URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Crăciuniţa cuminţită

Actriţă a Teatrului Regina Maria, Dania Ţinca a acceptat un nou rol: cel de Crăciuniţă a BIHOREANULUI. Fiica doctoriţei Liana Antal a lăsat în urmă perioada rebelă în care apărea dezgolită în revistele pentru bărbaţi, ambiţionându-se să-şi facă părinţii şi iubitul să se simtă mândri de reuşitele sale artistice.

Stai deoparte!

Într-un scandal conjugal cu protagonişti VIP s-a emis, în premieră, un ordin de restricţie, tocmai pentru un fost magistrate. Eliberat anul trecut din Penitenciar, unde a stat mai bine de 3 ani pentru luare de mită, ex-judecătorul Mihai Viorel are din nou probleme: foştii colegi l-au evacuat din vilă, l-au obligat la consiliere psihologică, dar şi să păstreze o distanţă de minimum 200 de metri faţă de fosta sa soţie, notarul Doina Mihai, pe care ar fi luat-o la bătaie.

Micuţa lui Dumnezeu

Biserica Ortodoxă a certificat drept minune o viziune pe care a avut-o, cu şapte decenii în urmă, o fetiţă din comuna bihoreană Budureasa. Martoră a unei experienţe ieşite din comun, copila de 11 ani din satul Burda a convins autorităţile civile şi clerul ortodox că l-a văzut pe Dumnezeu la marginea cătunului, locul devenind de atunci căutat de zeci de mii de pelerine.

ORADEA NOASTRĂ:
Primarul Ilie Bolojan descrie viitorul imediat: "Urmează ani grei..."

La final de an, primarul Ilie Bolojan trage linie şi constată că, deşi bugetul oraşului e mai sărac decât se preconiza, şi nici situaţia financiară a ţării nu e prea roz, proiectele propuse au fost totuşi realizate sau au intrat pe o linie dreaptă. Edilul spune însă că Oradea e încă departe să scape de greutăţi, căci proiectele de modernizare a străzilor ori de amenajare a centrului municipiului vor sărăci, în primă fază, vistieria oraşului, care va fi pusă în faţa unor iminente împrumuturi.

F(r)actura termică

În prag de sărbători, prima factură de întreţinere va scoate din portofelele orădenilor cu 200 de lei mai mult decât cea pe luna precedentă. Adăugarea costurilor de încălzire la cheltuielile de întreţinere majorează facturile aferente lunii noiembrie la circa 300 lei pentru un apartament cu 2 camere, la 400 lei pentru un apartament cu 3 camere şi la peste 500 lei pentru unul cu 4 camere.

TIME-OUT
Jucătorii din tribune

Dacă are CSM-ul meci, ştii că în jurul Arenei Antonio Alexe n-ai să găseşti loc de parcare. Echipa de baschet a oraşului a devenit cea mai iubită şi, ca atare, la fiecare partidă sala se umple de susţinători. Tonul îl dă galeria "Leilor roşii", înfiinţată în urmă cu un an şi jumătate de o mână de fani inimoşi care între timp şi-au depăşit "condiţia" şi se implică în promovarea echipei şi în organizarea de campanii caritabile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
imprumut
de ce sa platim dobanzi la banci sa finanteze firmele de constructii oricum is vremuri grele, de ce sa ne imprutam la banci si asa platim o gramada de banci, facem pe cati bani avem si in rest strangem din buci
Postat 24 Decembrie 2012, 01:23 de someone
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON