URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iulie 2012, 09:11

Poliţia şmecherilor: Foştii şefi ai Poliţiei de Frontieră, acuzaţi că i-au păstrat în sistem pe piloşi

Poliţia şmecherilor: Foştii şefi ai Poliţiei de Frontieră, acuzaţi că i-au păstrat în sistem pe piloşi ŞEF LA ZID. Împuternicit de puţin timp să conducă Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, comisarul şef Marin Bondar (foto) e pus să adune cioburile oalelor sparte de predecesorii săi, ani de-a rândul. Uşor nu-i va fi...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urmă cu trei săptămâni, la scurt timp după demisia comisarului şef Nicolae Iancu din fruntea Inspectoratului de la Oradea, un fost agent le "mulţumea" ironic celor doi înalţi ofiţeri pentru abuzurile patronate, trimiţând BIHOREANULUI o scrisoare semnată în numele mai multor poliţişti disponibilizaţi.

Depeşa lui Gabriel Busuioc, acum şomer, descrie cu lux de amănunte neregulile din timpul reorganizării instituţiei, făcute anul trecut, dând exemple de protejaţi ai şefilor, unii cu probleme penale, menţinuţi în sistem deşi fuseseră declaraţi "respinşi" la examenele de departajare care - teoretic, pe criterii profesionale obiective - trebuiau să decidă cine pleacă şi cine rămâne! Culmea, informaţiile despre ocrotirea piloşilor sunt confirmate şi de noii şefi ai Poliţiei de Frontieră Oradea. Chiar dacă pentru fiecare caz semnalat "iegzistă", vorba lui Garcea, o explicaţie...

03 Gabriel Busuioc.jpgMutări pe şest

Eficientizarea activităţii şi scoaterea oamenilor în teren. Sub aceste motivaţii s-au făcut anul trecut disponibilizări masive şi în Poliţia de Frontieră. În total, în urma unor examene de "cernere", circa 1.500 de poliţişti de frontieră au fost schimbaţi din funcţii, dintre care 160 bihoreni. Reorganizarea a constat în comasarea ori desfiinţarea unor servicii, birouri şi compartimente, iar pentru a rămâne în sistem poliţiştii de frontieră au fost supuşi unei evaluări profesionale. În funcţie de rezultatele obţinute, unii au fost redistribuiţi în posturile rămase, cei rămaşi pe dinafară urmând să fie disponibilizaţi.

"De plecat, au plecat doar cei fără pile! Fraierii. Când îi văd pe unii dintre cei rămaşi, mi-e scârbă de tot ceea ce înseamnă Poliţia de Frontieră", acuză, însă, Gabriel Busuioc (foto), un fost poliţist de frontieră, semnatar al scrisorii deschise transmise, în numele mai multor colegi, conducerii Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului Teritorial (ITPF) Oradea, Prefecturii, Şcolii de Pregătire a Agenţilor Avram Iancu, Ministerului Adiministraţiei şi Internelor, dar şi BIHOREANULUI.

Scrisoarea dezvăluie în detaliu neregulile din timpul procesului de reorganizare, precum şi modul în care anumite personaje, deşi respinse la examene, au fost menţinute în sistem prin diverse tertipuri. "N-am zis nimic până acum, pentru că nu avea sens", spune fostul subofiţer, sugerând că neregulile au fost patronate de foştii şefi PF, acum schimbaţi şi ei din funcţii. "Şeful Poliţiei de Frontieră Române, Ioan Buda, a plecat din Bihor. Este unul din oamenii fostului ministru Vasile Blaga, care şi-a lăsat aici oameni de încredere. Nicolae Iancu, fostul şef al ITPF Oradea, acum adjunct, a copilărit împreună cu Blaga, iar fostul adjunct care a supravegheat procedura de reorganizare, comisarul Septimius Pătcaş, este din aceeaşi tabără. Tatăl lui a fost subordonatul lui Blaga pe vremea când acesta era şeful Regionalei Vamale. La cine să fi reclamat neregulile?", se întreabă Busuioc în scrisoarea acuzatoare.

O mare familie

Fostul subofiţer a lucrat 10 ani la Biroul Resurse Umane din ITPF Oradea, adică structura care consemna mişcările de personal. Acum a ajuns şomer. "Pentru cei ca mine, fără relaţii şi rude sus-puse, nu s-a găsit nicio portiţă. Mi s-au respins toate rapoartele de transfer, pe motiv că nu sunt locuri", spune Busuioc. Asta în timp ce piloşii respinşi la examene au fost reciclaţi în alte structuri ale Inspectoratului, la Şcoala Avram Iancu, prin puncte ale Poliţiei de Frontieră Aeroportuare, sau transferaţi la Poliţia Bihor, unde şefa Serviciului Resurse Umane era chiar sora lui Vasile Blaga, comisarul şef Anişoara Tarţa.

Un supravieţuitor pilos e agentul şef Cornel Pătcaş de la Diosig, fratele fostului adjunct al Direcţiei Vamale, Doru Pătcaş, dar şi rudă cu fostul adjunct care a supravegheat procedura de reorganizare, comisarul Septimius Pătcaş. Cornel Pătcaş a căzut examenul de anul trecut, dar n-a fost dat afară, ci adăpostit la Şcoala Avram Iancu, la Compartimentul Secretariat, cu acces la documente clasificate. Asta deşi era supus unei anchete interne dar şi cercetat penal după ce, în ianuarie 2011, scăpase peste graniţă două transporturi de cai fără acte, în plină epidemie de anemie infecţioasă. "Reglementările legale nu permit mutarea unui poliţist de frontieră până la finalizarea anchetei interne. Pentru el s-a putut", zice Busuioc.

Tot la Şcoala Avram Iancu a ajuns şi agentul Bogdan Cora, fiul comisarului şef Liviu Cora, ofiţer în cadrul unităţii, sau Iancu Ţigan (al cărui tată, ofiţer în rezervă, a fost coleg cu Buda) dar şi comisarul Marcel Cmeciu, finul fostului şef al Poliţiei Române de Frontieră, rămas fără funcţia de şef de tură în Borş după ce a căzut la examen.

Tertipuri

Agenta Mirela Mudura, de la Borş, a picat şi ea testele profesionale, dar a scăpat de şomaj intrând în concediu medical în vara anului trecut. Apoi, în octombrie, a fost mutată pe o funcţie apărută subit la Poliţia de Frontieră a Aeroportului din Cluj, de unde în scurt timp a fost detaşată înapoi la Borş, adică în acelaşi loc de unde a plecat. O altă agentă, Diana Baboş, a ajuns la Aeroportul Cluj fără examen, explicaţia fiind că tatăl ei este şi el tot un apropiat al lui Buda.

Din armata celor picaţi la examen, dar rămaşi în sistem, face parte şi fostul şef de tură din Borş, comisarul Daniel Bic, cel prins de BIHOREANUL în 2008 că-şi deconta chiria din bugetul ITPF, deşi avea în Oradea o casă cu etaj în construcţie şi un teren în Sânmartin. Respins la examen, ofiţerul a fost promovat şef la PF a Aeroportului Cluj.

Alţi ofiţeri şi agenţi au scăpat de disponibilizare după ce au intrat în concedii de creştere a copilului, ca de pildă Marius Tăut, Petru Sim, Septimiu Checiu, iar alţii transferându-se la Poliţie, ca de pildă agenţii Ioan Dascălu, Iosif Cociuba şi Mariana Tirla. "Foarte mulţi colegi au depus rapoarte de mutare la Poliţie, dar s-a întâmplat ca şi în cazul posturilor de la Frontieră. Cei "aleşi" erau informaţi când şi cum să facă raportul ca să fie aprobat cu celeritate, iar restul primeau răspuns că nu există funcţii libere. Acelaşi răspuns l-a primit, oficial, şi Sindicatul Prolex, pe 22 septembrie 2011. Răspunsul corect trebuia să fie: avem posturi, dar numai pentru cine vrem!", acuză ex-poliţistul.

03 Ioan Miches.jpgPe lege. Care lege?

Şefii ITPF Oradea recunosc, culmea, că unele cadre picate la examene au fost "reciclate", dar susţin că în baza unor reglementări legale. Care, însă, nu prea există. Căci la Şcoala Avram Iancu, de pildă, posturile se ocupă fără concurs. "Nu se organizează examene decât pentru ocuparea funcţiilor de conducere", spune comisarul Ioan Micheş (foto), şeful Serviciului Resurse Umane al şcolii, adăugând că posturile de execuţie se ocupă, în cel mai permisiv caz, prin concurs de dosare, şi doar de către angajaţi din sistem. Fără a lămuri, însă, cum s-a procedat atunci când pentru un asemenea post s-au "bătut" mai mulţi ofiţeri sau subofiţeri, şi nici prin ce criterii au fost departajaţi "câştigătorii".

Concret, despre cazul Pătcaş, fratele fostului adjunct de la Vamă, protejat de Blaga, ofiţerul afirmă că cercetarea penală a agentului mutat la Şcoala Avram Iancu a fost declanşată după examen şi nu a restrâns posibilitatea acestuia de a se transfera. "A fost doar suspect, nimic mai mult. Beneficia de prezumţia de nevinovăţie, iar ulterior dosarele s-au clasat. Nu avea, într-adevăr, aviz pentru a opera cu documente clasificate, aşa cum îi cerea postul de secretar, dar a fost mutat la Departamentul Tehnic", susţine Micheş. Omiţând să specifice că Pătcaş a ocupat funcţia de secretar din 2011 până luna trecută, după închiderea dosarului penal. Altfel spus că, luni de zile, un subofiţer cu probleme a avut acces la documentele secrete ale instituţiei.

03 Nicolae Iancu.jpgTotul la vedere

Deşi se judecă în 51 de procese cu foşti angajaţi nemulţumiţi de modul în care au fost concediaţi, şefii ITPF Oradea susţin că modul în care au fost salvate cadrele care au picat examenele a fost 100% corect. "Nu s-a făcut nimic incorect!", susţine comisarul şef Nicolae Iancu (foto), cel care a condus instituţia în perioada "blaturilor", demisionar (din motive personale) la scurt timp după înlocuirea ministrului Internelor Traian Igaş de la conducerea PF. O demisie cam bizară, de vreme ce, după numai câteva zile, Iancu a revenit în conducerea instituţiei, ca adjunct pe probleme de logistică!

La rându-i, comisarul şef Marin Bondar, cel care a fost împuternicit pe funcţia de comandă a lui Iancu, neagă posibilitatea ca numirile să se fi făcut pe alte criterii decât cele profesionale. "Selecţia se face în funcţie de experienţa profesională şi pregătirea de specialitate. Există comisii, se întocmesc dosare de evaluare...", spune Bondar, promiţând totuşi că acuzele de favoritism vor fi verificate de o anchetă internă, atât local, cât şi de inspectorii "de la centru". Pentru poliţiştii rămaşi şomeri, cu familii şi datorii de plătit, orice anchetă va fi însă tardivă. Lor le-a rămas, cum spune şi Busuioc, doar convingerea că au picat de fraieri.


DOSAR CLASAT
Cercetat pentru neglijenţă

Actualul şef al ITPF Oradea, comisarul şef Marin Bondar, fost şef adjunct la Sectorul Borş, a fost şi el protagonistul unei anchete interne, chiar în primăvara acestui an. Alături de adjunctul şefului Inspectoratului, comisarul şef Petre Căbulea, Bondar a fost cercetat prealabil pentru neglijenţă în serviciu după ce mai mulţi transportatori au reclamat cozile imense formate la Borş şi Giurgiu din cauza controalelor amănunţite făcute la TIR-uri în cadrul unei acţiuni pe care poliţiştii de frontieră o derulau în colaborare cu Garda Financiară şi cu Poliţia.

În urma verificărilor din cele două puncte, 6 ofiţeri cu funcţii de conducere au fost cercetaţi prealabil "pentru că nu au dispus măsuri eficiente pentru fluidizarea traficului prin cele două puncte de frontieră", iar alţi 12 ofiţeri au fost atenţionaţi cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor specifice. Între timp, atât Bondar, cât şi Căbulea au fost exoneraţi de orice vină. "Dosarul a fost clasat din lipsă de probe şi, oricum, a fost o eroare. Managementul traficului din Borş nici nu intra în fişa postului meu", se explică Bondar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
45 Comentarii
Slobozule
@eu Esti prea mic,neinsemnat si mult prea prost ca sa fii bagat in seama.Ai constatat singur lucrul acesta.Viata a dovedit ca i-ai supt * degeaba lui SubMarin.Multumeste-te cu muya lui,de la mine nu capeti!
Postat 01 Martie 2013, 13:51 de Eo
@EO EO EO mai traiesi
Baietica/Nenea gata ai ramas fara cuvinte, inca nu am fost contactat de MAI MARII POLITIEI DE FRONTIERA ca sa ma ,,judece" dupa cum ma amenintai in randurile de mai jos. SI inca ceva ,,bai pulica mica, handicapatule, javra, dobitocule, cornutule, coiosule, prostovane" cunosti expresiile, pentru ca sunt culese din postarile tale de mai jos si ti se potrivesc de minune. Inca mai astept pe cei vizati sa mi ,,futa o plangere penala" daca au curajul. Pa kktule
Postat 12 Ianuarie 2013, 21:06 de eu
SA TERMINAT
IANCULE? iai terminat de facut cizmele la mos Parlogeanu.Iertel dumnezeu
Postat 30 Decembrie 2012, 13:44 de SIMION
io
@EO...EO, vine dela E(J)AVRA ORDINARA?
Postat 10 August 2012, 09:22 de io
respect
RESPECTATI CA SA FITI LA RANDUL VOSTRU RESPECTATI
Postat 09 August 2012, 14:24 de busu
respect
nasol
Postat 09 August 2012, 14:22 de busu
io
uau...se-ncinge, mamaliga..hi hi hi.
Postat 09 August 2012, 11:42 de io
@prostovanilor!
Iar pentru linistea voastra, stimate dobitoace, va asigur cu toata consideratiunea ca NU FAC PARTE din sistem,NU sunt baietica, NU am avut vreodata parte de vreun favoritism din partea celor implicati.Pe bune! NO, si amu MARS JAVRELOR!
Postat 08 August 2012, 19:53 de EO
@prostovanilor!
Iar EO, ca cetatean cu drepturi depline a acestui stat democratic, plin de revolta patriotica, am trimis cate un mail persoanelor NUMITE si ACUZATE de catre cornutul respectiv, si le cer sa iasa public ca infirme sau sa confirme aceste dezvaluiri,iar autorul postarii sa faca bine sa-si asume rolul de DENUNTATOR al unei fapte ilegale, incriminate de lege. Se aude domnilor Iancu, Popa, Bondar, Cabulea,Cmeciu, Buda???
Postat 08 August 2012, 19:51 de EO
@prostovanilor!
Ca sa va limpezesc ceata din bietile voastre capatani tuguiate, va informez ca NU mor de dragul lui Iancu, iar acest lucru i l-am spus personal la timpul potrivit.Insa un mistret din turma voastra a iesit in spatiul public si a postat acuzatii grave la adresa a doi ofiteri superiori din MAI.N-am cerut decat dovezi, lucru care se respecta intr-o tara civilizata.Dar nu populata de berbeci ca voi.
Postat 08 August 2012, 19:45 de EO
@prostovanilor!
Baaa, coiosilor, NU cereti, s-ar putea sa vi se dea!Chiar mi-ati starnit curiozitatea,dupa ce ,initial,mi-ati starnit compasiunea pentru prostia ce bubuie in tartacutele voastre.Numai un imbecil ,sau cretin poate sa ceara cuiva sa se prezinte , sa se identitifice- ca sa vorbesc in termeni PF, cand intra pe un site unde toti comenteaza sub anonimat.La ce v-ar folosi sa-mi stiti numele?Ale voastre, cu siguranta, sunt comune si figureaza la sfarsitul oricarei liste.Se vede dupa injuraturile porcoase pe care le postati, si alea cu greseli grave de ortografiere.Bieti MACi!!!
Postat 08 August 2012, 19:41 de EO
eu
va rog sa nu ii mai raspundeti acestui individ (EO) pentru ca nu merita. Daca el considera ca este mai smecher jignind pe cineva care are o parere diferita de a lui si avand si o identitate falsa asta este, atata poate, chiar nu merita efortul asta. eu nu o sa ii raspund cu jigniri pentru ca nu merita, iar despre ceea ce am scris imi asum responsabilitatea, lucru pe care sunt convins ca unii nu il fac . Am dovezi, am de toate si intradevar sunt frustrat pentru unele lucruri.
Postat 08 August 2012, 13:09 de eu
io
interesante replici...doua tabere, ce caraghios! cine a castigat din sustinerea celor doua persoane?ce a castigat? baietii care au fost maturati din sistem, se vor intoarce? cei care au ramas sunt mutumiti? bataie de joc...dar lasa...''e'' doua tabere...caci e sub 50...
Postat 08 August 2012, 11:34 de io
@EO
Bai handicapatule care pupi fundul lui Nicu, sa stii ca ceea ce a spus EU este adevarat si aceste lucruri se stiu pe baza unor informatii fraiere care esti tu. Dar cine * mea esti tu gunoiule ca sunt tare curios daca esti asa tare in clanta si in realitate nu doar aici unde scrii sub un alt nume prostule care esti, sa iti f.. gurita. Esti unul din cei reciclati de Nea Nicu care acum il pupa in fundulet. Hai sa vedem poate ai curajul baietica. Futu ti morti mati
Postat 06 August 2012, 15:03 de go
@EU
@Eu. Si daca tot ma enervasi cu nervii, iti mai spun una: invata bre conjugarea mai inainte de-a posta!Te dai in spectacol cu dezvaluiri pentru care nu ai nicio dovada, fara a stapani limba romana! Ptr. conformitate: comenturile din 26.07.12:11- ,,la facut,, 26.07.12:05 ,,ai scoate tapi,,. Am spicuit doar doua, dar mai sunt.Exprimarea ta greoaie si fara inteles ma duce cu gandul la un prapadit de sergent bolnav de frustrare. Daca nu ai dovezi pentru afirmatiile tale, cei acuzati de tine ar fi bine sa-ti futa o plangere penala! Atunci iti vom vedea fatzaul!
Postat 04 August 2012, 08:31 de EO
@EU
Buey, putulica!Pai nu tu venisi p-aciulea cu dezvaluiri de senzatie? Cum ca unii fusera la viloiul piticotului sa-l ameninte?Arata-ti meclosonul, muystule!Dupa aceea sa ceri..reciprocitate!Hai, coraj!
Postat 04 August 2012, 08:21 de EO
Pt EO
Bai baiatule/fetito ce ii fi tu sa stii ca de jignit si eu a-si putea sa te jignesc dar asta ar insemna sa ma cobor sub nivelul marii, nivel la care esti tu in momentul de fata, iar daca tot vrei sa jignesti pe cineva si ai sange in tine, de ce nu te semnezi cu numele tau real, numele tau adevarat. Vreau sa vad daca esti atat de curajos, fara sa te ascunzi in spatele unui nume fals cand jignesti. Sincer nu cred ca vei face acest lucru.
Postat 02 August 2012, 18:57 de eu
@eu
Mai eu-letule, EO zic sa-i sugi putulica lui bondarel asta al tau! De unde p.ula mea stii tu ca au fost cei doi la piticotul asta acasa? erai ascuns sub pat cand au venit ei? sau te-a pus bondarelul sa ingaimi si tu cate ceva pe aici, in stilul vostru...agramat.Bai prostovane, nici EO nu-l agreez pe umflat, dar nici nu il cred in stare de o asemenea marsavie.Are defecte..cacalau, dar si asa e cu cinci trepte peste profesorul tau .Sa-l sugi de banana!
Postat 28 Iulie 2012, 15:53 de EO
io
...@eu...te urmaresc cu atentie...ce crezi ca va urma? am tot facut scenarii si io, dar pe asta nu l-am nimerit.in institutie mai sunt oameni tari, daca intelegi.hm...
Postat 27 Iulie 2012, 15:25 de io
pt cei care mai cred in Iancu si in sistem
Nu credeam ca acest individ va recurge la aceste gesturi cum este cel pe care la facut fata de Bondar, sa mergi acasa la cineva ca sa ii ceri demisia. Cine se crede acest om? Cine credeti ca urma sa ocupe functia de adj sef SPF Bors in locul lui Bondar, nimeni altul decat Cmeciu Marcel care este finul lui inspectorului general al IGPF Buda Ioan, functie pa care a si fost imputernicit dupa ce Bondar a fost la randul sau imputernicit sef ITPF Oradea. Toate au fost facute conform unui plan bine pus la punct. TRAIASCA DEMOCRATIA.
Postat 26 Iulie 2012, 12:11 de eu
pt cei care mai cred in Iancu si in sistem
Stiti ca acet personaj Iancu Nicolaie impreuna cu Dorin Popa inainte de a-si DA demisia de onoare (daca acest om are onoare.......) au fost acasa la Bondar Marin ca sa ii ceara demisia pentru niste fapte pe care acesta nu le facuse. Prin demisia lui isi acopereau o parte din faptele pe care ei le-au facut impreuna cu altii. Au venit cei de la IGPF ca sa il cerceteze pe Bondar si pe adj inspectoratului Cabulea cu un singur scop, acela de ai scoate tapi ispasitori pentru problemele din Bors.De ce credeti ca Iancu si-a dat demisia, ca a vrut el de buna voie, demisia lui a venit in urma problemelor avute, stia ca va veni un control de la minister si o sa gaseasca neregulile ascunse de el si ceilalti, iar dupa demisie stia ca nu mai vine controlul. Oameni buni acesta este Iancu cu adevarat, un om care isi urmareste doar propriile interese, nu conteaza cei din jurul lui atata timp cat lui ii este bine, chiar nu ati observat aceste lucruri. Credeti ca el este afectat de tot rahatul asta, un om fara caracter, fara onoare, fara respect fata de semenii lui, toate aceste lucruri il caracterizeaza pe Iancu.
Postat 26 Iulie 2012, 12:05 de eu
prostu face legea
la ti uitat pe NICU SABAU un maimutoi cu cercel in ureche care sa mutat unde a vrut el atentie este sustinut de popa liviu marele sef de politie dar atit popa cit si sabau si alti carei sustin ne va s.u.g.e de p.u.l.a. o data cit de curind
Postat 17 Iulie 2012, 10:56 de pop
Busuioc
Gabi, da-le dreaku cu busuioc, da-le cu agheasma, da-le peste flit, ..tu-le muma-n coor de hoti!
Postat 15 Iulie 2012, 13:52 de Oarecare
metoda de examinare
In sfarsit cineva care a indraznit sa spuna, cat de cat, lucrurilor pe nume! Pilele sunt multe si mari, prieteniile sunt peste tot, dar...nicaieri atat de simtite ca in PFR. Pe langa locurile care s-au gasit subit, sau au fost deblocate subit in sistem exact pentru cine trebuia si cand trebuia, mai sunt insa nereguli si mai mari si mai numeroase in ceea ce priveste desfasurarea propriu zisa a examenului. La Salonta, de exemplu, muntii de corectitudine care sunt Gherman si Moga au facut sa ramana in sistem doar oamenii pe care ei ii agreau, si care, vorba unui comentariu mai jos, au putut si pot fi in continuare masa de manevra. Cel mai mare pacat pe care il poti avea in acest sistem este sa ai mai multi neuroni decat majoritatea...vei fi inlaturat automat...asa ca au fost oameni care au stiut subiectele dinainte, oameni care bineinteles s-au asigurat ca vor sti subiectele de dinainte, si care, chiar daca nu au citit o lege in viata lor, nu au stiut nici macar care era Tematica si Bibliografia sunt inca acolo, in vreme ce oameni buni, constiinciosi, nu mai sunt in sistem pentru ca....nu se integrau in trendul general "prost sa fii, noroc sa ai", nu?
Postat 14 Iulie 2012, 10:53 de profund dezamagit
Prima dat...
Prima data am ,,avut grija " sa cream o tara de semidocti .Avand o tara de semidocti credeti ca ,criteriul competentei este cel mai nimerit !? Sa zburde pila si incompetenta in societate ca numai asa ea poate fi o masa de manevra pentru politicieni .Ca ii cheama , X ,Y ,Z .....numai conteaza
Postat 14 Iulie 2012, 09:18 de politiCOS
@Una
Una, inteleg ca esti doar..una!Pacat! Vad ca e prea grea limba romana si pentru tine!Ma intreb cum dreaku ai ramas printre cei ..activi?!! Celui cu onoarea! Baaaa, meletari nu mai sunt cei din PF cam de multisor! Ce dreaku, bre, daca vrei sa atingi corzile sensibile, baga ceva de averi...
Postat 14 Iulie 2012, 08:35 de Putamica
Sistemul ticalosit.....
Pila mai mare fu*e pila mai mica. :) E simplu .
Postat 14 Iulie 2012, 01:10 de da-i dreq pe toti
SUNT NEMULTUMITI CA II \
ACUMA LE E CIUDA. CA-I DA AFARA, DAR CUM AU FOST EI, ANGAJATI COLO ???????????
Postat 14 Iulie 2012, 01:04 de AU PILE MAI MARI
?
CE MANDRU INGAS E ASTA IN BIROUL LUI !!!!!!!!!!! OARE EL BAGA LEMNE IN TERACOTA? SAU O CHEAMA PE VREUNA ....
Postat 13 Iulie 2012, 23:11 de A
Onoare
Domnilor, doamnelor militari (cadre militare de la ITPF). Va rog sa nu va mai plangeti, cu mana voastra v-ati facut-o. Din articol inteleg ca de multi ani sunteti tratati ca niste slugi, ca niste oameni fara valoare si a-ti tacut, nu v-ati revoltat in nici un fel, va convenit ca aveti un loc de munca si un salar in fiecare luna, in rest nimic, ca porcu in papusoi. Acum cand pierdeti privilegiile, in favoarea unora, care din cate spuneti dumneavoastra toti sunt cu pile, copii, nepoti, frati, catei, purcei, nu va mai convine. Dar in tot acest timp unde a fost DEMNITATEA MILITARA, ONOAREA DE MILITAR, se pare ca a murit la revolutie atunci cand brava ostire romana a tras in propriul popor, a tras in cel pe care trebuia sa-l apere si de atunci o tineti tot intr-o minciuna. Trebuie sa va spun ca va meritati soarta.
Postat 13 Iulie 2012, 22:23 de MP
bataie de joc
MAI PETRU ITI BATI JOC DE NOI ? DE COLEGII TAI? CA ma gandesc ca esti politai daca stii asa bn e-mailurile nu ti-e rusine? ar putea sa iti fie.
Postat 13 Iulie 2012, 18:45 de una
sesizari
Cei nemultumiti pot face sesizari (semnate si cu CNP) la urmatoarele adrese de e-mail: sefii.itpf.oradea@gmail.com; ioan.micheş@yahoo.com; nicolae.iancu@yahoo.com; marin.bondar@yahoo.com; Ioan.buda@gmail.com; septimius.pătcaş@gmail.com; anişoara.tarţa@yahoo.com; vasile.blaga@yahoo.com. Rezolvare sigura in 24 de ore.
Postat 13 Iulie 2012, 18:28 de petru
din pacate
APROPO BREAKING NEWS PT CEI CARE NU STIU d-na mudura nu a fost mutata eocamdata la BORS A FOST MANATA INAPOI LA CLUJ CUIVA INCEPE SA II TREMURA PANTALONII.
Postat 13 Iulie 2012, 17:25 de UNA
din pacate
NU INTELEG PE cine vrei sa testezi MARINICA
Postat 13 Iulie 2012, 17:23 de UNA
din pacate
PT EU.din pacate si cei care au dat in judecata multi sant care vor sa se retraga nu mai au incredere si nici bani sau cine stie stii cum ii romana bn ii si asa nu?multi zic asta.ar fi bine sa puteti sa mai faceti ceva inafara de procese dar cum sa lasam nr de conract aici? iti dai seama cum vor suna telefoanele.ar trebui gasita alta cale .ce zici?
Postat 13 Iulie 2012, 17:22 de UNA
Io zic!
Io zica sa-i faceti o testare celui de-acuma, adica celui de 150 cm si nu 150 kg, o testare deci de scriere in limba romana! Ceva simplu, la nivelul unui copil de clasa a cincea. Ce surprize o sa aveti, mamaaaa.....
Postat 13 Iulie 2012, 17:19 de Marinicaputamica
pt cei nemultumiti
Cei care mai au ceva de spus, nemultumiri si doresc sa facem mai multe sesizari la organele statului, catre conducerea MAI etc, indiferent ca este de la frontiera , politie, jandarmi si pompieri daca doriti putem stabili o intalnire ca sa discutam, iar apoi sa facem ceva care sa ne fie de folos nu sa stam cu mainile in san si sa asteptam hotararile de la instanta pentru ca stim cum este si cu justitia din Romania. Daca doriti lasati un mesaj aici si ceva date de contact. Cei vinovati trebuie sa plateasca
Postat 13 Iulie 2012, 15:53 de eu
pt cei care au ceva de comentat
RECICLA, reciclez, vb. I. Tranz. A - prelucra anumite deșeuri în vederea refolosirii lor. – Din fr.recycler. (DEX)
Postat 13 Iulie 2012, 15:11 de eu
pt cei care au ceva de comentat
Bai AND sa inteleg ca tu esti unul din cei reciclati
Postat 13 Iulie 2012, 15:02 de eu
Smecherii
A fos jaf pe fata cum dracu a ramas numai neveste de comisari ,nepoti ,nepoate ,veri ,verisore ,fini si toate nemurile pamantuluisi cei cercetati penali si cei care la notarile de seviciu au avut calificative (bine),pe ce criterii au ramas in sistem ???????????????? Au ramas cei care nu stiu sa scrie sa vorbeasca sa dea drumul la un calculator au ramas gunoaele pamantului, Rusine,Rusine PFR.
Postat 13 Iulie 2012, 13:20 de Steaua
si la politie e la fel
la politie toate mutarile erau girate de catre popa si tarta(sora lui blaga), iar disponibilizarile i-au privit doar pe cei fara pile.verificati cum toti apropiatii celor doi au ramas in sistem, iar politistii cu experienta au fost "incurajati" sa se pensioneze.
Postat 13 Iulie 2012, 13:13 de nelu
zic si eu
ce ar trebui sa intelegem dupa acest articol \"excelent\", noi niste cititori degeaba? Daca intri in concediu de ingrijire copil comiti o ilegalitate? sau ca politistii sunt protejati de superiorii lor locali cand de fapt au ajuns pe nustiu unde prin tara? Vedem cu totii in ce tara traim, si nu suntem straini de tertipurile din institutiile publice, dar avem pretentia macar din partea presei sa ne \"ajute \" cu articole obiective, sau pareri emise dupa o ancheta bine documentata. Asa il ascultam pe unu si pe altu` ce spune, cu ce se plange, aflam cine a copilarit cu cine, si uite asa ne distram mereu in stil b1, antenist sau realist, umplem o pagina in ziar si da-i pe cancan. numai respect pentru astfel de jurnalisti.
Postat 13 Iulie 2012, 13:11 de and
viata
sa se informeze bihorenul de legea maternitatii, cei ca Sim petru, Checiu septimiu, Taut marius si Simut catalin au intrat in concediu de ingrijirea copilului, iar dupa legea veche trebuie reprimiti la munca daca , institutia nu s-a desfiintat Asa deci mai informativa
Postat 13 Iulie 2012, 11:04 de unu
asa sa doarma grasu linistit ca totul a fost corect
de facut cateva corecturi la articolul d-nei .in subtitlu scrie ca au fost trimisi in rezerva nu au fost trimisi in rezerva au fost dati afara ca niste caini din aia maidanezi si ca mudra fost reciclata legal pai nu srie in foaia aia care au primit-o ca fara drept de reangajare in sistem?atunci? care-i treaba? treaba este urata cei care nu am avut bani si pile au zburat au fost in plus si toti cei cu BUBE si probleme au ramas asta pt ca au avut spate.sa doarma obezu ala linistit numai atat cat nu il pomenim dar la fiecare ii vine randu.sa speram ca ne vor recicla si pe noi dupa proces se va dovedi cat de legale au fost examenele.
Postat 13 Iulie 2012, 10:33 de una
mafia de la PFR
bihoreanul sa se mai documenteze Nelu Buda este inca seful Politiei de Fontiera,iar de mutat la Politia Bihor mai e si Nicu Sabau fost lucrator la PF Aeroport plecat la fel ca si Cociuba ,Dascalu si Tirla
Postat 13 Iulie 2012, 09:44 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON