URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Să mori rănit din dragoste de viaţă

Tragicul accident de pe Centură a fost provocat de o prea mare atenţie acordată de mamă fiului ei. Ca o ironie a sorţii, Roxana Sărătoc a lăsat două mesaje scrise în numele său şi al copilului către părinţii pe care îi vizitase recent în America, dar care, citite astăzi, par bilete de adio.

Şpagă pentru libertate

Doi traficanţi de ţigări şi un afacerist cu cherestea au fost arestaţi pentru că au încercat să cumpere o sentinţă favorabilă de la un judecător al Curţii de Apel Oradea. Contrabandiştii au pus la bătaie 40.000 de euro pentru a-l îmbuna pe judecătorul Mircea Puşcaş prin intermediul unei cunoştinţe comune, Mihai Teleptean, un afacerist controversat din domeniul forestier, arestat şi el pentru trafic de influenţă.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, preşedintele PNL Oradea:
"Vreau să avem un partener în Guvernul României"

Acuzat că "îi duce de mână" în campanie, primarul Ilie Bolojan explică de ce îi susţine pe candidaţii USL Oradea: pentru că îi vor reprezenta pe orădeni, aceştia aşteaptă de la parlamentari nu "poveşti", ci legi simple şi drepte, dar şi sprijin concret pentru proiectele de dezvoltare a oraşului.

Maghiarii, în boxă

Fiii fostului rector Teodor Maghiar, judecaţi pentru că au împărţit 39 de diplome universitare false. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie îl acuză pe Doru Maghiar că a aprobat fraudulos 33 de diplome, inclusiv de doctorat, iar pe Adrian Maghiar că a semnat 6 diplome de licenţă în stomatologie pentru italieni care nici măcar n-au studiat la Oradea.

Ionescu vs. restul lumii

Liderul sindical al Universităţii din Oradea cere judecătorilor să-l dea jos pe rectorul Constantin Bungău. Deşi a adunat doar 62 de voturi din cele peste 800 la ultimele alegeri pentru rectorat, Gheorghe Ionescu se vrea şeful instituţiei, cerând, cu tupeu, în patru procese deschise pe rolul instanţelor bihorene, reluarea alegerilor... cu el singur candidat.

Justiţie strâmbă

Ex-judecătoarea Elena Pop Blaga, acum candidat PPDD la Senat, a bătut statul la CEDO. Curtea a decis că procurorii anticorupţie i-au încălcat fostei judecătoare dreptul la viaţă privată deoarece i-au interceptat convorbirile timp de 6 ani, iar în arestul Poliţiei a suportat mizeria şi înghesuiala cu ţigănci bolnave de sifilis.

Luxten pe (Distri)gaz

Luxten Lighting Company a preluat controlul pachetului majoritar de acţiuni al Distrigaz Vest. Cunoscut ca unul dintre "băieţii deştepţi" din energie, patronul Luxten, Claudiu Rădulescu, speră că va aduce firma pe profit după trecerea CET-ului orădean pe gaz.

Divorţ frontal

Înnebunit de gelozie, un bihorean a cărui nevastă vrea să divorţeze s-a răzbunat lovind-o cu maşina. După ce şi-a dat soţia afară din casă, un bărbat din Tărian a ameninţat-o cu moartea, a urmărit-o noaptea pe şosea şi i-a ciocnit intenţionat maşina.

Secretul lui Carol

Carol Şoldea a fost eliminat de la "Dansez pentru tine" înainte să poată arăta că se pricepe şi la... mişcări lascive. Chiar dacă a lăsat camerele de filmat în viaţa lui privată, partenerul Biancăi Drăguşanu a ascuns un detaliu din trecutul său: a activat mai mulţi ani ca stripper la petrecerile din Oradea.

Bradul lui Moş Tomi

Frumosul brad din faţa Primăriei a fost donat de un orădean din grădina casei părinteşti. Pentru a da un plus de culoare sărbătorilor de iarnă, municipalitatea a pus brazi în şase locuri din oraş, Luxten a extins reţeaua de iluminat festiv la 16 kilometri, iar ADP a pregătit şase amplasamente de vânzare a pomilor de Crăciun.

Ce aduc Moşii?

Beculeţe, ghirlande colorate, brazi împodobiţi în magazine şi mall-uri, alături de diferite figurine întruchipând alte personaje de iarnă, toate anunţă venirea Crăciunului în Oradea.
Aşteptând sosirea lui Moş Nicolae şi a lui Moş Crăciun, copiii şi părinţii lor se vor putea bucura şi de alte cadouri decât cele pe care le vor primi în ghetuţe şi sub brăduţ. Multe dintre ele muzicale...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
replica la articolul ``Divort frontal`
Adevarul si Dreptatea este dincolo de intelegerea unora ,si daca ar fi aflate ar aduce mai multa suferinta si durere decit intelegere si pace.A ascultat sfatul primarului PeNaL Pasca ioan padureanul cheretit mare hotz mare bandit viitor pouscariash de face acest accident ,pentru ca asa afost invatat ,asa afacut si el Securistul ..pe timpul comunismului ca si el si-a urmarit nevasta cu pistolul ca sa impouste amantul care avea un amantlc povestea Ezer mester la FNC Palota ,asa si PeNaLul Pasca ioan a facut din politia locala un `aparat de represiune personal`` cu care intimideaza locuitorii comunei Girisul de Cris,daca s-ar afla faptele penale ale primarului,politistului ,sefului de post,ciobanului ,ale interlopilor protejati in 24 de ore ar fi cu dosarele penale restati cu totii!:))=))Intelegere si pacear tyrebuyi acuma sa faca primarul, sa mearga sa impace aceasta familie ,pentru ca altfel ... de la lucruri marunte ,dezastrele vor fi mari , timpul vindeca ranile toate familia este baza societatii pe care construieste democratia .P.S. Acuma la ora asta se poarta in draci votantii la vot cu masinile cu numere provizorii,pt anu se cunoasAceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Decembrie 2012, 14:10 de Romanul Simplu
accident
Branule daca erai la momentul potrivit in cazaban il puteai lovi si pe ...
Postat 07 Decembrie 2012, 18:14 de cazaban
ovidiu
bine ca are cineva curajul sa vorbeasca,ar fi necssar inca o un articol in ziar despre activitatea acestui politist si oancheta in cadrul politiei
Postat 06 Decembrie 2012, 10:00 de cojocaru
ovidiu
bine ca are cineva curajul sa vorbeasca,ar fi necssar inca o un articol in ziar despre activitatea acestui politist si oancheta in cadrul politiei
Postat 06 Decembrie 2012, 10:00 de cojocaru
emesse
asa se intimpla cind TOMELE politistu e prieten cu autorul divortului frontal.
Postat 05 Decembrie 2012, 11:08 de naghy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON