URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2012, 08:25

Răpit pentru o curvă: Student indian la Medicină, sechestrat după ce a "scăpat" o prostituată

Răpit pentru o curvă: Student indian la Medicină, sechestrat după ce a "scăpat" o prostituată STUDENT DE CARIERĂ. În vârstă de 29 de ani, Vaibhav Sorout (foto) a început Medicina la Oradea în 2003, dar a ajuns în pragul absolvirii abia după nouă ani de studii "aprofundate". Asta pentru că, zic poliţiştii, tânărul nici nu ar prea vrea să termine facultatea. Nu de alta, dar are afaceri înfloritoare pe aici, fiind suspectat că-şi călăuzeşte peste graniţă, evident, contra cost, conaţionalii dornici să ajungă în Occident
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei tineri "întreprinzători" au fost reţinuţi de poliţiştii orădeni, fiind cercetaţi acum pentru şantaj şi lipsire de libertate după ce, în urmă cu două săptămâni, au sechestrat un student indian de la Facultatea de Medicină, cerându-i o răscumpărare de 20.000 de euro.

Cei trei - orădeanul Adrian Pop, Cristian Şandru din Dobreşti şi timişoreanul Robert David - au vrut să se răzbune pe indianul Vaibhav Sorout, de 29 de ani, deşi, culmea, acesta le era prieten de aproape un deceniu. Motivul? Medicinistul i-a convins să "investească" 3.500 de euro într-o fată pe care s-o trimită la produs în Germania, dar pe care acesta a "livrat-o" unor conaţionali, patroni de club. Astfel că fata nu le-a mai returnat "investitorilor" de acasă nici banii cheltuiţi pe "înfrumuseţare", nici "dividendele" cuvenite...

Sechestrat la domiciliu

Incredibila poveste a fost reclamată la Poliţia Municipiului Oradea pe 6 februarie, de către studentul indian. Vaibhav Sorout, anul VI la Facultatea de Medicină, s-a plâns că începând din 2 februarie, amicii săi - Adrian Pop, 27 ani, Cristian Şandru şi Robert David, ambii de 31 ani - l-au hărţuit şi i-au cerut să le plătească 20.000 de euro, pentru a-l lăsa în viaţă pe el şi pe fratele său din Germania.

Mai mult, spunea Sorout, în noaptea de 5/6 februarie, cei trei l-au sechestrat în propria lui locuinţă, sub cheie şi pază, şi i-au dat drumul doar după ce i-a păcălit că are un examen de susţinut. "Pe 6 februarie am reuşit să scap de ei, după ce le-am cerut să mă ducă la Spitalul Judeţean sub pretextul că am examen. După asta ar fi urmat să mergem la bancă, de unde să ridicăm banii pe care mi i-au cerut, dar de la spital am fugit la Poliţie", explica medicinistul.

Proxeneţi amatori

Iniţial, indianul a încercat să-i convingă pe poliţişti că cei trei l-au atacat doar pentru a-l stoarce de bani. Ulterior, însă, din cercetări a reieşit că povestea e cu mult mai complicată, iar Sorout are partea sa de vină pentru cele întâmplate. Asta pentru că studentul şi răpitorii săi sunt prieteni de aproape un deceniu, de când tânărul indian se înscrisese la facultate în Oradea.

"Conflictul dintre ei a apărut din cauza unei prostituate", a explicat pentru BIHOREANUL unul dintre poliţiştii care s-a ocupat de caz. Fata cu pricina, pe nume Daniela Pop, o sălăjancă de 19 ani, fusese racolată de timişoreanul Robert David pentru a fi trimisă ca prostituată în Germania. "Sorout avea conaţionali care locuiau în Germania şi deţineau localuri de noapte. Cei patru prieteni au hotărât să trimită acolo câteva prostituate la produs, iar David o găsise pe tânăra din Sălaj care a fost de acord să lucreze pentru ei", spune ofiţerul.

Banii pentru plecarea fetei au fost scoşi din buzunar de Cristian Şandru, care ar fi cheltuit aproximativ 3.500 de euro pentru a-i cumpăra Danielei haine şi cosmetice, iar ulterior pentru a-i plăti drumul. "Urma să-şi recupereze investiţia, toţi patru, după ce fata ar fi început să presteze", explică sursa BIHOREANULUI.

Banii înapoi!

Pe 17 ianuarie, însoţită de Cristian, Adrian şi Robert, tânăra a plecat în Germania unde s-a întâlnit cu fratele indianului, Gorouth, şi cu un prieten al acestuia, Ias, care urma să o plaseze într-un club.

Şi totuşi, câştigul a întârziat să apară. După circa o săptămână, cei trei au constatat că fata câştigase doar 50 de euro în clubul unde fusese plasată, motiv pentru care au mutat-o într-un alt local, înainte ca ei să se întoarcă în ţară. Mai departe, s-au înţeles să ţină legătura cu fratele studentului din Oradea şi cu prietenul acestuia, care trebuiau s-o supravegheze.

Ulterior, însă, lucrurile s-au precipitat. Fata nu le-a mai răspuns la telefoane celor de la Oradea şi vorbea cu ei doar când aceştia sunau pe mobilul lui Ias. "Mirosind" că acesta o exploatează doar pentru propriul profit, Cristian, Adrian şi Robert au încercat să o recupereze şi s-o aducă acasă. Adrian Pop şi Robert David au plecat imediat în Germania, dar n-au găsit-o. Furioşi, s-au întors la Oradea, unde împreună cu Şandru s-au înfiinţat acasă la indian.

Ţeapă

"Cei trei şi-au dat seama că au fost traşi pe sfoară şi că fata era exploatată de fratele şi prietenul studentului aflaţi în Germania, motiv pentru care i-au cerut indianului să le restituie banii investiţi până atunci. Adică cei 3.500 de euro cheltuiţi cu fata, plus 1.500 de euro, cât au costat drumurile lor în Germania, la care au adăugat şi "o amendă" de 15.000 de euro, pentru că i-a înşelat. Pentru a fi mai convingători, l-au ameninţat pe indian că, dacă nu plăteşte, îl vor omorî atât pe el, cât şi pe fratele său", a explicat poliţistul.

Sorout le-a promis celor trei români că va vorbi cu tatăl său, să-i trimită bani pentru a le plăti "datoria", dar pentru că amicii n-aveau încredere în el, au refuzat să-i mai dea drumul. În timpul zilei, îl însoţeau peste tot, mai ceva ca bodyguarzii, iar noaptea îi supravegheau apartamentul. "Sorout i-a asigurat că, pe 6 februarie, va primi în cont banii de acasă. Ca urmare, ca să nu fugă, cei trei l-au supravegheat permanent, iar în seara de 5 februarie, Adrian şi Robert au rămas cu el în apartament, urmând ca a doua zi să-l însoţească la bancă, pentru a scoate banii".

Doar că indianul i-a păcălit din nou. Căci în dimineaţa următoare, sub pretextul că are examen, le-a cerut să-l ducă la Spitalul Judeţean, unde urma să-l susţină. Iar de aici a reuşit să o zbughească la Poliţie.

Din victimă, suspect

În urma plângerii, poliţiştii i-au reţinut pe Adrian Pop, Cristian Şandru şi Robert David pentru 24 de ore, iar procurorii au solicitat Judecătoriei arestarea lor pe 29 de zile. "Pop a fost sincer în timpul anchetei, dar Şandru şi David au avut o atitudine sfidătoare. Deşi confruntaţi cu probele evidente, au refuzat să recunoască. Până şi indianul a recunoscut, până la urmă, de unde a pornit toată povestea", susţin surse din Parchetul Oradea.

Cererea procurorilor a fost, însă, respinsă de judecător, care a dispus o măsură mai blândă, şi anume obligarea celor trei de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile. "Nu se impune o măsură mai strictă, având în vedere indiciile privind implicarea părţii vătămate într-o activitate ilicită care a dus la crearea situaţiei", şi-a motivat magistratul decizia.

Acelaşi lucru îl spun şi poliţiştii care, în paralel cu ancheta începută împotriva celor trei români acuzaţi de lipsire de libertate şi de şantaj, au deschis şi un dosar penal în care îl cercetează, alături de cei trei, şi pe medicinistul indian, sub acuzaţia de trafic de persoane şi proxenetism. Mai ales că, din informaţiile pe care le au, acesta nu e la prima "călăuzire", fiind suspectat că a contribuit la trecerea peste graniţa României a unor conaţionali dornici să ajungă în Occident.

Rămâne doar ca, de astă dată, poliţiştii să găsească dovezi certe împotriva lui şi s-o aducă în ţară pe tânăra trimisă la produs. Care, cel puţin deocamdată, e de negăsit...


AFACERIŞTI CU BUBE
Specialişti în furturi

06 david.jpgDacă timişoreanul Robert David (foto), administrator al unei firme de comerţ en-gros cu produse alimentare, nu a avut până acum alte "afaceri" penale, cei doi "întreprinzători" bihoreni nu sunt la prima abatere, ambii având condamnări cu suspendare pentru furturi. În plus, sunt cercetaţi şi în alte dosare, încă nefinalizate. Cristian Şandru, de pildă, patronul unui mic local din centrul Oradiei, a fost condamnat în Italia şi arestat anul trecut la Cluj pentru 14 furturi din autoturisme.

La rându-i, deşi aflat în perioada de încercare după o pedeapsă tot cu suspendare pentru furt, Adrian Pop a fost reţinut recent şi de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, pentru evaziune fiscală. Tânărul e acuzat că, în perioada iulie 2010-martie 2011, ca unic asociat şi administrator al SC Uiorean SRL Oradea, a făcut mai multe tranzacţii cu produse petroliere fără să le înregistreze în evidenţele contabile şi fără să le declare organelor fiscale, prejudiciul total provocat de el depăşind 300.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Tigan
Sa mai zica care va ca tiganii nu vin din india...E clar: indienii sint verisorii tiganilor d-aici!
Postat 26 Februarie 2012, 14:01 de eu
aha
ce sa faci la toti ni-i greu, toti traim din abc-u
Postat 25 Februarie 2012, 14:59 de muiu pista
ADEVAR
ziua-i ziua pana-i soare, kurva-i kurva pana moare.
Postat 25 Februarie 2012, 14:28 de ghiuri
asia...asia
chemarea asiei.... india, mongolia......
Postat 25 Februarie 2012, 11:32 de unguru bulan
big thug
this already has 38 criminal cases in the police. all cases are filed by foreigners. bribery, theft, stuents stupid we as agents know once took 10. 000 dollers (30000 EUR) to a student for admission. to take some passport body demands a bribe of 3,000 euros, he borrowed money from credit money most students do not go back. why it still? until you reach the Romanian people??
Postat 24 Februarie 2012, 21:04 de ajay
Sa crap daca aici nu s-a rasturnat caru cu prosti, cu crestini si cretini
Ce e in articol si ce cometarii apar aici?!
Postat 24 Februarie 2012, 12:38 de Boby
exista inculta ca laura gal si farra credinta sta e clar
de ce sa fi o banla fraiera nu este roman sa te respecte luati din AUSTRIA barbatii insurati si traiti linistite nu va rispiti viata cu carpe de romani care moor de foame ca sunt slugi si iobagi la altii romani asta sa fie si copii vostri iobagi la romani, mare lucru in austria si amante nu CUURVE cum va caonsidera incultii de romani "crestinizati" si care inseala suflete :))) toate fetele frumoase cautati va NOROCUL in viata ca nu vine singur, nu trebuie sa fi prostituata ci amanta cea mai nobila viata :))))))) .
Postat 24 Februarie 2012, 09:37 de CUUURRRva nu EXISTA
exista inculta ca laura gal si farra credinta sta e clar
De azi, amantele din Australia au aproximativ aceleasi drepturi precum sotiile, putand, in cazul unei despartiri sa ceara bani sau sa imparta bunurile cu cele ale barbatilor insurati cu care au avut o relatie. ”Legea amantei” a fost aprobata anul trecut in noiembrie, iar de la 1 martie intra in vigoare, zeci de amante luand deja cu asalt avocatii prezentand tot felul de relatii esuate pe care le-au avut cu barbati casatoriti. Bineinteles, legea nu se aplica in cazul unei simple aventuri, spre exemplu. Cei doi implicati in relatie trebuie sa fi fost impreuna cel putin doi ani, timp in care sa se fi vazut regulat. Daca dupa acest timp relatia e incheiata de barbat, amanta sa are de acum incolo dreptul sa il dea in judecata si sa-i ceara pensie alimentara sau impartirea bunurilor dobandite de acesta in perioada cat au fost impreuna.
Postat 24 Februarie 2012, 09:28 de CUUURRRva nu EXISTA
exista inculta ca laura gal si farra credinta sta e clar
ce este pacatul? si ce inseamna curvvva?numai societatea condamna prosty care devin liberi si isi accepta libertatea mai ales intima, crestni! eventual farsori care iau banul ca cersetori
Postat 24 Februarie 2012, 09:26 de CUUURRRva nu EXISTA
exista inculta ca laura gal si farra credinta sta e clar
In general, evreilor li se permitea sa aiba concubine, adica sa faca sex cu femei cu care nu erau casatoriti. 3. Exodul 21.22-23 stipuleaza pedeapsa cu moartea pentru a produce avortul unei femei gravide. Astfel, pedeapsa pentru avort este moartea. (Crestinilor li se aminteste ca razbunarea e a Domnului, si nu de factura proprie, Deuteronomul 32.35.) Exista indivizi care afirma Apocalipsa 20.6 si Leviticul 21.13-14 ca si cum asta ar fi un fel de porunca pentru crestini, ca ei sa se casatoreasca numai cu virgine. Aceasta concluzie este gresita, din trei motive: (i) crestinii devin preoti ai lui Dumnezeu dupa inviere; (ii) nu se poate aplica la toata lumea, altfel femeile crestine ar trebui sa se marite cu femei virgine, iar Pavel condamna acest lucru (Romani 1.27); (iii) cerinta este parte a legii ceremoniale, care, conform Ellenei G. White si multor altor interpreti ai Bibliei, nu se aplica crestinilor, din moment ce legea ceremoniala a devenit nula si neavenita dupa crucificarea lui Isus, asta deoarece legea ceremoniala era doar ghidul care informa asupra sacrificiului lui Isus, iar dupa ce acest sacrificiu s-a intamplat, legea ceremoniala si-a pierdut rostul.
Postat 24 Februarie 2012, 09:23 de CUUURRRva nu EXISTA
Trei mituri despre Biblie:
Geneza 38.6,11-26 ne spune povestea Tamarei (sotia fiilor lui Iuda). Ea s-a prefacut ca e o curva si a avut astfel contact sexual cu tatal sotilor ei morti. Iuda a perceput asta ca un mare pacat (a avea relatii sexuale cu sotia fiilor sai). Totusi, din aceasta poveste putem vedea ca, pentru un fiu al lui Israel, era perfect normal sa aiba relatii sexuale cu curvele, iar acest lucru (mersul la curve) nu era pacat, din cauza ca sotia lui, Sua, era moarta in acel moment. Prin urmare Biblia aproba relatiile sexuale dintre un barbat necasatorit cu o femeie necasatorita. Putem spune acelasi lucru ca mai sus despre asocierea acestor versete cu o interdictie a a sexului inaintea casatoriei sau cu interzicerea prostitutiei. Poate ar trebui sa va ganditi: curva Rahav este o eroina a credintei (Evrei 11.31) si a faptelor (Iacov 2.25). Proorocul lui Dumnezeu Osea a primit de la Dumnezeu porunca sa se insoare cu o curva si sa aiba copii din curvie (Osea 1.2).Biblia ar condamna masturbatia; 2. Biblia ar condamna contactul sexual consensual dintre un barbat necasatorit si o femeie necasatorita; 3. Biblia nu ar avea nimic de spus despre avort.
Postat 24 Februarie 2012, 09:20 de Trei mituri despre B
h
de saloanele de masaj nu scrieti sunt 4 in oradea
Postat 23 Februarie 2012, 18:43 de h
tu chair....
CENZURAT
Postat 23 Februarie 2012, 15:22 de LAURA GAL
vvoi nu intelegeti cu buna intelegeti numai cu amenda !
o sa fac o plangere la Consilulu privind DISCRIMINARE de unde ati imprumutata cuvantul CURVVVVA, nu accept acests cuvant dovediti ca e curva :)))) aveti o hartie care sa confirme sau discriminati intentonat femeia ?
Postat 23 Februarie 2012, 15:18 de voi nu intelegi cu b
Ma simt prost cand vad linga ce analfabeti si anagramati am postat
In afara de primele doua cometarii, restul parca cometeaza dupa ce au cazut din carul cu prosti, si in loc sa comenteze la articol, ei scriu sa isi vada cometariul (desi nu prea s-au apropiat de subiect)
Postat 23 Februarie 2012, 13:45 de Boby
curva e mama ca v a dat nastere
cum puteti folosi termenul CURVA celei ca re va data viata ? voi aveti impresia ca alte femei va naste pe GURA :))))) vai de voi fii de CURVE :)) habar aveti notiunea de CURVa isis desface picioarele ca sa primesca CRATIA divina. dar prostul viseaza la AUR si se automutileaza !!! asta da realizare mentala ! nu estecreatie fara sperma asa va denigrati social!! atat valorati uman NEAM DE CUR+VE !
Postat 23 Februarie 2012, 12:15 de CURVA e mama care v
puncte slabe care duc la fapte marsave, manipulare
IUBIREA transforma drepturile in slabiciuni dar TOT exploatarea santaj sentimental este , in final realizezi c ai fot o victima a proprilor slabiciuni de ce societatea ne impune sa traim in minciuna, de ce ne ignora ca fiinte umane si ne limiteaza dreptul la viata prin legi care distrug fiinta umana? ca sa traisca castele dar ei sar legea, o ignora, PROSTIE, INCULTURA si moarte predomina nicidecum viata, sanatate .
Postat 23 Februarie 2012, 10:27 de iubirea
cati PROSTYY sunt pe lumeasta
de unde au imprumutata sclavia, exploatarea fosrtei de munca ? vedeti ca tinerii preiau ce altii fac !! de ce nu se duc ei unde prostitutia e legalizata sa faca actul, raportul sexual, E LIBERRR si SIGUR ! nu ai nevoie de PESTE sau manager sa TE FUUTI legal, numai in ROMANIA se practica PROSTIA ..... incultura, analfabetismul , pe cine mai exploateaza daca toti muncesc LEGAL ? PROSTIA duce la sclavie , iobagie , va place , crestininsmul la fel, dar noi LEGAL suntem LIBERI .
Postat 23 Februarie 2012, 10:17 de ANKA
articol bun
in sfarsit un pic de presa,ma mir ca nu ati bagat ceva cum ca e de vina sorbonela,poate chiar si clanul maghiar, in problemele indiene
Postat 23 Februarie 2012, 09:23 de rambo6
Pe indianul asta de ce nu il trimite inapoi in tara lui
Daca se stie si se vede ca sta la "facultate" doar ca sa isi faca afeceri ilegale si sa faca pe calauza, de ce nu il trimite inapoi in Asia? Doar pentru cativa bani din taxe de "studii"? Paguba care o face aici si Romaniei in general este mult mai mare. In plus dupa ce va trermina studiile (si toti din domeniu medical stiu ca astia nu invata si sunt habarnisti, din care cauza isi plateste examenele, va mai da o mica spaga sa va postul unui roman care a invatat). De gramada medici din astia colorati sa te feresti, ca numai banii ii intereseaza. Ca sunt medici sau badocari tot acelasi drac sunt.
Postat 23 Februarie 2012, 09:04 de BoBy
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON