URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2016, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Votaţi impostorul!

Premieră ruşinoasă la Universitatea din Oradea: prodecanului Florian Bodog de la Facultatea de Medicină i-a fost retras dreptul de a conduce doctorate.

În ajunul declanşării campaniei electorale, la capătul căreia şeful PSD Oradea se vrea în continuare senator în Parlamentul României, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a emis ordinul prin care confirmă oficial dezvăluirile BIHOREANULUI, şi anume că Bodog şi-a obţinut prin impostură atât atestatul de abilitare, cât şi titlul de profesor, declarându-se în fals autor principal al unor lucrări ştiinţifice.

Maestra înşelătoriilor

O escroacă din Maramureș, urmărită internațional din 2006 pentru înșelăciuni și fals, a furat identitatea altei femei și, vreme de 10 ani, a comis noi șarlatanii.

Agneta Micu a trăit în Bihor sub numele de Peringerne Molnar Gyorgyi, înșelând mai multe persoane cu peste 300.000 lei, printre păcăliți numărându-se și cunoscutul milionar orădean Florin Panea, patronul companiei Leonardo.

Rotaţia (re)aleşilor

În Bihor s-au înscris 10 partide în cursa pentru Parlament, cinci având şanse reale de reuşită şi numai două oferind feţe noi.

PNL şi-a înnoit o treime din viitorii senatori şi deputaţi, USR defilează cu o fostă independentă de la alegerile locale, ALDE s-a „pocăit” pe faţă, iar PSD şi UDMR şi-au permutat candidaţii, mizând pe absenteism şi respectiv pe agitarea etnică a alegătorilor.

Satul sfinţilor

La iniţiativa parohului ortodox din sat, aproape toţi localnicii din Delani au câte o icoană pe pereţii dinspre stradă ai caselor.

După un obicei răspândit între catolici, de a alege un sfânt protector pentru casă şi familie, preotul Ionel Ţoţa a umplut uliţele satului de la marginea Beiuşului cu icoane, fără totuşi ca enoriaşii, care i-au dat ascultare, să-i înţeleagă gestul.

Gaz pe foc!

Pentru că încorporează tehnologie prea sofisticată, turbina de 18,8 milioane euro a noului CET pe gaz s-a blocat de două ori în doar trei săptămâni de funcţionare.

Echipament de ultimă generaţie, motorul General Electric care aduce societăţii Termoficare venituri zilnice de 400.000 lei din vânzarea de energie electrică se decuplează la cea mai mică variaţie a parametrilor de funcţionare proiectaţi, astfel că trebuie chemaţi specialiştii străini ai firmei de mentenanţă.

INTERVIUL BIHOREANULUI

Gavrilă Ghilea, senator PNL, candidat la Camera Deputaţilor: „Cel mai uşor e să împrăştii banii, greu e să-i produci”

După 16 ani în politică, Gavrilă Ghilea a ajuns la finalul primului mandat parlamentar, fiind în ultimii doi ani cel mai activ dintre reprezentanţii grupului PNL din Senat. La capătul mandatului, Ghilea se pregăteşte pentru un altul, deschizând lista candidaţilor PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor, la scrutinul din 11 decembrie. Care îi sunt rezultatele de până acum, de ce mai candidează, din ce motiv nu vrea să fie „băgaţi toţi politicienii în aceeaşi găleată” şi pe ce îşi bazează optimismul că PNL poate ajunge la guvernare, explică în interviul acordat BIHOREANULUI înaintea unei campanii despre care crede că va decide soarta României dincolo de anul 2020. „De alegerile din 11 decembrie depinde dacă românii vor trăi într-o ţară care se dezvoltă sau într-una care dă înapoi”, consideră liberalul.

Piraţii asfaltului

Razii printre taximetriştii orădeni: muncă la negru, evaziune fiscală, maşini fără autorizaţii de funcţionare, fără asigurare şi chiar verificare tehnică.

Echipe ale Inspectoratului Teritorial de Muncă, Poliţiei Municipiului şi Poliţiei Locale au făcut controale inopinate, pe timp de zi şi de noapte, forţând firmele de taximetrie să-şi tragă pe dreapta şoferii prinşi cu nereguli.

Şantajul cu partajul

Condiţia cerută de Primărie, ca solicitanţii autorizaţiilor de construire să doneze terenuri pentru drumuri, a degenerat în război politic.

Pe fondul opoziţiei populiste a PSD şi UDMR, care vor ca Primăria să-i exproprieze pe deţinătorii de terenuri, edilul Ilie Bolojan ia în calcul înlocuirea donaţiilor către oraş cu varianta renunţării la ele, pentru ca proprietarii să nu mai plătească şi taxele notariale.

Lecţii de 11 minute

11 oameni cu poveşti deosebite vor dezvălui momentele care le-au schimbat vieţile în a V-a ediţie a conferinţei „11even Experiences”.

Anul acesta, orădenii îi pot cunoaşte, între alţii, pe câţiva foşti şi actuali concitadini, unii feriţi până acum de atenţia publicului, dar toţi capabili să ofere lecţii de curaj, ambiţie şi succes la cel mai înalt nivel.

TIME OUT

În lumea basmelor 

Cele mai jucăuşe personaje vor urca luna aceasta pe scenele din Oradea, purtându-i pe micii spectatori în lumea fanteziei şi învăţându-i lecţii importante.

În programul teatral al lunii noiembrie sunt incluse producţii deja cunoscute ale Trupei Arcadia, inspirate din basme celebre sau dedicate bebeluşilor, precum şi una care va fi jucată în premieră pentru publicul orădean, invitând micii spectatori în lumea „Anotimpurilor” lui Vivaldi, prezentate de... şoriceii Sică şi Rică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON