URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2015, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal la nivel înalt

Fiul adjunctului şefului Poliţiei Bihor şi omul de afaceri Ovidiu Pop se bat în plângeri penale după un scandal cu pumni, palme şi scuipaţi în obraji.

Eugen Boc jr. se plânge că a fost bătut “gratis” la Rivo Summer de la Hanul Pescarilor, în vreme ce organizatorii discotecii susţin că tânărul a făcut scandal în toaleta fetelor, luând-o pe una de chică, apoi i-a ameninţat cu închiderea afacerii şi şi-a adus ca “bodyguarzi” peste 100 de poliţişti, care au alungat clienţii.

Varză de Grivei!

Angajaţii adăpostului Grivei au transformat un ţarc de câini în... grădină de zarzavaturi.

Pe motiv că, din lipsă de patrupede, 9 din cele 18 ţarcuri sunt goale, într-unul dintre acestea muncitorii cultivă roşii, castraveţi şi ardei, pentru... relaxare.

Secularizarea după Bolojan

Administraţia Imobiliară Oradea verifică terenurile concesionate gratuit bisericilor, urmând să le „confişte” pe cele deturnate de la scopurile declarate.

Consiliul Local a retras dreptul de folosinţă pentru 3,3 hectare oferite parohiilor ortodoxe Episcopia şi Zorilor cu destinaţie de cimitir, dar folosite ca parcări pentru TIR-uri, urmând ca şi altele să rămână fără terenurile primite şi abandonate.

Soluţie cu dedesubturi

Municipalitatea vrea să fluidizeze circulaţia în Centrul Civic prin subtraversarea turbogiraţiei.

Cel mai mare proiect al Primăriei orădene în următorul exerciţiu financiar al UE vizează construirea a 5 pasaje subterane, în valoare de peste 20 milioane euro, care vor muta în subteran traficul din faţa Catedralei Ortodoxe, făcând loc deasupra unei noi pieţe publice.

INTERVIUL BIHOREANULUI

Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea: „Universitatea nu trebuie să se restructureze, ci să crească”

În prima săptămână a admiterii de vară, la Universitatea din Oradea a fost mai degrabă linişte decât agitaţie. Totuşi, rectorul Constantin Bungău spune că nu e îngrijorat, ba chiar se declară convins că în toamnă cele 15 facultăţi vor avea mai mulţi boboci decât anul trecut.

În apropiere de finalul anului universitar, poate ultimul care îl prinde pe această funcţie, rectorul susţine că tinerii absolvenţi sunt bine pregătiţi, el însuşi angajând doar absolvenţi orădeni la firma pe care o deţine, profilată pe comerţ cu piese şi accesorii auto, şi fiind foarte mulţumit de prestaţia lor.

În interviul acordat BIHOREANULUI, Bungău mai respinge acuzele potrivit cărora universitarii orădeni sunt preocupaţi doar de propriile salarii şi explică de ce n-a dus la capăt proiectul de restructurare a instituţiei, prin care propusese reducerea numărului facultăţilor ori al departamentelor: nu este o măsură dorită de colegi şi nici, în opinia sa, necesară.

Excelenţa sa, Andrei

Licenţiat cu onoruri în Marea Britanie, ca şef de promoţie, şi admis primul la doctorat, ca bursier. Absolvent de mate-info al Colegiului Eminescu, pasionat de literatură, el însuşi poet, ba şi practicant de arte marţiale, orădeanul Andrei Pintea face cercetare în psihologie, convins că „a deschide porţile spre minţile oamenilor e prima condiţie pentru a-i înţelege”.

Elevi salvaţi, inspector înfundat!

Scandalul fraudei la Bacalaureatul de la Ştei: 12 elevi au fost scăpaţi deocamdată de eliminare, iar şeful Inspectoratului Şcolar riscă să-şi piardă funcţia.

În timp ce Tribunalul a suspendat sancţionarea elevilor care au dat în judecată Inspectoratul, aceştia putându-se înscrie la facultăţi dacă au note de promovare, demisia lui Nicolae Avram e cerută fiindcă nici măcar n-a participat la proces.

Trei catâri şi-o zebră lipsă

Un pensionar şi-a cheltuit aproape doi ani din viaţă judecându-se cu Poliţia Locală pentru anularea a două amenzi de 275 lei.

Prins că a traversat strada neregulamentar, bărbatul a acuzat impoliteţea unui agent şi faptul că un altul l-a taxat pentru insulte deşi era echipat „în civil”, obţinând de la judecători transformarea sancţiunilor în simple avertismente.

Rocky de Oradea

Un orădean s-a remarcat în Belgia, unde a obţinut 14 victorii la box profesionist din tot atâtea meciuri.

Chiar dacă s-a apucat de pugilism abia în urmă cu şase ani şi îşi câştigă existenţa montând termopane, Alexandru Jur a devenit campion al Belgiei la categoria semigrea şi apoi campion al ţărilor francofone.

Şpăgari de lux

Curtea de Apel a golit Arestul Poliţiei: corupţii de la Casa de Pensii au fost trimişi acasă.

În vreme ce anchetatorii sunt bănuiţi că ascund valoarea adevărată a mitei, doar pentru ca dosarul să nu ajungă la DNA, judecătorul Antik Levente i-a scos pe suspecţi din celule şi i-a trimis în arest la domiciliu, adică în somptuoasele vile ridicate din şpaga colectată de-a lungul anilor.

TIME OUT

Vacanţă la Bibliotecă

De ceva vreme, orădenii nu trec pragul Bibliotecii Judeţene doar pentru a împrumuta cărţi ori pentru a citi în linişte, ci şi ca participanţi la mai multe activităţi culturale ori de timp liber.

Vara aceasta nu face excepţie. În fiecare săptămână, cinefilii sunt chemaţi să descopere celebre filme de artă, iar apoi să le dezbată, la întâlnirile singurului cineclub din Oradea. Ceva mai încolo, cei mici sunt aşteptaţi să asculte poveşti şi să vadă desene animate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON