URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Împuşcă şi fugi!

Radu Marc, poliţistul care şi-a abandonat la spital prietenul împuşcat, este cercetat pentru vătămare corporală şi e suspectat şi de braconaj.
BIHOREANUL a descoperit că la incident a asistat şi un subofiţer SRI, Gabriel Tămăşan, care a încercat să tăinuiască evenimentul, la fel cum a făcut-o şi colegul său poliţist.

Singur-Cuc

După patru luni de şefie, managerul Spitalului TBC, Octavian Cuc, e acuzat că strică cel mai bun spital din Bihor. Fost birocrat la Direcţia de Sănătate Publică, Cuc a destituit-o pe directoarea medicală ca să poată tăia de capul lui din raţia de medicamente a pacienţilor şi să impună abuziv coplata din partea bolnavilor.

Poveste fără sfârşit

Ineficienţă-record: De 20 ani, justiţia bihoreană nu reuşeşte să judece un banal proces de partaj. Împricinaţii, un bărbat şi o femeie divorţaţi din 1988, dau vina unul pe celălalt, dar acuză şi indolenţa judecătorilor, despre care spun că nici nu se obosesc să citească dosarele înainte de a intra în sala de judecată.

Mesaj din infern

BIHOREANUL vă prezintă povestea misterioasă a unui bilet ascuns de un prizonier neamţ în tencuiala Cetăţii, acum o jumătate de secol. Scrisoarea descoperită în Cetate cu ocazia lucrărilor de reabilitare a scos la iveală existenţa la Oradea, imediat după război, a unui lagăr de tranzit pentru deţinuţii ce urmau să fie deportaţi în Uniunea Sovietică.

Se-alege praful!

Măsurătorile Agenţiei de Protecţia Mediului arată că orădenii înghit mai mult praf decât e limita maximă admisă. Primăria promite să reducă pulberile din aer prin creşterea numărului de străzi care vor fi spălate mecanizat şi prin amenajarea de spaţii verzi.

Să învăţăm să bem!

În premieră est-europeană, orădenii au ocazia să devină consumatori educaţi de vin.
La Centrul pentru cultura şi civilizaţia vinului, primul de acest gen din Europa de Est, orice orădean poate învăţa tot ce ţine de vin, de la istorie până la paharul în care trebuie turnat sau mâncarea la care se potriveşte.

Sportul în pericol

Sportul orădean îşi târăşte existenţa într-un peisaj cenuşiu, ameninţat de faliment. În vreme ce sponsorii dispar sau se achită doar parţial de obligaţiile financiare, administraţia locală nu mai poate cofinanţa o parte din activităţile sportive, de teama sancţiunilor Curţii de Conturi.

Artă pentru toţi

Muzeul Ţării Crişurilor pregăteşte o săptămână de spectacole şi expoziţii, toate cu acces gratuit pentru public. Zilele Muzeului includ un show cu clovnul Miloud Oukili şi trupa de circ Parada pe care acesta a înfiinţat-o cu copii ai străzii, dar şi un festival de filme de scurt-metraj în aer liber, pe Corso.

Dragoste de turturea

Un porumbel salvat de la moarte de către un orădean şi-a "stabilit" domiciliul în bucătăria lui de vară. Pentru ca proaspătul său chiriaş să nu rămână singur, Gavril Ileş i-a cumpărat pereche din piaţa de păsări şi îi construieşte un porumbar unde să-şi întemeieze o familie.

MISS BIHOREANUL:
Avocată cu imagine

Aura Monenci a terminat Dreptul şi vrea să devină un avocat-model. Pentru a intra în Barou, orădeanca face practică la un cabinet de avocatură şi repetă teancurile de norme ale Codurilor Civil şi Penal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
fosta directoare tbc
doamna fosta directoare la tbc,esti terminata fara comisioanele pe care le-ai facut din medicamente si fara excursiile platite tie de firmele de medicamente?sau fara spaga de la examenele de personal medical?cum ati procedat?jumi-juma cu liderul de sindicat?nu fi trista , o sa iei mai multa spaga de la bolnavi,ca de ocupat de ei sa se ocupe altii
Postat 11 Mai 2010, 14:00 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON