URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Matei, fii bărbat!

Secretarul de stat PDL Mircea Matei a vrut să-i ia fostei concubine banii pe jumătate din apartament, chiar dacă asta însemna să-şi lase în stradă şi propriii copii. Dat afară din casă din pricini de adulter, demnitarul a pretins în instanţă jumătate din locuinţa Danielei Pusta, obţinută ca şi chilipir printr-un "şmen" de partid, dar a pierdut procesul fiindcă nu s-a îndurat să plătească taxa de timbru, de data asta la valoarea reală a apartamentului.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
general de brigadă (r) SRI Aurel Rogojan, specialist în contraspionaj:
"Prin servicii se controlează totul, iar serviciile sunt în afara controlului"

Născut în urmă cu 63 de ani la Ceica, lângă Beiuş, absolvent al Liceului Samuil Vulcan şi apoi şef de promoţie al Şcolii de ofiţeri de Securitate, Aurel Rogojan a fost până în 1989 şeful de cabinet al şefului Departamentului Securităţii Statului, Iulian Vlad. Specialist în contraspionaj, şi-a continuat cariera ca general SRI şi profesor la Academia Naţională de Informaţii până în 2006, când a trecut în rezervă şi a ieşit în lumina reflectoarelor.
Autor al unor cărţi considerate drept adevărate monografii ale Securităţii de către istorici prestigioşi, precum academicianul Dinu Giurescu, generalul vorbeşte despre profesia sa, despre corupţia politicienilor şi despre pericolul în care a ajuns România cu un premier fost şef de serviciu secret.

Antal al III-lea

Reales pentru a treia oară, rectorul Cornel Antal aşteaptă validarea în funcţie din partea unei comisii formate din apropiaţi şi a unui ministru al Educaţiei indiferent. Deşi are şanse să păstreze un "mandat parţial" neprevăzut de lege, rectorul ar putea deveni un simplu executant, viitorul preşedinte al Senatului universitar, funcţie la care aspiră trei candidaţi, având chiar şi puterea de a-l debarca.

Copilărie fără cuvinte

Dramă la puterea a treia: copleşitoarea poveste a unei orădence care creşte singură, într-o cameră sărăcăcioasă de cămin, trei gemene autiste. După ce tatăl tripletelor a lăsat-o să se descurce singură, femeii i-a rămas o singură bucurie: să vadă, când şi când, câte un mic progres pe care îl fac fetele afectate de retard mintal şi ferecate într-o lume doar a lor.

ORADEA NOASTRĂ:
Examenul alb

Primul weekend din luna februarie a fost unul cum rar s-a mai văzut la Oradea în ultimii 20 de ani. Zăpada a căzut necontenit, iar viscolul o zvârcolea dintr-o parte în alta.
N-a durat mult până când tot oraşul a fost acoperit de nămeţi şi, la fel de puţin a durat până când au apărut acuzele la adresa Primăriei şi a operatorului de salubritate. În timp ce orădenii şi-au spus vehement nemulţumirea, responsabilii acţiunilor de curăţare afirmă însă că şi-au făcut treaba. Cum le-a permis vremea...

Banii sau casa!

Ca să se asigure că îşi încasează de la datornici impozitele şi taxele, Primăria Oradea a pus sechestru pe bunurile a 121 de firme şi fundaţii. În vreme ce firmele mici au ajuns la mezat, iar marile companii acuză municipalitatea că ar fi "umflat" sumele, de peste un an Fundaţia Mecena, aparţinând liderilor UDMR locali şi datoare cu 200.000 lei, este "uitată" de la executarea silită.

Pământ de Oradea, la vânzare!

Frunzele, buruienile şi crengile copacilor din Oradea vor ajunge în ghivece din toată ţara, dar şi în Ungaria. Deoarece grădinarii nu cumpără compostul făcut din deşeuri vegetale, preferând îngrăşămintele chimice, compania Eco Bihor va face pământ de flori din resturile din parcuri, fiind primul producător român în acest domeniu.

TIME-OUT:
Rocker la teatru

Un evreu sărac, dar tradiţionalist, un sergent frustrat şi un derbedeu ajuns stripper. El intră în pielea personajelor cu aceeaşi uşurinţă, iar pe spectatori îi face să râdă, să plângă sau să tresare cu la fel de mare har. Şi în viaţa de zi cu zi, Richard Balint are mai multe roluri. E actor, soţ, tată, dar şi "rocker până în măduva oaselor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
moralist de doi bani
Pai cine e lichea, mai Matei? Trece saptamana si nu dai nicio explicatie, dupa ce ne-ai facut troaca de porci. Sau doare tare adevarul, mai baiatule, si ai ramas fara cuvinte?
Postat 17 Februarie 2012, 21:02 de Florin Ciucas
NEC
SA VA FIE RUSINE
Postat 14 Februarie 2012, 13:06 de NEC
tu
esti un ratat de doua ori Matei.
Postat 13 Februarie 2012, 18:24 de dapi
pusta
nu stiu ce vrea Matei cu apartamentul pe care numai ei stiu cum l-au obtinut ,da sa-i dea niste bani ca d-na are de platit restante de 5000ron la intretinere
Postat 13 Februarie 2012, 15:27 de cita
jidvei
mai matei, de-aia esti tu mare stab pe la bucuresti ca sa stai toata ziua pe net? te spun lui boc si sa vezi atunci ce mama de bataie iti trage. si nu uita, maine sa vii cu parintii la guvern, tuns si cu unghiile taiate!
Postat 13 Februarie 2012, 14:17 de murfatlar
@Gicu
Atentie analfabet mic: UITE in oblinda ce Gicu estu! nu este in limba romana. Poate in limba ta. Iar cu politica nu cred ca e treba ta. Treaba ta e sa pari cat mai destept. Doar sa pari. Mai sus sa sari poti Gicuta? Nu mai pierd timp cu tine, esti total neglijabil.
Postat 13 Februarie 2012, 13:47 de Matei
demnitar corigent
Jidvei, nu se scrie "uita", se scrie "uite". Ca sa intelegi si tu, bihorean mai intarziat de minte ce esti, se scrie asa: Matei, UITE in oglinda ce bou esti! Respectiv: Matei, UITA politica, ca nu e de tine, baiatule! Mars...
Postat 13 Februarie 2012, 13:34 de Gicu
@Gicu
Nu stiu care Gicu esti, ca si tu ai curaj cat o mita beata, dar vad ca si tu stii ce inseamna sa fii barbat. Iar capul tau, asa cum e el, te duce tot inainte si in jos. Si pune ,mana pe o carte si vezi ca se scrie "uita" nu "iete" intelectualule oltean. Hai, sari in sus cat poti, fii tare ! Penibili ati ajuns!
Postat 13 Februarie 2012, 13:26 de Matei
iete omul politic
Jidvei, vrei sa sari la bataie? Atata te duce capul?
Postat 13 Februarie 2012, 13:13 de Gicu
Lichelelor
Dupa ce vineri m-a sunat laura gal zicand ca scrie un "articol" despre procesele mele (?!) cu Pusta, eram sigur ca baga ceva pe teava. Azi lamurim putin, restul cand apare online "articolul". Din 4 randuri constat ca astia va mint cu nerusinare pe toti cei care cititi fituica asat ( si gresiti ca o cititi ), lucru pe care il voi proba cand apare. E normal sa scrie ceva. Nemernicii ies la suprafata cand trebuie. Uitati-va inaintea campaniilor locale din 2004 si 2008 si veti observa ca de fiecare data s-au pretat nevertebratele la atacuri la persoana. Doar de aia sunt platiti! Acum platesc cei care vor sa candideze si cei care sunt deranjati de faptul ca vreau sa aduc in legalitate activitatea cet ( ceea ce indiferent ce scriu mercenarii, tot se va intampla!) si pierd unii comisioane grele. Nu am nicio intentie de a candida la locale sau parlamentare in Oradea si Bihor, deci efortul lor este degeaba ! Daca ei sunt barbati ( cris+chirila+ciucas, 3kkk), atunci pot dovedi pe rand intr-o intalnire intre 4 ochi cu mine. Sa le vad barbatia ! Pana atunci se ascund sub fustele lui laura gal. Halal barbati !
Postat 13 Februarie 2012, 12:37 de Mircea Matei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON