URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2016, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenţie, cad stele!

În exclusivitate, BIHOREANUL vă dezvăluie motivele pentru care DNA i-a pus sub inculpare pe şeful Inspectoratului Judeţean şi pe alţi patru şefi de posturi de Poliţie. Cei cinci ofiţeri şi agenţi sunt suspectaţi că s-au şpăguit între ei, dar şi că au protejat afacerişti şi politicieni locali în schimbul unor şpăgi, însuşi chestorul Liviu Popa profitând de "atenţii" din partea fostului edil penal al Beiuşului şi a unui mega-evazionist anchetat de propriii subalterni, în dosar fiindu-le tovarăşi viceprimarul din Roşia, un consilier judeţean PNL şi un inspector de Mediu.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Ilie Bolojan, primarul Oradiei: "A nu folosi banii europeni este o crimă administrativă"

În primul interviu după câştigarea celui de-al treilea mandat, primarul Oradiei dezvăluie ce motivaţie specială a avut să şi-l asume, cu "bătaie" specială către data de 12 aprilie 2019, când se vor împlini 100 de ani de administrare românească a oraşului.

Dincolo de "ambiţiile patriotice", BIHOREANUL a aflat şi ce gândeşte Ilie Bolojan despre lucrările pe fonduri europene şi îndatorarea oraşului, despre salariile încă modeste ale orădenilor, dezvoltarea turismului, animarea oraşului şi relaţia sa cu artiştii care ar putea contribui la acest lucru, despre circulaţia rutieră, dar şi raporturile cu minoritatea maghiară şi cu UDMR, despre parteneriatul cu Universitatea şi fuziunea spitalelor... Practic, despre tot ce mişcă sau ar trebui să prindă viteză în oraş, pentru ca orădenii să simtă confortul şi bunăstarea promise.

Sofronie, mână-lungă

Sofronie Drincec, primul ierarh ortodox percheziţionat de DNA, era acuzat că îşi însuşeşte banii Bisericii încă de când păstorea la Gyula, în Ungaria. Preasfinţitul a cheltuit banii primiţi în 1999 de la Guvernul Radu Vasile pentru susţinerea comunităţii româneşti pe o limuzină Mercedes, slăbiciunea sa pentru preamărire în lux crescând odată cu avansarea în fruntea Eparhiei din Oradea.

Micul Phelps

Un orădean de 10 ani a câştigat 150 de medalii de aur la competiţii de înot din România şi Ungaria. Elev în clasa a V-a, Ştefan Duca are o viaţă disciplinată, ca de sportiv profesionist, şi vrea ca peste 4 ani să concureze la Jocurile Olimpice, competiţie pe care idolul său, Michael Phelps, o domină de un deceniu.

Ruine la lumină

Cazematele din jurul Oradiei, părţi ale liniei fortificate Carol al II-lea ce se întindea din Maramureş până în Arad, ar putea deveni obiective turistice. Primăria Nojorid ia în considerare includerea unor cazemate într-un circuit cicloturistic şi amenajarea celei mai bine păstrate dintre ele ca atracţie pentru străini şi pentru orădenii care vin la pădure.

Pe drumul spre stele

Cristian Lazăr ar putea deveni al doilea român participant la o misiune spaţială. Absolvent al Universităţii Spaţiale Internaţionale din Strasbourg, cea mai mare din lume cu acest profil, orădeanul se pregăteşte intens pentru următoarea selecţie europeană a astronauţilor, avându-l ca mentor pe singurul cosmonaut român de până acum, Dumitru Prunariu.

Casa din natură

Actorii orădeni Ciprian şi Melu Ciuciu-Pitz îşi ridică la Paleu o casă ecologică independentă energetic. După ce au învăţat singuri cum să construiască folosind doar materiale naturale, cei doi artişti şi-au ridicat casa din lemn, pământ, paie şi apă, iar acum se pregătesc să facă încă una, şi mai mare, după aceleaşi reguli.

TIMP LIBER
Party în piaţă!

Ediţia de anul acesta a celui mai aşteptat eveniment local va fi marcată de noutăţi, Toamna Orădeană urmând să se ţină, într-un format inedit, în Piaţa Unirii. Festivalul va dura doar patru zile, timp în care, însă, organizatorii au programat evenimente atractive, cum ar fi un festival gastronomic cu preparate de stradă specifice bucătăriei româneşti şi internaţionale şi o serie de concerte susţinute de invitaţi care abordează diverse genuri muzicale. Între aceştia, cea mai în vogă trupă a momentului, Carla’s Dreams!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Întâlnire cu primarul
Pe strada Sovata , umbla ieri frumos primarul.În ciuda sentimentelor mele neortodoxe față de bunul Gavril , l-am abordat - Domnul Bolojan ? Chiar dumneavoastră sunteți ? Arătați mai plinuț la televizor A încput să râdă în sinea lui stătătoare Domnu primar , dcă tot sunteți aici , vroiam să vă întreb , toată săptămâna n-am avut apă caldă - Despre ce stradă e vorba ? Îi spun strada respectivă - Da , acolo sunt ceva lucrări cam ca peste tot.Îmi pare rău pentru neplăceri , dar voi aveți o alternativă totuși : Mergeți la Ștrandul Ioșia și faceți baie !
Postat 26 Septembrie 2016, 07:21 de vocilebihoreanului29
Comentarii facebook
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON