URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2014, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mafioţii din Oradea

BIHOREANUL vă prezintă povestea aproape incredibilă a fabricii de valută falsă anihilate săptămâna trecută la Oradea şi personajele care i-au pus bazele. Zeci de milioane de euro falşi au fost tipăriţi la Oradea la comanda organizaţiei mafiote napoletane Camorra, pentru a fi aruncaţi pe pieţele europene, de către o grupare de afacerişti italieni bine integraţi în comunitatea locală şi care la vedere aveau afaceri legale cu încălţăminte, vopseluri şi producţie publicitară, dând de lucru la sute de oameni.

Adelina, gospodina

Înainte să fugă la PSD, care o vrea viceprimar de Oradea, ex-pedelista Adelina Coste a "supt" într-un singur an 150.000 lei de la 17 primării cu edili PDL şi UDMR. "Blonda de la Prefectură" din epoca Boc a câştigat în 2013 salariile a 125 funcţionari, încheind cu colegii de partid şi cu amicii udemerişti un contract de consultanţă tras la indigo de 16 ori, fără să aibă concurenţă nici măcar de ochii lumii.

Iarnă cu înfrigurare

Societatea de termoficare se pregăteşte de cel mai dificil sezon rece din ultimele două decenii. Deşi Termoficare SA a programat reluarea furnizării agentului termic pentru a doua jumătate a lunii octombrie, asociaţiile de proprietari cu restanţe vor rămâne în frig pentru a nu acumula datorii care să le ducă în incapacitate de plată.

ORADEA NOASTRĂ:
Oradea: like!

În urmă cu doi ani, Dan Dragoş îşi descoperea pasiunea pentru fotografie, luând oraşul la pas, pentru a-l imortaliza. Când şi-a dat seama că fotografiile cu Oradea se tot adună, a decis, împreună cu un alt prieten fotograf, Vasile Vâlcan, să arate lumii imaginile.
Aşa au făcut pagina de Facebook "Oradea în imagini", care a adunat rapid mii de like-uri pe reţeaua de socializare. Doi ani mai târziu, proiectul lor are aproape 16.000 de fani, fiind cea mai cunoscută pagină despre Oradea pe reţeaua de socializare.

Doctor "jucător"

Doctoriţa din Ciumeghiu îşi condiţionează pacienţii: le semnează reţete gratuite ori compensate numai dacă îşi iau medicamentele de la farmacia sa preferată. Adriana Butaru e acuzată că, încălcând deontologia profesiei, influenţează competiţia dintre cele două farmacii deschise în sat, favorizând-o pe cea învecinată propriului cabinet.

Mircea Oaie, directorul Direcţiei de Monitorizare a Cheltuielilor şi Organizare de Evenimente: "Programul Toamnei Orădene este pe aproape toate gusturile"

Pe 3 octombrie începe ediţia cu numărul XXIII a Toamnei Orădene. Anul acesta, festivalul se va întinde pe parcursul a doar 10 zile, dar va cuprinde o mulţime de concerte, atât în săli, cât mai ales în aer liber, între invitaţi numărându-se formaţii din străinătate şi fanfare militare.
Organizatorul principal al Festivalului, Mircea Oaie, directorul Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei, vorbeşte despre cum a fost alcătuit programul actualei ediţii.

Săptămână plină

Festivalul Internaţional de Teatru Oradea continuă până pe 12 octombrie, dar mai toate spectacolele, cu excepţia câtorva pentru copii, s-au jucat deja săptămâna trecută în mai multe săli din oraş, pe stradă, în cluburi şi pe scena mobilă instalată în Piaţa Ferdinand.
Cuvântul cheie al celei mai noi ediţii a FITO a fost diversitatea, dar orădenii şi-au dovedit apetenţa, după cum poate era de aşteptat, doar pentru spectacolele "cu afiş" şi pentru comedii, lăsând locuri goale la producţiile ceva mai greu de "procesat", mai pretenţioase...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Noua "faţă" a Bihoreanului este moarte sigură pentru acest tabloid !?!
Chirilă, mai ai timp să renunţi la modificările de grafică şi aranjament în pagină, a ceea ce vrei să fie noul BIHOREANUL ONLINE ... este un dezastru şi crede-mă că nu sunt singurul care are această părere !?! Te îngropi singur !?! Dar poate aşa se dovedeşte, încă odată dacă mai era cazul, că "fiecare pasăre pe limba ei piere" !?!
Postat 03 Octombrie 2014, 18:32 de Ca®p III
BALERINA
ADELINA!maai sa fie.O mare nulitate buna la nimic.si o rusine a politici locale.DA madam
Postat 01 Octombrie 2014, 23:49 de ANDRONE
Nimic despre mafia din dosarul Microsoft !!!
La nivelul patriei a bubuit cel mai mare scandal de coruptie din istoria Romaniei, dar Bihoreanul se face ca nu vede pentru ca e vorba, in loturile ce urmeaza a fi duse la DNA, de corectul primar Bolojan Ilie !!! Dupa modelul Serban Mihailescu, spaga de 90 mlioane euro intansi peste trei guverne, si secretarul general al guvernului Tariceanu (Bolojan la acea vreme) a semnat contracte de achizitie soft+hard, chiar daca acesta habar nu avea cu ce se mananca o tastatura macar !!! Achizitiile din dosarul Microsoft, in perioada liberala a guvernarii, s-a ridicat la peste 45 milioane euro !!! Imputernicit era SGG care, intr-o perioada de vreo un an si ceva, l-a avut ca semnatar de contracte pe mult-prea-cinsitul si mult-prea-corectul sef Bolojan Ilie Gavril de la Birtin !!! Asta trebuie sa deschida stirile sfarsitului de an, care concureaza pana si cu fabrica de bani a mafiei italiene, stabilite si prin parcurile industriale oradene !!!
Postat 29 Septembrie 2014, 11:14 de WinDos
numai de bine ...
Adica dupa o primavara sio vara de dusuri reci acu urmeaza congelatul contribuabililor.....asta numai asa pt a asigura conservarea lor...Bravoooooooooooooooo...Noroc ca aveti parcari galbene, parcuri si giratorii....pt incalzit va recomandam plimbari in linie dreapta sau in cerc....hahahaha
Postat 29 Septembrie 2014, 09:21 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON