URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2011, 08:27

Preţul "trădării": De ce l-a sacrificat Bolojan pe Grebenişan pentru a-l ajuta pe fiul ministrului

Preţul "trădării": De ce l-a sacrificat Bolojan pe Grebenişan pentru a-l ajuta pe fiul ministrului KAMIKAZE. Trimis de primarul Ilie Bolojan să "deratizeze" şerpăria din Maternitate cu preţul transformării lui în persona non-grata la Universitate, iar apoi să reducă imensele pierderi de la Judeţean cu riscul să-l ia la ţintă politicienii interesaţi de banii de aici, Gavril Grebenişan a ajuns precum salvatorii de la Cernobîl: lăsat să "moară" fără glorie după ce şi-a făcut datoria
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandalul stârnit anul trecut de numirea unui inginer la conducerea Maternităţii şi apoi cel provocat astă-vară de instalarea aceluiaşi Gavril Grebenişan la şefia Spitalului Judeţean a fost întrecut săptămâna trecută de şocul că primarul şi-a pus favoritul să se retragă din calea fiului ministrului Sănătăţii, care a pus şi el ochii pe postul de manager al celui mai mare spital din judeţ.

BIHOREANUL a aflat de ce şi-a abandonat Bolojan "omul bun la toate", dar şi că opţiunea a stârnit revolta propriilor colegi liberali, care îi impută primarului atât prea multele concesii făcute UDMR, cât şi refuzul de a susţine pentru aceeaşi funcţie membri de vază ai PNL, cum e reputatul profesor Amorin Popa, şeful Clinicii de Diabetologie.

"Mamoşul"

Anul trecut, când cele mai importante spitale din Oradea erau transferate municipalităţii şi Consiliului Judeţean, medicii, în special cei cu titluri universitare, se întrebau un singur lucru: pe cine vor pune primarul şi şeful CJ manageri?

Dacă la Judeţean preferinţa lui Radu Ţîrle pentru Carmen Pantiş a suscitat doar ironii cauzate de apartenenţa doctoriţei la aceeaşi confesiune religioasă, iar promovarea lui Ovidiu Laurean Pop în fruntea Municipalului n-a stârnit nicio reacţie, în schimb decizia primarului de a-l pune la Maternitate pe inginerul Gavril Grebenişan, conferenţiar la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, a determinat o adevărată rebeliune.

Iniţial, revolta s-a manifestat pe la colţuri, Grebenişan fiind luat la mişto ca "inginerul-mamoş", dar a explodat rapid, după ce a devenit clar că nu va fi marioneta vechii directoare, Liana Antal, soţia rectorului Cornel Antal.

Pedepsit la "Sorbonica"

Din momentul când inginerul a spart gaşca de "sorbonei" care transformaseră secţiile Maternităţii în adevărate feude, combatanţii au ieşit din tranşee. Făcând-o pe ofensata, Liana Antal a renunţat la funcţia de director medical cu care fusese cadorisită de primar. Apoi, cu alţi "sorbonei" - precum Alin Bodog (fratele fostului director de la Judeţean, Florin Bodog), Doru Crăiuţ şi Lacziko Szidonia - a mutat conflictul pe frontul universitar.

După numeroase reclamaţii iniţiate de aceştia, Grebenişan a fost acuzat de lezarea prestigiului Universităţii pentru că nu a mai prelungit contractele unor cadre didactice, deoarece spitalul avea de două ori mai mulţi medici decât permite legea.

Urmarea? Comisia de Etică a Universităţii l-a sancţionat în urma unui "proces" în care membrii acesteia au încălcat toate normele etice. Războiul părea câştigat de "sorbonei" nu atât din acest motiv (sancţiunea a fost anulată de juriştii Universităţii, ca nelegală), ci pentru că la începutul primăverii Maternitatea a fuzionat cu Judeţeanul, ambele în subordinea Primăriei, iar şefă a fost lăsată Carmen Pantiş.

Come-back

Când erau convinşi că au scăpat, universitarii s-au trezit însă din nou cu Grebenişan pe cap. Motivul? Interimatul doctoriţei Pantiş a expirat la finele lunii iunie, şi fiindcă aceasta nu a redus numărul de paturi la secţiile fără pacienţi şi, implicit, numărul de medici care erau în plus, primarul a înlocuit-o.

Culmea e că medicii de la Judeţean nu l-au primit pe inginer cu ostilitate, cum făcuseră cei de la Maternitate. Ba dimpotrivă, unii - ca de pildă şefii Clinicilor de Diabetologie, profesorul Amorin Popa, şi de Cardiologie, profesorul Mircea Popescu - chiar i-au recunoscut public meritele de manager. În trei luni, Grebenişan a înjumătăţit pierderile, reducând datoriile cu un milion de euro şi optimizând aprovizionarea spitalului. Ca atare, când s-a pregătit concursul pentru ocuparea postului, interimarul şi-a depus candidatura şi nimeni nu prevedea vreun obstacol care să-l scoată din cărţi.

Comisie pentru Ritli

03 Ritli Ladislau Csongor.jpgSurpriza s-a produs când de funcţie s-a arătat interesat şi juristul Ritli Ladislau Csongor (foto), fost manager al Spitalului de Recuperare din Băile Felix şi fost consilier al ministrului bihorean al Sănătăţii, Cseke Attila, dar mai ales fiu al actualului ministru, Ritli Ladislau.

Un "ochi" format putea ghici că Ritli jr a devenit favoritul competiţiei, având în vedere şi un alt detaliu relevant: componenţa comisiei de concurs. Preşedintele acesteia a fost viceprimarul Gheorghe Carp, ostil de la început faţă de Grebenişan, căruia nu i-a agreat măsurile dure de la Maternitate. Ceilalţi doi membri erau şi ei din start de partea lui Ritli jr: conferenţiarul Ciprian Brisc a reprezentat Facultatea de Medicină, iar DSP Bihor a fost reprezentată de un subaltern direct al ministrului Ritli - Adrian Cocoş, şeful Direcţiei de Resurse Umane din Minister.

Pe "repede înainte"

O lovitură de teatru şi mai mare s-a produs lunea trecută. Cu două ore înainte de concurs, Grebenişan şi-a retras candidatura, iar după patru ore Ritli jr era şi anunţat câştigător, deşi a doua probă trebuia să aibă loc miercuri, iar a treia joi.

"Dacă celălalt candidat s-a retras, comisia a decis să organizeze toate probele într-o singură zi. Oricum, nu mai are cine să conteste rezultatele", declara Carp, în timp ce Grebenişan se mulţumea cu parabole pentru a-şi explica gestul: "Sistemul meu de valori nu coincide cu ceea ce se întâmplă. Aş fi concurat dacă am fi trăit într-o societate normală. Nu sunt legat de funcţie, aşa cum nu am fost legat nici de celelalte pe care le-am ocupat, şi plec cu fruntea sus". A doua zi, Grebenişan avea să fie mai explicit: "Mi s-a sugerat să mă retrag".

Cine avea urechi să audă a înţeles că singurul care putea face "sugestia" era primarul, ipoteză cu atât mai plauzibilă cu cât încă de anul trecut se zvonea că postul ar fi fost promis UDMR-ului, care îl desemnase în acest scop pe nimeni altul decât pe... PSD-istul Florin Bodog. Se specula atunci că şeful PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, proprietar al unei firme IT, voia să-şi creeze acces la informatizarea spitalului.

Între Foncea şi Ritli jr

Abordat de BIHOREANUL pentru a explica de ce şi-a abandonat omul, primarul a dezminţit, însă, orice târg: "N-am negociat cu niciun partid funcţiile de la spitale, deci nici cu UDMR". Edilul spune că anul trecut avea două variante pentru numiri: Dacian Foncea, mazilit de PDL-PSD de la Spitalul TBC, şi Ritli jr, debarcat de la Recuperare. "Din păcate, dl Foncea a intrat în privat, mi-a spus că are un salariu foarte mare şi nu mai vrea să revină în sistemul public ca să nu-şi mai bată joc de el politicienii. Nici dl Ritli nu era disponibil, fiindcă plecase consilier la ministrul Cseke. Eu l-am rugat să vină, dar n-a vrut", spune Bolojan.

Primarul afirmă că opţiunea pentru Grebenişan, numit întâi la Maternitate, a fost tot a lui. "Aveam două posibilităţi: să numesc pe cineva din cele două găşti de acolo sau pe cineva la fel de căpos ca mine, ca să reziste atmosferei universitare", spune el cu ironie, convins însă că n-a greşit: "Grebenişan a fost cel mai potrivit, pentru că a trebuit să facă concedieri. Plângăcioşii sistemului l-au acuzat de vrute şi nevrute, dar n-au spus niciodată că ei se călcau pe bătături în Maternitate, că erau opt în plus, puşi doar să facă gărzi în locul celor epuizaţi de cursurile de la facultate şi de jobul din cabinetele private".

Bolojan susţine că şi la Judeţean l-a pus pe Grebenişan tot în pofida politicienilor. "Amintiţi-vă ce declaraţii făceau unii şefi de partide!...", spune primarul, cu trimitere la PSD-istul Mang.

Nu l-a "forţat"

Bolojan afirmă că nu avea cum să prevadă că, între timp, Cseke va demisiona de la Minister, iar Ritli jr, devenit liber, îşi va depune candidatura la Judeţean. Întrebat însă, direct, dacă pentru el i-a sugerat lui Grebenişan să se retragă din competiţie, a răspuns pieziş: "Am avut o discuţie cu dl Grebenişan, în urma căreia cred că a luat o decizie corectă, să-şi retragă candidatura, dar asta nu pentru că a fost forţat". Semnalându-i-se diferenţa între "a sugera" şi "a forţa" şi cerându-i-se un răspuns fără echivoc, primarul a pus punct: "Am discutat aspecte legate de viitorul spitalului, atâta vă pot declara!".

În ce priveşte prestaţia lui Ritli jr, despre care există temeri că va restaura puterea "sorboneilor", primarul a fost mult mai direct şi categoric: "Vă asigur că nu-i va putea reangaja pe ginecologii daţi afară sau plecaţi de la Maternitate. Va putea angaja numai medici din specialităţi deficitare, de pildă ortopezi şi neurochirurgi".

Bai la partid

Explicaţiile nu îi conving, însă, pe toţi colegii din PNL. "E adevărat că n-a fost nicio negociere cu UDMR, dar asta contează mai puţin. Răul e făcut, pentru că acum suntem percepuţi ca vânduţi UDMR-ului", spune un membru PNL. Pe de altă parte, zice liberalul, Bolojan şi-a făcut şi un calcul financiar. "Ilie crede că dacă l-a ajutat pe Ritli jr, tatăl ministru va da 5 milioane de euro pentru proiectele începute: Centrul Oncologic, reabilitarea Maternităţii, a ambulatorului de la Judeţean şi a Neuropsihiatriei. Problema e dacă merită să ne alegem cu imaginea făcută praf? Orădenii nu vor înţelege, vor reţine numai că ne-am vândut".

Liberalii sunt supăraţi şi pentru că sunt etichetaţi ca fiind lipsiţi de "resurse umane". Or, adevărul e altul: "Înainte ca Ilie să-l pună pe Grebenişan, noi i-am propus pe doctorul Sebastian Lascu, şi pe profesorul Amorin Popa, amândoi membri PNL. Nu i-a vrut pe nici unul!", spune sursa BIHOREANULUI.

În plus, mişcarea primarului riscă să-i aducă şi faima de politician cinic, care îşi sacrifică oamenii pentru ai altora. De altfel, Bolojan a vrut să-i ofere lui Grebenişan un alt post, în compensaţie, dar a fost refuzat. "Nu mai pot accepta nicio ofertă. Ce credibilitate aş mai avea?", a spus sacrificatul. Pentru că, dincolo de orice, se consideră mai mult decât un Jolly-Joker, bun să fie pus să facă salubrizare unde-i gunoiul mai mare, pentru ca apoi să fie aruncat ca o măsea stricată...


MULTĂ SĂNĂTATE!
Bilanţ "pe plus"

Gavril Grebenişan şi-a prezentat rezultatele interimatului asigurat după 7 iulie la Judeţean într-o manieră neobişnuită. Potrivit unui comunicat pe care l-a semnat miercurea trecută împreună cu întreaga sa echipă (director medical Adrian Duşe, economic Maria Silaghi şi de îngrijiri Florin Rob), el a arătat că în cele patru luni a stabilizat situaţia financiară a unităţii, chiar şi în condiţiile în care CAS a plătit prestaţiile medicale cu întârziere şi doar parţial.

Astfel, dacă la 30 iunie spitalul avea de plătit 18,5 milioane lei şi de încasat 11,6 milioane, până la 30 septembrie obligaţiile de plată au ajuns la 20,8 milioane lei, iar drepturile de încasat la 18 milioane, pierderile fiind reduse, deci, de la 6,9 milioane lei la doar 2,8 milioane.

Totodată, Grebenişan lasă în conturi lichidităţi de 4,35 milioane lei şi stocuri de medicamente de 2,56 milioane lei, care acoperă consumurile până la finele anului. Comunicatul s-a încheiat melodramatic, cu aluzie la modul în care a avut loc concursul pentru postul de manager: "Date fiind ultimele evenimente, dorim întregii comunităţi înţelegere şi multă sănătate!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
pentru doru
Doru cred ca ai fost studentul lui Grebi, numai tu poti fiiiiiiiiiii.caracter labil poti avea.
Postat 04 Noiembrie 2011, 15:42 de mititelu
amarinel
nu sunt locuri deficitare de medici, ci de asistente
Postat 03 Noiembrie 2011, 13:02 de petrulita
@ ministerul sanatatii
Evident ca faceam un banc in titlu, ca nu vor face astia puscarie, de ar crapa Romanica. Chiar nu ai inteles ce am scris acolo? Scuza lor bagata la inaintare, ca soparla pentru fraieri, e penala (trafic de influenta, deturnare de fonduri etc.), dar unii e prosti si musca. Chiar si bietul Csongor e doar un mic pion in chestia asta. Ma mir ca se baga in ziar povestile de spus pe marginea santului, cu voda care a rezolvat sa vina 5 milioane wow si saracu voda si-a calcat pe inima si a facut marele compromis pentru binele poporului. Mai da-o incolo ca nu suntem toti chiar asa de prosti.
Postat 02 Noiembrie 2011, 22:03 de DARE
@dare
ESTI NAIV.
Postat 02 Noiembrie 2011, 21:35 de ministerul sanatatii
@mititelu
tu esti "mititel" rau la minte, te contrazici tu pe tine, ti-ai dat seama?, cred ca te-a calcat rau pe batatatura dar degeaba ca tu tot "mititelu" ai ramas, nu prea intelegi mare lucru, mai sapa prin carti ,poate te destepti, ca sa fii si tu promovat!!.
Postat 02 Noiembrie 2011, 21:34 de doru
Tot puscarie scrie pe ei
Cu tot respectul pentru ziar si autorul articolului, asa abureala n-am mai citit de mult. Din doua una: ori 1) banii aia trebuiau sa vina oricum la Oradea, si faptul ca se conditioneaza venirea lor de numirea unei rudenii a ministrului = puscarie pentru toti cei implicati, ori 2) banii aia nu trebuiau sa vina la Oradea, iar faptul ca un ministru ii da ca de la el de-acasa pentru ca i-a fost numit fiul director = puscarie pentru toti cei implicati. Deci e evident o abureala foarte asemanatoare cu zvonistica intretinuta de organe pe vremea lui Impuscatu, iar in spatele schimbarii de sef sunt lucruri mult mai mizerabile, mult mai putin eroice decat sacrificarea directorului X de dragul interesului public. Cine lanseaza cioace din astea (nu ziaristul, nu de el e vorba) e un biet argat al mafiei. Mai bine s-ar duce la boi, ca si-a gresit jobul.
Postat 02 Noiembrie 2011, 20:54 de DARE
mititelu
Domnul Grebenisan un mare caracter, un om cu un suflet dar fara puls, pe unde a mers si-a dus fosti studenti pe care ia promovat, si care au fost foarte recunoscatori material, in RAR a dus cativa,-. Cu ajutorul lor a creat panica si a inpus promovarea prostiei. Ne mandrim cu tine Grebi esti un mare ticalos, tu si oameni tai, care sunt niste lacuste.Apropo crezi ca ai putea emigra in CONGO, iti stringem bani de bilet dar numai dus. Cand vrei anununtane, tradator ce esti. Colegul tau bun .P.S. cand faci un prunc, mai bine nu.
Postat 02 Noiembrie 2011, 19:57 de popescu
Sa-l intrebam pe Carp!
Toata mascarada aceasta a fost pusa la cale de Carp, sunt sigura. Este o marlanie urat mirositoare. Pute al dracului ! Nu cred ca acest junior isi da seama, dar nu te poti prezenta in fata a zeci de medici sa le ceri sa respecte legea, sa nu ia spaga, sa nu-si bata joc de pacienti, sau de apartinatori, cand el insusi, a ajuns director printr-o frauda atat de grosolana. Cred ca sunt atat de naivi UDMR istii incat nu pricep acest lucru elementar. In plus, ministrul Ritli, care pana mai ieri-alaltaieri, poza in om cinstit, nu cred ca se poate mandri ca a facut bine lasandu-l pe fiu-sau sa candideze, de unul singur, pentru ca iata, se pare ca a iesit pe locul doi. Nu ma intereseaza cine e sef la Judetean, ma intereseaza sa nu fim considerati prosti, chiar toti! V-as propune un minut de gandire, inainte de a-l injura pe bolojan. Iata de ce: a adus in fata noastra, imaginea hidoasa a decaderii morale a unor functionari (de la viceprimarul Carp pana la ministrul Ritli). Mai ganditi-va! Eu as zice ca primarul i-a atras intr-o capcana pe multi !
Postat 02 Noiembrie 2011, 19:54 de costica fara frica
Precizare pt. MEDIC
Sebastian Lascu este medic stomatolog. Este tanar si foarte inteligent. Are cabinet particular in Oradea. Pe langa acestea are mult bun simt. Tatal lui este, de semenea, medic.
Postat 02 Noiembrie 2011, 19:25 de carmen
eu acuma vad atent nuanta BRUNETULUI
la cat de BRUNET este baiatul lui R sigur ca trebuie imprumutat ceva de la RROMI ::))))))) TRAIASCA..... ! ha, ha, ha, ha, ha
Postat 02 Noiembrie 2011, 18:57 de ANKA
@ anka
Curat "TIGANIADA" dar dupa cate se vede specifica si altei parti a rroilor. Chiar cei care se lauda ca sunt cei mai cinstiti,harnici,culti...adica nu au nimic in comun cu comportamentul rromilor, demonstreaza chiar ei contrariul, adica proaspatul ministru isi numeste repede fiul in functia de director. Curat murdar, ministru bacii. Sau nu, corect ???? Da sigur corect. HA HA HA.
Postat 02 Noiembrie 2011, 18:37 de @ anka
Cine e dr Lascu?
Rog pe cineva,care a auzit de dr Sebastian Lascu sa iasa pe forum si sa spuna ce doctor e si unde, inafara de cazul in care, probabil, fiind veterinar, sa nu posteze nimic, pt ca am fost umiliti destul noi, corpul medical al acestui oras!
Postat 02 Noiembrie 2011, 18:20 de medic
un om de mare caracter
il cunosc pe dl GREBENISAN de cand a fost la RAR dupa haosul lasat de PCR pardon de psd a reusit s-a puna lucrurile la punct ,tot asa si aici A DEMONSTRAT CA DACA SE VREA SE POT FACE LUCRURI si a stopat hotiile il cunosc pe DL GREBENISAN de cand era la RAR dupa haosul lasat de PCR pardon psd ,in scurt timp a pus lucrurile la punct ,acest OM de mare caracter a demonstrat ca in orce domeniu se poate intra in normalitate daca se vrea,dar cum la noi se merge pe principiul daca e haos nimic nu poate fi tinut sub control ,jos cu cei nepatati si corecti ,normal multora nu le convenea cel care tot oradeanul stie ca este condus de UDMR LA DAT JOS DAR DE CE ?apropo dl bolojan vedeti ca mai sant cativa plopi prin oras PE EI.
Postat 02 Noiembrie 2011, 14:40 de mitica
ciudat
asta se numeste TIGANIADA fara a lua in considerare LEGEA, specific RROMILOR am ajuns sa imprumutam cultura lor :)))) AVEM LEGII sau nu ? SUNTEM UN STAT de drept, PUNCT.
Postat 02 Noiembrie 2011, 11:57 de ANKA
vin alegerile!!!!!
In sfarsit am inteles si noi,prostimea (drept ca multi l-am si votat pe Bolojan primar si ERAM simpatizanti PNL),pentru ce trebuia schimbat Grebenisan.Cum sa vina cei 5 milioane de euro la Oradea pe mana unuia care nu ar fi permis infruptarea in ei?Nu se poate!Trebuia sa vina unul care sa dea o feliuta (si un 10% e bun din aceasta suma) partidului. "Multumim din inima partidului....."(cred ca suntem cativa care ne amintim acel cantec)
Postat 02 Noiembrie 2011, 11:42 de sorin
lola@bh.ro
Aviz tuturor amatorilor de functii care, pe deasupra, sunt si fani declarati Bolojan. Nu numai in timp de mandat ci, mai ales, dupa ce trece potopul.
Postat 02 Noiembrie 2011, 10:44 de Lola
regret !
Pacat cea ce se intimpla ,apare un domn care este cinstit si vrea sa faca ordine si este schimbat !Regret !
Postat 02 Noiembrie 2011, 10:27 de iulia
scump
5 MILIOANE DE EURO? "SCUMP DOAMNE SCUMP, DINCOLO ERA MAI IEFTIN" HA HA HA HA HA !!!!!
Postat 02 Noiembrie 2011, 09:29 de kalla
oare!
Ii doresc lui Bolojan ca toti oradenii(alegatori) sa faca cu el asa cum a facut el cu Grebenisan. SUCCES!
Postat 02 Noiembrie 2011, 09:08 de alegator
politrucii astia..
Adevaru e ca sanyi chis prin prin fosta lui directoritza, roujika, va abuzeaza cum vrea muschii lor. Din pacate pentru voi politrucii de la penele, politrucii de la udemere sunt mai bine "cotati". Va lasati la ei mai baieti ?!?....
Postat 02 Noiembrie 2011, 08:58 de poporu' alegator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON