URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Secretul lui Tabără

Ajuns în mijlocul unui scandal sexual cu o minoră, după două căsnicii ratate şi trei ani în care a jonglat cu dragostea a două femei, vedeta TV Cristian Tabără s-a însurat din nou. Directorul Departamentului Filme al TVR e acuzat că a molestat-o anul trecut pe fiica iubitei sale din Bucureşti, Alina Bodnaru, cu care era coleg de serviciu, dar şi că a creat un adevărat triunghi amoros, menţinând în acelaşi timp o relaţie cu prezentatoarea TTV din Oradea, Loredana Lascu, care de sâmbăta trecută i-a devenit soţie.

Lăcomia strică omenia

Ca la noi la nimeni: localnicii din Lugaşu de Jos au obligat Transgaz să-şi dezgroape ţevile abia montate pentru alimentarea cu gaz a oraşului Aleşd. Întrucât sătenii au pretins despăgubiri aberante pentru a le lăsa sub pământurile lor, compania a "deshumat" 2,3 kilometri de conducte, urmând să ducă magistrala la Aleşd după o ocolire de 5,5 kilometri prin comunele Ţeţchea şi Aştileu.

Ştrandul mormânt

Ştrandul din Ştei, unde a murit un tânăr absolvent al Academiei Tehnice Militare, nu avea autorizaţie de funcţionare şi nici panouri care să avertizeze că scăldatul este interzis. Un consilier local acuză conducerea Primăriei de neglijenţă, pentru că dacă aceasta ar fi informat locuitorii, ar fi pus pază la bază şi ar fi asigurat iluminatul, tragedia putea fi evitată.

Al doilea val de mall

După o perioadă de acalmie marcată de scăderea vânzărilor, Oradea reintră în planurile de expansiune ale hypermarket-urilor. BIHOREANUL a descoperit că nu mai puţin de şase retailleri importanţi vor să demareze construţia de mgazine, pentru a fi prezenţi pe piaţa locală peste câţiva ani când economia va reveni pe creştere.

Ţeapa cu asigurarea

Orădenii vor plăti anual circa 1,8 milioane de euro pentru a se asigura împotriva unor calamităţi cărora... nu sunt expuşi. Proprietarii celor peste 90.000 de locuinţe sunt obligaţi prin lege să le asigure împotriva cutremurelor, inundaţiilor şi alunecărilor de teren deşi aceste riscuri nu există în Oradea.

Duduie din nou

După ce a fost ani întregi în pericol de a sfârşi la fier vechi, Rafinăria Crişana din Suplacu de Barcău şi-a reluat oficial producţia. În plină criză, când sute de întreprinderi îşi lasă angajaţii pe drumuri, rafinăria şi-a redeschis porţile, rechemând din şomaj salariaţii disponibilizaţi în urmă cu cinci ani, şi a început exportul de produse petroliere spre Italia, ţara de unde îşi asigură şi materia primă.

Şcoli exmatriculate

Mai multe şcoli din Bihor îşi caută noi sedii după ce clădirile în care funcţionează au fost retrocedate bisericilor. Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida şi Grupul Şcolar Sanitar Vasile Voiculescu sunt două dintre unităţile de învăţământ importante ale căror clădiri au fost revendicate şi pe care, dacă vor fi evacuate, nimeni nu ştie unde să le mute.

Te distrezi şi... slăbeşti

Tot mai multe orădence sunt cucerite de noile metode de fitness importate cu succes din Occident. Săriturile pe ghete cu arcuri gen Kangoo-Jumps şi dansurile latino încorporate în stilul Zumba au devenit cele mai practicate exerciţii în sălile din Oradea.

Gheişa

La doar 15 ani, Estera Balintfi a intrat în lumea modelingului, fiind primită de una dintre agenţiile orădene ca o mare promisiune. Înzestrată cu o voce remarcabilă, adolescenta a câştigat mai multe premii la concursuri importante şi, pasionată de cultura niponă, s-a apucat să înveţe japoneza.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
ha, ha, ha, ha...
ti a expirat termenul de garantie la NERVII...schimba macazul de ratat intelectul... deprimat psihologic....ce te bagi daca nu rezisti...stai in banca ta si linge osul cui vrei.... dar te impune...ratat cu ochii...dar cine stie ai s ai dai jos ca nu ti folosesc la nimic...URMARITI EMISIUNE NASUL sa stiti cu cine s a casatorit ORADEANCA NOASTRA de 26 anii...fala ORDIEI...asa cred unii dar altii le stiu vloarea sunt o nulitate MORALA...si o prostituata rcunoste ca e imoral ce face dar nu are incotr o...ha, ha, ha, ha ratatule..ai ochii dar esti orb...tot inainte sa mergi...
Postat 02 August 2010, 19:03 de filosofiile
ha, ha, ha, ha...ia mucles fraiere si citeste....si pe urma retragete din tema esti depasit/a
filosofiile tale idioate...idiotul rade de idiot nu stiam ca stiinta are si flosofiile..eu stiu doar filozofia...ha, ha, ha, ia cartea si citeste...opinia libera e filozofie...Filozofia (filosofia) (gr. φιλοσοφια, philein și sophia, dragoste de înțelepciune): disciplina autonomă a culturii având ca obiect cunoașterea formelor și proceselor gândirii. Filozofia este o modalitate de gândire și investigare, formată dintr-un ansamblu de noțiuni și idei, care tinde să cunoască și să înțeleagă sensul existenței sub aspectele sale cele mai generale, o concepție generală despre lume și viață.
Postat 02 August 2010, 18:58 de filosofiile
Ne-ai plictisit !
Mai termina odata cu filosofiile tale idioate !! Ne-ai plictisit cu astfel de aberatii !! Tu totusi citesti ce prostii scrii ?? Cred ca nici tu nu intelegi idioteniile pe care le debitezi, sau faci parte din ceva secta idioata ?? HUOOOOO !!
Postat 02 August 2010, 08:35 de Un oradean
rusinos de scandalosss
eiiiii urmariti la nasul...ce probe viitoare se vor aduce....fosta iubita a fost la politie sa anuleze plangerea fetitei... o mama adevarata! copilul pe primul loc scandalul pe ultimul loc.......sunt martori care nu vor sa recunoasca cand incidentul a avut loc si el a recunoscut , ce fac banii cu oamenii..isi dau copii la produs de mici?......este o femeie ...pe urma castoria falasa pe care a pus o la cale...s a jucat cu sufletele unor persoane gen feminin care nu stiu nimic decat MUNCA, MUNCA si iar munca! bine a facut sa plateasca daca i a placut joaca...cati sunt ca si el...sa invete ca in VIATA TOTUL>>>>TOTUL se plateste, va gasiti un slab de inger dar mai sunt si DRACII care va vin de hac.
Postat 02 August 2010, 08:15 de idem
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON