URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2012, 07:55

Puiu şi-a luat serviciu! Şeful Federaţiei Patronilor, Ioan Lucian, şi-a luat slujbă la milionarul Beni Rus

Puiu şi-a luat serviciu! Şeful Federaţiei Patronilor, Ioan Lucian, şi-a luat slujbă la milionarul Beni Rus NUMA' BUN! Maestru al evadărilor din situaţii dificile, sufletul petrecerii la baluri şi interlocutor capabil să convingă oameni, altfel calculaţi, să parieze pe proiectele sale fanteziste, Ioan Lucian (al patrulea din rândul de dansatori) s-a refugiat de la Federaţia Patronilor la grupul de firme Selina al milionarului Beniamin Rus (al doilea din şir). "Pentru ce îmi trebuie mie, este numai bun", motivează acesta angajarea lui "Puiu"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele patronilor bihoreni şi-a tras loc de muncă. La stăpân! După ce a adus în pragul falimentului Federaţia Patronilor Bihor, preşedintele Ioan Lucian s-a învârtit de un post confortabil în Consiliul de Administraţie al grupului de firme Selina.

De două luni, Puiu, cum îi spun prietenii, a fost trecut pe statul de plată al milionarului Beniamin Rus, pentru servicii de promovare a imaginii firmei...

Tamponare cu Opel

Ioan Lucian şi-a adus din nou în pragul falimentului organizaţia pe spinarea căreia şi-a construit imaginea. La numai un an după ce a scăpat de executarea silită pentru datoriile acumulate, Federaţia se află din nou pe buza prăpastiei.

Firma de leasing a companiei Opel West a cerut Tribunalului Bihor, în februarie 2012, insolvenţa Federaţiei. "Procesul s-a amânat pe sfârşitul lunii septembrie. Atunci, ori vor fi obligaţi la plată, ori vom cere continuarea procedurii de faliment", spune Lajos Szekely, directorul general al Group West, dealer autorizat Opel.

Lovit de o maşină

Directorul Szekely refuză să povestească cum a ajuns să bată sălile de judecată după banii firmei, dar oamenii de afaceri bihoreni spun că totul a pornit de la orgoliul lui Puiu, care a ţinut să se împăuneze cu o limuzină. Din considerente de imagine, preşedintele FPB a luat în leasing de la Opel West un Saab luxos pentru care n-a mai achitat ratele.

Membrii Federaţiei au crezut că era o sponsorizare, firma a crezut că are de-a face cu o închiriere, iar Lucian a sperat că va găsi o soluţie să rămână cu bolidul. După amânări repetate, firma şi-a recuperat maşina cu greu, ridicând-o în 2010 direct din stradă. Dar tot a rămas cu o gaură de 60.000 lei...

"Recuperat" de Selina

După ce a adus în ruină Federaţia, Lucian şi-a îndreptat atenţia către cea mai mare firmă de construcţii, angajându-se la patron ca "vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie" al grupului Selina. "Lucian nu face parte din aparatul de producţie. Colaborăm deja de două luni şi vă rog să mă credeţi că sunt un patron incomod. Pentru ceea ce am gândit eu, răspunde la exigenţe", îşi laudă noul colaborator Beniamin Rus, proprietarul Selinei. Iniţial, milionarul s-a gândit la Lucian chiar ca la un posibil înlocuitor. "Vă daţi seama că după atâţia ani şi la nivelul la care se aduc afacerile, nu mai am răbdare pentru tot felul de şedinţe, aşa că m-am gândit să mă reprezinte el", zice milionarul.

Ulterior s-a răzgândit şi i-a limitat atribuţiile, hotărând că de fapt are nevoie de un om cu experienţă care să se ocupe de imaginea firmei. Iar mai bună alegere decât Lucian n-a găsit. În fond, Puiu a ştiut întodeauna să cadă în picioare. Iar dacă a reuşit să dea luni de zile imaginea de partener credibil unei organizaţii falimentare, cu atât mai uşor îi va fi să facă PR unui colos adevărat, cu mii de angajaţi, precum Selina...


CĂDERE LIBERĂ
Adio, centru de afaceri!

Odată pornită pe panta falimentului, Federaţia Patronilor pare să nu se mai oprească. Organizaţia a câştigat în urmă cu doi ani o finanţare europeană de 4 milioane euro pentru un proiect transfrontalier vizând construcţia unui sediu nou pentru Camera de Comerţ Hajdu Bihar şi reabilitarea a 1.000 metri pătraţi din corpul C al Cetăţii ca Centru de afaceri care să fie gestionat de FPB. Anul trecut, îngrijoraţi că situaţia financiară precară a organizaţiei patronale va compromite proiectul şi îi va lăsa fără finanţare, ungurii au scos FPB din schemă.

Proiectul a fost preluat de Primărie şi se află în fază de implementare. Lucrările de reabilitare a imobilului sunt în curs de licitare şi vor trebui finalizate înainte de sfârşitul anului, atâta doar că municipalitatea se pregăteşte să denunţe contractul de concesiune al spaţiului încheiat pe 15 ani cu FPB. "Vom vedea contextul legal, dar de vreme ce Primăria se ocupă de tot proiectul nu înţeleg de ce spaţiul să revină Federaţiei", explică Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

Nici primarul Ilie Bolojan nu e interesat să cadorisească organizaţia cu un spaţiul ultracentral pus la punct. "Sunt convins că Primăria va şti să gestioneze un centru de afaceri foarte bine", zice edilul. Până la încheierea ediţiei, Ioan Lucian nu a putut fi consultat cu privire la soarta proiectului iniţiat în urmă cu trei ani, reprezentantul patronilor bihoreni având telefonul închis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
unde merge ?
se vorbeste ca una din firmele care fac parte din Grupul Selina se pregateste de insolventa?!!isi vinde utilajele ,taie fierul vechi din curte caci nu mai are bani de salarii?!!nu plateste orele de lucru integral ale muncitorilor?sa stim si noi cu ce se mananca insolventa...
Postat 29 Martie 2013, 21:14 de zoli
DUPA SAC SI .....
Scria cineva ca beni este singurul patron care accepta sa plateasca TAIETORI DE FRUNZE LA CAINI! Asa este, mai multi sunt din aceasta categorie decat meseriasi. Daca-l mai si linge si periaza putin, acestia devin oameni f importanti si buni profesionisti si MARI SEFI.....Nu am crezut nicio data ca se poate asa, la un privat, mai ales dupa cat isi lauda beni firma si oamenii ...am vazut tot ce a trebuit sa vad si m-am convins...... NU STIE EL CUM SE MUNCESTE "PE BRANCI" LA FIRMELE LUI. Pentru binele lui, Doamne da-i minte si vaz!
Postat 24 Septembrie 2012, 11:26 de MIRA
aveti ceva in cap?
voi sunteti rau prosti daca credeti ca va munci apare si el pe statul de plata ca multi altii in primarie, la spitalul judetean :) aiuriti rau sunteti!
Postat 21 August 2012, 10:12 de tarate !!
are
Are tata Beni bani. Las' sa-i dea si lui. Ca doar are nevoie de imagine. Ce conteaza ca omul ala nu face nimik? Ca vine si pleaca si ia salar? La privat? N-am crezut ca o sa vad asa ceva. Cred ca Beni e singurul patron care accepta asa ceva. Ar putea multi din firma de la el sa-i pupe mana. Lucreaza ca la stat. Sau beau cafele ca la stat? Sper doar sa nu duca domnul Lucian ghinionul dupa el.
Postat 19 August 2012, 10:19 de jokeman
papitoi
Am asteptat putin pt a auzi ce stiam de la inceput atunci cind micula impreuna cu papitoiul lucian se bateau pe doba vorba bihorenilor,ca ce si cum vor face ei la federatie.....cam asta e nivelul lor...ZERO BARAT.....brava bei fraierilor care l-ati tinut cu bani pt NIMIC , dar acum v-ati dat seama si de nivelul de inteligenta al lui micula ,daca n-ar fi fost serviiciiile, nici nu existau....concluzia ...doi papitoi
Postat 17 August 2012, 09:24 de soso
soferul si sluga lui falita
daca cioflingarul asta, falimentar si fripturist, pica mereu in picioare, inseamna ca cei pe care-i \"parleste\", sunt cat se poate de idioti.
Postat 17 August 2012, 07:48 de dulaii
nevasta
LASA CA SI NEVASTA SA ASTA TINARA E O TUTA. S A HALOSIT CIND S A MARITAT CU EL.O PROFITOARE.A CREZUT CA L PRINDE PE D ZEU DE PICIOR.TEAPA
Postat 16 August 2012, 21:19 de alin
milionar :))) are slugi ?
milionar in TEPE :))) asta e titlu CORECT :)))
Postat 16 August 2012, 15:46 de TUNARUL
sangu
Ai ajuns la sapa de lemn draga Lucian.Ai dat gres in tot ce se putea.Afaceri,familie,si cat de arogant erai acum cativa ani buni.Tin minte acum cativa ani firma ta spunea ca face rost de bilete pt meciul steaua real madrid din ch league.Ai luat banii si bilete n-ai mai dar.Esti o rusine.Ma amuzi
Postat 16 August 2012, 15:24 de gogu
Un şofer, doi şoferi
Beni ! Fă şi tu ca Beni Hill ! Scoate un 7,5 to din garaj şi pune-l pe Puiu la volan, că ai lucrări destule pentru imaginea şemecheraşului în mişcare continuă.
Postat 16 August 2012, 13:35 de Carp III
puiu cel shchiop la caracter
Uita-te ce a fost (fotbalist si prof de sport sau suptinjiner) si ce a ajuns vicepresedinte la Selina! vai de capu`meu! si uita-te lsi a viata lui privata = famile abandonata (nevasta cu doi copii) si acum cu nevasta foarte tanara si copil mic la 50 de ani vai der mine si de mine... face acrobatii la varsata lui o sa-si farnga gatul ca coloana vertebrala nu are! asta da imagine si patronii din federatie ce au pasit pe puiu cel shchiop de caracter?
Postat 16 August 2012, 10:50 de ionica fara frica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON