URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2015, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sex în şcoală!

Şocant: un elev din ultima clasă de liceu la Colegiul Tehnic Transilvania din Oradea a încercat să-şi violeze o colegă de clasa a IX-a.

Tentativa de amor cu forţa a avut loc chiar în internatul şcolii, în cârdăşie cu alţi elevi care ţineau victima, şi a fost recunoscută de agresor dar, ca să nu ştirbească prestigiul şcolii, directoarea i-a pus pe adolescenţi să se „împace”, cu acordul tacit al poliţistului de proximitate, care ar fi trebuit să ancheteze fapta.

Martor sub protecţie

Proces cu scandal la Judecătoria Oradea: un interlop din clanul Neguș a fost scos în cătuşe din sală după ce a ameninţat un martor chiar în fața magistraţilor.

Trimis în faţa instanţei pentru o infracţiune banală, conducere fără permis, David Berger va fi judecat sub arest fiindcă şi-a forţat fosta iubită la mărturie mincinoasă, în urma ameninţărilor femeia fiind plasată sub protecţia autorităţilor.

INTERVIUL BIHOREANULUI

Huszar Istvan, viceprimar al Oradiei: „Greşeala primarului Bolojan e că nu ne-a luat mai repede parteneri”

Orădean crescut în buricul târgului, ungur după mamă şi slovac după tată, noul viceprimar al Oradiei este un politician moderat. Membru UDMR din 2003, aflat la cel de-al doilea mandat în Consiliul Local, Huszar Istvan ştie să îşi susţină ideile fără să-şi facă duşmani. Inginer specializat în prelucrări prin aşchiere, bărbatul de 46 de ani e un om al contrastelor. Tată a patru copii, îndrăgostit de duminicile în familie, este în acelaşi timp biker înrăit.

Manager de succes, a renunţat în 2012 la conducerea reprezentanţei Isoplus, specializată pe producţia de conducte preizolate, pe care o înfiinţase în 1994, pentru a-şi deschide o firmă de transport. „Am hotărât să nu mai fac deplasări de serviciu, ca să stau cu familia. Mi-am dat seama destul de târziu ce momente importante am pierdut în viaţa copiilor mei”, spune noul viceprimar.

Pentru Oradea Mare

Primarul Ilie Bolojan a lansat campania de informare pe tema referendumului din 10 mai pentru fuzionarea localităţilor Oradea şi Sînmartin.

Administraţiile celor două localităţi vor cheltui 400.000 lei pe o campanie cu panouri publicitare, autocolante pe autobuze şi tramvaie şi un website care prezintă avantajele fuziunii şi, în premieră, că localităţile comunei, deşi vor fi aparţinătoare Oradiei, vor rămâne tot sate, cu o impozitare pe măsură.

De ce în ceaţă?

Necunoscuta filmului inspirat din drama procurorului Panait: „A fost sau n-a fost” erou Alexandru Lele, cel pe care, înainte să-şi curme viaţa, a refuzat să-l „lege”?

Premiera orădeană a thrillerului judiciar „De ce eu?” a fost marcată de distribuirea către spectatori a unui material care îl acuză drept autor moral al sinuciderii lui Cristian Panait pe ultimul său „client”, procurorul Alexandru Lele.

„Colecţionarul”

Inculpat pentru corupție, fostul prim-procuror Vasile Popa este luat la ţintă într-o nouă anchetă.

Fostul şef al Parchetului Bihor este cercetat de inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii după ce a fost prins că a „ascuns” dosare penale și documente cu informaţii secrete.

„Bandiţi ca voi ar trebui împuşcaţi!”

Penitenciarul Oradea era considerat în anii ’50 cel mai crud loc de detenţie din ţară, din cauza măsurilor sălbatice dictate de comandantul Neculai Tilici, trimis acum în judecată pentru moartea a 9 deţinuţi.

Foştii prizonieri care au supravieţuit regimului Tilici, printre care şi orădeanul Cornel Onaca, povestesc cum închisoarea condusă de acesta era un tărâm al terorii neîncetate.

Civilizaţie cu handicap

Tot mai multe parcări de domiciliu sunt atribuite, gratis şi nelimitat, celor cu certificate de handicap.

Locatarii care nu au unde să-şi lase maşinile din pricina vecinilor cu dizabilităţi se simt discriminaţi şi acuză că mulţi îşi procură acte medicale false, doar ca să parcheze „moca”.

Un moment de Respiro 

O fundaţie din Oradea a lansat un proiect prin care îi ajută pe părinţii copiilor cu dizabilităţi.

Asociaţia Piticot adună fonduri pentru un centru unde copiii cu handicap ar putea fi îngrijiţi până la o lună în fiecare an, astfel încât părinţii lor să aibă timp pentru a rezolva alte probleme ori, pur şi simplu, pentru a se odihni.

TIME OUT

Tinereţe fără bătrâneţe

Şcoala de Arte Francisc Hubic din Oradea îşi sărbătoreşte cei 90 de ani de existenţă cu o „triplă” muzicală. Elevi, absolvenţi şi invitaţi speciali, precum Paula Seling, vor cânta într-un concert de muzică uşoară, urmat o zi mai târziu de un spectacol cu muzică şi dans clasic, serbările fiind încheiate cu un regal folcloric ai cărui invitaţi speciali vor fi Dinu Iancu Sălăjanu, Laura Lavric şi Nicolae Furdui Iancu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
iar? Năzdrăvan popă!
Iar Popa? ... păi dacă informaţiile erau secrete, normal că le-a ascuns!!! grijuliu omu' ... şi să nu uitaţi să subliniaţi chestia asta în apărare ... pentru corupţie :)
Postat 02 Martie 2015, 00:16 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON