URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2010, 14:51

Poliţistul furăcios loveşte din nou!

Poliţistul furăcios loveşte din nou! DE-A V-AŢI ASCUNSELEA. Ştiindu-se "vânat" de reporterii BIHOREANULUI, agentul Radu Modog (foto) s-a baricadat în sediul Postului de Poliţie şi şi-a scos soacra în stradă (medalion) ca să-l anunţe când pleacă ziariştii. Cum se vede, a pierdut puerilul său joc de-a hoţii şi vardiştii...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Abia scăpat de grija unui dosar penal cu care s-a pricopsit anul trecut pentru că a şutit cârlige de pescuit din Hypermarketul Pic, agentul Radu Modog de la Poliţia Tileagd a recidivat.

În urma unui control, şefii Inspectoratului de Poliţie Bihor au descoperit că, în ultimii doi ani, subofiţerul a băgat în buzunar aproape 8.000 de lei din amenzile rutiere încasate de la şoferii prinşi cu nereguli în trafic. Drept urmare, de data asta l-au dat pe mâna procurorilor, pentru delapidare.

Cârligarul în direct

Incidentul umilitor din Hypermarketul Pic s-a petrecut pe 18 februarie 2009 şi a fost surprins de camerele de supraveghere ale magazinului. Agentul Radu Modog, pe atunci adjunct al şefului de post din Tileagd, a luat un pachet cu 6 cârlige de pescuit de pe raft şi, în loc să-l pună în coş pentru a-l plăti, l-a dosit în buzunarul hainei. Apoi, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, s-a mai plimbat o vreme prin magazin şi, în final, s-a îndreptat spre casierie, unde a plătit doar contravaloarea mărfurilor din coş. Fără să spună nici pâs despre cârligele dosite chiar în buzunarul uniformei.

I-au adus aminte agenţii de pază, care l-au oprit la ieşire şi l-au rugat să scoată pachetul ascuns. Văzându-se încolţit, a început să vocifereze şi a scos din buzunar legitimaţia de poliţist, chestiune care, însă, nu i-a impresionat pe paznici.

O mică "nebunie"

Modog a fost ridicat din Hypermarket de un echipaj şi dus la sediul Poliţiei municipale, unde a schimbat tactica, punând întâmplarea pe seama unei nebunii de moment. "Nu mi-am dat seama ce fac", s-a scos subofiţerul şi în faţa colegilor, dar şi în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea care, în cele din urmă, i-au clasat dosarul. Motivul? Prejudiciul fusese mic, recuperat integral, iar "păcătosul" s-a declarat plin de regrete.

Deşi iniţial şefii Poliţiei Bihor au promis sancţiuni aspre pentru subofiţerul care şi-a făcut de râs uniforma pentru câteva cârlige de pescuit, omul a fost iertat şi lăsat să lucreze mai departe. Mare greşeală, căci hoţul a comis-o din nou! De astă dată chiar în paguba Poliţiei...

Amenzi la bugetul personal

Potrivit Codului Rutier, poliţiştii din patrulele rutiere care îi surprind şi sancţionează pe şoferii contravenienţi în trafic au dreptul să încaseze pe loc echivalentul a până la 20 de puncte-amendă, sumele trebuind predate apoi, în termen de 48 de ore, la casieria Inspectoratului de Poliţie ori la primăriile localităţilor unde activează.

Radu Modog, însă, care a fost distribuit să patruleze în zona oraşului Aleşd, a băgat în buzunar o mare parte din sumele încasate, ca şi cum i-ar fi aparţinut. La fel a făcut şi cu cotoarele chitanţierelor din care a tăiat documentele pentru cei amendaţi, cotoare pe care, conform procedurii, ar fi trebuit să le predea la sediul Poliţiei emitente, în acest caz la Aleşd.

În total, potrivit surselor BIHOREANULUI, suma pe care Modog şi-a însuşit-o se ridică la aproape 8.000 lei.

La raport!

Ghinionul poliţistului a fost că în urmă cu două săptămâni conducerea Inspectoratului a demarat o inventariere a chitanţelor emise pentru amenzile date pe loc. Somat de colegii de la Aleşd să depună cotoarele lipsă, subofiţerul s-a împrumutat cu 5.000 lei de la jandarmul cu care patrula şi i-a depus la casieria Primăriei Auşeu, iar pe chitanţa primită în schimb a modificat anul, din 2010 în 2008, predând-o împreună cu cotorul.

Cu toată strădania poliţistului, furăciunea şi falsurile au fost descoperite, aşa că Modog a fost chemat în faţa şefului Poliţiei Bihor, care l-a anunţat că a fost dat pe mâna procurorilor.

"Poliţistul a predat toţi banii, dar pentru fapta sa e cercetat administrativ şi penal sub acuzaţia de delapidare. Nu putem să tolerăm asemenea comportamente", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul şef Adrian Bucur.

Consemnat la birou

Până la finalizarea cercetărilor, agentul Radu Modog a fost scos din patrulele rutiere şi consemnat la birou, la sediul Poliţiei Tileagd, acolo unde l-a găsit şi BIHOREANUL contemplându-şi telefonul mobil într-un lung moment de pauză.

Întrebat de isprava sa, de bani şi de chitanţe, subofiţerul s-a făcut întâi că nu înţelege despre ce era vorba. Apoi că nu pricepe care ar putea fi treaba ziarului cu banii statului, pe care el i-a băgat în buzunar. "Ce treabă aveţi dumneavoastră cu asta?", s-a răţoit poliţistul pentru ca, în cele din urmă, s-o taie abrupt: "Nu am să vă spun nimic!". Aşa o fi, dar - mai devreme sau mai târziu - tot o va face. În faţa procurorilor...


TREI PĂTAŢI
Nu-i singurul

03 Adrian Bucur.jpgCazul agentului Radu Modog nu este singular în Poliţia Bihor. În urma anchetei interne dispuse de conducerea Inspectoratului pentru verificarea chitanţelor emise de agenţii rutieri în trafic, alţi doi subofiţeri - unul din Oradea, celălalt din Marghita - sunt cercetaţi pentru delapidare de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Cei trei agenţi provin din alte structuri, sunt foşti jandarmi sau poliţişti de frontieră", a ţinut să specifice, ca pentru a se scuza, şeful Inspectoratului, comisarul şef Adrian Bucur (foto). Potrivit aceleiaşi surse, toate sumele sustrase de subofiţeri au fost recuperate. "Cea mai mare sumă delapidată a fost la Tileagd. La Oradea şi Marghita a fost vorba de sume mici, de două - trei sute de lei", a mai spus şeful Poliţiei bihorene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
dc nu cercetati criminali
colegul lui de breasla Morar Florian este un hot fiul lui omoara un om si inca este inca in libertate si a fost si el politist si ei acum umbla cu bmw-uri va imaginati ca vb doar de niste carlige si nu comentati de un criminal asta-i romania
Postat 26 Februarie 2012, 09:56 de anonim
Da mita?
Cata mita au luat daca si banii din amenzi i-au bagat in buzunar !!!
Postat 22 Septembrie 2010, 09:49 de cucu
Tot cu ochii dupa furat.
Cine fura azi un ou, maine va fura un BOU !
Postat 21 Septembrie 2010, 17:00 de jail
Tot cu ochii dupa furat.
Cine fura azi un ou, maine va fura un BOU !
Postat 21 Septembrie 2010, 17:00 de jail
da
Şi uite abia cum încep să îi înţeleg pe poliţiştii care stau non-stop sa sancţioneze Deci braţul lung al legii sancţionează pe cine vrea pentru a şi face parte. RUŞINE asemenea comportament este de neaceptat într-o societate care se vrea stat de drept. Şi uite aşa a fost distrus şi mitul că rolul poliţistului este de a prevenii şi abia apoi a folosi măsuri coercitive pentru că la noi totul e invers. Sub pretextul că previn accidentele de circulaţie stau cu radarele şi la pândă pentru bani...ruşine
Postat 21 Septembrie 2010, 15:13 de piti
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON