurnalist sa scrie asa frumos si echidistant? Sigur e marele sef Ciucas si foarte probabil fosta colega si buna prietena Liliana Sime, singura ziarista din Bihor condamnata la inchisoare pentru santaj. Un cuib de ziaristi deontologi acesti baieti si aceste fete de la ebihoreanul. Dau lectii in stanga ba chiar si in dreapta: nici spatii comerciale n-au luat, nici case pe terenul Primariei nu si-au facut, ba chiar nici firme cu oaresce contracte publice nu au. Dar vor invata ei proverbul cu ulciorul.
Postat 17 Mai 2013, 10:59 de Cenzura
Asa Tata Asa Fiu
Cum sint cei doi 'batuti' asa sint si mester-strica tata si fiu.Ma revolta unele cimentarii care nu tin cont ca politaiul care cerceteaza cazul este cunoscut ca un omcorect,foarte meticulos ,si n-a fost bagat in scandaluri de coruptie .Lucru care nu se poate spune despre ceilalti'protagonisti' ,indivizi dubiosi cu un trecut mai mult decat patat.Mare atentie la netrebnicul de mester-strica ,asta are multe bube'n cap.
Postat 17 Mai 2013, 10:34 de Tony A.
pentru Dorin
In ochiul militianului toti suntem infractori,probabil tu Dorin nu ai invatat la scoala de militie ca exista si prezumntia de nevinovatie. Un politist stie ce inseamna aceea dar un un militian nu. De ce nu recunosteti ca faceti dosare si amendati cetatenii doar ca ca va faceti norma si sa dati bine la evaluarea anuala,fara sa tineti cont ca e vinovat sau nu cetateanul. Pana la urma nu inteleg ce rost are politistul....nu sa apere cetateanul, ca doar pentru aia este platit nu sa faca dosare dupa ureche si la persoanele pe care li s-or pus pata sau care au avut curajul sa-i contrazica?! Acum e lumea voastra....noi cetatenii platitori de taxe suntem niste slugi si voi sunteti LEGEA... E mai rau ca pe vremea securitatii.
Postat 17 Mai 2013, 10:00 de Popa
unii si-o cauta cu luminarea
daca politia potoleste scandalagii nu e bine. daca politia nu potoleste atunci iar nu e bine. oricum ceva e putred aici si faptul ca avocatul ala cu figura de om bolnav ii face politistului plingere penala spune totul. si dupa notorietatea proasta a avocatului cred ca el are cel mai mult de pierdut. se stie ca astia masluiesc probele si s-ar putea sa fie chiar avocatul in spatele declaratiilor mincinoase.
Postat 17 Mai 2013, 08:03 de impartiala
Acuma unii vor sa spuna ca astia s-au batut singuri ???
Cateva lucruri sunt clare : Politia Bihor e un focar de multi infractori, batausi, alcoolici si tarani adusi pe pilaraie. Problema e ca astia fac de rusine partea buna si care isi face treaba. Faptul ca un idiot, face dosar tocmai alora, care sunt victime, e fabulos ! Liviu Popa nu face bine ca protejeaza niste imbecili, care nu ce cauta nici la deratizare, daramite in Politie. Presa semnaleaza si bine face, de ani buni ditamai abuzurile , care apoi sunt platite de noi toti la CEDO. De ce sa platesc eu pentru un animal infractor in uniforma? Politia are o imagine execrabila, si nu pentru ca nu are bani pentru PR, ci pentru ca asta e realitatea. Poti sa platesi milioane si sa spui ca esti spalat, cand tu puti de la posta. Cand tu nu faci altceva, decat sa stai prin boscheti, sa amendezi tot felul de pensionari, femei gravide , ii protejezi pe dubiosi si bati cetateni care pana la urma, te platesc, cum ati vrea sa arate imaginea Politiei ? Exact cum e ea in realitate ! O groapa purulenta si corupta care tipa "nu ne iubeste presa, cetatenii". Faceti curat, scapati de cefele grase de porci si alcoolizate, invatati civilizatia si apoi mai vorbim. E vorba mare aia cu To protect and serve.
Postat 16 Mai 2013, 17:57 de pufy
sa nu generalizam
nu putem judeca actiunile politiei prin prisma antipatiei pe care unii sau altii o au fata de aceasta institutie.daca politistul stie ca exista indicii temeinice pentrui infractiunea de marturie mincinoasa,ancheta trebuie sa mearga mai departe.sa nu generalizam,asa cum nu e bine sa spunem ca toti avocatii sint la fel cu pseudo-avocatul mester.mester nu e cu toate tiglele pe casa,asta inseamna ca toti avocatii sint la fel?va multumesc pentru atentie!
Postat 16 Mai 2013, 10:10 de Avocat din urbe
cenzura
am descoperit cu mirare ca redactia acestui ziar practica cenzura ,probabil adevarul spus despre acest infractor mester este prea dureros??
Postat 16 Mai 2013, 08:48 de val ionescu
aici nu e vorba de militie
numele mester trezeste scirba fiind progenitura fostului judecator mester de la tribunal;un penal care merita sa stea la puscarie si se stie ,cum e turcul si pistolul
Postat 16 Mai 2013, 08:46 de val ionescu
Militia,procuratura oradeana si gramatica
Domnule militian Dorin,stai cam prost cu gramatica ! Nu te corecteaza sefii tai mafioti ? Politia si procurtatura oradeana nu-i apara pe cetatenii onorabili si onesti ci pe pilosii Sistemului vostru nerusinat !
Postat 15 Mai 2013, 23:36 de Justitiarul
numai infractorii au avut de comentat aici
e ceva normal aici au comentat infractorii cei care nu iubesc politisti pt ca lear placea ca politistii sa le fie moaasa lor cum ii stringe o basina in cur sa le sara in ajutor si dupa aia sai blameze ca nui lasa sa isi faca de cap in nebunia lor rusineeee celor care au comentat
Postat 15 Mai 2013, 22:13 de dorin
Adevarul il stim cu totii....
... niste handralai lenesi, aroganti, primitivi, inculti, dar MILITISTI, i-au batut pe aia doi de i-au rupt ! Restul e postat de ei sau de alti militisti !
Postat 15 Mai 2013, 21:30 de bh
MESTER
Avocatul asta capsuna traieste din amenintari aduse politistilor. un papagal. cine-i bogdan mester? repet un papagal ieftin.
Postat 15 Mai 2013, 21:19 de GHERI
BA HAHALERA DE MESTER
CENZURAT
Postat 15 Mai 2013, 20:36 de CAPTAIN AMERICA
Oradea ,orasul procurorilor si al politistilor mafioti
Un sincer BRAVO ptr.avocat Mester Bogdan care a zis NU SISTEMULUI,si s-a luat la tranta cu EL..Mai rar.... ,si in special in Bihor, unde politia ,procuratura ,avocatul si judecatorul fac o echipa redutabila. Nu poate fi descoperita,decat atunci cand unul dintre ei nu si-a luat SPAGA promisa:si atunci stiu ei cum sa o faca publica.Te VINDE prietenul tau,avocat fiind,, in favoarea mentinerii relatiei cu domnul procuror de la Parchet .,care are un interes in cazul respectiv, Prieteniile nu mai au valoare,BANUL conteaza si mentinerea relatiilor mafiote.Cei aia constiinta,!Ce credeti ca fac toata ziua politistii si procurorii la birou ? TRAFIC DE INFLUENTA ! E plina agenda lor. de ... ...avem un caz,.......tttrrrr, ...alo....vezi cum faci ancheta cu ala, ca e DE AL MEU (daun NUP).....sau trimite-ti oamenii sa-i dea o amenda la ala,.. sa se invete minte ! ........si asa mai departe. DECI CINSTE LOR ! Judecatorilor si Avocatilor care mai au coloana vertebrala,care mai au CONSTIINTA,si nu joaca la doua capete,in folosul cetatianului onest,fara relatii si pile ! .
Postat 15 Mai 2013, 17:50 de X- Man
rusineeeee!
Cate lucruri "bune"a rezolvat domnul Popa la Bucuresti,atatea "bune"va rezolva si aici.Adica,nimic.
Postat 15 Mai 2013, 15:48 de bou
ochelarii nu ascund caracterul
Pari un pocait cu ochelari...dar esti un mare activist de partid...se vede ca ai facut scoala pe timpuri comuniste,L Popa
Postat 15 Mai 2013, 15:40 de viorel
rusine Liviu
dta nu vezi nici un abuz....dupa tine cine vb e luat paracios...dar dta care cunosti toate porcariile din sisteme cum te numesti?stim noi:PUPINCURIST
Postat 15 Mai 2013, 15:37 de MIHAI
militia
din pacate in fata politiei si a politistului...fara drept de apel cetateanul este in primul rand INFRACTOR..dupa care tre sa fie milogului lui ...asta este...mai rau ca inainte
Postat 15 Mai 2013, 15:35 de gogu
militian
Rusine militienilor din Beius care toata ziua se plimba prin oras dupa curve si pustioace cu care se baga in seama sub pretextul ca vezi doamne cine mis eu militianul varu lui popa liviu sau fratele sau finul sau nu mai stiu eu ce fel de neam sunt ei cu popa liviu sau blaga. Fratii lui Liviu Popa toata ziua stau pe terase si ciaciumi in beius la baute apoi se urca bine mersi in masina si merge acasa ca nimini nu le poate face nimik eventual rutiera din Bucuresti,poate nici aia. Alti fini sau apropiati de-ai lui indrei merg la c...ve in timpul programului de lucru...ba chiar se si cere ca are pe cate una de f...t si iese pe poarta zambaret. Asa merge la noi in oltenia de bins stat militienesc,pupincurist,securist si corupt. RUSINE POPA,INDREI,BLAGA!!!
Postat 15 Mai 2013, 15:33 de mafia legala
de ce...?
Intrebare: De ce crapa asfaltul sub picioarele politistilor? Raspuns: Cel mai destept cedeaza.....
Postat 15 Mai 2013, 15:30 de garcea
militie - bolsevica
buna ziua, in primul rand vreau sa felicit pe doamna Gal si redactia Bihoreanul, pentru curajul cu care a scris. Tovarase militian (militieni) sa va fie rusine, daca asta inseamna democratie ??? asta inseamna sa fiti platiti din banii publici, nu uitati ca vine o zi o zi a judecatii, mai devreme s-au mai tarziu. Dragi oameni ai presei inca odata felicitari ! si sa aveti grija ca dupa comportamentul militiei actuale sa nu va treziti cu ceva ..... iar voua tovarasi militieni ce as putea sa va urez....???? sa aveti parte de multa - multa caldura de la al vostru coleg si preten nicolae ceausescu SA ITI FIE RUSINE POPA daca asta este atitudinea ta ........
Postat 15 Mai 2013, 15:11 de ardeleanu
la bins e mai rau
Bravo Bihoreanul...acum dai dovada ca esti cu cetateanul de rand care plateste taxe si impozite la stat sa poata sa fie bataia de joc a politistilor. La Beius e mai grava situatia deoarece aici sunt bisericutele militienilor incadrati la apelul bocancului care au intrat in politie doar pentru salariul mare si acum i-si permit sa-si bata joc de cei care au tupeul si curajul sa le zica in fata ilegalitatile pe care le comit. Sa te fereasca Dumnezeu sa te contrazici cu ei ca ai pus-o... Niste securisti imbacsiti care toata ziua te fileaza si te amendeaza si pentru ca respiri. Ei pot sa chefuiasca si sa mearga beti cu masinile si sa vamuiasca pe toti care au mici afaceri in beius.. Jos COMUNISMUL!!!!!!
Postat 15 Mai 2013, 14:37 de cetatean
mester boul-baltii
la cat e de prost mester ala,nu e mare mirare sa fi fost chiar el care i-a invatat pe reclamanti cum sa minta ca sa-i infunde pe politisti.cuplul baba poate sa scape foarte usor dind in vileag matrapazlicurile boului-baltii zis mester.
Postat 15 Mai 2013, 13:47 de dracul pe rotile
pt militianul de la 10:37
Lasa tampeniile! Cei pe care tu ii numesti "oameni ai legii" nu ezita sa abuzeze de uniforma atunci cand au chef. Oamenii legii trebuie sa vegheze la respectarea ei, mai pe romaneste militienii ar trebui sa fie primii care o respecta... ori asta nu se intampla pe la noi! Incepand de la tablagiul care intoarce pe interzis masina cu radarul, si pana la astialalti care te umfla in bataie, ei sunt un fel de mafie.... diferenta dintre ei si interlopi este doar ca au niste uniforme albastre! Putinii oameni cinstiti dintre politisti sunt marginalizati...
Postat 15 Mai 2013, 11:41 de Kojak
stat politienesc
in loc sa apere politia/justitia pe cei in cauza, ajunge sa-i apere presa - felicitari Bihoreanul
Postat 15 Mai 2013, 10:40 de stat politienesc
Bravo politia romana
Felicit Politia Romana pentru interventia prompta asupra unui betiv si a fiului sau judoka, cei care au inceput scandalul impotriva oamenilor legii. De ce nu mentionati ca la fata locului au fost 2 echipaje de politie cu care, fiind beat, a inceput sa se bata, a intervenit fiul sau, si daca nu erau chemati mascatii se putea termina prost de tot? De ce nu mentionati antecedentele penale ale acestui cinstiti si onest domn Baba, vestit traficant de tigari si contrabandist care doar el stie cu cate milioane de RON a prejudiciat bugetul de stat si cel local?
Postat 15 Mai 2013, 10:37 de Bravo politia romana
militia romana
S-ar putea spune o gramada de lucruri , da io zi numai doua : 1) Brovo Bihoreanul ! Asa ar trebui sa fii pt noi cetatenii visavis de fiecare institutie a statului - chiar si de primar ! 2) apoi daca SEFUL Popa are atitudinea asta , lucrurie e clare ! Nu , dl Popa , ase sa zice pa la Bucuresti : ,,e clare " ?!
Postat 15 Mai 2013, 10:11 de cartita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON