URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Închis pentru corupţie!

Pornind de la dezvăluirile ziarului nostru, procurorii DNA au ajuns să-i trimită în judecată, pentru luare de mită, pe 7 din cei 10 angajaţi ai Autorităţii Rutiere Bihor, inclusiv pe fostul şef de agenţie.

BIHOREANUL vă prezintă, în exclusivitate, extrase din interceptările făcute în ancheta de la ARR, care arată cum funcţionarii lucrau "pe-o mână" şi, în loc să emită amenzi transportatorilor prinşi cu nereguli, primeau pe bandă rulantă şpăgi în bani, nisip, saci de ciment, pălincă, vin şi combustibil.

Crăiuţ, pericol public!

Pentru că a efectuat fraudulos operaţii cu laparoscopul, ginecologul Doru Crăiuţ riscă să-şi piardă dreptul de a profesa. Direcţia de Sănătate Publică a constatat că doctorul nu are nicio diplomă care să-i permită efectuarea de intervenţii laparoscopice, iar conducerea Maternităţii că unele paciente au trebuit reoperate, motiv pentru care a cerut ancheta Colegiului Medicilor.

Bătuţi pe faţ(ad)ă

Prefectura a învins Primăria, definitiv şi irevocabil, în procesul legat de obligativitatea reabilitării faţadelor. Marele înfrânt al războiului faţadelor, primarul Ilie Bolojan, spune că municipalitatea va returna orădenilor banii încasaţi din contribuţia pentru reabilitarea clădirilor.

Treabă mică, probleme mari

Amenzile date de poliţiştii comunitari pentru obscenităţi, urinat ori murdărirea spaţiilor publice dau bătăi de cap juriştilor Primăriei în instanţe. Din cauza toleranţei judecătorilor, a proceselor verbale completate greşit şi a lipsei de experienţă a propriilor agenţi de teren, Poliţia Locală pierde jumătate din procesele prin care contravenienţii contestă amenzile primite.

ORADEA NOASTRĂ:
Vindecare prin apă

Nu e un secret că, sezon de sezon, ştrandul Ioşia se deschide pentru un număr mereu mai mic de orădeni. Tot mai mulţi preferă fie Ştrandul Municipal sau pe cele din Băile Felix şi 1 Mai, fie iau drumul spre Ungaria. Deşi oraşul stă pe o bogăţie curată, fuga de ştrandul Ioşia e cauzată de starea insalubră a acestuia, de bazinele nemodernizate şi grupurile sanitare vechi.

Municipalitatea s-a decis să schimbe situaţia şi să profite de resursele de apă geotermală, astfel că a pregătit un proiect de modernizare completă, care va transforma acest ştrand în Complexul Geo Sana Dome Ioşia, un centru medical şi SPA, cu posibilităţi de hidro-distracţie. Printr-o investiţie de 10 milioane euro, vechiul ştrand cu doar câţiva pensionari în bazine va deveni o amintire.

Iureş la 1 Mai

De 1 mai, distracţia orădenilor se mută în Băile 1 Mai, la festivalul internaţional de muzică electronică. Organizatorii "Iureş Dancing Festival" se aşteaptă ca Ştrandul Venus să fie umplut de 5.000 de tineri din tot Ardealul, atraşi de mixajele unor DJ români, spanioli şi britanici.

Răduleasca de Oradea

Ca să se facă prezentatoare TV şi să calce pe urmele Mihaelei Rădulescu, Cristina Croitor s-a înscris la Facultatea de Jurnalism. Tânăra, care este imaginea unei firme de confecţii, declară că scopul vieţii ei este să aibă propria emisiune de televiziune, la fel ca idolul ei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
POLITIA cand va fi cercetata? pentru abuzurile continuate GRUPURI infractionale
Pornind de la dezvăluirile ziarului nostru, procurorii DNA au ajuns să-i trimită în judecată, pentru luare de mită, pe 7 din cei 10 angajaţi ai Autorităţii Rutiere Bihor, inclusiv pe fostul şef de agenţie.
Postat 30 Martie 2011, 21:15 de un roman
misu
universitatea din oradea e in * dar ii place asa a fost de la inceput.cat timp scoate bani de la fraierii de viitori someri totul e ok
Postat 28 Martie 2011, 19:38 de misu
fiu de securist
vai de mine ce doriti cu noi cu cadrele foste cadre ale partidului comunist azi ale universitatii oradea,nu aveti nici o sansa sa va legati de noi ca va dam in freza,vam dat in gat pe timpul comunismului va dam si acum asa ca terminati cu prostiile ca va terminam.la vremuri noi tot noi rectorul antal e tare e omul nostru,nu va legati de el sistemul aduce bani asa ca ciocu mic
Postat 28 Martie 2011, 17:47 de fiu de securist
cetatean
bine ca au trecut spitalele in administratia primariei ca asfel nu aflam despre coruptia din universitatea oradea care e asemeni caracatitei ce a cuprins sistemul sanitar ,sunt convins ca primarul va face ordine in sistem si va lua la puricat cadrele universitare care dupa ce si-au cumparat posturi la facultate mai si omoara oamenii si lucreaza cu diplome false si cu doctorate cumparate pe bani,eu zic sa se faca ancheta la universitate dar in primul rand rectorul ar trebui sa-si dea demisia de onoare ,iar cadrele universitatii sa se puna pe invatat si pregatirea studentilor
Postat 28 Martie 2011, 17:41 de cetatean
boboc
antal era buna ce daca faceau cercetari pe fraierele de paciente,de parca pacientele au vreun drept .aveau pacientele doctorat?nu,deci sunt parte negrijabila.erau smecere cadre didactice la universitatea oradea,nu .sa vedem ce faca decanul bumbu acum ca s-a intors,eu sunt convins ca nimic pt ca spaga e spaga si cand dai de ea iti ia mintile,dragi studenti plecati in strainatate pt ca sunteti in aer ve-ti avea in continuare profesori care nu stiu preda si asistenti spari ,voi ce intrati aici lasati orice speranta
Postat 28 Martie 2011, 17:31 de boboc
medic rezident
noi actualii si fostii rezidenti ai dr antal liana frem sa spunem ca era o dotorita dedicata medicilor tineri era cu noi peste tot ne invata meserie era experta in toata tehnicile si ne invata si pe noi,nu vad ce o pot invata nemtii pe dr antal pt ca stia tot ,si la cluburi venea cu noi ,ne proteja in garda ca o adevarata profesoara,vai ce experta era ,noi ii vom fi pe veci fideli pana la moarte si a vom sustine pana la capat,ce daca avem doctorate in lansare de rachete in cosmos?important e ca avem doctorat si suntem smecheri,cadre universitare si terorizam studentii,rectorul sa speram ca ne sustine ca toti avem studii in america,de exemplu eu m-am specializat in folclorur american si am doctorat in etnobotanice dar am doctorat deci sunt tare si mare ,sper sa ajung si eu director la maternitate si decan la medicina
Postat 28 Martie 2011, 17:17 de medic rezident
tinerel
foarte reusita poza cu dr antal am auzit ca dupa ce a devalizat maternitatea ,au facut cercetari la maternitate pe paciente fara sa aiba acordul pacientelor,acum ne abureste ca face cursuri de perfectionare in germania de parca crede cineva,suntem convinsi ca a plecat sa nu dea cu subsemnatul la procuratura iar rectorul antal e descalificabil asteptam demisia acestuia
Postat 28 Martie 2011, 17:05 de tinerel
student
toti studentii de la medicina il vrem profesor pe dr chitulea pt ca stie preda si e un bun profesionist,decanul ar face bine sa ne asculte si pe noi nu doar ordinele rectorului antal sa mizeze pe o carte castigatoare pt ca antal sigur va fi schimbat pt ca ne-a lamurit in legatura cu competenta sa
Postat 28 Martie 2011, 12:48 de student
liana
dr chitulea petru merita sa fie profesor universitar ,dar cat timp e rector antal aceasta nu se va realiza pt ca probabil nu e dispus dr chitulea sa de-a spaga iar la universitate post fara spaga nu exista,schimba-ti rectorul cu o persoana care stie vorbi cu subiect cu predicat si daca nu e chior il va numi profesor pe chitulea pt ca merita avand atatea competente,fosta directoare antal era atat de disperata sa nu piarda postul pt ca iesea la iveala ce coruptie e la universitatea oradea unde cei cu competente sunt tinuti pe tuse iar spagarii avansati
Postat 28 Martie 2011, 12:22 de liana
maria
dr chitulea merita sa fie profesor universitar pt ca este cel mai bun operator si cadru didactic din universitatea oradea noi studentii de la medicina ne place de el pt ca preda liber,deci nu citeste dupa cursuri,cerd ca decanul il va numi profesor in scurt timp pt a creste prestigiul universitatii oradea
Postat 28 Martie 2011, 12:07 de maria
petcu
se vede ca decanul facultatii de medicina e istet pelanga rector care e in plop si plopul in aer,daca dr chitulea are competente in lararoscopie ,ecgrafie etc de ce nu este numit dr chitea profesor universitar?
Postat 28 Martie 2011, 12:00 de petcu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON