URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2017, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia corupţilor

Rechizitoriul DNA care l-a inculpat pe chestorul Liviu Popa descrie Poliţia Bihor ca pe o instituţie cangrenată de corupţie de jos până sus, de la tablagiii comunali până la şeful Inspectoratului.

Procurorii au strâns sute de probe ce incriminează agenţi şi ofiţeri care s-au mituit unii pe alţii, cu produse furnizate de cei pe care ar fi trebuit să-i cerceteze sau chiar cumpărându-şi şi calificativele de serviciu, îngropând anchete contra cost, vânzându-se chiar şi pe plăcinte, iar unii coalizându-se ca să elimine din sistem un coleg ce încerca să-şi facă onest datoria de poliţist.

Epidemie de mită

Două profesoare de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea au fost denunţate de studenţii de la care au luat şpagă pentru a-i trece la examene.

Şefa Departamentului de Medicină Dentară, profesoara Adriana Pirte, a fost arestată pentru 15 infracţiuni de luări de mită, de la bani la parfumuri şi bijuterii, iar şefa de lucrări Camelia Dalai urmează să afle în această săptămână acuzaţiile formulate împotriva sa.

Dezastru "de casă"

Principala vină pentru alunecarea de teren care a distrus Grădina Ciuperca revine proiectantului.

Experţii Universităţii Tehnice Timişoara îi impută arhitectului Daniel Tivadar lipsa studiilor de stabilitate, absenţa drenajelor şi defrişările masive, iar constructorului Abed Nego tasarea insuficientă a pământului de adaos, absolvind Primăria care va plăti, însă, consolidarea urgentă a versantului pentru a evita prăbuşirea cafe-barului din vârful dealului.

Condamnare la răcoare

Fostul primar Adrian Domocoş, condamnat la 7 ani de închisoare, episcopul Virgil Bercea - achitat.

Sentinţa dată joi de Curtea de Apel Oradea în dosarul privind afaceri imobiliare cu Episcopia Greco-Catolică ar fi fost mult mai grea pentru fostul edil al Beiuşului, dacă nu l-ar fi "salvat" denunţurile făcute în alte dosare cu greutate, care i-au tăiat jumătate din pedeapsă.

Big brother adormit

În plin centrul Oradiei, hoţii sparg unul după altul chioşcurile de ziare fără să fie prinşi.

Sistemul de monitorizare cu camere video dă rateuri, iar în anumite zone a devenit chiar cu totul inutil deoarece s-a învechit, ba a mai fost lăsat un an şi fără mentenanţă.

Butoiul cu gaze

Vecinii acuză restaurantul Butoiul de Aur că îi poluează cu centrala termică.

Centrala localului patronat de Florin Panea, magnatul care deţine şi celebra firmă Leonardo, are gura de evacuare la parterul clădirii şi umple de noxe apartamentele din strada Nicolae Grigorescu.

TIMP LIBER

Povestea eclipselor

Cei mai mici dintre orădeni sunt invitaţi să continue aventura astronomică în Planetariul Educaţional Mobil. Săptămâna viitoare, acesta va poposi pentru a treia oară la Oradea.

De data asta, în domul înalt de cinci metri vor avea loc spectacole de câte o oră despre formarea anotimpurilor şi marile întâlniri ale aştrilor, adică eclipsele. În cadrul show-ului, micuţii vor putea să simuleze chiar ei, cu ajutorul unor aparate specifice, eclipse de soare şi de lună.

ORADEA NOASTRĂ

Plăteşti cât arunci!

Din această primăvară, regulile salubrităţii locale se vor schimba semnificativ. Orădenii nu vor mai plăti un tarif fix, pe persoană, ci unul dependent de volumul de deşeuri aruncate.

Primăria vrea să facă această schimbare pentru a determina locuitorii urbei să colecteze selectiv deşeurile. Nu de alta, dar dacă oraşul va continua să arunce la halda de deşeuri la fel de multe gunoaie ca până acum, salubritatea va deveni un serviciu tot mai scump...

Pământul renaşte! 

Spectacolul s-a încheiat, să înceapă curăţenia! Firmele Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, care deţin fostul CET II din Nufărul, continuă transformarea terenului în parc industrial. După ce la finalul anului trecut turnul înalt de 160 metri al fostei centrale a fost pus la pământ, societăţile încep curăţarea terenurilor. Vechile depozite de zgură şi cenuşă vor trece printr-un proces de ecologizare care le va transforma în terenuri agricole.

Luptător în stradă

În ultima seară a lunii ianuarie, când Guvernul PSD-ALDE aproba în secret celebra OUG 13, ce prevedea dezincriminarea abuzului în serviciu pentru prejudicii sub 200.000 lei (între timp abrogată, la presiunea străzii), orădenii s-au trezit la viaţă. Seară de seară, protestatari furioşi, dar paşnici, au huiduit, au strigat lozinci contra PSD şi a Guvernului, clamând dreptul de a locui într-o ţară care să nu fie condusă de politicieni corupţi.

Tonul protestelor l-a dat Sebastian Duma, un orădean get-beget, dar care de peste două decenii lucrează "afară". Hotel manager pe vase de croazieră, Sebastian a venit acasă peste iarnă, dar nu-şi imagina că va ajunge să-şi petreacă serile protestând. "Eu acum sunt la Oradea în vacanţă şi, în loc să-mi duc fetele la munte, ies în fiecare seară la protest. Dar nu se mai poate!", spune bărbatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
.
Deschide ochii, domnule,dacă nu observați de fapt cine este în spatele a tuturor lucrurilor. Analizați-i mai bine și uitați -vă și la situația financiară pe care o au dânșii . Dacă într-adevăr ar fi comis asemenea lucruri, cu toții aveau doar vile și mașini de valoare, dar nu. Unul dintre cei 5, nici măcar o proprietate nu are în numele său. Nici o casă, nimic. La lucrurile acestea de ce nu vă uitați ? De ce nu le spune nimeni? Desigur, toată lumea sare și arată cu degetul, dar nici voi nu știți adevărul. Măcar analizați mai atent acest caz dacă vă interesează atât de mult și observați adevărații inculpați, care acum trăiesc în pace și liniște, deoarece ei știu că nimeni nu se va deștepta pentru a vedea cu adevărat cine sunt.
Postat 16 Februarie 2017, 16:02 de D55
RE: .
Păi şi cine ar trebui să spună aceste "adevăruri" dacă nu chiar ei? De luni de zile se scrie de ei prin ziare şi nici unul nu a ieşit în faţă să se dezvinovăţească. Dacă n-au vile pe numele lor nu înseamnă că nu erau nişte ciubucari rătăciţi prin Poliţie.
Postat 16 Februarie 2017, 17:03 de Florin Ciucas
Ziariști analfabeți
Pe lângă minciunile scrise de către voi, sunteți și analfabeți. Vai și amar de voi, uitați-vă în oglindă și apoi să vorbiți despre restul oamenilor. Încercați să vă revizuiți vocabularul. Nu vrem asemenea oameni ca voi . Să vă fie rușine tuturor ziariștilor care calomniați într-una și care nici nu știți să scrieți corect !
Postat 16 Februarie 2017, 09:37 de D55
RE: Ziariști analfabeți
Nu poţi fi mai concret(ă)? Că ne-ai făcut curioşi. Sau pur şi simplu eşti unul dintre inculpaţi şi vrei să te luăm drept model de cinste şi corectitudine?
Postat 16 Februarie 2017, 12:10 de Florin Ciucas
Rușine presa
Sunteți niște nesimțiți!Cu toții căutați numai bârfă,vă place răutatea, dar sunteți niște orbi. Nu vedeți de fapt cine sunt adevărații corupți! ORBILOR . Ați face bine să nu vă mai intereseze viața dânșilor și nu mai scrieți atâtea minciuni. Toate se vor întoarce înapoi, nu vă faceți griji căci roata este pătrată. Dumnezeu să vă dea atâta rău cât minciunile pe care le-ați scris. Să vă fie rușine! Dânșii sunt niște persoane exemplare pentru noi toți, iar voi, neștiind cu adevărat ceea ce se întâmplă, îi calomniați. RUȘINE VOUĂ!
Postat 16 Februarie 2017, 09:28 de D55
Lipsesc vinovatii principali.
S-a emis o Autorizatie de Construire fara existenta studiului de stabilitate, respectiv o Autorizatie de Luare in Folosinta in absenţa drenajelor, constatand la receptia lucrarilor ca s-au efectuat defrişări masive si s-a tasat insuficient pământul de adaos ??? Cine trebuia sa faca aceste lucruri ??? Directia de Urbanism a Primariei oradene !!! Cine conduce urbanismul in Oradea? Lipoveanu se numeste! Cine conduce Primaria, daca nu cumva unul zis Bolojan!?! Adica doi care lipsesc dintre vinovati ... doi iresponsabili pe care ii caracterizeaza lasitatea.
Postat 13 Februarie 2017, 17:12 de WinDos
Dezastrul in buzunar !
"Dezastru "de casă" Principala vină pentru alunecarea de teren care a distrus Grădina Ciuperca revine proiectantului. Experţii Universităţii Tehnice Timişoara îi impută arhitectului Daniel Tivadar lipsa studiilor de stabilitate, absenţa drenajelor şi defrişările masive, iar constructorului Abed Nego tasarea insuficientă a pământului de adaos, absolvind Primăria care va plăti, însă, consolidarea urgentă a versantului pentru a evita prăbuşirea cafe-barului din vârful dealului." O mizerie felul cum se trateaza problemele din PMO !!!! Vinovatul e birtinezul care se amesteca in solutii si indicatii pretioase fara semnatura ! Responsabilitatea cade acum pe cel ce a semnat(o firma tot de casa ) care a executat indicatiile pretioase ale birtinezului . "Lucrari care se pare trebuiau executate" pe care le vom plati din buzunat ! Se stia ca trebuie executate dar "lucratura" era mult prea scumpa pentruy un tapsan verde si nu se justifica, acum se justifica ! Pentru narozii de astea suntem agresati vesnic in buzunare de acest birtinez !!!!
Postat 13 Februarie 2017, 08:19 de scortosul
Big Brother pe Cris
E clar ca Directorul Cristian Norocel Popescu nu a blocat sistemul Big Brother in asteptarea unui anume procent . Proiect proiectat si implementat impreuna cu Inspectoratul Judetean de Politie Bihor . Maxim tupeu ! Daca dau un search pe ebihoreanul.ro : Norocel Popescu -ma conving total ca nu este corupt este doar neanteles .
Postat 13 Februarie 2017, 00:23 de oradearosie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON