URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2016, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eterna Sorbonică

Campania anti-plagiat declanşată de BIHOREANUL i-a pus în încurcătură pe candidaţii la şefia Universităţii: cu toţii au refuzat să se pronunţe în cazul "Simona Cavalu". Provocaţi să se ia atitudine într-un caz evident de plagiat şi în problema imposturii academice, care macină instituţia, "greii" Universităţii au dat în bâlbă, ferindu-se de răspunsuri concrete sau chiar admiţând că nu pot da declaraţii ferme de teamă să nu piardă voturi, asta în vreme de Comisia de Etică a atins culmea ridicolului: în loc să verifice dovezile de furt puse pe masă, a cerut avocatei profesorului englez căruia i s-a copiat cartea să-şi dezvăluie contractul cu clientul

Lege cu flegmă

Un agent al Poliţiei Oradea este acuzat că a insultat, bătut şi scuipat un student moldovean. Pentru că se plimbau noaptea în centrul oraşului fără să aibă asupra lor actele de identitate, şase studenţi moldoveni au fost duşi la sediul Poliţiei, unde "oamenii legii" l-au umilit pe cel care a îndrăznit să comenteze.

Dublu sau nimic!

Patroana agenţiei de modelling Ella Mode, Daniela Pusta, fosta concubină a fostului senator PDL Mircea Matei, trimisă în judecată pentru fraudă la vot. Intrată în PSD după un lung stagiu petrecut împreună cu Matei în PD, Pusta e acuzată că la alegerile pentru Parlamentul European din 2014 a votat de două ori, atât pe lista permanentă, cât şi pe una suplimentară.

Căldură cu telecomandă

125 de puncte termice vor fi modernizate pentru a putea fi comandate de la distanţă. Societatea de termoficare vrea să investească 32 de milioane lei în monitorizarea online a punctelor termice şi modernizarea lor astfel încât să poată fi controlate în timp real, de la distanţă, iar imobilele ce le găzduiesc să poată fi transformate în spaţii comerciale.

PR-işti comunişti

BIHOREANUL vă dezvăluie lista propagandiştilor Comitetului Judeţean al Partidului Comunist din 1989, pe care se găsesc numeroşi protagonişti ai vieţii publice de azi. Zeci de profesori, muzeografi, şefi de instituţii şi diverşi funcţionari au fost membri în grupul de propagandişti comunişti, care se jură acum că au făcut doar muncă patriotică obligatorie, pentru care nici măcar nu au fost plătiţi.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Daniel Vulcu, managerul Teatrului Regina Maria: "Teatrul orădean a devenit un brand cultural"

Pe 9 mai, ochii iubitorilor de teatru vor fi aţintiţi asupra Oradiei. Din eleganta sală a Teatrului Regina Maria, TVR va transmite în direct a XXIV-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, unde Richard Balint e în cărţi pentru câştigarea distincţiei cuvenite celui mai bun actor în rol principal. Desfăşurat în premieră la Oradea, evenimentul înseamnă un efort financiar şi organizatoric deosebit, dar promite să aducă oraşului recunoaştere culturală şi vizibilitate naţională. Managerul Teatrului, Daniel Vulcu, cel care a avut ideea organizării Galei la Oradea, le dezvăluie cititorilor BIHOREANULUI culisele celui mai important eveniment teatral din ţară, dar şi câteva din proiectele actuale şi de viitor ale trupei.

Dă lovitura şi fugi!

BIHOREANUL dezvăluie amănuntele spectaculosului furt ce i-a lăsat pe patronii caselor de schimb valutar Leul fără bani, bijuterii şi ceasuri de colecţie în valoare de 1 milion de lei. La jaful pus la cale de un basarabean şi comis la sucursala din Oradea a Băncii Transilvania au participat opt persoane, anchetatorii bănuind inclusiv un funcţionar care a dat pontul şi a oferit copii după cheile casetelor de valori închiriate de afacerişti.

Fabricanţi de votanţi

Viceprimăriţa comunei Sâmbăta, Cornelia Laza, acuzată că "importă" alegători din alte localităţi pentru a câştiga postul de edil şef la scrutinul din 5 iunie. După un procedeu patentat în 2012, când alegerile au fost decise de 51 de "străinaşi", PSD-ista a semnat anul acesta 170 de adeverinţe pentru flotanţi, număr ce reprezintă peste 14% din totalul celor circa 1.100 localnici cu drept de vot.

Campanie pe terase

Ilie Bolojan, învinuit că Primăria a aprobat terase centrale pentru "acoliţi" din "camarila" sa. Întrucât beneficiarii primelor autorizaţii pentru terasele din Piaţa Unirii sunt soţul unei consiliere a edilului-şef şi directorul Patrimoniului, pesediştii îl acuză pe Bolojan că "nu este modelul de cinste şi corectitudine în care a pozat".

TIMP LIBER
Folclor fără Tezaur

"Toată lumea plângea. Teama de bandele roşii dispăruse; era de ajuns că se găsea eroul în mijlocul lor ca să nu se mai teamă de nimic. Nu-l văzuseră până atunci, dar sufletele lor le spuneau că numai el trebuie să fie, numai el, simbolul desrobiei naţiei româneşti. De patru luni, zi şi noapte, îl aşteptau, de patru luni de când păşise biruitor în Ardeal numele lui era pomenit ca numele unui zeu salvator, şi acum, iată-l, a sosit..." Aşa descriau ziarele româneşti ale vremii atmosfera din 20 aprilie 1919, când generalul Traian Moşoiu şi trupele lui au eliberat Oradea de sub ocupaţie străină. La 97 de ani de la acel eveniment, orădenii sunt invitaţi să sărbătorească tradiţional, cu un concert-maraton de muzică populară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Umbra celui de-al treilea mandat
Cel mai probabil va "trage" ... la răcoare.
Postat 18 Aprilie 2016, 18:12 de eutanasiu
Campanie pe terase ...
Până acum era rău că Filip ”și-a tras” spațiu comercial și birou în P-ța Unirii. Acum s-a echilibrat treaba ... are și Bolojan unde trage, în verile grele și fierbinți ale celui de-al treilea mandat !!!
Postat 18 Aprilie 2016, 17:57 de WinDos
Pusta Daniela,fosta consiliera a Institutiei Arhitectului Sef Oradea
Pusta Daniela,fosta consiliera a Institutiei Arhitectului Sef Oradea ,pe disciplina in constructii are probleme ? Doamna Lipoveanu,se poate sa o lasati de "izbeliste ",pe o tovarase zeloasa ,care aporta la fiecare comanda a acestei institutii,indiferent de cele constatate in teren? Dar cu Sabau,veti proceda la fel ? Ei,nu ca am avea ceva impotriva,...doar asa,ca stire .
Postat 18 Aprilie 2016, 01:22 de platona
???????????
Ilie Bolojan, învinuit că Primăria a aprobat terase centrale pentru "acoliţi" din "camarila" sa. N-O FI ASA, TE POMENESTI ?
Postat 18 Aprilie 2016, 00:17 de TDS
SIMONA
Pusta Pusta Pusta-i de belea ( sau parca era fusta ? ). Dar Simona Iancu ce-o mai face?
Postat 18 Aprilie 2016, 00:15 de TDS
PENIBILITATE
Isi mai aminteste cineva prestatia lui Vulcu din " Maestrul cantaret " ? Vizionare in Saptamana Teatrului Scrut! Cu juriu ! Pentru a fi pusa in valoare Lioara Bradu ( aparitie buna, de altfel ! ). VULCU=PENIBIL
Postat 18 Aprilie 2016, 00:14 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON