URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2013, 07:39

Partidul fugarilor: Condamnat la puşcărie, secretarul PPDD Bihor, Gheorghe Tirean, a dispărut, la fel ca Ioan Lascău

Partidul fugarilor: Condamnat la puşcărie, secretarul PPDD Bihor, Gheorghe Tirean, a dispărut, la fel ca Ioan Lascău DRAGOSTE DE PARTID. Sunt şanse mari ca locul lui Ioan Lascău (stânga) în Consiliul Judeţean să fie luat taman de prietena sa, Alina Popa (dreapta). Întrebată dacă ştie unde se află în prezent fostul şef al Finanţelor bihorene, ea s-a eschivat: "Nu vreau să vorbesc despre asta, pentru că am vorbit la Poliţie"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PPDD Bihor devine, încet, o filială de urmăriţi general. Pe lângă liderul filialei, Ioan Lascău, condamnat la 3 ani de închisoare şi dispărut, un alt fugar este secretarul Gheorghe Tirean, condamnat la rândul său la 4 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, respectiv la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru conducere fără permis şi fals privind identitatea.

BIHOREANUL a aflat că acesta a dispărut subit, la finele anului trecut, după ce a fost condamnat pentru că, împreună cu un moldovean, a "fraierit" 17 firme din Bihor şi judeţele învecinate.

Dosare, dosare...

Problemele se ţin scai de PPDD Bihor. Puţini ştiu, dar dispariţia consilierului judeţean Ioan Lascău, preşedintele organizaţiei, condamnat în urmă cu două săptămâni la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost precedată de o alta. Este vorba de Gheorghe Tirean, secretarul filialei, care, de cum a aflat că merge la puşcărie, şi-a luat tălpăţiţa. Condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, Tirean este azi dat în urmărire generală de poliţiştii bihoreni fiindcă, imediat după sentinţă, în septembrie anul trecut, s-a făcut nevăzut.

În acest dosar, Tirean fusese trimis în judecată în 2010 de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, alături de cetăţeanul moldovean Ghiorghi Enache, acuzaţi că au înşelat nu mai puţin de 17 firme din Bihor, Cluj şi Satu Mare, de la care au cumpărat materiale de construcţii motostivuitoare, schele metalice, marmură verde, calculatoare şi chiar motoscutere în valoare totală de peste 12 milioane lei, lăsând în schimb file cec fără acoperire.

A fost însă doar începutul, căci în acest an, pe 6 martie, secretarul PPDD Bihor s-a mai ales cu o sentinţă definitivă, din partea Curţii de Apel Târgu Mureş, care l-a condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru conducere fără permis şi fals privind identitatea.

De asemenea, PPDD-istul este judecat şi la Constanţa, ca membru într-o grupare specializată în fraude cu file cec şi bilete la ordin fără acoperire emise în numele unor societăţi fantomă, grupare coordonată de celebrul mafiot Sergiu Băhăian, condamnat deja la 26 de ani de închisoare după ce a prejudiciat firme cu peste 3 milioane de euro şi a comandat uciderea a 4 persoane.

În familie...

În ce-l priveşte pe Ioan Lascău, acesta este în continuare de negăsit. Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, ex-preşedintele PPDD Bihor a fost condamnat în urmă cu două săptămâni la 3 ani de închisoare cu executare pentru corupţie, tot de Înalta Curte, după ce înainte obţinuse achitări. El fusese inculpat în 2005, de procurorii DNA, pentru efectuarea unor operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi utilizarea unor informaţii deţinute în virtutea ei, luare de mită, abuz în serviciu, participaţie improprie la evaziune fiscală, fals în înscrisuri, spălare de bani şi bancrută frauduloasă.

Condamnarea definitivă a lui Lascău atrage după sine încetarea mandatului de consilier judeţean, care va fi oficializată prin ordin al prefectului, la propunerea secretarului Consiliului Judeţean. Hilar este faptul că există şanse mari ca locul eliberat din CJ să fie luat chiar de prietena lui Lascău, Alina Popa, următoarea pe lista de candidaţi ai PPDD Bihor. "Da, eu îmi doresc, dar mai am timp la dispoziţie să mă gândesc, să mă întâlnesc cu colegii...", a răspuns scurt Alina Popa, întrebată de BIHOREANUL dacă acceptă postul.

Mutarea nu e bătută în cuie, cu atât mai mult cu cât, săptămâna trecută, Lascău a pierdut şi şefia filialei. Noul preşedinte este deputatul Ioan Hulea, care cere timp pentru analiza situaţiei. "Cine va fi consilier judeţean încă nu ştim, vă rog să trataţi lucrurile cu răbdare. Eu lucrez democratic, cu statutul în faţă. Trebuie să convoc Biroul Permanent Judeţean, undeva peste 2-3 săptămâni, dar înainte vreau să fac o şedinţă cu toţi consilierii judeţeni şi preşedinţii de organizaţii locale, în care să discutăm ultimele evenimente", a spus Hulea. Or, având în vedere tumultosul trecut al tinerei filiale, PPDD-iştii bihoreni vor avea ce discuta...

Citiţi pe această temă şi articolul "La penitenciar, dar cu banii-n buzunar: Fiscul recuperează abia 1% din prejudiciile produse de corupţii bihoreni"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
cine da lectii de politica si cui !!!
(...) :)))) pacat de DD il credeam capabil sa evite femeile usoare dar se pare ca din contra o face in ciuda PDL si PSD ului, cuib de urgiiie sexuala :))), pacat !
Postat 20 Martie 2013, 17:00 de vsm
Bunicul si fetilii
Oare ce le invata vampa asta pe copilase? Cum sa - si gaseasca cate un bunicut pe care sa l mangaie si care sa le ridice in viata? Astfel de centuriste se promoveaza in politica romaneasca?
Postat 20 Martie 2013, 16:44 de oradean
Vaii
Vai, dar ce duios se uita "doamna" Alina la batranelul ei,si pe poza alaturata.....parca ar fii taica-su ,nu * .LOLL
Postat 19 Martie 2013, 21:35 de dant
Fugeam si behaiam!
Bai dar de Teianu nu comentati nimic? Sau va e frica ca vine cu clanu lu Bahaian pasta voi?
Postat 19 Martie 2013, 18:05 de un cetatean
@Oradea trezeste te!
Hai ma ca sunteti nebuni cu comentariile voastre! Mai ales nebunu asta cu oradea trezeste te Rad cu lacrimi! Pacat ca bihorel asta vrea sa scoata articolul Ar trebui sa ramana postat 2 saptamani cel putin
Postat 19 Martie 2013, 17:54 de un cetatean
?
Va fugi si Alina asta, ca este imbracata in trening?
Postat 19 Martie 2013, 17:53 de un grup onest
cu Gemeni nu faci sex in intimitate , mintea este cel mai puternic afrodisiac.
Gemenii seduc si sunt sedusi prin jocuri ale inteligentei. Pentru ei mintea este cel mai puternic afrodisiac. Persoana iubita trebuie sa fie si un demn partener de discutie, care sa tina pasul cu ritmul alert cu care gemenii trec de la un subiect la altul. Ei se simt bine in spatii deschise, aerisite, in care isi pot pune in aplicare jocurile iubirii, fantezii ale mintii care pot tine flacara pasiunii aprinsa. Un geaman se plictiseste usor si are mereu nevoie de altceva, era sa spunem de altcineva, desi nu am fi departe de adevar. Mercur ii face sa caute o intimidate in plan mental care precede mereu pe cea in plan fizic, fara de care iubirea senzuala nu este multumitoare. Ei pot ramane chiar intr-un cuplu in care viata intima nu ese la cotele cele mai inalte, dar comunicarea este impecabila.
Postat 19 Martie 2013, 17:39 de afrodisiac
ALINA POPA vai ca toata Oradea poate povesti cand se imbatau cum se cuplauuu
PUIU saracu nu stie ce a strans in brate asa de sensibil si fraier este nu este un barbat in cubluri sa nu o fi fuuuufuu pe Alina Popa, pe langa ea el mai a avut si alte femei :)), la Cluj, etc !!! l a ametit cu judo si el are nevoie de femei masculine in preajma asa el el mai rafinat , adora poezia PLUMB :))) e un inebunit sa o recite .A avut parte de multe Curxxxve si cand era sef la finante asta l a distrus ca reputatie in rest reusea dar curvvvele l au inecat si i au sapat groapa.In viata intimitiatea este foarte importanta, nu importanta !!!
Postat 19 Martie 2013, 16:27 de vsm
LOLLLL
......"sugacea mosuletului puscariabil" LOLLLLLL
Postat 19 Martie 2013, 14:45 de dant
Taci sugaceo!
Nu sunt prietena pe pe fcb cu tine ma nulitate ce esti! (...) Apropo vezi daca ajungi in Consiliul Judetean, sa ridici mana dreapta sus cand vrei sa spui da si mana stanga cand vrei sa zici nu *!
Postat 19 Martie 2013, 14:32 de costel
Invidiosilor
Cine esti tu ma zdreanta ce esti de scrii cu pseudonimul de Costel? Nu esti cumva prietena cu mine pe fcb? Ti e ciuda ca intru in CJ. Atat merit si eu dupa ce l am * pe puiu atata vreme Ce sa fac daca asta a fost comanda serviciilor Parca voi, amicele mele de pe fcb care aveti afaceri nu * si voi *mosilor!
Postat 19 Martie 2013, 14:24 de Alina Popa
VSM fin cunoscator
VSM asta e un fin cunoscator! Chiar ca toate femeile lui puiu au fost urate. Dar urata in draci ca sperietoarea asta de ciori n a avut niciodata! Si el nu i barbat nasol la 60 de ani cat are Acum sugacea mosuletului puscariabil se viseaza consiliera judeteana din partea partidului desteptilor HAHAHAHAHA
Postat 19 Martie 2013, 12:25 de costel
viata ciudata
ciudat cind se scrie de Vizer concubina lui Lascau , redactia bihoreanului scoate repede comentarile referite la el ? de ce este cumva buricul pamintului ? cin este vb de tigani si de unguri ai jigniti cum nu se mai poate cind se scrie ceva adevarat va este frica !!!!!! lasilor !!!!!!!!!!!
Postat 19 Martie 2013, 12:12 de boss
@vsm
viata este ft ciudata ! roata se intoarce tot timpul , concubina poate sa bage toti banii cei are in joc nici asa nu va scapa de data asta !
Postat 19 Martie 2013, 11:16 de oradean
ce ciudata e viata ! de ce ti e frica nu scapi !
Lascau batranul are o sensibilitate feminina de invidiat o sa fie de folos in sfarsit si el in SOCIETATE :))).Toate femeile lui au fost urate in comparatie cu fizicul lui :))).nu s a atasat Vizer degeaba de el !!
Postat 19 Martie 2013, 10:46 de vsm
ce ciudata e viata ! de ce ti e frica nu scapi !
acum se negociaza spaga si mita ca sa se dea pedepse mai usoare :))))) concubina viseaza un post s au bagat bani multi in joc de cei care i au sustinut, oricum fiul sau e in Parlament :))).Probelma este ca Lascau este o fetita frumoasa :)) chiar daca a facut JUDOOOO :)).
Postat 19 Martie 2013, 10:42 de vsm
Popor de proşti cu 15% tâmpiţi declaraţi oficial
Toţi cei care au votat cu această adunătură, zisă partid politic, dacă ar fugi şi ei din ţară ca să nici nu mai auzim de numele lor, ar face un bine în sensul în care ar creşte ineligenţa medie pe cap de locuitor din România.
Postat 19 Martie 2013, 10:41 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON