URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2014, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Majoreta Moşului

Crăciuniţa BIHOREANULUI 2014 este lidera trupei de majorete care face show la meciurile CSM Oradea. Ioana Sas Adăscăliţii este simpatizată nu doar de publicul ce asistă la spectaculoasele meciuri de baschet, ci şi de componenţii formaţiei orădene, care au acceptat imediat propunerea BIHOREANULUI de a apărea într-un pictorial inedit de Crăciun alături de "şefa majoretelor".

Afaceri pe casa Domnului

DNA a lăsat Beiuşul fără primar: Adrian Domocoş a fost arestat pentru corupţie şi incompatibilitate. Domocoş este acuzat că îşi conducea firma din Primărie şi că, în schimbul unui imobil închiriat pe bani de nimic de la protopopul greco-catolic, a scutit biserica de impozitele pe spaţiile comerciale şi de amenzile pentru neîngrijirea faţadelor.

Pionierii Revoluţiei

La a 25-a aniversare a Revoluţiei, BIHOREANUL vă spune poveştile rebelilor care au îndrăznit să se opună, conspirativ ori făţiş, regimului comunist. Electronistul Mircea Teaha, tipograful Lucian Kovacs, studentul Lucian Silaghi, eseistul Radu Enescu, muncitorul Gheorghe Bochiş şi ţăranul Florian Borodan au împrăştiat afişe, au protestat public şi chiar au ridicat personal oamenii la revoltă.

Sărbători acasă

Deşi cele mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă - spectacole de balet, concerte de operă ori cele ale nelipsiţilor Ştefan Hruşcă şi Fuego - au avut deja loc în prima parte a lui decembrie, orădenii care rămân acasă de sărbători vor putea găsi ceva de făcut şi în oraş.
Moş Crăciun ajunge în Gara Oradea pe 23 decembrie, iar artificiile de Revelion vor fi precedate de un concert al lui Ducu Bertzi.

ORADEA NOASTRĂ:

Totul se plăteşte!

Ai, n-ai, dai! Cadou de sărbători, consilierii locali au hotărât joia trecută că din 2015 vor plăti bilete de intrare la ştrand, impozitele pe proprietate se vor indexa cu 3,5%, iar biletele de intrare la Zoo se vor majora cu 20%. "Nicăieri în lume activităţile de agrement nu se subvenţionează, pe considerentul că nu sunt un lucru strict necesar", argumentează Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public.

Viceprimarul Mircea Mălan: "Oradea se va transforma într-un uriaş şantier"

Dacă în 2014 aţi fost deranjat de şantierele din oraş, ţineţi-vă bine: anul care vine va fi şi mai şi! Viceprimarul Mircea Mălan prezintă lucrările care vor începe în ianuarie, dar şi pe cele care vor continua, concluzia fiind clară: dacă nu vor dori să stea blocaţi în trafic, şoferii vor trebui să se deplaseze pe jos.
În tot răul este însă şi un bine: dacă muncitorii vor avea spor, la finalul lui 2015 multe zone din Oradea vor arăta complet altfel în prezent.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Viceprimarul Mircea Mălan: "Oradea se va transforma ..." !!!
Dar impozitul auto il vreţi achitat întreg de orădeni, nicidecum diminuat ... aşa-i bolovane ???
Postat 22 Decembrie 2014, 13:48 de WinDos
Totul se plăteşte !!!
Nici să mergi tu, Andreica, la serviciu nu este un lucru necesar pentru orădeni şi totuşi eşti plătit din banii lor pentru asta ... "geniule" care eşti, venit cu pluta din lumea argumentelor lipsite de argumentaţie !!! Dacă ar fi aş simplu, de ce plătesc eu subvenţie pentru termoficarea cea lovită de soartă din Oradea, din moment ce pentru mine nu este deloc necesară, având propriul meu sistem de încălzire (individual) ??? Bolojan ăsta a recrutat numai şi numai subalterni asemenea lui, bătuţi în cap dinspre interior spre exterior !!!
Postat 22 Decembrie 2014, 13:46 de WinDos
Pionierii Revoluţiei !!!
Aţi înebunit cu toţii la Bihoreanul, de amestecaţi un fost miner, informator al Securităţii încă din anii '80, "Teaha" pe numele lui de liberal "convins", cu unul pe care nu l-a obligat nimeni să iasă în stradă să protesteze, în afară de propria lui conştiinţă şi afiliere la grupul studenţesc din Braşov, Silaghi cel care a rămas în continuare "ţărănist" şi poate încă "monarhist" !!! Gruparea "Chirilă&Teaha" să-şi publice dosarele de la CNAS şi abia apoi vor avea dreptul moral de a marşa pe un asemenea subiect !!!
Postat 22 Decembrie 2014, 13:38 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON