URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2017, 11:00

Poliţist cu plicuri: Ajutorul şefului de post din Sîntandrei a fost prins într-un club cu substanţe interzise asupra sa

Poliţist cu plicuri: Ajutorul şefului de post din Sîntandrei a fost prins într-un club cu substanţe interzise asupra sa FINU’ ŞI NAŞU’. Statutul Poliţistului îi obligă pe oamenii legii "să nu compromită, prin activitatea publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care fac parte". Asta nu l-a oprit, însă, pe agentul Marius Dulcă (mijloc), fiul unui fost ofiţer de Poliţie, să se afişeze cu diverşi interlopi pe reţelele de socializare, unul din cei mai cunoscuţi fiind Aurel Gavriş (stânga), care îl alintă "finul", deşi poliţistul nu e încă însurat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie şocantă, anchetată de poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Oradea, care încearcă să lămurească circumstanţele în care un plic în care erau mai multe doze de substanţe interzise au ajuns în buzunarul unui subofiţer din Poliţia Bihor.

Prafurile au fost găsite în timpul unei razii executate într-un club din Oradea, iar poliţistul cu pricina, Marius Dulcă, ajutorul şefului de Post din Sîntandrei, pretinde că e victima unei conspiraţii...

Razie la "Luna"

Investigaţiile poliţiştilor şi procurorilor antidrog din cadrul DIICOT Oradea au început la sfârşitul lunii septembrie, după o razie de weekend prin cluburile din oraş. Echipajele formate din agenţi ai Poliţiei Municipiului, mascaţi de la Serviciul de Operaţiuni Speciale şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au descins în mai multe localuri, printre care şi clubul Luna, fostul Dives (foto) din cartierul Rogerius.

Primul client care le-a ieşit în cale a fost Marius Dulcă, ajutor de şef de Post în Sîntandrei. Deşi s-a prezentat ca poliţist, a fost tratat asemenea amicilor care îl însoţeau, între care şi Aurel Gavriş, patronul unei cunoscute firme de protecţie. Surpriza a venit în timpul controlului corporal, când din buzunarul hainei cu care era îmbrăcat Dulcă au apărut un teanc cu vreo 5.000 lei şi un plic mototolit în care erau mai multe pacheţele cu prafuri.

Poliţist în anchetă

Înregistrat iniţial la Poliţia Oradea, cazul a fost predat spre anchetare DIICOT, ai cărei procurori au trimis substanţele, pentru analize, la Institutul de Medicină Legală Cluj. Rezultatul acestora? Surse neoficiale au declarat BIHOREANULUI că ar fi vorba despre etnobotanice, chiar dacă informaţia nu a fost confirmată oficial de reprezentanţii DIICOT ori de şefii Poliţiei Bihor, care păstrează sub tăcere, de mai bine de două luni, detaliile despre stadiul cercetărilor, invocând faptul că orice date furnizate ar periclita rezultatele anchetei.

Dulcă, însă, nici măcar nu e la prima problemă cu legea. În 2006 a fost cât pe ce să fie destituit din Poliţie după ce, beat fiind la volan, a fugit de un echipaj al Serviciului Rutier. Sancţiunea de destituire a fost dispusă de Consiliul de Disciplină al IPJ Bihor, dar a fost contestată de agent la conducerea Inspectoratului General de Poliţie unde, în final, a fost schimbată cu o alta, mai blândă, necomunicată public.

"Bani de consumaţie"

Căutat de BIHOREANUL pentru a-şi spune punctul de vedere, agentul Marius Dulcă pretinde că cei aproape 5.000 lei găsiţi asupra sa în timpul raziei erau "bani de consumaţie", nicidecum proveniţi din vânzarea unor substanţe ilicite, precum cele pe care le avea în buzunar.

"Nu am avut asupra mea şi nu am deţinut niciodată acele substanţe", se jură poliţistul, sugerând că, de fapt, ar fi victima unei înscenări, cineva "plantându-i" plicul în haină într-un moment de neatenţie "Vă daţi seama, în mediul în care lucrez eu ne facem şi duşmani. Sîntandreiul e mare, nu toţi ne vor binele", susţine agentul.

Dovada complotului ar fi faptul că a fost primul controlat în timpul raziei.  "Eu mă îndreptam dinspre bar către ieşire, ei (n.r. - poliţiştii aflaţi în misiune) au venit direct la mine, iar un lucrător de la BCCO mi-a băgat mâna direct în buzunar", povesteşte poliţistul.

Întâmplare ciudată...

Ulterior, Dulcă le-a cerut colegilor să-i verifice maşina, să vadă că nu are nimic de ascuns şi a cerut să fie condus la Serviciul de Medicină Legală, pentru analize, dar ar fi fost refuzat. "Am vrut să se constate că nu am consumat nimic, să nu mă trezesc că vor susţine că sunt consumator. Dar au spus că nu e nevoie. Eu ce să zic?", zice poliţistul.

Cine i-ar fi băgat drogurile în buzunar, Dulcă nu ştie. "Eu am propus mai mulţi martori care să fie audiaţi. Şirul evenimentelor a fost mai complex în seara respectivă. Geaca mea a rămas la un moment dat într-un loc, eu am fost între timp într-altul. A fost foarte ciudat totul. Au fost persoane care s-au apropiat de mine, iar eu nu le-am dat atenţie, n-am realizat ce se petrece. De fapt, nu am crezut că mi se poate întâmpla aşa ceva", zice subofiţerul, convins că, în final, ancheta îi va confirma varianta. Rămâne de văzut...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Al dreqului complotistii...
Atentiune, atentiune! Prin cluburile oradene circula complotisti periculosi care iti baga in buzunar 5000 lei pentru consumatie si plicuri cu etnobotanice. Trebuie sa ai IQ de politist sa nascocesti asa ceva si sa mai astepti ca lumea sa te creada...
Postat 12 Decembrie 2017, 19:39 de ionel82
helen
politist interlop vrea sa intre an casa omului fara mandat
Postat 12 Decembrie 2017, 18:22 de todo
Vax populi
Câte informaţii a dat tac-su despre el? Că doar din asta a trăit în miliţie, din învârtit şi răscolit rahatul!Dar plăvanul de Mărcuţ, şeful lui tac-su? Ofiţeri de kko!!! Ba au mai ieit din sistem şi cu pensii triple decât poliţiştii adevăraţi.Suntem convinşi că arătosul ăsta, nici usturoi n-a mâncat şi nici gura nu-i miroase... La cum merg treburile la noi, nu maş mira să-l văd ofiţer pe individ, ba chiar şi un pui de şefuleţ!Vivat popoul român, vivat ,,păstorii" şi ,,paznicii" acestuia!!! La anul şi la mulţi ani!
Postat 12 Decembrie 2017, 15:31 de User anonimizat
Tare..
Si astia vor sa intre fara mandat in casele oamenilor???
Postat 12 Decembrie 2017, 14:14 de Tinas
tara de cacat
o mascarada o facatura dulca tine te tare nu te lasa mama lor de hoti
Postat 12 Decembrie 2017, 13:06 de Rumanu
angajat SRI
asta a fost fazanul, fraierul care trebuia sa cada la cati sunt in ipj bh doar de asta a-ti putut scrie si investiga! ia luati si fosti gardieni cu 8 clase din politia locala sa vedeti si acolo vreo 5 indivizi unu e asa mai cu sala el ;) 100% care se ocupa ca si adevarati politisti cu substante din ipj!!!! politisti cu uniforme sunt mana in mana cu dealeri si pesti plus si ei sunt dealeri si pesti plasatori de femei! asa ca Laura Gal ia invetsigheaza ca poate iti mareste chirilutza bonusul , ajungi si tu pe un ''libertatea\\ un 5000 euro salar
Postat 12 Decembrie 2017, 11:26 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON