URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2010, 09:07

Cere 50.000 de euro daune pentru că a fost rănit... în amor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un accident uşor se poate lăsa cu urmări grave... în amor! Un orădean pretinde 50.000 de euro despăgubiri morale de la şoferul maşinii care l-a lovit pentru că, spune el, în urma buşiturii s-a ales cu imaginea grav afectată.

Motivul? Omul a rămas timp de câteva luni cu trei degete înţepenite şi cu dureri de coloană, şi a trebuit chiar să-şi anuleze nunta deoarece logodnica s-a luat după gura lumii. Adică a apropiaţilor care l-au şi declarat handicapat!

Tamponare de Roşiori

Accidentul, de fapt o tamponare aproape banală, a avut loc în urmă cu doi ani, pe 1 mai 2008, în comuna Roşiori. Aflat la volanul unui Peugeot, Lucian Iacob, un orădean de 29 de ani, mergea spre Săcueni. La un moment dat, a intrat în depăşirea unei coloane de maşini fără să se asigure, şi s-a înfipt drept în botul unui Opel condus din sens opus de un alt orădean, Călin Tamaş.

Din fericire, impactul nu a fost puternic, iar cei doi tineri s-au ales doar cu răni uşoare.

Călin şi-a rupt două degete de la o mână şi s-a rănit uşor la un al treilea, la cap şi la coloană, motiv pentru care a fost internat în spital pentru supraveghere.

În mod normal, în astfel de împrejurări, şoferii se înţeleg între ei, iar dosarul nici nu mai ajunge în instanţă. În acest caz, însă, Iacob nu a reuşit să-şi împace victima, care i-a cerut, pe lângă reparaţiile maşinii, despăgubiri civile de 5.000 de lei şi daune morale de 50.000 de euro, refuzând orice tentativă de negociere. Drept urmare, în noiembrie anul trecut, tânărul a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă.

Iubita şi porcul

După mai multe amânări solicitate de ambele părţi, pentru efectuarea unor expertize tehnice, zilele trecute magistraţii Judecătoriei Oradea au trecut la audierea celor implicaţi.

Abia atunci au aflat şi argumentele lui Tamaş pentru suma piperată pe care o pretinde ca despăgubiri: daunele morale de 50.000 de euro sunt pentru repararea imaginii deteriorate de faptul că iubita l-a părăsit în prag de nuntă, iar cei 5.000 de lei ceruţi ca despăgubiri civile reprezintă preţul porcului cumpărat pentru evenimentul care n-a mai avut loc.

N-a mai corespuns

Cu degetele şi coloana înţepenită, Călin Tamaş spune că n-a mai corespuns cerinţelor logodnicei sale, care l-a abandonat chiar înainte de nunta programată pe 17 mai. "Logodnica m-a părăsit după ce am ieşit din spital, la aproximativ o săptămână, chiar înainte de nuntă. Cunoscuţii i-au sugerat că aş fi handicapat pentru că aveam dureri de coloană", a declarat bărbatul în instanţă.

Dacă judecătorii vor lua de bună povestea sau nu, rămâne de văzut. Mai ales că punctul de vedere al "trădătoarei" încă n-au reuşit să-l afle, aceasta fiind plecată la lucru în străinătate.

Cert e că Lucian Iacob, tânărul considerat principalul vinovat pentru "nenorocirea" abătută asupra iubăreţului, nu crede o iotă din ce spune acesta şi îi consideră exagerate pretenţiile, motiv pentru care a şi cerut judecătorilor să le respingă. Mai ales că victima şi-a găsit rapid o înlocuitoare a vechii logodnice, cu care se şi prezintă la proces.

Noua cucerire este, probabil, mai puţin traumatizată de faptul că partenerul ei a avut, cândva, degetele înţepenite. Şi tot atât de probabil, mai tentată de banii pe care acesta vrea să-i primească în schimbul suferinţelor...


"Familia mea a cumpărat un porc pentru nunta care nu a mai avut loc. Imaginea mea a fost deteriorată de faptul că a trebuit să anulăm nunta"

Călin Tamaş


50.000
de euro costă, în opinia lui Tamaş, faptul că după accidentul din 2008 iubita l-a lăsat baltă chiar înainte de nuntă, de unde se vede treaba că ar fi fost o nuntă cu dar mare de tot

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
un os rupt niciodata nu va
un os rupt nu va functiona ca si unul sanataos +coloana o zona ff sensibila repercursiunile se simt cand se schimba vremea ce mai socul trauma psihica la un pas de moarte pentru ce un sofer aerian care viseaza ca poate sa zboare..........sa nu lasati sa si batajoc de noi oamenii sa platesca toti nu numai acest om toti nenorociti care ajung sa ofere altora o viata plina de durere si ei raman la fel de iresponsabili ....
Postat 15 Aprilie 2010, 13:19 de anca
inclin sa cred ca dna laura e indragostita
răni uşoare. Călin şi-a rupt două degete de la o mână şi s-a rănit uşor la un al treilea, la cap şi la coloană, motiv pentru care a fost internat în spital pentru supraveghere. nu inteleg de ce nu are dreptul un om sa si ceara dreptul inainte sa depasesti te asiguri mai ales din sens opus ca atare soferul si a asumat riscuri in depasire putea sa l omoare dar trauma socul cine il plateste practic vad ca nimeni ca daca iti ceri drepturile esti exagerat, dar exagerat este cel care greseste......50.000 de euro nu este o suma exagerata 1 milion este exagerat parerea mea de cetatean nu cunosc personajele dar sunt indignata de ironia de care dati dovada in acest reportaj.....omul numai mort valoreaza ceva? in viata nu are voie sa ceara nimic?
Postat 15 Aprilie 2010, 13:12 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON