URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Obsedat prins în flagrant

Un violator în serie, frate de poliţist, scăpat din arest de magistraţii Tribunalului Bihor în timp ce era judecat pentru o a patra faptă, a fost oprit de la o nouă silnicie de doi puştani curajoşi. Petru Cristea Hera, condamnat de trei ori pentru agresiuni sexuale şi judecat pentru că a încercat să o violeze chiar şi pe mama unui poliţist, a fost prins de cei doi  tineri în momentul în care voia să-i facă felul unei orădence de 22 de ani.

Totul pentru sănătate

În premieră naţională, Primăria are o strategie sanitară prin care, în cel mult cinci ani, vrea să aducă medicina orădeană la nivelul mediu din Europa. Municipalitatea şi-a propus să investească peste 10 milioane de euro în modernizarea spitalelor, reabilitarea blocurilor operatorii, înfiinţarea unui centru regional de oncologie şi perfecţionarea medicilor în străinătate.

Furăciosul loveşte din nou!

După ce anul trecut a fost prins furând cârlige de pescuit din Hypermarketul Pic, un poliţist a băgat în buzunar şi banii... Poliţiei! Agentul Radu Modog, de la Postul de Poliţie Tileagd, s-a ales cu un nou dosar penal după ce a fost prins de şefi că şi-a băgat în buzunar o parte din banii încasaţi pentru amenzile rutiere pe care le-a dat în ultimii doi ani.

Ortopedia SRL

Aberant: în timp ce fentează programul de lucru de la Ambulator, medicii îşi dirijează pacienţii spre propriile cabinete private. Cei 12 ortopezi ai Spitalului Judeţean şi-au făcut chiar vizavi o clinică privată unde încasează bani pentru radiografiile bolnavilor făcute, culmea tupeului, la spitalul public şi pentru care, în mod normal, pacienţii n-ar trebui să plătească.

ORADEA NOASTRĂ:
Nu-i ruşine să munceşti!

Pentru a-şi întreţine familia, Ştefan şi Nicoleta Gyori lucrează zi şi noapte ca măturători de stradă. Nici unul nu se plânge de nimic, ci se bucură că sunt împreună şi că pot munci, să se ţină unul pe altul şi împreună să facă aşa încât copiilor lor să nu le lipsească prea multe în comparaţie cu alţii, născuţi sub zodii ceva mai norocoase. BIHOREANUL vă prezintă povestea lor.

Băgaţi în şedinţă

După trei etape în care a jucat promiţător şi fără să cunoască înfrângerea, FC Bihor a fost învinsă ruşinos chiar acasă, sub privirile finanţatorului Marius Vizer. Deşi noua conducere face eforturi să le asigure condiţii, fotbaliştii orădeni nu dau la schimb spectacol, pierzând penibil cu 0-2 în faţa propriilor suporteri.

Sport la lumină!

Cea de-a opta sală din lanţul Gym Mar Strong s-a mutat dintr-un beci al Primăriei într-un complex din Cantemir. Pentru a veni în ajutorul iubitorilor de mişcare, campionul Ion Marin a inaugurat săptămâna trecută cea mai nouă sală de culturism şi fitness din Oradea.

Adio, pică criza!

În ciuda crizei, Toamna Orădeană aduce din nou, pe lângă tradiţionalele festivaluri ale vinului şi pălincii, concertele unor artişti cunoscuţi. În acest an, orădenilor li se oferă numeroase spectacole în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, dar şi recitaluri cu Andra, Horia Brenciu şi Direcţia 5.

Betty cea frumoasă

În paralel cu joburile din modeling, Erzsebet Boer învaţă pe rupte ca să devină manager de hotel. Deşi s-a căsătorit la doar 19 ani, "modela" şi-a continuat stilul de viaţă agitat, cu prezentări de modă, muncă şi multă şcoală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
despre nesimtire
ORTOTRAUMA ii imbogateste !
Postat 20 Septembrie 2010, 19:58 de gigi
ortopedie
cu un ortoped am patit-o si eu, e drept ca prin 2003-2004(nu mai stiu exact). pentru scoaterea gipsului am fost trimis la Pelican. Acolo m-am si dus dar am optat pentru un cu totul alt medic.
Postat 20 Septembrie 2010, 00:22 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON