URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2014, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Măcelarul de câini

Primul proces pentru cruzimi împotriva animalelor: doctorul Cosmin Şimonca e acuzat că a otrăvit zeci de câini cu substanţe interzise, iar pe alţii i-a înfometat ca să se sfâşie între ei. Procurorii orădeni l-au trimis în judecată pe medicul veterinar alături de fostul administrator al Adăpostului Grivei, Florentin Anton, iar pe actualul şef, Călin Ardelean, l-au amendat administrativ cu 1.000 lei, ambii pentru neglijenţă.

Penalii lui Micula

Plângeri penale pentru lucrările neautorizate de la restaurantul Transilvania şi pentru agresarea unui reporter al BIHOREANULUI de către bodyguardul lui Ioan Micula. Direcţia pentru Cultură Bihor a amendat cu 5.000 lei firma care deţine imobilul de patrimoniu, iar Primăria îi reclamă administratorul la Parchet, unde va ajunge şi "gorila" care l-a ameninţat pe jurnalist că-i "zdrobeşte oasele".

Artă de vânzare

Un orădean împătimit de tablouri, sculpturi, numismatică şi alte obiecte de preţ se pregăteşte să deschidă prima casă de licitaţii de artă din oraş. Casa Prinţesa Anastasia va găzdui lunar licitaţii cu strigare, va avea o galerie, precum şi o cafenea boemă, ai cărei pereţi vor fi "tapetaţi" cu tablouri.

ORADEA NOASTRĂ:
Welcome to Oradea!

După ce, recent, într-un sondaj online Oradea a fost desemnat cel mai frumos oraş din România, la zece mii de voturi distanţă de următorul clasat, Timişoara, orădenii au mai primit o veste menită să le gâdile orgoliul: urbea lor a fost clasată ca a doua destinaţie turistică din ţară, după Bucureşti.
"Distincţia" a fost oferită de cel mai mare site de turism din lume, Trip Advisor, adică "consilierul pentru călătorii". Dar, spun specialiştii domeniului, Oradea este încă departe de a fi o destinaţie propriu-zisă, fiind încă un loc în care turiştii ajung din întâmplare...

ORADEA NOASTRĂ
Ecologist din tată-n fiu

Prima oară când Andrei Togor a mers la pescuit avea cinci ani. Un an mai târziu, a prins şi primul peşte. Poate ca o trăsătură transmisă din tată în fiu, Andrei îndrăgeşte peştii şi pescuitul, dar mai ales natura în tot ansamblul ei.
De profesie inginer piscicol, tânărul lucrează ca manager de proiecte la Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, organizaţie condusă de tatăl său, şi îşi doreşte cel mai mult să ajungă să reproducă speciile de peşti în pericol să dispară. Convins că generaţiilor viitoare trebuie să le lăsăm pământul şi apele măcar aşa cum le-am găsit, dacă nu chiar mai bune...

Unde dai şi unde crapă!

În plan local, liberalii sunt ţinuţi ostatici de PSD, dar siliţi la un nou mariaj cu PDL. După ce au "înroşit" Bihorul la scrutinul europarlamentar, pesediştii constată că voturile de acum nu le ajung să-l facă pe Ponta preşedinte şi alternează ocheadele aruncate liberalilor cu ameninţările, în timp ce aceştia socotesc cum să conducă fără ei Oradea şi judeţul.

(A)zilele bunicilor

Îmbătrânirea populaţiei a făcut din căminele de bătrâni o afacere înfloritoare, cu liste de aşteptare, în ciuda preţurilor usturătoare. Obligaţi să muncească cu program prelungit, bihorenii încep să renunţe la prejudecata că internarea părinţilor în centre de îngrijire pentru vârstnici ar fi o ruşine şi luptă să le cumpere servicii la preţuri care încep de la 1.200 lei pe lună.

Corul "angelic", la Oradea!

În seria concertelor susţinute periodic la Oradea de trupe cunoscute şi de artişti români nu mai puţin faimoşi se remarcă, de departe, "vizita" muzicală pe care o va face Corul Naţional Madrigal în oraşul de pe Criş, după 10 ani de absenţă.
Formaţia înfiinţată în urmă cu 50 de ani de dirijorul Marin Constantin, care a strâns un palmares de 4.000 de spectacole în toată lumea, va da la începutul săptămânii viitoare un recital special pe scena Teatrului Regina Maria, alături de o soprană care a împărţit scena inclusiv cu Placido Domingo.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
so pe ei...
toaca-i ma pe toti......unu sa nu ramana, numa cati am botezat eu in Mures.....n-are nimik...mare paguba-n ciuperci, apoi te votam primar.....sa ne scapi si de alte jigodii....
Postat 04 Iunie 2014, 08:03 de giovani
imparatia lui Bolovan
Asa functioneaza lucrurile in imparatia lui Bolovan, un incapatanat, un taran care se crede cel mai destept dintre toti, asta se intampla acolo unde nepotismul e mai presus de lege; va doresc tuturor celor care le dati apa la moara, ii laudati si ii pupati in fund, si, mai ales celor care spuneti ca bine fac ceea ce fac, deci va doresc sa simtiti cat de curand pe pielea voastra ce repercursiuni are o astfel de "democratie"; va veti da seama de asta intr-o zi cand copiii vostrii vor fi loviti de o masina a unui imbecil similar si respectivul nu va pati nimic, ba chiar va rade in nas, pentru ca da, asta e Romania de azi, si asa a ajuns si Oradea noastra si mai ales a voastra cei care sunteti atat de multumiti!
Postat 03 Iunie 2014, 09:20 de Astrid
barsan roxana
ce jigodii...toti is buni de scandal....mai ales pe comentarii....de fapt , javre sunt si in 2 picioare , si se pare ca depasesc nr. celor cu 4.tara de zoofili....instigatori la scandal , si criminali....APLICATI LEGEA PT. TOATE JIGODIILE CE PARAZITEAZA TARA. L.258/2013.
Postat 03 Iunie 2014, 08:12 de kira
DAT AFAR IMEDIAT
Dum este posibil ca acest individ sa CONTINUE sa lucreze in acelasi adapost si sa fie platit de primarie? el continua sa OMOARE CAINI, fara probleme, nu-i asa ? In orice caz, acest MACELAR poate dormi linistit...figura lui face oculul lumii....the Dog Killer from Oradea...peste tot in lume....de-asta a facut facultate de medicina veterinara ??????? mai mult ca sigur ca NU este in stare de nimic altceva decat SA OMOARE CAINI...RUSINE ORADEA...RUSINE ROMANIA...tara unde instigatorii la URA fata de caini si fata de iubitorii de animale, sunt in mare cinste si unde ucigasii de caini in serie sunt platiti bani buni de primarie...nu-i asa ? Ati facut Romania de HULA LUMII intregi, si Nu va mai mirati ca nu mai agreaza lumea romanii....Rusine domnule primar Ilie Bolojan, pentruca dumneata il protejezi, nu-i asa ? Cosmin Simonca MACELARUL DE CAINI din ORADEA...toata LUMEA, din USA pana in Cipru si Australia, deja te cunoaste...HALAL...da-ti demisia ca ai facut orasul si tara de RUSINEA LUMII.
Postat 02 Iunie 2014, 22:44 de Mira
alo...
Domnule, e Dracu pe pamant, si cu maidanezii astia....
Postat 02 Iunie 2014, 16:26 de Eva popoviciu
MRS
atentie la mizeria oamenilor in ghilimileAsculta ''desteapto'' ti-as recomanda sa mai faci un stagiu de educatie pentru cei 7 ani de acasa, iti lipsesc cu desavarsire, te-a jignit cineva de iti permiti sa vorbesti asa?.Ar trebui sa fii data afara de unde lucrezi, reprezinti un adevarat pericol pentru copii de care te ocupi.De cacati umani si la propriu si la figurat nu te-ai impiedicat ?s-au inmultit rau, tu esti un exemplu elocvent in aceasta directie.Asa cum tie nu-ti plac cateii , altora le plac dar nu mai au loc unde sa adune dupa oameni iresponsabili ca voi.Nimeni nu vrea caini pe strada sau la mana voastra, numai ca metodele civilizate sunt altele.Daca nu stii intr-un stat democratic toti avem si drepturi nu numai obligatii cum ati vrea voi astia care va considerati mai egali decat altii.
Postat 02 Iunie 2014, 14:00 de GARLEANU EVA
atentie la mizeria maidanezilor
In sfarsit , mai face cineva treaba si cu maidanezii, daca si ziaristilor le plac maidanezii , sa-i duca acasa, ce tot spun de altii, de parca ne obliga sa platim si pt. ei , impozite, sa plateasca cine are nevoie de ei, nu un oras intreg, si sa lase alte categorii de oameni , sa-si aleaga ce le place, unora le plac porumbeii, de ce trebuie sa fim toti iubitori de caini....si inca ceva , cand ies cu grupa de copii, la plimbare in parc , e normal sa nu fie excremente de maidanezi, sau caini cu stapan , in locul de joaca al copiilor....credeti cumva ca parintilor le place sa se murdareasca copii lor cu asemenea excremente , sau sa se imbolnaveasca...din cauza unor ,,placeri"ale unora....Daca va plac maidanezii, ziaristii, femeile de varsta a treia, parasite de copii si soti, intr-un fel sau altul, luati-va cainii la sediu, si pupati-va necontenit cu ei....nu ne obligati pe noi ceilalti sa fim partasi la ..... ,,placerile" voastre.
Postat 02 Iunie 2014, 11:43 de mihaela
ORADEA NOASTRĂ: Welcome to Oradea!
Voi sunteţi duşi cu pluta la Bihoreanul !?! TripAdvisor nu a făsut altceva decât să recomande şi nişte destinaţii din România, unor fraieri de turişti care nu au ce face cu banii, nicidecum nu a acordat vreo distincţie oraşului nostru, din care se vede că voi nu aţi mai ieşit de mult timp !?! Aţi ajuns să confundaţi Oradea, în întregimea ei, cu viitorul proiect de reabilitare a centrului istoric !?!
Postat 02 Iunie 2014, 09:22 de Carp III
"Penalii lui Micula" !?!
Dacă tot merg în grup ar trebui să-l ia cu ei şi pe Victoraşul tatii, nepotul alcoolist care zburdă la 18 anişori cu Ferarri şi trozneşte maşinile poliţiştilor aflaţi în afara serviciului, după 5 beri luate la bord !?!
Postat 02 Iunie 2014, 09:17 de Carp III
CALAU
SI PRIMARUL CALAUL CARE A ORDONAT MASACRUL DE CE NU ESTE CERCETAT?
Postat 02 Iunie 2014, 07:19 de TALK
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON