URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Război în PSD: Prefectul Claudiu Pop, ameninţat cu demiterea de Ioan Mang

Război în PSD: Prefectul Claudiu Pop, ameninţat cu demiterea de Ioan Mang ADIO, TOVĂRĂŞIE! Ignoraţi cel mai adesea, alteori umiliţi de propriul preşedinte, pesediştii bihoreni îi cer fostului lider al PSD Oradea să renunţe la şefia Prefecturii pentru cea a PSD Bihor. Singura reţinere a lui Claudiu Pop (foto stânga) este, deocamdată, cumetria cu Ioan Mang (foto dreapta): odinioară, pe când erau buni tovarăşi şi prieteni, a acceptat să-i cunune fiul...
Război în PSD: Prefectul Claudiu Pop, ameninţat cu demiterea de Ioan Mang RUPTURĂ. Preşedintele PSD Bihor şi prefectul sunt la cuţite de marţea trecută, când Claudiu Pop şi-a informat fostul şef de partid că susţine unificarea Oradea-Sînmartin, atrăgându-şi astfel ameninţarea cu demiterea. De altfel, miercuri Pop a făcut declaraţii pro Oradea Mare presei locale, iar joi a participat (foto) la dezbaterea Digi 24 Oradea pe această temă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pesediştii stau pe un butoi de pulbere. După ce în 2010 l-au înlocuit pe preşedintele Mihai Bar cu Ioan Mang, acum sunt revoltaţi de tirania acestuia. A promovat la şefia unor instituţii pe cine a vrut, ia decizii fără să-i consulte, s-a înconjurat de linguşitori şi traseişti, şi-a căţărat la conducerea organizaţiei "asistenta", nu admite opinii diferite şi, orbit de duşmănia faţă de Ilie Bolojan, l-a tot atacat pe primar până şi-a scos colegii, ba şi pe sine însuşi, din conducerea oraşului şi a judeţului.

Din cauza liderului, pesediştii se plâng că nu mai discută nimeni cu ei, riscând ca anul viitor, la alegerile locale, să nu aibă cu cine se alia. Ba, mai grav, Mang sancţionează orice eventual competitor, chiar şi "preventiv": i-a marginalizat pe parlamentari, l-a pus la colţ pe ex-viceprimarul Ovidiu Mureşan, iar mai nou îl ameninţă cu mazilirea pe prefectul Claudiu Pop.

BIHOREANUL vă dezvăluie un scandal care îi afectează nu doar pe membrii de partid, ci pe toţi bihorenii, căci şeful PSD se arată decis să "pârjolească pământul" pentru a-şi atinge unicul obiectiv: jos Bolojan!

Pe antipatii...

Membrii PSD Bihor se plâng că propriul lider îi tratează pe mulţi ca şi cum le-ar fi adversar. Se întâmplă din 2012 când, forţat să părăsească Ministerul Educaţiei cu anatema de plagiator după doar 9 zile de mandat, Ioan Mang, până atunci senator, a ieşit din politica mare şi s-a concentrat în cea locală.

A făcut-o, însă, sacrificându-şi o mulţime de colegi. Prima victimă: deputatul Ioan Roman. "Cineva a lansat zvonul că voia să-i ia locul de preşedinte, iar Mang a rezolvat ca deputatul să nu ajungă vicepreşedinte. Avem 15 vicepreşedinţi şi 25 de membri în Biroul Judeţean, dar Roman, ca senatorul Bodog, nu e între ei", spune un veteran al partidului.

Mang stârnise nedumeriri, de altfel, încă din 2012, când sabotase o iniţiativă a aceluiaşi Roman pentru o alianţă a partidelor româneşti din Salonta astfel încât oraşul să aibă primar român. "Nici nu mă gândesc să luăm pe lista noastră PDL-işti, tocmai acum, când sunt în declin!", explica Mang. După doar un an, avea să aducă el însuşi în partid o puzderie de PDL-işti, iar anul trecut s-a înconjurat de ei.

... şi favoritisme

Încet, dar sigur, şeful filialei i-a îndepărtat din prim-plan pe toţi parlamentarii PSD, pentru ca nu cumva vreunul să-i ştirbească puterea ori să-i ceară s-o împartă cu ei. "Aţi mai auzit de Sonia Drăghici ori de deputatul Gheorghe Bogdan? Florian Bodog iese şi el din umbră când şi când", zice un vechi PSD-ist.

Mang şi-a înfiinţat, în schimb, o legiune "portocalie". Profitând de Ordonanţa lui Dragnea de "legalizare" a traseismului, i-a cooptat în "echipa" personală pe unii din cei mai notorii PDL-işti, de la consilierul local Adelina Coste până la cei judeţeni Vasile Petruţ, Florian Oros şi Dorel Dume. Pe Dume l-a răsplătit cu şefia Administraţiei Ape Crişuri, la fel cum fostului deputat Nicolae Jolţa îi dăduse Autoritatea Rutieră şi lui Dacian Iova Inspectoratul Silvic.

În partid, ce era cu neputinţă pentru PSD-iştii vechi s-a putut pentru Coste şi Petruţ, unşi vicepreşedinţi. Cea mai spectaculoasă mişcare a fost să-l facă preşedinte executiv pe fostul primar PDL al Oradiei, Petru Filip! "E adevărat, Filip s-a retras după câteva luni, din cauza unei favorite la care Mang ţinea mai mult", zice un PSD-ist.

Protejata-zbir

Necunoscută publicului, fostă secretară a lui Mang la biroul senatorial, fondatoare a Asociaţiei Pro Viitor, un ONG prin care PSD-ştii au luat fonduri de la Primăria Oradea şi de la Ministerul Muncii, tânăra Ana-Maria Tiron (foto) e poreclită în partid "blonda lui Mang". De unde renumele? Din ambiţia preşedintelui de a o promova mult peste anvergura ei, făcând-o chiar secretar executiv al filialei, adică stăpâna "cadrelor".

Odată instalat vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, Mang i-a aranjat angajarea la Prefectura Bihor, pe un post de consilier, dar tânăra nu a prestat nicio zi pentru instituţia guvernamentală. A străjuit în schimb biroul ocrotitorului şi i-a servit ca mână dreaptă. "Ana a ajuns să hotărască cine intra la Mang, cât trebuia să aştepte sau dacă era primit, ba chiar şi ce să facă partidul", spun primari ai PSD. Chiar Petru Filip a renunţat la funcţia din filială lămurindu-se că una vorbea cu Mang şi alta făcea acesta, influenţat de Tiron.

Pe rând

La CJ, Mang a comis greşeală după greşeală, prima fiind cooptarea UDMR-istului Alexandru Kiss ca vicepreşedinte. Pariind pe acesta, a început să-şi atace aliaţii liberali încă din vremea USL, iar ulterior şi-a făcut din asta un adevărat program. Miza? Dacă împreună cu UDMR-iştii, supăraţi că nu mai aveau viceprimar la Oradea, reuşea să-l erodeze pe primarul Bolojan, putea spera ca în 2016 să devină viitorul preşedinte al CJ, ba chiar şi să ia cu asalt Primăria.

Calculul s-a dovedit eronat, fuziunea noului PNL şi înfrângerea PSD la prezidenţiale obligând UDMR să schimbe partenerul. Urmarea? În primăvară, Kiss l-a ajutat pe Bolojan să "evacueze" PSD-iştii din conducerea oraşului şi judeţului. Imediat, ca şi cum nu lui i se datora căderea, Mang s-a supărat că fostul viceprimar Ovidiu Mureşan a acceptat oferta lui Bolojan de a fi director comercial la Compania de Apă, l-a "pictat" ca trădător şi nu l-a mai convocat la şedinţele Biroului Judeţean.

La fel a procedat şi cu alţi grei ai filialei. După ce Mureşan a eliberat şefia PSD Oradea, Mang i-a oferit-o lui Bodog, dar în final l-a preferat pe tânărul Liviu Popa Sabău. Mai mult, convocând Biroul Judeţean miercurea, când parlamentarii sunt la Bucureşti, a reuşit să-i îndepărteze pe toţi aceştia de "viaţa de partid".

Ţinta pe prefect

Cel mai recent inamic intern pe care Mang şi-a pus pata este prefectul Claudiu Pop, fost şef al organizaţiei municipale. La fel ca Bodog, care a anunţat pe Facebook că îşi doreşte unirea între Oradea şi Sînmartin, Pop e "vinovat" că s-a alăturat iniţiativei primarului Bolojan, dar mult mai îndrăzneţ, prin declaraţii în presă, fapt ce a declanşat în filială pregătiri de război.

"Claudiu l-a sunat pe Mang să-i spună că se va pronunţa deschis pentru unificare în ziare şi la TV, iar Mang i-a răspuns că îi va cere demisia de la Prefectură", au dezvăluit surse din anturajul celor doi politicieni. Concret, Mang a ameninţat că va face lobby la Bucureşti pentru schimbarea lui Pop, care ar fi acţionat contra partidului. Asta, chit că tema "Oradea Mare" nu este una de partid, deci prefectul nu încalcă legea, iar PSD Bihor nu luase nicio hotărâre statutară că s-ar opune unificării. "Mang a decis de unul singur să fie contra", spun PSD-iştii.

De ce "se bagă"?

Rebeliunea lui Pop l-a enervat pe Mang cu atât mai mult cu cât îl considera deja o ameninţare. Spre deosebire de el, prefectul e dispus să colaboreze pentru dezvoltarea oraşului şi judeţului, chiar dacă asta înseamnă şi conlucrare cu Bolojan. "Interesul lui Mang e ca primarul să rateze cât mai multe proiecte, inclusiv cu «ajutorul» unor deconcentrate", recunoaşte un PSD-ist, în timp ce Pop, la fel ca tot mai mulţi membri de partid, constată că "datul la gioale ne ridică oamenii în cap".

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, prefectul e "vinovat" în ochii lui Mang şi că intervine la ministere pentru a grăbi investiţiile cu finanţare de la bugetul de stat, ca de pildă reabilitarea DN 76 Oradea-Beiuş ori a Podului Densuşianu. Calculul lui Pop este, însă, simplu: vrea ca la anul să poată arăta că PSD a făcut ceva pentru Oradea şi Bihor.

Pentru PSD-işti, grav este că Mang i-a izolat de orice posibil parteneriat. "Ne trage pe toţi în jos după el. Ca pe vremea lui Bar, nimeni nu mai stă de vorbă cu noi". Or, zic activiştii, în alegerile locale de anul viitor organizaţia riscă să aibă mai puţini aleşi, iar puţinii primari vor fi cu mâinile legate, pentru că în multe locuri nu vor avea majorităţi în consilii.

Tăcere şi "minciuni"

Existenţa tensiunilor din PSD a fost confirmată pentru BIHOREANUL de 7 membri ai partidului, care susţin că în filială există o nemulţumire generală faţă de stilul de conducere al lui Mang şi, de aceea, mulţi vor ca Pop să renunţe la funcţia de prefect pentru a prelua şefia organizaţiei.

Cum era de aşteptat, Ioan Mang neagă vehement informaţiile. "Cine vă spune prostiile astea este un mincinos", spune preşedintele filialei, conştient că PSD-iştii n-au, deocamdată, îndrăzneala să acţioneze deschis împotriva sa. Prefectul Claudiu Pop a refuzat şi el orice discuţie pe această temă, invocând statutul de înalt funcţionar public, care îi interzice activităţi politice: "Nu discut nici despre PSD, nici de alt partid".

Semn că, probabil, încă nu a fost atinsă masa critică pentru o schimbare în PSD Bihor, chiar dacă explozia nu-i departe. Pentru că fum fără foc nu iese, iar fitilele sunt multe şi demult aprinse...


BOICOT LA ORADEA MARE
Unirea orădenilor, dihonia PSD-iştilor

Pentru ca alţi pesedişti să nu urmeze exemplul lui Claudiu Pop, Ioan Mang a obţinut în Biroul Judeţean al PSD Bihor o recomandare ca "niciun membru al partidului nostru să nu participe" la emisiunea Digi 24 Oradea de joia trecută, ce urma să analizeze argumentele pro şi contra unificării. "Formatul este partizan", a acuzat Mang, nemulţumit că nu ar fi stat la aceeaşi masă cu primarii Oradiei şi Sînmartinului, ci în public. Prin urmare, a boicotat emisiunea, iar a doua zi a scris, tot pe Facebook, că a fost plecat în Capitală şi oricum nu putea legitima prin prezenţa sa "un astfel de simulacru de dezbatere".

De altfel, şeful PSD a declarat BIHOREANULUI că nu participă la referendumul din 10 mai şi că, dacă acesta nu va fi validat, îl va "înghesui" din nou pe Bolojan. "O să-l întreb, după eşecul de duminică, dacă mai candidează la Primăria Oradea", a spus Mang, anticipând rateul inamicului nr. 1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
Replica II
DEMISIA MANG! De cand a inceput caderea filialei PSD Bihor? De cand la conducere ei este Ioan Mang PLAGIATORUL PSD! Abuz de functie , abus de putere, sfidare, intimidare a simplului membru PSD Bihor, indepartarea lui de la promovare in partid doar pentru a promova cei care lauda si lingusesc mai bine conducerea corupta PSD Bihor! Vorba lui Mishu Bar la conferinta judeteana PSD Bihor ` A facut hartie igienica de sters fundul lui(Ioan Mang) din statutul PSD unde cuvantul ` presedinte interimar ` nici NU exista!:))=)) La o sedinta PSD Bihor mi-a fost aruncat carnetul de PSD asemeni unui caine in batjocura de catre presedinte le PSD Bihor Ioan Mang , de atunci ainceput toate conflictele mele ale lui @Romanul_Simplu cu Ioan Mang PLAGIATORUL PSD.RUSINE!~RUSINE!RUSINE!NU asa se procedeaza cu simplul membru de partid PSD Bihor, el trebuie atras si recompensat de catre lideri ,el este talpa partidului el este intre oameni si stie mai bine cevor ei si ce vor sa auda ei,stiu mai bine munca de campanie electorala , si NU liderii corupti PSD Bihor care vor numai functii recompensate bine renumerate ca apoi sa uite de simplii membri si de sa uite si de promiosiunile elctorale facute in campanie.@Romanul complex mi-a zis anu trecut ca un scandal intr-un partid trebuie inceput calculat cu multa abilitate ... amincercat (zicese sa-mi platesc cotoizatia de partid 1 leu pe luna astia de la sediul PSD Bihor cu nustiu ce contabil tanar au fact aceasta cotizatie 5 lei pe luna !RUSINE! Una spune si alta facem , si atunci de ce sa nu distrugem PSD Bihor care oricum NU ne mai reprezinta pe simpli membrii PSD saraci si cinstiti ca si Ion Iliescu presedinte de onoare al PSd ci reprezinta pe lideri corupti si conducerea corupta a PSD Bihor.DEMISIA!DEMISIA!DEMISIA lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor.Aceasta este opinia lui Romanu_Simplu.
Postat 14 Mai 2015, 17:03 de Romanul_Simplu
Tratament psihiatric
Plagiatorul Mang ar fi bine sa mearga la cateva ore de consultanta psihiatrica, altfel risca sa isi piarda mintile de tot! Poate n-ar fi rau sa-si ia si amanta (...) care oricum nu face altceva decat sa urle si sa-njure in birou, toata ziua, datorita frustrarilor pe care le are. Imaginea partidului in Bihor decade tot mai mult din cauza lui. Am ajuns sa inventam tampenii anti referendum pe niste pliante care apoi sa le impartim in Sanmartin, si guess what? Sanmartinul a votat cum i s-a sculat! Apoi frate, mai da-o naibii - acum te iei si de prefect, care macar face ceva pt judetul asta. Bine-ar fi sa-ti ia sefia partidului, poate atunci ne-am putea imbunatati imaginea!! Tu nu ai fost in stare sa faci absolut nimic pt oras si judet, decat sa te lasi condus de maimuta aia dereglata psihic, si sa-ti si faci familia de rusine afisandu-te cu aia!! DEMISIA MANG!!!!
Postat 14 Mai 2015, 15:31 de raulicap
Nesimtirea si lipsa de respect fata de Oradeni nu are limite !!!
Nesimtirea unui CopyPaste politruc nu are limite. La fel ca si seful lui CopyPastePonta Mangeala se da mare si tare in WC-eul lui de organizatie !!!! Nu stiu cum dupa decizia in care a fost declarant HOT intellectual nu a fost dat afara din partid, nu si-a dat demisia din functii, nu si-a luat coada intre piciore, nu s-a ascus ....... NESIMTIRE numele tau e MANG !!!!
Postat 14 Mai 2015, 11:40 de scortosul
De ce am un deja vu?
Am un deja vu, parcă am mai văzut tabloul ăsta însă eram ceva mai implicat. ...aaaaa,gata, știu era perioada în care după un interimat domnul Mang devenea președinte legitim ales al PSD Bihor (cum ar spune Romanul Simplu). La vremea respectivă domnul Bar suna pe toată lumea încercând să-și facă aliați, și mulți pesediști îl asigurau de sprijinul lor deși în spate manifestau susținerea pentru Mang. Șeful meu de la acel moment i-a spus în față lui Bar că nu are nici o șansă și a aproximat foarte bine numărul de voturi pe care îl poate primi fostul președinte al PSD Bihor la Conferința Județeană. Afirmațiile șefului meu erau bazate și pe informații pe care eu le aveam din diferite zone ale județului date pe care le aveam de la prieteni vechi ce erau și membri PSD. Asăzi lucrurile stau exact la fel. Toată lumea e sătulă de Mang însă oamenii au o problemă, nimeni nu reușește să scoată capul că îl retează șefu'. Nu înțeleg cum de nu-și dă seama de realitate, e un om inteligent (întotdeauna am avut această părere) însă nu știu ce-l orbește. O fi pasiunile târzii? Or fi frustrările legate de pierderea scurtului mandat ministerial? Nu știu ce e dar cu siguranță nu va ieși bine. Într-o eventuală Conferință Județeană pleacă acasă precum Bar, în timp ce cei rămași vor sărbători victoria. Știu, știu, prietenul lui Dragnea.... va veni să se asigure că lucrurile ies cum trebuie.... oare
Postat 14 Mai 2015, 06:25 de spectator
hahahahah
moama, ce disperat e cineva - de a si facut scurt-circuit creierul lui de posteaza aici stiri de 2 pagini, doar ca sa fie ceva luuung postat acolo.
Postat 13 Mai 2015, 22:50 de unu
!!
Este o f. buna tehnica sa bagi articole mari mari tocmai pt a nu vedea esenta ...vai de voi..SI CAND TE GANDESTI CA POTI TRAI S-ASA
Postat 13 Mai 2015, 16:31 de Tinas
Replica
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni comentariu scris de @Romanul _Simplu la a 2010 afisare a articolului on line.DEMISIA !DEMISIA!DEMISIA lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD din functia de presedinte a organizatiei PSD Bihor! DEMISIA conduceri corupte a PSD Bihor pentru ca NU ne reprezinta NIMENI pe noi membrii simpli saraci si cinstiti ai PSD Bihor , ci se reprezinta pe ei ( ariustocratia socialista ) si interesele lor iar noi membri simpli si partidul PSD nici NU exista pentru ei decat in campanii electorale si la votare sa le dam votul nostru .DEMISIA! Intr-o sedinta PSD Bihor am reprosat lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD si liderilor locali ca toti cei caare au muncit in campania electorala au fost marginalizati si exclusi iar cei care nu au facut nimic si au lingusit lideri si pe Ioan Mang au fost recompensati si promovati in PSD, asta-i social democratia in PSD Bihor ? RUSINE PSD Bihor! @Romanul Complex imi spunea ca cu orice pret Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor vrea sa ma excluda din PSD, incalcand statutul PSD , cu orice pret excludeti din PSD Bihor pe @Romanul _Simplu, dar probvlema este ca NU este asa simplu si in statutul PSD scrie negru pe alb ...nbumai cu votul organizxatiei din care face parte se poate exclude un membru simplu PSd saracx si cinstit ca si Ion Iliescu presedinte de onoare al PSD.NU am scris nici un comentariul pe forumul on line Ebihoreanul pentru ca deja se incearca schimbarea discutiei pe referendumsiu pe liderul Ilie Bolojan de catre postacii PSD, pentru ca sa-l albesca pe Ioan Mang asa zis fost ex lider PSD Bihor !:))=)) |DEMISIA lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor! DEMISIA! Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 13 Mai 2015, 14:49 de Romanul_Simplu
BOLOVAN SI BANNERELE
Bolojan a ordonat strângerea tuturor bannerelor - foarte costisitoare! - pentru a schimba data de pe ele. Poate ar fi cazul să ne apucăm să calculăm cât costă de fapt metrul pătrat imprimat pe material special și câte suporturi sunt prin Oradea și Sînmartin... Nu de alta, dar Bolojan a pregătit o serie de minciuni privitoare la adevăratele costuri ale campaniei!
Postat 13 Mai 2015, 14:31 de din_psd
BODEA SI PNL
Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, la Antena 3, luni, cu privire la înregistrările cu Teodor Atanasiu: "Mie îmi place să spun lucrurile pe față, pentru că eu cred că cetățenii văd și degeaba facem declarații elegante, frumoase sau pe de-ascunsul. Ceea ce s-a discutat acolo se discută și-n tabără PDL, și-n fiecare tabără din vechiul PNL, și-n PSD. Așa se face politica, degeaba pretindem noi că suntem mironosițe, noi nu ne-am căsătorit nici când am făcut USL, nici când am făcut fuziunea cu PDL. Suntem politicieni. Am făcut niște înțelegeri pe baza unor priorități. Vreau să spun că în politică așa se joacă, se mai întâmplă și lucruri din astea, uneori ies la suprafață, alteori nu".
Postat 13 Mai 2015, 14:25 de din_psd
Baga Bani Bolovan
cand repetam aveloparea blocurilor? cand va fi finalizat acel imens parc de pe liszt ferenc? (ca acum e departe de ce promisesi in campanie) cand frezam si asfaltam leonardo da vinci? trecura si aici vreo 3 ani de la promisiune!!! pe cand un oraselul copiilor si in nufarul? pe cand astupam si noi gropile ca la manual? am doua exemple in apropierea blocului ce stau asa de 15 ani si mai rau e ca in iarna fusese avarie la punctul termic, au venit au spart au acoperit si asfaltat dar asa cum era adica tot cu denivelare de vreo 17 cm ce sa spun au "readus carosabilul la stadiul initial" da de reteaua de apa si termoficare nimic? s-a finalizat modernizarea? probabil ca a platit sanmartinul datoria catre cao si s-a rezolvat iar cet-ul a fost scos din insolventa si acum avem bani sa le facem strazile si saracilor oameni bogati ce nu isi permit sa locuiasca decat vile si pensiuni incalzite cu apa termala si piscine umplute gratis de cao sa ma scuze cei din satele arondate comunei ca i-am bagat oarecum in aceeasi oala. ei sunt propabil singurii care ar merita ajutati. iar daca vrei sa ma convingi vino cu date concrete nu cu povesti ca nu sunt un roman banal. nu mai cred in povesti de pe la 8 ani
Postat 13 Mai 2015, 14:21 de din_psd
Bolovan - un nenorocit
bolo, nu ai inteles ca avem alte planuri mai importante decat unirea cu sanmartinul?! efectiv nu ne intereseaza, de asta nu am mers si nu vom merge la vot! plus ca nu ai reusit sa ne convingi de ce ar fi mai bine sa fie lipite cele 2 localitati. ce planuri de dezvoltare ai? ai zis ca vrei sa tai padurea de la felix, ca sa o pastrezi cea de la biharia. trebuie sa intelegi domnule primar ca in momentul in care ai ales divortul, cariera politica s-a dus pe apa sambetei. daca nu stii si nu poti sa ai grja de o familie, ce pretentii sa ai sa conduci un oras. familia reprezinta stalpul societatii si este o valoare maxima in politica.
Postat 13 Mai 2015, 14:19 de din_psd
Cuie Bolovan
al doilea tur va fi platit tot din banii nostri, din impozite?! nu am fost destul de clari prima data?! cand va creste salariul mediu pe bihor si nu vom mai avea cele mai multe salarii minime din tara, ne vom gandi sa ne extindem interesele in felix. pana atunci, avem nevoie de motive solide sa credem ca asta e o idee buna. nu ma convinge ideea ca transportul va costa tot 70 lei ca sa ajungi in felix, cand intrarea la apollo costa 25 lei/pers, pt ca efectiv nu ne tine portofelul pt astfel de deplasari.
Postat 13 Mai 2015, 14:18 de din_psd
Ce se întâmplă doctore?
În țara asta și când vrei sa faci bine nu e bine....și nici dreptul la opinie nu ai. Nu toți gândesc ca tine, Mang! Slavă Domnului suntem diferiți.
Postat 13 Mai 2015, 13:45 de Antofle
Mang Ioan
Domnul Mang ar fi trebuit să-și asume rezultatele din toamnă, purtând o parte din vină. Sa se retragă sa nu mai tot cârcotească... Asta numa' politică nu e. A ajuns un fel de Gică Contra.
Postat 13 Mai 2015, 13:12 de Antofle
Nu plânge Ană!!!
Ana, ți-a pus Mang pixul în mână??? Domnule Mang (a.k.a. nea Nelu®) dumneata nu vezi că lumea încearcă sa facă ceva pentru regiune? Prefectul își dă silința si părerea mea e ca îi iese. Sa facă ceva pentru noi.Bolojan mișca si el....vă doresc baftă.
Postat 13 Mai 2015, 13:05 de Antofle
Mang va rămâne în istorie
e destul de evidenta dorința domnului Mang de a rămâne în istorie. Probabil vrea ca el să fie ctitorul Oradiei Mari după ce va fi ales primar anul viitor. Din păcate pentru el va rămâne în istorie pentru mandatul de ministru, unul extrem de scurt încheiat intr-un mod jenant.
Postat 13 Mai 2015, 12:59 de spectator
paaa bolooooo
@valhalla-asgard doamne ce imi e dat sa citesc! 1. sunt foarte pregatit sa platesc. cine vine dupa bani? cine imi face favoarea si ma cheama in judecata? tu, partidul liberal sau dl bolojan? 2. de 25 de ani astept schimbare in bine promisa. de atata asteptare si speranta s-a ofilit asa ca da ai mare dreptate ma asteapta vremuri grele, fara speranta 3. inca astept raspunsul la intrebarea mea 4. aici am sa pun capat monologurilor din "discutia" noastra. cred ca am reusit sa imi dau seama cine esti asa ca alte postari ar fi inutile. pa! Postat 13 Mai 2015, 08:34 de unoradean ...Roger,ai dreptate!Numai ca nea Ilie cu ciracii sai nu pricepe ca Oradia a spus NU visului sau tamp!Un referendum sa vedem cit la suta mai crede in Ilie birtinutz pe cind??????????
Postat 13 Mai 2015, 11:30 de neagnicolae
Bolojan RUSINEEEEEE
Cheltui banii publici de parca ar fi mostenire de la Vad! Oradea nu e crasma ta! Rusine sa iti fie!
Postat 13 Mai 2015, 11:27 de neagnicolae
Comunistii in PNL
Comunistii conduc actualul PNL, gen Blaga sau Gilea!
Postat 13 Mai 2015, 11:25 de neagnicolae
Pace vouă!
"Ba comuniști plătiți de Mang... Sunteți penibili. Cum se ridica unul din partid, cum ii dați in cap!"
Postat 13 Mai 2015, 11:17 de cozmin
Sunteti depasiti!
Toata lumea vede ca e omul lui Blaga prefectul! Important a ajuns Mang asta si probabil va face vanzari bune de scrieti tot despre el! Asa frica ii este lui Bolojan de el de va tot plateste sa scrieti? Povestea cu fata asta am tot citit-o de n ori, mai schimbati si voi banda ca deja sunteti depasiti! Numele meu este Calin Pop, asta pentru cultura voastra generala!
Postat 13 Mai 2015, 11:04 de calinpop
@calinpop alias Mang alias Tiron
Dle Mang, chiar asa stimabile? Te arde rau daca ai ajuns un postac obosit, inversunat comentator la adresa Prefectului. Esti penibil omule, sa te ascunzi sub pseudonime (calinpop, din_psd), tu si "prietena" ta care ti-a sucit mintile! La varsta asta, rusineeee!!!
Postat 13 Mai 2015, 10:51 de clara
Pop adeziune la PDL
Claudiu Pop a avut adeziune la PDL pentru a ramane subprefect dar Mircea Matei nu l-a vrut! Ce va mai prosteste! Acum incearca sa convinga primarii sa nu mai candideze de la PSD in 2016!
Postat 13 Mai 2015, 10:01 de din_psd
POP CUMPARAT DE BOLOVAN
E CUMPARAT DE BOLOJAN PRIN AFACERILE PE CARE LE ARE TOATA POP CU PRIMARIA!!!!!
Postat 13 Mai 2015, 09:46 de calinpop
afara cu pop
POP E OMUL LUI BLAGA IN PSD! BLAGA TOT PE LA CONTINENTAL ISI FACE VEACUL!IN 2008 POP A PLATIT SA I SE FACA ANTICAMPANIE LUI DAN MATEI! SCAPATI PSD-UL DE EL DACA VRETI REZULTATE!
Postat 13 Mai 2015, 09:44 de calinpop
plagiatorul mascarici
Este clar.. mascariciul plagiator defileaza pe ritmirile trasate de marele plagiator, fara nici o rusine fata de colegii de partid sau bietii oradeni...la fel cum filip si-a batut joc de oras, tipul asta va fi greu de trimis la origini. Macar acum de s-ar trezi si psd-istii si sa meraga la vot pt. orasul care este si al lor.. nu mai ascultati de pensionarul asta cu reminiscente bolsevice. Psd-isti, hai sa votam pt. orasul vostru si sigur copii nostrii ne vor multumi odata..
Postat 13 Mai 2015, 09:34 de TC
dusmanii orasului
Am crezut pana acum ca, PSD este dusmanul orasului, dar ma bucur sa constat ca, sunt oameni in PSD care se gandesc si la binele si la proiectele orasului. In ceea ce priveste linia partidului care este data de ,,sus,, prin Mang, da, pe acestia ii consider cei mai mari dusmani ai orasului si ai cetatenilor lui.
Postat 13 Mai 2015, 08:53 de Oradeanuldebine
Popice
Abia acum si-au dat seama unii psd-isti ,dupa ce au invatat ,,Verde inourat" ca asta cu asta isi bat joc de EI si de partid.??????
Postat 13 Mai 2015, 08:35 de GORON
hahah
Sigur ca am auzit de Sonia Draghici...o paste condamnarea...dar asta nu inseamna ca Mang e cel mai dastept dintre dastepti
Postat 13 Mai 2015, 07:32 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON