URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2017, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Victorie murdară

Cea mai urâtă campanie internă din istoria PNL Oradea s-a încheiat cu victoria viceprimarului Florin Birta, omul primarului Ilie Bolojan. Viceprimarul Mircea Mălan a pierdut preşedinţia filialei locale la numai 7 voturi diferenţă, după o campanie dărâmătoare, în care s-a victimizat spunând că adversarii au trimis email-uri false în numele său şi l-au reclamat la DNA, iar Florin Birta s-a plâns apropiaţilor că discursul adversarului său s-a axat pe atacuri la persoană, acuzându-l că trăieşte, cu familie cu tot, de pe urma partidului.

Cezarului, ce-i al Cezarului!

Scutite de impozit pe clădirile de cult, episcopiile din Oradea datorează oraşului impozite de 185.000 lei pe spaţii comerciale, locuinţe şi maşini. Episcopia Romano-Catolică, cea mai bogată, plăteşte anual impozite de 108.000 lei pentru 52 de imobile, aproape dublu faţă de cât plătesc la un loc Episcopia Greco-Catolică, Eparhia Ortodoxă şi cea Reformată.

Case closed!

Lovitură dură pentru DNA Oradea: Dosarul în care a inculpat patru judecători orădeni a fost "desfiinţat" chiar de colegii procurori de la Bucureşti. La cinci ani după debutul anchetei şi la un an după respingerea dosarului din cauza neregulilor din rechizitoriu, investigaţiile reluate de structura centrală a DNA s-au finalizat prin clasarea acuzaţiilor aduse judecătorilor Florica Roman, Denisa Vidican şi Raluca Cuc, pe motiv că faptele lor nu există.

Uitat la ştrand

Statuia filantropului Emanuil Gojdu zace abandonată de doi ani în Ştrandul Ioşia. Monumentul dedicat celui mai cunoscut avocat şi binefăcător al Bihorului a fost mutat în 2015 din Piaţa Unirii, cu promisiunea încă neonorată de Primărie că va fi reamplasat la loc de cinste.

Răzbunare cu sadism

Din cauza propriului căţel şi a unei femei ţâfnoase, un orădean a fost bătut cu atâta sălbăticie încât după cinci operaţii nereuşite a rămas schilod. Pentru că patrupedul a pătruns în magazin şi patroana s-a simţit ofensată de stăpân, soţul acesteia l-a "pedepsit" zdrobindu-i un picior şi-o mână, astfel că la capătul a peste 100 de zile de îngrijiri medicale omul a trebuit pensionat ca invalid.

Viol cu dus-întors

Tânărul încătuşat fiindcă şi-ar fi hărţuit şi violat fosta iubită a scăpat de acuzaţii. Procurorii din Beiuş au clasat dosarul penal deschis pe numele lui Mădălin Suciu după ce tânăra şi-a retras plângerea şi le-a spus poliţiştilor că a inventat din răzbunare povestea violului, în realitate făcând sex cu "agresorul" din proprie iniţiativă.

Ridică-te, Alex!

Invalid din naştere, un tânăr orădean este un exemplu remarcabil de ambiţie şi motivaţie. Bolnav de tetrapareză spastică şi incapabil să umble, Alexandru Olah se antrenează din greu, zi de zi, pentru ca atunci când va absolvi Facultatea de Medicină să meargă pe propriile picioare ca să-şi ia diploma.

Dirijaţi... spre stradă

După ce li s-au majorat salariile, muzicienilor Filarmonicii orădene li se cere să nu se mai adreseze doar elitelor, ci să dea şi concerte în aer liber. Într-o abordare strict economică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea, subliniază că în timp ce primesc anual 7 milioane lei din banii bihorenilor angajaţii Filarmonicii cântă, săptămânal, pentru 300 de persoane.

Pe locuri, fiţi gata, GO!

Un profesor orădean a realizat primul manual de Go dedicat elevilor de clase primare. Jucător de Go de trei decenii, fondator al singurului club de profil din Oradea şi al singurului turneu privat de Go din România, Vasile Bunea şi-a structurat manualul în 31 de lecţii, astfel încât jocul să poată fi predat într-un an şcolar.

Mica soprană

Primul eveniment din cadrul proiectului privat City Opera, spectacolul o va aduce, în premieră la Oradea, pe adolescenta Laura Bretan, devenită o mică vedetă în SUA datorită vocii ei extraordinare, de soprană. Alături de aceasta, vor concerta trei solişti profesionişti, care vor prezenta arii, duete şi cvartete celebre din opere de Mozart, Puccini, Verdi sau Rossini. De asemenea, organizatorii le promit orădenilor şi muzică din filme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
BlackDot?
apoi de ce nu zici si matale ca-s negru de....ca rau mai esti suparat omule, ia sa vediem noi dara da ai intra pa aici, ca de nu......birtinez ramai,,,,,,
Postat 18 Aprilie 2017, 14:32 de Ardeleanul
$$$$$
Miroase foarte tare ca un articol platit! In semn de protest nu voi cumpara nici ziarul si 48 ore nu voi accesa portalul ebihoreanul.ro ! Indemn si alti cititori sa imi urmeze exemplul !
Postat 18 Aprilie 2017, 00:13 de BlackDot
Traiasca ... birtinezeala oradeana !!!
Bolojanul birtinez e capul di tuti capetele mizeriei, caci nu'i asa toti sunt o apa si'un pamant !!
Postat 18 Aprilie 2017, 00:07 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON