URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2016, 20:15

Plan falimentar: Noul plan de reorganizare al Electrocentrale, aprobat de Tribunal, nu se poate aplica

Plan falimentar: Noul plan de reorganizare al Electrocentrale, aprobat de Tribunal, nu se poate aplica PUSTIU. Săptămâna trecută, societatea Electrocentrale mai exista doar în titlul planului de restructurare şi pe sigla de la poartă. "Dacă intri în curtea centralei te doare sufletul. Halele şi birourile sunt toate goale. În afară de un om care mătură curtea nu vezi nicio mişcare", povesteşte un fost angajat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Producţia a fost oprită în aprilie, angajaţii au fost concediaţi în iunie, iar cazanele au fost predate în iulie. Electrocentrale Oradea este în faliment, atât doar că nu ştie.

"Instanţa ne-a stabilit o perioadă de încercare până în februarie 2017. Dacă până atunci nu cere nimeni falimentul societăţii, voi fi obligat să anunţ că planul de reorganizare din 2014 nu mai poate fi pus în aplicare", spune administratorul special Stănel Necula.

Boală lungă...

Electrocentrale a intrat în insolvenţă în august 2013. Prăbuşirea consumului de abur industrial, vânzarea în pierdere a gigacaloriei, sistarea subvenţiilor de la stat şi managementul păgubos al fostului manager Dragoş Gligor, care a cumpărat combustibil la suprapreţ şi a vândut ieftin certificatele de gaze cu efect de seră (GES) pentru a le răscumpăra scump, au adus CET-ul pe buza prăpastiei.

Cu datorii de peste 320 milioane lei, în condiţiile în care avea de încasat de la clienţi de zece ori mai puţin, Electrocentrale a intrat în blocaj când transportatorul de cărbune din Valea Jiului, Unicom Tranzit, i-a pus poprire pe conturi. CET-ul n-a mai putut plăti nici măcar salariile, aşa că primarul Ilie Bolojan i-a cerut insolvenţa. "Este singura soluţie", a declarat atunci edilul.

... moarte sigură

Stănel Necula, administrator special al CET"Importat" de Bolojan de la Brăila, unde falimentase CET-ul local, administratorul special Stănel Necula (foto) şi-a asumat relansarea societăţii alături de Casa de Insolvenţă Transilvania. În septembrie 2014, Necula a propus creditorilor un plan de reorganizare ce prevedea rambursarea în trei ani a 41,6 milioane lei din restanţele de 323,8 milioane lei. 87% din datorii urmau să fie şterse.

Creditorii garantaţi, Banca Transilvania (25 milioane lei), ANAF (3 milioane lei) şi angajaţii cu salarii neplătite (577.000 lei) urmau să fie singurii despăgubiţi integral. Creditorii bugetari, cum ar fi Ministerul Finanţelor, ar fi încasat doar 10 din 100 milioane lei, Primăria doar 1,5 din 14 milioane şamd. Creditorii chirografari, precum Complexul Energetic Oltenia, cu 76 milioane lei, sau Maestro Trading şi Unicom Tranzit, fiecare cu câte 44 milioane lei, rămâneau fără nimic.

Nemulţumit, Ministerul Finanţelor a contestat împărţeala şi după doi ani a obţinut promisiunea recuperării întregii sume, dar în iunie 2016 a votat tot împotriva planului. Adunarea Generală a Creditorilor a aprobat totuşi documentul, cu votul salariaţilor, furnizorilor indispensabili şi chirografarilor. Niciunii interesaţi de relansarea societăţii! Foştii angajaţi, primii plătiţi, doreau doar să-şi ia banii, iar foştii furnizori, care oricum nu primeau nimic, să-şi recupereze măcar TVA-ul de 24% la care le dă dreptul Codul Fiscal.

Planul a fost aprobat joia trecută de judecătorul sindic şi trebuie pus în aplicare până la următorul termen, în februarie 2017. După trei ani de insolvenţă, planul de redresare prin renegocierea tarifelor de combustibil, relansarea producţiei şi valorificarea bunurilor excendentare e însă expirat. "Nu poate fi implementat în forma propusă", recunoaşte Necula.

Belele în lanţ...

De altfel, situaţia Electrocentrale a ajuns atât de proastă încât nici proprietarul nu mai vrea salvarea societăţii. După cum se ştie, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a penalizat societatea în 2014 cu 33,4 milioane euro, câte 100 euro pentru fiecare din cele 334.000 certificate GES aferente anilor 2011-2013 depuse cu întârziere la Registrul Unic Consolidat al Uniunii Europene (EUTL). EUTL este o schemă de ajutor menită să determine operatorii poluanţi, de la oţelării la termocentrale, să se retehnologizeze sau să închidă porţile. Primăria a cerut instanţei anularea penalităţilor, AFM a solicitat înscrierea lor la masa credală, ambele părţi au pierdut procesul, iar conflictul a rămas deschis.

Eduard Florea, city manager OradeaAmenda a pus, însă, cruce companiei. Municipalitatea nu a mai ajutat CET-ul, conştientă că la ieşirea din insolvenţă va fi oricum falimentat de AFM. Rămasă fără lichidităţi după ce ANRE a mai venit anul acesta cu încă o veste proastă - rambursarea a 25 milioane lei din bonusul acordat necuvenit în 2014 - firma a fost abandonată. "Oraşul nu are bani să dea Electrocentrale", a motivat fostul city-manager Eduard Florea (foto).

Lăsată de izbelişte, societatea nu a depus la EUTL nici cele 787.263 certificate GES aferente anului 2014, aşa că, inevitabil, anul viitor va primi o nouă amendă-record. De data asta de 78,8 milioane euro!

Falimentul pas cu pas...

De fapt, tergiversarea insolvenţei a fost găselniţa prin care primarul Bolojan a prelungit viaţa CET-ului poluant pe cărbune până la finalizarea celui pe gaz construit din fonduri UE în curtea Electrocentrale. Primul pas a fost făcut în 2013 când, la propunerea edilului, Consiliul Local a desprins din CET societatea Termoficare, însărcinată cu transportul şi distribuţia agentului termic. Deşi independente, ambele firme au fost conduse de acelaşi Necula, în paralel şi administrator special la Electrocentrale, şi director general la Termoficare.

Lucrurile au trenat până în aprilie 2016, când necesarul de apă caldă a oraşului a început să fie asigurat de centrala pe gaz, iar cea pe cărbune a fost închisă definitiv. În iunie, majoritatea salariaţilor şi-au primit preavizele, o parte mutându-se la Termoficare, însărcinată de Consiliul Local să administreze noua centrală. O lună mai târziu proprietarul a transferat Termoficare şi celelalte mijloace de producţie, cazane şi turbine, pentru a se putea licenţia ca producător de energie termică şi electrică, iar vechiul CET a rămas fără nicio activitate. Săptămâna trecută, Electrocentrale "funcţiona" cu 14 salariaţi, angajaţi cu 2 ore/zi, şi avea în proprietate doar halde de cenuşă, utilaje vechi, piese de rezervă din anii ’60 şi resturi de combustibil.

Şi concediaţi şi cu banii luaţi...

De fapt, Electrocentrale nu are bani să-şi plătească nici obligaţiile faţă de foştii angajaţi. După ce a disponibilizat 135 salariaţi cu promisiunea că le va acorda, după vechime, între 4 şi 8 salarii compensatorii de minim 1.500 lei, CET-ul a plătit doar trei tranşe. "Începând din noiembrie s-au sistat plăţile, pe motiv că nu există banii necesari. Domnul Necula, personaj venit să distrugă fostul CET, cum de altfel a reuşit performanţa şi cu cel din Brăila, ar fi fost normal să asigure un fond de rezervă", au reclamat BIHOREANULUI, pe e-mail, cei afectaţi.

Toma Tamas, fost angajat al CET Oradea"Am lucrat ani de zile, vara în praf de nu vedeai la cinci metri, iarna în frig de îţi îngheţau degetele. Vreau doar ce mi se cuvine", spune Toma Tamaş (foto), fost angajat al CET. Bărbatul s-a angajat între timp, dar îşi aşteaptă plăţile compensatorii. "Am 550 lei rată pe lună, un copil la facultate şi o soţie pensionară de boală. Banii ăştia m-ar fi ajutat să trec peste iarnă", zice el.

Împrăştiaţi, foştii colegi nu reuşesc să se adune nici măcar pentru un protest simbolic. Tot ce pot e să spere că creditorii Electrocentrale vor aproba săptămâna aceasta vânzarea "bunurilor excedentare" şi că, astfel, vor mai primi nişte bani. Relansarea Electrocentrale este, de fapt, o sărăcire în toată regula. Ca să mai poată trăi, CET-ul vinde ce are prin casă...


EU, NU!
Fuga de răspundere

Nimeni nu îşi asumă responsabilitatea pentru falimentul inerent al Electrocentrale. Primarul Ilie Bolojan, care a avizat proiectele de hotărâri privind transferul noii centrale pe gaz şi a cazanelor din vechiul CET la Termoficare, lăsând Electrocentrale fără activitate, spune, senin, că decizia nu i-a aparţinut: "E ca la o firmă. Primăria este doar executivul, care face propuneri. Decizia a aparţinut Consiliului Local".

La rându-i, administratorul special Stănel Necula zice că a făcut tot posibilul să ţină CET-ul în viaţă. "Am renegociat preţurile la combustibil, facem reevaluări pentru valorificarea bunurilor excedentare, dar este limpede că producţia de energie electrică şi termică nu poate fi reluată". Altfel spus, CET-ul va muri de moarte bună...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
FUGA DE RĂSPUNDERE ŞI RĂSPUNDE_REA DIN FUGĂ
La două săptămâni de la începutul campaniei, pentru a doua oară, programul/platforma/proiectul electoral al PNL are interdicţie la comentarii. Adică, să renunţăm la găină şi să votăm doar penele. FĂRĂ COMENTARII! România 100 nu este „decât” o platformă. Aşa cum am mai scris, reprezintă opisul tratatelor care ar fi trebuit citite, înţelese şi însuşite. Mai este şi un top 100 (ad-hoc) al îndemnurilor motivaţionale specifice corporatiştilor. Abil(itat)ă mişcare! Reuneşte şi tehnocraţia patronilor care ne salvează şi liberalismul cu toţi creştinii lui. De la platformă la program a fost nevoie doar de o comisie care să constate că, dacă programul e mai scurt decât platforma, nu poate fi invocat plagiatul. Până să fie redactat verdictul de originalitate a programului, „gata aleşii” limberali au simţit nevoia unui slogan. MangAlinuţa, amintindu-şi zilele în care copia împreună cu Ponta pentru pentru procesele de la C.E. Oltenia, din răzbunare, le-a plagiat pesediştilor sloganul. Babuinizaţii liberali de masculul alfa, au descoperit e-ul ca diferenţă. Mai emancipaţi, ei încearcă să creeze în Romania! Caracteristica pro- activă a mişcării liberale combinată nereuşit cu sloganul pesedist, modificat aparent convenabil, ne arată de fapt adevărata preocupare. PRO crearea! În speranţa unui moştenitor incert, importantă şi recreativă este activitatea de concepere. Exact asta ne propun. Să ne călărească în poziţii noi, sub pretextul lipsei noastre de viziune şi vizuini. Penalina a rămas însărcinată, convenabil, cu rezultate palmabile, înainte de tipărirea procedurilor Kegel. Platforma lui Ciolos, deşi are neţărmurită valoare teoretică, practic, avem de-a face cu o producţie mediocră care nu depăşeşte nivelul unei compuneri şcolare modeste în limbajul şi ideile nem-ţeşti ale lui Iohannis. Enunţurile sunt la fel de simpluţe, de scurte şi băbeşti. Molipsitoare formă de exprimare! Secretarul, care întocmeşte „stenogramele” şedinţelor de partid, se exprimă la fel. Scurt, clar, reflexiv, impersonal, reflexiv impersonal, mai nou, eliptic şi epileptic. Exprimarea din fluturaş, „infrastructura …nu-ţi garantează nimic”, dar „te trage” inapoi, judeţul „nostru”, miza „noastră”, dacă „PNL va câştiga” îl „vom avea” pe Cioloş, proiectele „noastre” vor avea susţinere, ne arată o realitate paralelă în care trăieşte vag alfabetizatul secretar general. Ştie doar să facă foarte bine distincţia între „noi” (adică ei) şi „voi” (adică noi). Obesesia pentru reflexivul impersonal denotă abilităţile de poliţist adjectiv ale primarului. Transpunerea cifrelor în litere seamănă cu abilitatea unui numismat în scrierea de haiku-uri. Nişte diminutive de zeci de milioane de lei sau euro, după cum „dă” mai bine. Este o combinaţie vomitivă. Asta, dacă vorbim de realizări! Dacă aruncăm o privire la propuneri, vom constata că lipseşte cu desăvârşire verbul a face! Proiectele sunt definite de: „crearea”, „finalizarea”, „realizarea”, „electrificarea” (sic!), „întăbularea” (sic,sic!), „sprijinirea” şi „introducerea” (asta e magistrală, în sensul reţelei). Paradisul diletanţilor. Un fel de manual de păstrat prăduitorii aproape. Cu siguranţă că, dacă ar mai trăi Brâncuşi, pentru operele de artă ctitorite de primar, în Piaţa Unirii, „s-ar cuveni” să sculpteze o statuie dintr-aşa un bolovan.
Postat 29 Noiembrie 2016, 20:32 de eutanasiu
FAPTELE NU FAC NICIO DIFERENŢĂ!
Mandatul de administrator acordat lui Neculce de către Consiliul Local, printre altele, prevede exercitarea cu bună credinţă a calităţii de administrator! Prin ceea ce a făcut importa(n)tul specialist aclimatizat ne arată că îi are complici pe toţi consilierii locali în frunte cu primarul care, după cum declara, are puterea de a numi, a alege şi a susţine pe cine vrea el! A ales „să aleagă” pe cineva cu legături şi cunoştinţe de specialitate după ce a încercat-o puţin pe doamna H.. Până azi a omis să ne spună ceva despre „legături”. Dacă nu ar fi aşa, nu există multe alte explicaţii pentru numirea „numitului” (şi) ca director la Termoficare. Ori e şantaj, ori e exercitare cu rea credinţă a mandatului de consilier local, ori sunt „legăturile şi cunoştinţele de specialitate” ale împricinatului. Specialitatea - tot mai mult este confirmată a fi - falimentul. Premeditat! La vremea în care patronul firmei Leonardo făcea acelaşi lucru, era calificat drept ŢEPAR! Acum, cei mai mulţi sunt mândri că, prin acest barbugiu, a luat ţeapă şi statul şi angajaţii şi U.E. Însă, a aplica unilateral principiul este o bucurie teoretică. Dacă cinva crede că cele două amenzi pentru certificatele GES vor avea regimul celor înscrişi la masa credală, se înşeală! Atât timp cât pentru investiţiile în sistemul de termoficare se folosesc fonduri U.E., cu siguranţă există şi reversul. Adică obligaţia CLO de a „onora” şi plata amenzilor. Şmecheria cu fondurile U.E., chiar dacă unora le „iese”, se întâmplă o singură dată! Suspectă şi complice este şi atitudinea CLO faţă de planul de redresare propus de don` Stănel pentru „găselniţa prin care primarul Bolojan a prelungit viaţa CET-ului poluant pe cărbune până la finalizarea celui pe gaz”. Vreme de trei ani, Yedi şi şeful lui n-au avut nici o jenă în a propune succesiv, la cererea nesculatului, creşterea tarifului la energie termică. Fără a fi terminată nici centrala şi nici înlocuirea magistralelor. Justificarea era creşterea pierderilor „pe reţele”. Acum aflăm că pierderile erau generate în mult mai mare măsură de achziţiile de materii prime şi materiale prin contracte cu dedicaţie, despre care, tot ei, în „calităţile” lor incontestabile deocamdată, ar fi trebuit să se autosesizeze. Plăţile le-au făcut fără să verifice nimic. Nici măcar bilanţul contabil. Sistemul a fost patentat de Compania de Apă care, la fel, i-a taxat pe toţi locuitorii „anexaţi” cu tariful care ar fi fost justificat DUPĂ finalizarea investiţiilor din Aparegio. Acolo banii încasaţi necuvenit depăşesc puţin 100 de milioane de euro. La termoficare ar trebui ca, INAINTE (gard Brandl) de a-i promova pe Cherecheş, Cupşa, Popa, Ghilea&co., primarul să ne prezinte şi cuantumul măreţei realizări. Seninătatea şi senilitatea primarului nu fac decât să confirme încă o dată (dacă mai era nevoie) laşitatea şi în acelaşi timp tupeul. Are ceva din personajul lui Dinică din Filantropica: „Vă e milă? V-am luat banii!” Între timp miliţienii se pregătesc de sărbători.
Postat 29 Noiembrie 2016, 18:33 de eutanasiu
@eutanasiu
Sa vezi ,,investitii" daca reuseau birti&co sa treaca referendumul! Terenurile ,,agricole" cumparate pe bani de nimic erau trecute deja in intravilan si pt. a fi vandute de zece, de o suta de ori mai scumpe, mai trebuiau implementate utilitatile. Toata investitia se facea pe banii prostilor, buni doar sa plateasca taxe/biruri nesimtite. Sigur, populimii i se spunea ca ,,am accesat fonduri europene"! Nici azi nu s-a publicat un raport real, complet, cu situatia fondurilor europene: cat s-a accesat, pe ce s-au cheltuit banii, cati am primit dupa terminarea proiectelor, cat s-a taiat, etc.
Postat 29 Noiembrie 2016, 16:33 de pinonel
Păcat...
Săracul Darwin , el a crezut că speciile pot doar evolua....specia prezentată în acest articol, dar nenumită, procurorii, arată fără doar si poate magistrala involuție a acestui DNA, nume cu oarece rezonanță, din păcate nu prin Oradea/Bihor !
Postat 29 Noiembrie 2016, 16:23 de pinonel
FAPTELE FAC DIFERENŢA! Alegeţi puterea echipei şi a faptelor. VOTAŢI PNL!
„Aveam trei variante: să numesc un administrator din CET – dar cum 20 de ani, nimeni nu a văzut problemele, e puţin probabil că acum să le vadă, să aleg pe cineva din afară dar cu legături şi cunoştinţe de specialitate, un fel de tehnocrat, sau să susţin pe cineva din Primărie, ca să avem controlul banilor. Am optat pentru a doua variantă”, spune primarul (09-10-2013). Acum opt ani, primarul Bolojan se „instaura” la conducere. Ca şi până atunci, în Consiliul de Administraţie al CET, numirile se făceau prin HCL. A găsit de cuviinţă ca, printre alţii, să o numească pe doamna H. („ca să aibă controlul banilor”). Tot cu ştiinţa şi experienţa lui, au fost „jucate la bursă” certificatele GES. Tot pentru controlul banilor. Descompunând compunerea demiurgului din octombrie 2013, constatăm că este cel mult un demi-murg. Cotat el însuşi drept cel mai perfortmant prefect şi, ulterior primului mandat, cel mai performant primar, ne contrazice prin enunţul formulat. A aşteptat opt ani ca să ne spună, precum un consultant, ce trebuia făcut chiar din prima zi de după Revoluţie. Între timp, a fost părtaş timp de patru ani la jaful aliaţilor lui la conducere, UDMR. Stâns cu uşa, am putea afla că, "e ca la o firmă, Primăria este doar executivul, care face propuneri”, adică reprezentanţii acţionarului au acţionat de capul lor. Mandatele acoradate acestora prin HCL au fost „doar nişte acte” (de procedură să înţelegem?). Încă de la redactarea cererii de finanţare, ingineria financiară era premeditată! Convenabil după patru ani în care nimeni nu a verificat NIMIC la CET, din răzbunare politică, s-a ajuns să fie descoperite neregulile (între timp dovedite a fi penale) săvârşite numai de unii. Ca şi la darea şi luarea de mită, magii-straţii, consideră că doar cei care au luat sunt de vină. Este adevărat şi că, membrii în CA, cu mandat prin HCL, nu au dat din banii lor. Pentru a deturna atenţia de la una dintre afacerile menite a segrega oraşul, introducerea gazului în oraş, a fost adoptată soluţia trecerii CET-ului pe gaz. La pachet cu definirea zonei unitare. Cele două afaceri trebuiau să fie de valoare echivalentă. La fel cum reţelele de apă şi canalizare au fost extinse pentru 10 milioane de euro pe toate dealurile şi câmpiile trecute în intravilan pentru a asigura aerul curat dorit de parveniţi, tot aşa, acum se extinde reţeaua de gaz în aceleaşi zone. Adept al principiului de a construi o casă nouă în loc să o zugrăvească, majoritatea investiţiilor au fost făcute în zonele de influenţă ale susţinătorilor săraci cu duhul dar potenţi financiar. Încet, încet, vom constata că polul de dezvoltare mult invocat, este de fapt un inel care ne sufocă. Escapadele potentaţilor în centrul vechi au doar scopul de a prelungi periodic contractele din bani publici (buget) şi etalarea trăsurilor 4x4. Pentru cuvenita igienă a bidiviilor, centrul a fost pietruit. Parcările au fost şi ele „concesionate”. Copacii tăiaţi sunt echivalaţi cu un număr sporit pe centură (necesară şi ea accesului mai rapid al aceloraşi 90210 din Beverly Hilşi la mini-vacanţele de patru zile săptămânal). După etapa în care, prin introducerea utilităţilor pe câmp, fără nici o justificare la acea dată, s-a dorit exclusiv creşterea valorii terenurilor, a urmat să asistăm la expunerea creşterii nivelului de trai (al aceleiaşi cete) . Inelul toxic format de primari PNL, ne-a arătat că „întâmplarea” a devenit regulă. Fiecare a ctitorit, prin schimburi la fel de dubioase ca şi la Oradea, câte un cartier care să iniţieze mişcarea de alipire „de facto” cu urbanistul care abia la sfârşitul celui de-al doilea mandat a constatat că afacerile imobiliare au, inevitabil, finalul la DNA. Pre-coc, a limitat intravilanul la mărimea existentă, identificând acum noi terenuri „în interior” care vor trebui să fie valorificate. Prin urmare, oferta fiind cunoscută şi limitată, preţurile vor creşte sigur. Ofensivei extinderii i se opune acum, prin HCL, îmbunătăţirea situaţiei existente. Dezvoltarea radială pare acum mai avntajoasă celei inelare promvată, culmea, până acum de acelaşi primar. Vom afla, poate, că nu el a făcut toate astea, atât timp cât „decizia” a aprţinut Consiliul Local. Faptul că HCL-urile (unele doar) sunt adoptate „numai” cu votul consilierilor PNL este o premieră care ar trebui permanentizată tocmai pentru ca, la un moment dat, nu mai târziu de finalul acestui mandat, ceata de babuini şi conducătorul lor să nu mai poată invoca unanimitatea din Consiliul Local. Oricum, propunerile de HCL sunt cele care conduc la astfel de practici. În aceste cazuri, autosuficienţii lipitori de parchet sunt de părere că „prost e cine dă, nu cine cere”, deşi sunt în contradicţie cu ei înşişi comparând situaţia cu a celor trimişi în judecată pentru afacerile cu CET Oradea.
Postat 29 Noiembrie 2016, 16:06 de eutanasiu
Iar ne cred prosti!
Consiliul local nu cumva face ceea ce le spune primarul? Ca de aia nu e bine fara opozitie. Ei au majoritate in CL si fac ce vor. Iata ce-au facut si iata cum isi bat joc in continuare de noi...!
Postat 29 Noiembrie 2016, 08:52 de User anonimizat
BABUIN GENUIN.
Babuinul (papio anubis) este inteligent şi şmecher, poate deveni dăunător şi este tratat mai mult ca parazit decât ca animal sălbatic, riscul de dispariţie al acestei specii fiind redus. Cercetătorii au descoperit cu surprindere că masculii nu muşcă în profunzime, riscând astfel ca lungii lor colţi să se rupă în contact cu oasele adversarilor, ci preferă să facă plăgi sfâşiate cât mai lungi, care să provoace hemoragii masive. O altă caracteristică a babuinilor este aceea că trăiesc în cete de aproximativ 50 de indivizi. Ceata formată din consilieri (locali), directori şi condusă de masculul alfa, timp de opt ani au sfâşiat strategic.
Postat 29 Noiembrie 2016, 08:52 de eutanasiu
????
Auzi ...Consiliul Local......pina acum ma distram de nemernicia astuia....dar vad ca n-are limite...
Postat 29 Noiembrie 2016, 07:59 de Tinas
TSD
Așa a distrus Bolojan și Dealul Ciuperca ! Nimeni nu iese în stradă
Postat 29 Noiembrie 2016, 05:38 de vocilebihoreanului29
COINCIDENTE
Asa a facut Bolojan si cu TRANZACTIA ( HCL 651 / 09.09.2013 ). El Doar a propus si, ce sa vezi, CLO A VOTAT ! In unanimitate ! Desi se cunoasteau dedesubturile DE CATRE TOTI !
Postat 28 Noiembrie 2016, 20:53 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON