URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2016, 07:40

Proiect fără bani: Reabilitarea sistemului de termoficare, "îngheţată" de lipsa fondurilor UE

Proiect fără bani: Reabilitarea sistemului de termoficare, 'îngheţată' de lipsa fondurilor UE STOP JOC! Reabilitarea a 11 km de magistrale în acest an s-a blocat în faza mutării în subteran a conductelor suspendate din faţa Aquapark-ului. Constructorul lucrează la relanti pentru că finanţarea europeană este blocată, iar Primăria a amânat primele plăţi pentru primăvara anului viitor, cu riscul ca efectele să se vadă la intrarea în iarnă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vă amintiţi cum dârdâiaţi în case astă-toamnă din cauză că firmele de construcţii contractate de municipalitate au întârziat legarea la reţea a conductelor de termoficare reabilitate? Puneţi bine radiatoarele cumpărate anul trecut, pentru că sunt toate şansele ca toamna aceasta să aveţi din nou nevoie de ele!

Din cei 11 kilometri de reţea programaţi să fie înlocuiţi în 2016 până în iunie, constructorul a reuşit să atace doar câteva sute de metri. Şi, rămas fără bani, s-ar cam opri!

Termoficare 2.0

În termoficare, la fel ca la o casă, ai tot timpul ceva de făcut. Cu atât mai mult cu cât este mai veche! Înlocuirea celor 17,5 km de reţea din magistralele I şi III, prin proiectul de 77 milioane euro care a inclus şi construirea noului CET pe gaz, a fost doar o picătură într-un ocean. Pierderile de pe reţele s-au redus de la 40% spre 30%, dar au rămas tot mari.

Cum - potrivit strategiei naţionale - Oradea este pe lista celor 7 oraşe care vor primi fonduri pentru continuarea lucrărilor începute în perioada 2007-2013, municipalitatea a pregătit încă de anul trecut proiectul Termoficare II.

Demersurile concretizate în februarie 2015 prin aprobarea studiului de fezabilitate de către Consiliul Local au continuat în septembrie cu desemnarea unui constructor. Lucrările de reabilitare a 20 km de reţea din 20 de zone ale oraşului au fost adjudecate de asocierea dintre Electromontaj, care a lucrat şi la prima etapă de reabilitare a reţelelor, şi Elsaco, firma care a construit CET-ul pe gaz. Investiţia, în valoare de 97,9 milioane lei, echivalentul a 21,6 milioane euro, în care contribuţia oraşului este de numai 5%, urma să fie executată în 10 luni, de-a lungul a doi ani calendaristici. Dar s-a poticnit...

Pasul pe loc

Programate să înceapă în a doua jumătate a lunii martie, simultan în mai multe zone, lucrările s-au limitat până azi la îngroparea conductei supraterane din strada Codrilor. Nu s-ar fi lucrat nici aici, dar municipalitatea a fost obligată de constructorul Aquapark-ului, Kesz Epito, să elibereze locul pentru a amenaja parcarea!

Din cei circa 10 km de reţea care ar trebui reabilitaţi peste vară, până în iunie nu s-a executat nici 5%. Situaţia e cu atât mai îngrijorătoare cu cât există riscul ca asociaţii să intre cu lucrările în iarnă, lăsând, la fel ca anul trecut, orădenii fără încălzire. Iarna trecută, Termoficare a înregistrat peste 1.000 de plângeri scrise şi 20.000 de sesizări telefonice, iar anul acesta situaţia se poate repeta.

Stănel Necula, administrator special al ElectrocentraleDupă scandalul din toamnă, când PSD şi Coaliţia Rogerius i-au cerut demisia pe fondul nemulţumirilor cauzate de constructorii care au întârziat interconectarea reţelelor, directorul Termoficare, Stănel Necula (foto), încearcă să-şi ia măsuri de precauţie. "La momentul pornirii sistemului nu vor mai fi întreruperi în furnizarea agentului termic pe termene lungi generate de lucrări la reţea", promite el.

Cum se va întâmpla asta? Necula speră că lucrările vor fi demarate în forţă şi simultan: "Va trebui să ne mobilizăm, pentru ca să nu intrăm cu lucrările în iarnă". Termoficare a bătut în cuie cu constructorul o listă de priorităţi, autorizaţiile de construire au fost obţinute, dar timpul tace şi trece, fiindcă lucrările numai nu încep...

Bani de hârtie

BIHOREANUL a aflat şi de ce. Electromontaj şi Elsaco au tot interesul să amâne demararea lucrărilor, ca să nu lucreze pe banii lor! Milioanele de euro promise din fonduri UE pentru continuarea investiţiilor în perioada 2014-2020 există deocamdată doar pe hârtie. Ghidul solicitantului pentru Planul Operaţional de Infrastructură Mare, Axa 7, privind "Creşterea eficienţei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în oraşele selectate", plan în care este cuprinsă şi Oradea, se află deocamdată la stadiul de ciornă.

Marius Moş, şef DMPFI"Ghidul de finanţare trebuia să apară în februarie-martie. Suntem în iunie şi abia dacă avem un draft", zice şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş (foto). Altfel spus, municipalitatea nu are nici la această oră un contract încheiat cu finanţatorul european, din cauza autorităţilor centrale.

Mai mult, Primăria a organizat licitaţia de atribuire a lucrărilor bazându-se pe buzunarul propriu şi pe promisiunea că îşi va deconta facturile după deblocarea fondurilor UE. Pentru firmele contractate, banii de la bugetul local sunt, însă, tot o realitate viitoare. "Conform contractului, constructorul poate executa lucrări în limita a 36 milioane lei, sumă pe care ar urma s-o plătim în 2017, după aprobarea bugetului local", explică directorul economic al Primăriei, Nadia Haş. Adică pe datorie...

Se caută soluţii...

Ilie Bolojan, primarul municipiului OradeaSăptămâna trecută, municipalitatea şi constructorul erau încă departe de a găsi o soluţie pentru deblocarea situaţiei. "Noi i-am garantat constructorului că vom plăti tot ce execută. Sperăm că va găsi un aranjament financiar să poată lucra, dar nu îi putem pretinde să cheltuie milioane de euro din banii săi", spune primarul Ilie Bolojan (foto).

Constructorul se va pronunţa abia în cursul săptămânii viitoare. Structurată ca un trust naţional, firma Energomontaj, cu filială în Oradea, are coordonarea la Timişoara şi conducerea la Bucureşti, aşa că decizia întârzie.

Bolojan spune că, oricare va fi soluţia găsită, municipalitatea va încerca să nu mai intre cu lucrările în iarnă. "De data aceasta nu mai suntem presaţi de timp. Lucrările pot fi terminate până în 2020. În cazul în care constructorul îşi asumă să le susţină din fonduri proprii până la deblocarea finanţării e foarte bine. Dacă nu, probabil vom ataca doar urgenţele, iar restul le vom amâna pentru anul viitor". Nimeni nu ştie însă când şi cum vor fi derulate lucrările impuse de starea precară a reţelelor. Care, cu cât vor începe mai târziu, cu atât vor fi împinse mai mult în iarnă...


TIMPUL COSTĂ!

4,8
milioane euro pe an se vor economisi prin reducerea pierderilor de pe tronsoanele ce urmează să fie reabilitate


SCHIMBARE DE PRIORITĂŢI
Întâi zonele cu avarii!

Dacă la începutul anului municipalitatea anunţa că reabilitarea reţelelor va începe în martie cu înlocuirea conductelor supraterane din străzile Oneştilor (foto), Dragoş Vodă şi zona pârâului Peţa, după trei luni s-a răzgândit. "Aceste lucrări se pot face şi în timpul sezonului de termoficare, pentru că nu implică întreruperea alimentării consumatorilor decât pentru câteva ore, cât durează interconectarea reţelelor", spune directorul Stănel Necula.

Pe lista de priorităţi au trecut în faţă lucrări care trebuie executate pe cele mai distruse reţele. Săpăturile vor trebui să înceapă cu înlocuirea a 2,8 km din Magistrala 4 de la Piaţa Creangă până în strada Dragoş Vodă cu trecere prin Bulevardul Magheru, înlocuirea a 1,4 km din Magistrala 2 în zona străzii Sucevei, şi a Magistralei 5 din zona Pârâului Peţa. Tronsoanele prioritare au fost alese după numărul de avarii care au impus oprirea încălzirii în sezonul rece.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
@anti
Repartitoarele sunt cea mai mare prostie dar vor fi o obligativitate incurand acolo unde exista sistem centralizat de termoficare. Cat despre iarna ceva mai friguroasa la care faci referire eu zic ca e o gluma: pur si simplu in ultima iarna nu am avut caldura in calorifere, cu toate ca valoarea facturilor emise de termoficare la nivel de bloc a fost similara cu cele din alti ani.
Postat 10 Iunie 2016, 08:39 de User anonimizat
@bihoreanoradean
Repartitoarele, la care faci referire (si care in opinia mea sunt o mare porcarie si nu prea au mai nimic in comun cu ceea ce in inginerie poarta numele generic de aparat de masura) sunt folosite strict pentru impartirea cheltuielilor intre locatarii unei scari. Factura de Termoficare, are ca baza inregistrarea citita de contorul de intrare in scara. Iarna asta a fost ceva mai frig (cateva zile geroase), nu semnificativ mai frig ca in anii trecuti, dar mai frig, sau poate vecinii tai de scara si-au inchis caloriferele sau au pacalit celebrele repartitoare, astfel incat sa inregistreze mai putin la ei, poate... Aceste repartitoare nu calculeaza energia termica pe care vecinul de perete cu tine, o fura prin transferul termic prin perete de la camera ta incalzita, la camera lui neincalzita. Nu uita ca la noi nu intervine guvernul, precum in Bucuresti sa dea compensatii la GCal. Ideea e ca, la finalul lui 2017 (sper ca nu ma insel) UE, nu va mai permite ubventia la energie termica si atunci sa vezi tragedie in tara. La noi se merge pe pretul real si daca se reuseste intr-un final reabilitarea tuturor retelelor, eu cred ca pretul GCal, va ramane mult timp acelasi, daca nu chuiar va scadea.
Postat 09 Iunie 2016, 22:24 de User anonimizat
@TDS
Iarasi deturnezi sensul discutiei. Ca lumina, o fi, n-o fi Bolos, nu ma intereseaza. Ceea ce afirm eu este ca PMO avea temele facute si niste tembeli, apartinand altei entitati, au dat-o rasol si ca tinand seama de acest adevar, nu mi se pare corect sa fie acuzat Bolojan. Gresesc? Daca da, spune-mi te rog care e vina lui Bolojan in aceasta situatie. PS: te rog sa incepi ca Bolos e protejatul lui Bolojan sau mai stiu eu ce fantasmagorii, ca atunci chiar ma supar!
Postat 09 Iunie 2016, 22:15 de User anonimizat
@anti
da, ai dreptate, asa ar trebui sa functioneze lucrurile, doar ca: in blocul in care stau eu exista repartitoare care inregistreaza niste unitati care cumulate la nivel de bloc sunt comparate cu totalul inregistrat de contorul de intrare.. nu intru in detalii si calcule. Ideea este ca totalul de plata pe lunile de iarna a ramas constant in ultimele trei - patru ierni, in conditiile in care preturile au ramas cam la fel si nici nu au aparut cheltuieli suplimentare. Cat despre reabilitarea retelelor de termoficare, nu mai ma intereseaza subiectul! Astept sa vad costul gigacaloriei la iarna si calitatea serviciilor oferite de cei de la termoficare: gazul e aproape, oamenii sunt la limita rabdarii iar de juristi si avocati care sa apere interesele consumatorului nu ducem lipsa.
Postat 09 Iunie 2016, 16:31 de User anonimizat
OK
@anticomunist: Lumina n-o fi cumva parintele? Nu stiu, chiar la detaliu nu cunosc problema. Zic si eu...Am recitit, poate ca nu Bolos dar cum el este si director ADR NV si secretar de stat ar putea si el pune o vorba buna pe langa Guvernul Ciolos intru spalarea pacatelor !
Postat 09 Iunie 2016, 15:44 de TDS
@bihoreanoradean
Tu ai senzatia ca intregul circuit de magistrale de termoficare poate fi inlocuit intr-un singur an? Esti glumet! Cat despre plata caldurii pe care n-ai primit-o, da-mi voie sa te contrazic. Agentul termic trece printr-un contor, care masoara energia termica, oci daca n-ai avut caldura, inseamna ca nu a trecut agentul termic prin contor si nici nu a inregistrat consum de energie termica. In logica asta, trebuie sa mergi si la Electrica sa le ceri banii inapoi ca te-au taxat pentru curent cand a fost oprita alimentarea.
Postat 09 Iunie 2016, 15:36 de User anonimizat
@TDS
Nu ma refeream la discutile cu Civitas, ci la faptul ca in articol scrie "negru pe alb" din ce motiv nu s-a putut incepe lucrul la inlocuirea magistralelor si voi o dati inainte cu Bolojan cel incapabil. PMO si-a facut treaba, proiectul a fost gata, licitatia incheiata, doar "lumina" (verde) de la Bucuresti se asteapta, insa acolo "desteptii lumii" asteapta vara ca sa intocmeasca hartii si da drumul la lucrari, hat in toiul iernii. Asa s-a intamplat ani in sir cu DN76 si cu o gramada de alte proiecte. Minte luminata de mitic, ce sa zic! Dupa care, vin la TV si se plang ca nu sunt "absorbite" fondurile europene si dau vina pe autoritatile locale. De noaptea mintii!
Postat 09 Iunie 2016, 15:31 de User anonimizat
explicatiile nu tin loc de rezolvari
Stanel si nebunu' ar trebui sa inteleaga ca vremea explicatiilor si a scuzelor a cam trecut: de 3 - 4 ierni platim facturi la incalzire ca in oricare alt an, fara sa fi avut caldura si fara ca macar sa fi fost ierni serioase. Pe langa asta am mai si consumat curent, pe bani evident. Avem centrala noua pe gaz, integrata intr-un sistem de termoficare muribund si capusat de 'baietii destepti' dar le interzicem oradenilor sa se racordeze la gaze pentru ca altfel sistemul centralizat nu ar fi rentabil. Pai pentru cine e rentabil? Ca pentru oradeni nu mai e rentabil de mult, ba e o povara!
Postat 09 Iunie 2016, 14:05 de User anonimizat
MODERATOR
faceti va rog ceva cu vocilebihoreanului29 asta ca deja a sarit calul cu car cu tot de mult.
Postat 09 Iunie 2016, 12:06 de User anonimizat
RE: MODERATOR
Păi nu a zis cum să le meargă celor care au votat cu Bolojan. E un soi de blestem neterminat. Aşa că presupunem că vrea să le meargă bine :)
Postat 09 Iunie 2016, 19:13 de Moderator
DA
@anticomunist Eu am citit (mă refer strict la mine). Dacă crezi că în comentarii am deviat de la subiect am făcut-o pentru că am intrat în vorbă cu OradeaCivitas! Că așa se întâmplă, mai vorbim și între noi
Postat 09 Iunie 2016, 11:32 de TDS
@vocilebihoreanului29
Ca de obicei, un comentariu de nivel toatalmente scazut. Pacat ca lasi ura sa te orbeasca. Iti manci nervi si sanatatea pentru ce? Crezi ca ii pasa sincer cuiva de mine, de tine sau de alti fraieri care comentam pe forumul Ebihoreanul? Sa fim seriosi nenica. APROPO, mai bine spune-ne tu CU CINE TREBUIA SA VOTAM CA SA FIE BINE?????????????? Te rog o voce! Vorbeste (scrie)! :)))))))))))))))))))))))))
Postat 09 Iunie 2016, 11:29 de OradeaCivitas
Intrebare
TDS, piuneza, bihoreanoradean, vocilec...ului si altii, ati citit articolul? Daca raspunsul este DA, aveti o problema, una mare si sincer nu stiu daca va mai faceti bine.
Postat 09 Iunie 2016, 11:29 de User anonimizat
@vocilebihoreanului29
Mai bovens, mai usor cu blestemele, ca stim si noi si daca ma pornesc eu sa te "alduiesc", nu te spala apa de pe trei Crisuri!
Postat 09 Iunie 2016, 11:26 de User anonimizat
Bolojan Hoțoman
Votați BOLO ! așa să-i ajute Dumnezeu pe toți cei care au votat Ilie Bolojan așa să le meargă 4 ani de-acum încolo
Postat 09 Iunie 2016, 11:10 de vocilebihoreanului29
SA MERG LA DNA? DE AMORUL ARTEI?
@OradeaCivitas: În Dosarul Microsoft există un denunț împotriva lui Ilie Gavril Bolojan ! L-a chemat cineva la audieri? NU! Dosarul TRANZACȚIA era ( nu știu dacă mai e ) în cercetare! Am dat Declarație la Poliție în legătură cu falsurile ălora ! Două propoziții erau esențiale ! Contractele în baza cărora ăia au pus laba pe terenurile CLO erau false pentru că toate erau pe angajați de-ai lor. Numai dacă existau contracte de v/c case se putea pune laba pe teren ! Și PMO a zis că sunt false. Deci am dat declarația ! Habar nu am ce s-a mai întâmplat ulterior pentru că NIMENI nu a mai zis NIMIC!
Postat 09 Iunie 2016, 10:00 de TDS
FONDUL
@OradeaCivitas:" ....intrucat pe fond asa am procedat si eu pana al un punct cu ei...." Poți detalia ? Care fond? Care ei?
Postat 09 Iunie 2016, 09:55 de TDS
ÎMI PUN ÎNTREBĂRI
@OradeaCivitas 1. Unde ai putut citi Decizia Instanței ? S-a comunicat doar cu părțile???!!!! Ea nu s-a publicat! Pe portal se publică doar soluția pe scurt ! Chiar îmi pun întrebări serioase 2. Dacă mă bucur că un anumit proiect nu iese este pentru a demonstra IMCOMPETENȚA ( vezi Nimphaea ). 3. Am mai spus că nu sunt membru PSD dar simpatizez PSD ! Faptul că am postat PUBLIC pe pagina d-lui Mang că mă bucur pentru Firea, Sânmartin și Nojorid ce o fi?
Postat 09 Iunie 2016, 09:53 de TDS
uuuaaaauuuuuu!!!!
foarte tare, a trebuit sa treaca campania electorala si alegerile, ca sa informati populatia. Sunt curios ce alte surprize mai pregatesc oradenilor, nebunu' si acolitii sai.. Apropo, la banii pe care-i dau degeaba pe caldura de vreo 3 ierni incoace + curentul consumat + promisiunea de cheltuieli degeaba pentru iarna care vine, aveam deja centrala pe gaz in casa si eram racordat la gaze. Daca ni se interzice accesul la gaze, macar sa stim o treaba: ne montam sobe pe lemne la bloc (asa ca la Alejd). Astept provincia cu raspunsuri pertinente si la subiect (hate, anti & co)!
Postat 09 Iunie 2016, 09:50 de User anonimizat
@pipi
Daca eu sunt postac PNS si tu esti unul PSD. Dixit! Aceasta este opinia romanului simplu!
Postat 09 Iunie 2016, 09:39 de OradeaCivitas
@TDS
@TDS: Cu placere.Am cititi decizia insitantei, intrucat pe fond asa am procedat si eu pana al un punct cu ei. Vrei raul oradenilor pentru ca prociectul termiei vizeaza o mare parte din ei. Iar a nu iti dori ca acest proiect sa fie bine implementat (indiferent de care primar) este un lucru total neinspirat. Daca stii chestiuni incriminatorii despre Bolojan, du-te la DNA, la Parchetul General du-te unde vrei, dar in acest articol e vb de un proiect nu de un om. Aici trebuie sa inveti sa faci diferentele. E ca si in cazul referendum-ului. Daca reabilitarea terminca era inceputa de Mang sigur ai fi avut o alta parere probabil. Comentariile de pe pagina lui de FB dsunt totusi pre ..dragastoase ca sa aibe cineva impresia ca ai incerca macar sa fi cat de cat obiectiv. Doar parerea mea.
Postat 09 Iunie 2016, 09:38 de OradeaCivitas
@...vitas
Cum e sa te trezesti zilnic si, in pofida unor evidente ce se vad si de pe Luna, sa continui sa (te) minti? Sa sustii ca albul e negru si negrul e alb? Ei, asa se simte si @tsd-ul! P.S. Intrebari valabile si pt. @anti si pt. toti postacii penali!
Postat 09 Iunie 2016, 09:26 de pinonel
????????????
@OradeaCivitas: Nu am nevoie de nici un sfat ! Dar mulțumesc pentru intenție. Capitolul Impact este unul închis! Capitolele FILIP ( să nu se creadă că de el am uitat ) și BOLOJAN, NU! NICIODATĂ! Ei sunt RESPONSABILII! Încă O DATĂ MAI SPUN! Dacă vrei să citești Decizia Instanței ți-o pun la dispoziție! Să vezi și tu ce scrie în ea! Dar spune-mi cum să o fac?! PS Cum vreau eu răul orădenilor? DEMASCAREA lui Bolojan = răul orădenilor? Nu înțeleg !
Postat 09 Iunie 2016, 09:22 de TDS
@TDS 2
@TDS: cum e sa te trezesti zilnic si sa duci dupa tine atata ura, traind agatatt de un trecut mai mult sau mai putin fantasmagoric in mintea ta. E viata ta, sigur, dar pacat ca e una asa trista si gri. Daca o sa te cumintesit poate o sa iti dau niste sfaturi cu sidepre Impact ;). Dar nu te vei cumintii. Si nici nu a risc sa iti spun chestii. Esti pre impulsiv, pre exploziv, ca un adolescent neintzarcat :))).
Postat 09 Iunie 2016, 09:17 de OradeaCivitas
@TDS
@Chiar DACA ti-a facut tie PERSONAL asa ceva (pana una alta Justitia nu ti-a dat dreptate, ci a hotarat contrariul, in mod definitiv si irevocabil), nu ai voie sa DORESTI RAUL oradenilor. Daca l-au ales, asta e, e democratie, invata sa traiesit in Romania post '89. DAR NU MAI TRATA TOTUL personal si te bucura de raul altora ma! Adica tu vrei ca sa nu reuseasca niumic pt oras si oradeni (adica o termie functionala si cat de cat adusa la zi, in acest caz), astfel incat sa le fie cat mai rau celor din oras, doar de dragul obsesiei tale maladive cu Bolojan. Calci peste orice si oricine si peste orice in cruciada ta impostoare si mizera! Mai am doar un mesaj sa iti transmit: al 3-lea mandat consecutiv, cu 71% obtinut.
Postat 09 Iunie 2016, 09:13 de OradeaCivitas
MI-A TRAS O SMETIE ! ÎI RĂSPUND....
@anticomunist: Nu îmi dau seama dacă cunoști ce mi-a făcut acest INDIVID mie, personal?| Înțelegi, PERSONAL! În atare circumstanță normal că îi văd orice "scamă" la rever ! Tu nu ai fi la fel? Să nu-mi spui să mă adresez COANEI JUSTI pentru că dânsa este tare ciudată! AM ÎNÎELES, A LUAT UN NUMĂR IMPRESIONANT DE VOTURI, PERFECT, dar eu nu voi conteni să-i reliefez adevărata față, adevăratul caracter!
Postat 09 Iunie 2016, 09:05 de TDS
Bani....
Ce bine,ca pentru alte "mari,si foarte importante" lucrari sunt/au fost bani. Incalzirea si apa calda ,chiar nu este o necesitate importanta pentru nenorocitii de oradeni. Curentul nu vreti sa-l opriti?
Postat 09 Iunie 2016, 08:52 de Citizen
@TDS & @grigore
Ma, voi sunteti bine cu caputu'? Voi ati citit articolul? Care ar fi vina PMO, ca niste idioti de la capitala, n-au fost in stare sa faca un nenorocit de plan? TDS, cu toata dragostea, dar sa te bucuri ca o mare parte a concetatenilor tai o sa aiba probleme cu incalzirea la iarna, tine deja de patologic. Fara suparare. Cat despre grigore ... , macar de la el n-avem pretentii! Urat caracter ai TDS. Adica ca te bucuri de nerealizarile lui Bolojan, nu inteleg, dar macar face sens, stiind ura care te macina vizavi de primar, dar sa te bucure necazul concetatenilor tai ... PS: Cred ca de la atata tavaleala (de ras), ai ametit, altfel nu-mi explic, pentru ca pari un om educat...
Postat 09 Iunie 2016, 08:51 de User anonimizat
Se sparg...
..baloanele cu minciuni ale atotstiutorului de la Birtin,vorba multa,gura bogata,STanel,Ilie....Pe cine mai prostesc cei 2?????Si axele de la compresoarele CET-ului raketa se rup mereu...Stati sa vina iarna sa vedeti cum inghetam ,la fel ca iarna trecuta...!
Postat 09 Iunie 2016, 07:56 de grigore
BRAVOS ORADEA, HALAL SA-TI FIE!
Inca o data noi cei RAI / anti progres, anti Bolojan, " comunistii " imputititi / SUNTEM CONFIRMATI? Eu unul "MA ZVARCOLESC" de placere! Pe jos / prin TAVALIRE /, pe pereti / prin CATARARE /, pe tavan / prin URCARE /!
Postat 09 Iunie 2016, 07:53 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON