URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Ghilea a luat ţeapă!

Haz de necaz după ce preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, s-a trezit că nu are cine să-i plătească lucrările de circa un milion de euro executate la podul din Dragoş Vodă.

Deşi pierderile pe care le-a suferit ca patron al firmei Construcţii Bihor sunt usturătoare, politicianul nici măcar nu a ripostat când a primit ţeapa, ci dimpotrivă: fiindcă i-a fost înmânată la Premiile lui Bihorel, a izbucnit în râs!

Făcuţi să fie bătuţi

Sugari loviţi cu o sălbăticie rară: o fetiţă chiar de către mamă, iar un băieţel de propriul unchi.

Medicii Spitalului Municipal, unde Silvia şi Marco sunt abandonaţi de peste trei săptămâni, spun că micuţii au fost aduşi la Urgenţe desfiguraţi şi cu coastele rupte după ce membrii familiilor, încă negăsite de Poliţie, i-au bătut... de nervi.

Câştigă sau mori!

Compania de Apă Oradea îşi apără existenţa într-un proces de 3,4 milioane de euro intentat de firma maghiară Keviep după o licitaţie din 2004.

Keviep pretinde un sfert din cifra de afaceri anuală a Companiei pentru lucrări de extindere a reţelei de canalizare a oraşului pe care susţine că le-a executat suplimentar faţă de contractul din 2005 şi care nu i-au fost plătite între 2007-2009.

Găinar milionar

Magnatul salontan Dorel Ungur a fost prins că-şi transportă muncitorii cu un microbuz cu numere false.

Afaceristul a cumpărat din Austria un microbuz identic cu cel distrus într-un accident rutier şi, fiindcă s-a zgârcit la taxele de înmatriculare, angajaţii săi au fost puşi să-l folosească cu actele şi cu numerele maşinii avariate.

INTERVIU
Vasile Blaga, preşedintele PDL: "Responsabili pentru situaţia PDL suntem toţi, de la mic la mare"

Deşi conduce PDL abia de la alegerile locale de vara trecută, accentuarea eşecului la parlamentare a făcut din Vasile Blaga un "trofeu" vânat de adversarii din propriul partid, în frunte cu favoritele preşedintelui Traian Băsescu, Elena Udrea şi Monica Macovei. Prima n-a ezitat să-l acuze de "colaboraţionism" cu USL, iar a doua mai mult, de "fesenism", pe bihoreanul care, aproape două decenii, s-a confundat cu partidul şi l-a secondat pe Băsescu cu devotament, inclusiv la ultimul referendum pentru demiterea din funcţia de preşedinte.

Universitate pe minus

Pentru că dă pe salarii aproape tot ce încasează, Universitatea a adunat un deficit record.

Din cele 15 facultăţi, una singură a terminat anul trecut în profit, restul fiind ţinute în viaţă fie din economiile făcute în anii trecuţi, fie din bugetul Universităţii.

Sârbul orădean

Nemanja Maric este cel mai vechi şi iubit "stranier" al echipei orădene de baschet.

În al şaselea sezon petrecut la Oradea, căpitanul CSM speră să câştige campionatul alături de echipa la care şi-a început cariera de jucător profesionist.

TIME OUT
Începe BookLand!

Aproape un sfert dintre români nu au citit de ani buni o carte. În încercarea de a repara acest lucru, în urmă cu trei ani s-a născut proiectul BookLand, un târg de carte itinerant care acoperă anual mai multe oraşe din ţară.

În această ediţie, startul se dă de la Oradea, unde organizatorii promit să aducă peste 6.000 de titluri de carte, audiobook-uri, muzică şi filme, evenimentul urmând să fie condimentat cu mai multe sesiuni de lectură ale unor autori bihoreni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Dau CAO pentru un MAGAR
Cam aceasta ar fi traducerea celebrului text \"Dau un regat pentru un cal\", acum cand toti cei in sutana (fie ea si colorata - politic sau financiar) sunt mai interesati de ce zice primarul si nu de ce FACE primarul. E mai important pentru voi ca Bolojan divorteaza decat ca, dupa ce a scos la concurs posturile de directori la CAO discret, a avut grija, la fel de discret, ca fostii directori sa candideze singuri pe post. Dar asta nu va mai intereseaza domnilor \"jurnalisti\". De aici se vede pe de o parte, CA CAII au fost demult mancati de caini, singurele animale asemanatoare, la prima vedere, fiind magarii - inmultiti peste masura (ca o adaptare fireasca la noile conditii)- si de care prin urmare nu ducem lipsa, si pe de alta parte ca ciobanii care au grija de ei (ii menajeaza) sunt cel putin la fel de multi. Din imperecerea aceasta fortuita (de natura si complexitatea problemelor ce trebuiesc rezolvate pentru oras) trebuie sa stabilim care este partea activa si care este cea pasiva. Conform legilor naturii (si nu numai) este de domeniul evidentei ca magarul ar fi tata, fie si numai pentru ca de obicei femeia isi alege partenerul. Acum tot discret (in familie deja) s-au hotarat, aproape pe ascuns sa ia si un credit de 8,5 milioane de euro pentru noua familie. Au ganduri mari, dar si o mare dilema. Sa traiasca bine ei sau sa lase banii copiilor. Dar dilema este de fapt daca copilul (copii) vor fi din rasa celor care menajeaza magarii (caz in care vor deveni sefi parintilor lor) sau magari, care la randul lor prin incapatanare ii menajaza pe menajeri (fara sa stie nici unii nici ceilalti)ceea ce este cam acelasi lucru. Oricum sunt sortiti imperecherii la nesfarsit (cu mici accente de perversiuni, periodic – de cate ori se schimba regimul) pentru ca cineva trebuie sa ramburseze datoria.
Postat 08 Martie 2013, 09:18 de W. S(h)ex SPIR
Tovarăşu` PRIMAR
Aşa este, pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Se pune problema dacă eşti soferul sau stai pe locul mortului. Când conduceai maşina din scaunul din dreapta (adică locul mortului) la volan era UDMR. (Pe rând, Rozi, Kuntz, Kiss, Balogh&co). Unii credeau că tu eşti şoferul dar de fapt singura calitate era aceea că aveai permis de conducere. Degeaba. Maşina era şi este şi acum teleghidată. De alţii, bineînţeles. Traseul pe care mergea maşina (teleghidată fiind) era scurt. În principiu, pentru că mâinile erau libere, în timp ce maşina mergea pe strada Densuşianu (din Oradea), în virtutea concubinajului cu UDMR, ai scăpat o mâna între picioarele Keviep şi cealaltă (nu ştiu cum a ajuns pe banchta din spate a Maybach-ului, că e lung) între picioarele Selinei. După un episod scurt, hotărât dar şi decisiv de masturbare, cei (sau cele) doi s-au îndrăgostit la vedere, nu e clar încă dacă la prima (dar niciodată nu-i ca prima dată), crezând fiecare că e mâna celuilalt. Într-atât de bine s-au simţit că nici nu mai conta sexul. Când s-a născut copilul, băiat fiind, cu al treilea picior de vreo 400 de metri s-a pus problema naşului. La botez, ce să vezi, naşul în loc să cinstească copilul, a fugit ca să nu plătească. Au plătit invitaţii. Adică noi toţi!!! Bolojan, aştept şi nu foarte mult (dat fiind procesul cu Keviep) să ne spui când va primi banii pentru prestaţie SELINA, şi dacă Keviep a furat banii. În caz de răspuns nefavorabil, adică greşit, mai ai o problemă cu comisia europeană pentru eligibilitatea lucrărilor. Dacă mai continui mult, nu cred că mai rămâne ceva eligibil din 7,7 milioane de euro. Abia acum D.G. Regio urmează să verifice eligibilitatea cheltuielilor. Şi toate încep de la licitaţie şi de la contract. La cerere ei vin şi peste rând. Eu cred că ţi-a venit rândul.
Postat 06 Martie 2013, 21:02 de Secretarul B.O.B.
KEVIEP 3,4 milioane coco
În primul rând cum poate sa aibă CAO pretenţii pecuniare de 800.000 de euro de la Keviep „pentru lucrări neexecutate conform contractului” după ce la recepţia lucrării nu a avut nimic de comentat? Dacă totuşi ar fi făcut-o atunci obiecţiunile trebuiau remediate sau executate de Keviep în 30 de zile. CAO nu a comentat nimic pentru că Gavra Ovidiu, Kuntz Aniko şi Tiutin Mariana au semnat un act adiţional la contractul cu Keviep în care le acorda o prelungire de termen de 60 de zile. Actul semnat este total ilegal, în primul rând că este semnat la data de 03.04.2009 şi prevede prelungirea termenului RETRO de la 28.12.2008 până la 16.02.2009 şi în al doilea rând că la data la care actul adiţional trebuia semnat (deşi avea unicul scop de a scuti Keviep de penalităţi de întârziere) era director Florin Morar. Gavra este director din 01.03.2009. Ca urmare semnăturile lui Gavra, Kuntz & co. şi consecinţele sunt obiectul unei plângeri penale la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Deci cu atât mai mult CAO nu mai poate revendica cei 800.000 de euro. Pe de altă parte hoărârea CAI nu are cum să fie "parţială". Unde era şefa Compartimentului Juridic atunci când CAO şi Keviep erau în DAB? Nu apărea pentru că era în conflict de interese deoarece o parte dintre probleme sunt moştenite de pe vremea când Ioan Ciursaş - tatăl ei, era director general. Ea poate mai degrabă să vă asigure maşina sau casa dar nu poate să vă asigure cu nimic în ceea ce priveşte conflictele juridice ale CAO. Ea dă numai avize de legalitate. În rest, se plătesc, cu enorm de mulţi bani, avocaţi care să facă EXACT cum vrea conducerea CAO. Dacă decizia este "provizorie"(câţi dintre cei ce aţi ajuns vreodată în instanţă aţi primit decizii provizorii?), de ce CAO a atacat-o prin acţiune în anulare? Cum putea decizia CAI (Curtea de Arbitraj INTERNAŢIONAL) să ţină cont de legislaţia românească într-un contract încheiat conform legislaţiei europene finanţat fiind chiar din fonduri europene. Cu atât mai mult cu cât fondurile sunt NERAMBURSABILE!Imporatnt e că acum Bolojan "nu ştie nimic", că totul ni se prezintă a fi o etapă intermediară nereuşită înaintea marii victorii finale asupra Keviep. Când vom avea de plătit toţi va fi pentru că "este o situaţie complicată şi pentru ca Aparegio să meargă înainte". Tot la fel. Ar mai fi de remarcat secretul păstrat de CAO. Noroc cu Keviep pentru că altfel nu am fi ştiut de ce se măresc tarifele la apă. Încă un lucru ce dă de gândit: La licitaţia de la staţia de epurare Oradea de data asta din banii de coeziune a câştigat Keviep cu vechii lor aliaţi RONO AQUA (via Kuntz şi Balogh Csaba şi mai nou Victor Ciordaş). Orice director general normal la cap NU ar accepta la licitaţie o firmă cu care este în conflict! Cu atât mai mult dacă nu şi-a îndeplinit clauzele contractuale aşa cum sustine chiar CAO. Se pune întrebarea DE CE i sa admis oferta, sau de ce nu era prevăzut în condiţiile de la licitaţie acest lucru. Legal dealtfel.
Postat 06 Martie 2013, 19:28 de Adjudecator
Georgică 20 (decembrie) ŞEF
Macacule! Oricât de ciudat şi nedrept ar părea este adevărat. Îndeplineşti toate condiţiile. Faci parte din marea familie a primatelor fiind condus doar de instinctele caracteristice speciei. Te împăduchezi cu marea familie căreia i te confesezi cel mai adesea în scris (au şi ei ochii albaştrii). Cu cuvintele altora bineînţeles. Nu spui nimic de la tine, doar îi îngâni pe cei mari ce sunt suficient de aproape. Aparent impasibil, citeşti superficial ziarul, studiezi prognoza meteo şi horoscopul, toate astea după ce îţi “aprinde” cineva calculatorul. In rest limba (de pig), în sensul achiziţiei, este preocuparea bine determinata pe care câteodată o duci la bun sfârşit. Din păcate s-a dovedit că nici măcar asta nu depinde numai de tine. Se mai întâmplă să devii un fel de JUDY dar nu când apar pericolele din junglă ci atunci când in extremis nu ai putut pasa răspunderea celor din jurul tău. Atunci chiar devii agitat, vulgar, uneori de-a dreptul bulgar (în sensul de ceafă lată cu os) – un alt organ în căutarea căruia eşti mereu. Atât ai învăţat şi tu “că capul fără gât nu face doi bani”. De aceea în orice conjunctură tu alegi gâtul şi nu capul. Îţi place să dai senzaţia că fără tine nu s-ar putea descurca conducerea. Chiar şi atunci când o face, e pentru o perioadă scurtă, pentru că ai grijă ca toţi cei ce fac ceva să fie discreditaţi în speranţa, de fiecare dată confirmată, că tot la tine se întorc. Ţie îţi place mai mult metoda clasică, adică aceea cu “scrisul manual” dar numai în situaţii ce nu prezintă pericole sau răspundere. Altfel, stai cam prost cu “mina la pix“. Nu ştii sau, în infantilismul tău determinat de diminutiv (la nume mă refer), crezi că dacă nu îţi scrii numele când semnezi, nu răspunzi. Cu tristeţe te anunţ că nu este deloc aşa. Semnează, semnează, că până la urmă recunoşti. TOT! Dacă te-a bulversat textul, respiră adânc, cheamă un prieten să-l şteargă, după care stai liniştit în buna tradiţie conform căreia dacă nu ştii nimic despre ceva inseamnă că nu există.Te înrudeşti prin alianţă şi cu Cimpan_zeul. Deasemenea şi cu Gibonul. Deşi, aşa cum spui, i-ai ajutat, tot ca intermediar, ambii te tratează ca fiind “ruda” de la ţară.
Postat 06 Martie 2013, 19:22 de Fişă de evaluare
Dragă STOL-ojan BOL
Nu te văd palid la faţă chiar dacă ai slăbit dar nici îngrijorat că în mandatele tale CAO dă faliment. Oricum, stai liniştit, tu nu eşti implicat. Aşa zic unii. Alţii întreabă nelămuriţi după 5 ani dacă eşti sau nu PRIMAR. Dacă eşti atunci poate ne explici şi nouă mecanismul “funcţional” al finanţărilor europene (fără ajutorul prin şoptit al lui Boloş & Gavra). Este de apreciat încercarea, chiar şi nereuşită fiind, de a ne explica lapidar cum că ISPA a fost printre primele lucrări ale celor pe care i-ai demis şi de aceea nu aveau experienţă. Aici se pune întrebarea legitimă: în comparaţie cu cine? Sau suntem noi atât de neiniţiaţi încât nu înţelegem de fapt când ne explici cum se derulează APAREGIO? Că şi cei împlicaţi acum în Fondurile de Coeziune sunt la fel de ÎNCEPĂREŢI ca şi Ciursaş & Tomulescu. Decât că (ca să-ţi aduc aminte de perioada ta de glorie din Bucureşti) cei doi ştiau că vinul s mai face şi din struguri. Ca să păstrez spiritul interviului întreb: VOI CE MAI SPECULAŢI? În afară de acceptarea ofertei Keviep la Coeziune cu speranţa de a vă împăCA CU ungurii prin RONO, ROZI, CSABA, CIORDAŞ, CIURSAŞ şi evident KUNTZ. Şi de “aroganţa” pe care vi-o permiteţi, ca BECALI, legată de FINIŞ şi izvorul Feredeu. Ar mai fi şi LE-KO care a căştigat licitaţia fără eligibilitate şi neeligibilitatea contractului cu ROMAIR pentru Asistenţă tehnică din partea proiectantului şi proiectele întocmite de RONO care se supervizează singuri (acesta fiind pleonasm) şi cele două contracte atribuite către DEPONA (adică tot RONO şi ca urmare tot KEVIEP) şi modificările de proiect făcute pe sub masă dar nu ştiu pe care dintre picioare. Poate că MEMORIA îţi joacă feste. Lucrarea este predată la PMO. Dar nu ştiu unde sunt cele 5300 de racorduri la canalizare făcute de Keviep. E de verificat dacă CAO facturează canalizarea pentru cei 5300 de beneficiari ( Nu NEAPĂRAT CU CONTRACT- că Dana BENE este prea ocupată cu afacerile personale când negociază contractile cu CAO). Oricum 64000 de metri de canalizare împărţiţi la 5300 de racorduri înseamnă că la fiecare 12 metri există un racord. VĂ VINE SĂ CREDEŢI DOMNULE PRIMAR PE CE SITĂ STAŢI ÎN ORADEA? Dacă este aşa, atunci de ce există reclamaţii la primărie şi la CAO din partea celor ce ar trebui să beneficieze de servicii de canalizare? Ar trebui să vă sune cunoscut modul de lucru pentru că şi la Beiuş pe lucrarea executată de Selina (CL3 din coeziune) la un stadiu de execuţie 55% a reţelelor sunt realizate doar 21% racorduri. Dar aici sunt circumstanţe atenuante, pentru că 75% dintre racorduri sunt înghesuite pe ultimii 25% din reţea. EXACT la fel ca şi pe contractul cu Ministerul Mediului – celebra CONVENŢIE de 48 de milioane de euro. Să sperăm şi să “gândim pozitiv” că toate acestea vor fi eligibile. MI-E FOARTE GREU SĂ CRED. Dar speranţa moare ultima. Doar voi mai puteţi spera, în inconştienţa voastră. Şi dacă încercaţi să o dregeţi cu Consultanţa pe stadii fizice, e mai greu cu analiza cost-beneficiu. Că acolo e cu un pic de creier. Nu e cazul.
Postat 06 Martie 2013, 12:41 de BĂSE
Lucrare cu LALEA
Acesta ar fi de fapt titlul corect. Bulbii de lalea se plantează la 40 de centimetri dacă vrei să dea roade. De aceea Keviep a montat conductele la 40 şi nu la 80 de centimetri. Ei sunt obişnuiţi numai cu lalelele. Uneori ca şi în cazul de faţă, cu FEKETE TULIPAN. Bulbul plantat încă din 2004 a fost Kuntz Aniko. A dat roade în 2008, după 4 ani de opoziţie (la putere) sau chiar de activistă ilegală – am vrut să spun aici activistă în ilegalitate, dar în cazul ei sunt valabile ambele variante. Acum laleaua ei (bulbul) este în conservare din nou în postul de şef la facturare dar probabil pentru mai puţin de 4 ani. În cazul în care firma Keviep va trebui plătită, CAO va intra în insolvenţă sau cel puţin nu va mai putea lua creditul de 8,5 milioane de euro pentru Aparegio. Din nou ambele situţii fiind la fel de grave. ((Insolenţa INSOLVENŢEI este deja exersată proFUND de doamna KUNTZ din poziţia ( ce să-i faci dacă este de vină zodia) de contabil la RONO Urban Grup (RUG – aşa cum îi place ei să denumească firma) după ce a transferat tot ce se putea şi ce NU se putea la RONO AQUA, pentru ca mai apoi să renasCĂ CA o lalea).Şi noua firmă şi ea. Cert este că se va pune problema PRIVATIZĂRII CAO. Şi atunci cine va avea drept de preempţiune? Tocmai KEVIEP datorită “DATORIEI” pe care CAO o va avea de plătit către Keviep. Şi aşa vaca de muls CAO va fi din nou condusă de jartiera de pe al treilea picior al UDMR – Aniko KUNTZ. Domnule Bolojan dormi liniştit! Keviep veghează – spune o vorbă deja celebră printre români. Mai are doar de scăpat în acest interval de dosarul penal pe care îl are la Parchet.
Postat 06 Martie 2013, 12:38 de A RÓZSASZÍN PÁRDUC
Prostia părinţilor se transmite şi la copii
Dragă Dan Simai, ori scrii după dictare şi în acest caz nu te poţi numi ziarist (denumirea corectă este cea de scrib), ori scrii fără să fii de meserie şi nu înţelegi despre ce e vorba în subiect, în ambele cazuri fără a face nici măcar cel mai elementar demers, adică acela de a te documenta înainte de a scrie. Consideri poate că, dacă ai ascultat ce ţi-au dictat pe rând Gavra şi apoi Bolojan după care ai scris articolul, se consideră că te-ai informat, ai studiat şi ai înţeles “complexitatea complicată” a acestui caz. La fel ca şi cei ce conduc CAO şi primaria Oradea respectiv Gavra şi Bolojan nu cunoşti nici măcar noţiunile de bază şi termenii. OPCP înseamnă Oficiul de Plati si Contractare Phare din cadrul Ministerului de Finanţe. În acest contract OPCP a fost parte contractantă împreună cu KEVIEP şi CAO, cu atribuţii de verificare şi acceptare a plăţilor făcute de CAO. Cum poţi să scrii CĂ CAO “cel (şi nu cea –cum ar fi corect) mai interesat de soarta lucrărilor” a fost doar beneficiar? Dar ce calitate ai fi vrut să aibă CAO? Sau ce altă calitate ar fi trebuit să aibă CAO ca să-şi îndeplinească obligaţiile? Formularea seamănă foarte mult, prea mult, cu părerea tembelului Georgică Ignat autointitulat inginer CAO. Convieţuirea duce la asemănare spunea Adrian Păunescu aşa că ai grijă cât timp petreci în prejma lui. Din 2008 OPCP nu mai este parte în acest contract şi conform actului semnat de CAO “ÎNTREAGA RĂSPUNDERE ESTE A BENEFICIARULUI”. În niciun caz OPCP nu aplică penalităţi de întârziere!!! Era sarcina CAO să constate că firma KEVIEP nu îşi îndeplinea obligaţiile contractuale. Cum perfect ai scris de data asta CAO “s-a ferit” SĂ APLICE CLAUZELE CONTRACTUALE. Exact ca şi cum, în timp ce fac sex, CAO şi Primăria, Compania întreabă primăria dacă să o ferească sau nu (dacă nu ştiţi bancul căutaţi pe google). CAO “s-a ferit” ca să nu mai facă şi copii, dar asta nu i-a împiedicat să adopte câţiva. Şi-au adoptat chiar şi părinţii – vezi tăticul (de albine) Bolojan. Problema generalizată este răspunderea de care fug toţi. În rest, pentru cei menţionaţi mai sus, CONFLICTUL DE INTERESE ŞI PROFESIONALISMUL au devenit un moft prea scump şi mai ales inutil.
Postat 05 Martie 2013, 22:50 de BIBIHOREANUL
Când ai probleme la ultimele trei etaje
“E ca şi cum ai comanda unui constructor o casă cu un etaj şi el ţi-o face cu trei. Pot veni toţi avocaţii din lume să constate că imobilul are trei etaje dacă tu ai cerut doar unul” spune Gavra. În primul rând, Gavra, tu nici nu ştii ce scrie în contract. Sau acum vrei să ne spui că la licitaţie nu au fost cuprinse şi racordurile de canalizare? Dacă este aşa, atunci de ce nu au fost respinse celelalte oferte la licitaţie? Dacă nu, atunci de ce a fst admisă oferta Keviep? Poate pentru că a fost făcută de Balogh Csaba. Ulterior ajuns mare ÎN_TOCMITOR de oferte către CAO din poziţia de patron al grupului de firme RONO (sinecura tuturor penalilor din CAO – Kuntz, Ciordaş, Ciursaş & co, dar toate astea primarul nu le vede pentru că nu se uită în direcţia asta, în rest e foarte vigilent). Răspuns: PENTRU CĂ ACESTEA ERAU INCLUSE. Subliniez că maxima debitată (a câta oară de acest Agamiţă Dandanache de la conducerea CAO) denotă atitudinea de arendaş explicată chiar de el nu demult. Dar nu este nici măcar arendaş, este ceea ce face zi de zi adică delegare de competenţe. Vorbeşte de parcă nu ar fi şi nu ar fi fost vreodată director general! Gavra vrei să spui că Keviep a lucrat la tine acasă în timp ce tu locuiai acolo şi nu ai văzut ce lucra? Sau ai fost şmecher şi ca mulţi alţii de teapa ta te-ai bucurat că ăia sunt proşti şi fac mai mult de aceeaşi bani? Nu este aşa. Dar conform înţelegerii pe care ai avut-o cu Bolojan, care la rândul lui a avut o înţelegere cu Biro Rozalia, conform căreia nu facem nimic împotriva celor vinovaţi, în repetate rânduri ai fost informat, rugat, somat să îi comunici lui Morar Florin să facă demersurile legale în această problemă. Evident că nu puteai pentru că pe amândoi v-a pus,adus, numit sau cum o fi vrut BOLOJAN. PRIMARUL. Ca să fie clar. Nu ştiu de ce Morar a simţit nevoia să vină acum, când procesul e spre final şi când mai e şi plângerea penală, ca să semneze actul adiţional cu Keviep. E la fel de penal ca şi cel semnat de Gavra, Kuntz şi Tiutin.
Postat 05 Martie 2013, 20:09 de ISC
Intoarcerea mortilor vii
Câştigă sau mori! Dacă vorbim de Directorul General CAO, Gavra Ovidiu, acesta este născut mort, el fiind doar împăiat de curând tocmai de Consiliul de Administraţie condus de onor dl. Oros la “sugestia” lui Bolojan, prin acordarea unui nou mandat de 4 ani (acest lucru nu mai prezenta interes pentru voi? – mă refer la Bihoreanul). Chiar şi în mandatul trecut (01.03.2009–01.03.2013) era ţinut în picioare cu atele de Bolojan şi de UDMR. Nu mai este o noutate că acest individ (Gavra) minte aşa cum respiră, cu convingerea că toate acestea nu vor ajunge să fie cercetate de către vreo instituţie. Când spune că “imediat după ce am venit director” (că nici el nu ştie exact cum a venit , sau dacă a fost numit, CĂ COncurs nu a dat) este relativ sincer. Asta dacă definim mai întâi ce inseamnă imediat. “N-am semnat, fiindcă nu pot plăti ce nu e în contract” este deja o minciună. Tocmai că împreună cu cea cu care coabita la conducerea companiei, Kuntz Aniko, au semnat un act adiţional la contractul cu Keviep la data de 3 aprilie 2009, în care se prevedea prelungirea contractului de la data de 18 decembrie 2008 până la 16 februarie 2009 (interval în care nu era director general al CAO) cu scopul unic de a scuti firma Keviep de penalităţi de întârziere de 631.800 de euro. Preţul semnăturii a fost susţinerea lui Gavra de către UDMR la conducerea CAO. Dealtfel, activitatea infracţională a distinsului ARENDAŞ Gavra este prezentată pe larg în plângerea penală aflată pe rol la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea de la începutul lunii ianuarie a acestui an.
Postat 05 Martie 2013, 19:16 de Hugo C
stim sa aclamam porcii care traiesc din banul public, stim sa cersim ajutoare sociale !!
noi nu suntem educati sa facem oamenii fericiti si egali , noi sti sa facem discriminari si sa FURAM, atat !!!! asta este EDUCATIA ROMANULUI exceptie POCAITI care intern se ajuta intre ei, DE CE ? sunt doau DRUMURI nu mai multe, RAI si IAD :)))) viata si MOARTEA in rest ILUZII.
Postat 04 Martie 2013, 10:31 de debilitate nationa
vsm
daca guituuul asta de fost PREFECT e asa de bun de ce nu are ONG uri :))))? si fara sa si imbogatesca FAMILIONUL DE PARAZITI ? unde este DEMNITATEA in cat FURA cu legea in ...... functii ? de regula viermi sunt si hrana pamantului :))) una este sa asiguri un salariu DECENT si alta este sa te IMBOGATESTI sunt doua DRUMURI diferite !! BUNUL SIMT si educatia nu exista in POLITICA ?
Postat 04 Martie 2013, 10:24 de vsm
interpretarea fara adevar UCIDE si va UCIDE natural pe multi.
timpul nu se mai intoarce DRUMUL nu se mai schimba, RAI sau IAD :)))))) GILEAAAAA iadul e al tau pentru ca esti doar un PORCULET de sacrificat :))) guuuiiiit, guuuit mai aveti banii mi e FOAME !
Postat 04 Martie 2013, 10:17 de invata sa cunosti
interpretarea fara adevar UCIDE si va UCIDE natural pe multi.
cat timp va predomina adevarul va predomina si PACEA , cei ce interpreteaza fara sa cunoasca adevarul INDIRECT se vor razbunape cine nu trebuie :))) asta denota ca nu are PACE.... MOARTEA NATURALA este cea mai SANATOASA MOARTE , incet, incet URA te va macina si pacea va DISPAREA si uitea sa ai ajuns sclavul BANULUI:)))))
Postat 04 Martie 2013, 10:15 de invata sa cunosti
erata
nu i SATURA dreakul oricat l ar SLUJY !! UN GEN DE COMPLEXATI in a se autocompatimi :)) este ca si cand ai arunca GRANELE doar la doi porci in loc de 20 :))) atunci sa VEZI COMPETITIE :)) mergi la acelasi spectacol in repetate randuri si hranesti aceiasi actori , unde este CALITATEA daca nu se schimba NIMIC ? se promoveaza aceleasi DEFECTE si noi trebuie sa acceptam :)))).
Postat 04 Martie 2013, 10:07 de noncalitate !!!
Bihoreanul
CENZURAT
Postat 04 Martie 2013, 09:51 de anonimul
te doreste MOARTEA in schimbul TINERETII :))) GUIIIIITTT
aceleasi MOACE sinistre ale ORADIEI< nimic NOU> BUFONI !!! mai IMPROSPATATI NATURA cu TINERETE :))). sinistrati intretinuti cu bani PUBLICI :))))))) troc de la NATURA :)))
Postat 04 Martie 2013, 09:40 de GHILEA
INTREBARE
Prost, tre sa fii sa nu te prinzi...GHILEA ESTE SPONSORUL VOSTRU...APOI BLAGA...nu mai exista presa libera in Bihor.
Postat 04 Martie 2013, 08:38 de Anonimus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON