URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bătrânul Neguş anunţă război!

Sătul ca supuşii lui să ia bătaie şi de la poliţişti şi de la interlopi, şeful ţiganilor orădeni, Markovics Sandor senior, zis şi Neguş, ameninţă că îi va scoate în stradă. După o abstinenţă îndelungată, datorată faptului că s-ar fi pocăit ca penticostal, şeful clanului Neguş vrea să protesteze în stradă şi avertizează că, dacă nu i se va face dreptate, va transforma Oradea într-o a doua Craiovă, pentru că Poliţia a fraternizat cu "bandiţii" care îi terorizează familia şi apropiaţii.

Impostorul

După ce i-a făcut criminali pe primarul Ilie Bolojan şi pe managerul Gavril Grebenişan pentru decesul unui nou-născut şi mutilarea unei femei, doctorul Doru Crăiuţ a fost "diagnosticat" implacabil de conducerea Maternităţii: mincinos, submediocru şi hoţ! Împăunat cu titlul de profesor universitar după un doctorat fără nicio legătură cu ginecologia, obţinut graţie clanului Maghiar şi fostului decan al Facultăţii de Medicină Mircea Ifrim, Crăiuţ şi-a însuşit un laparoscop şi s-a pus să opereze deşi nu are calificarea necesară.

Bătălia pentru Salca

Parcul Salca se prefigurează a fi o bombă imobiliară cu efect întârziat, ce ameninţă să arunce în aer proiecte europene de milioane de euro. Consiliaţi de funcţionari din Primărie şi din Oficiul pentru Cadastru, samsarii de terenuri au deschis procese pentru cel mai preţios teren al oraşului, amplasamentul de lângă Lotus Center, câştigând deja în instanţă 5 din cele 15 hectare.

Inconştienţă criminală

Accidentul petrecut luna trecută lângă Vama Borş, în care soţul unei judecătoare şi un poliţist de frontieră au murit după o ciocnire frontală, a fost provocat de alcool. În urma autopsiei, medicii legişti au descoperit că Radu Comşa, soţul şefei Secţiei Penale din Judecătoria Oradea, era într-o stare avansată de ebrietate, având în momentul producerii accidentului o alcoolemie de 2,55 alcool în sânge.

Pământ pe viaţă şi pe moarte

Cele mai valoroase pământuri din Oradea pun cap în cap proprietari, intermediari, cumpărători şi notari. Afaceristul Florian Jurcuţ şi doctorul Mircea Matiuţă îi acuză de trafic de influenţă pe ofiţerul DNA Mihai Ogbarschi şi pe notarul Irinel Dimitriu, ginerele deputatului PDL Ştefan Seremi, întrucât l-au ajutat pe un american să-i înşele cu peste 5 hectare de teren.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
General de brigadă Ioan Baş, Inspectorul-Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana: "Nu suntem pregătiţi în totalitate pentru calamităţi"

Dezastrul care a lovit Japonia n-a lăsat indiferent pe nimeni, astfel că până şi la noi se discută scenariile posibile în cazul unei catastrofe naturale. În timp ce unii susţin că pregătirea pentru asemenea situaţii e nulă, generalul Ioan Baş, inspectorul-şef al ISU Crişana, declară că pompierii ar putea face faţă cu brio unei situaţii-limită specifice zonei noastre. Ofiţerul susţine că militarii din subordinea sa sunt pregătiţi să intervină oricând, ba chiar cu mai mult devotament decât colegii din Occident.

Interzis la grădiniţă!

Directoarea Grădiniţei 45 din Oradea face înscrieri după propriile legi, încălcând regulile Ministerului Educaţiei. Eugenia Ciordaş refuză cererile părinţilor încă din primele zile ale perioadei de înscrieri, pe motiv că a strâns deja suficiente dosare, iar selecţia lor, obligatorie prin lege, o socoteşte doar "muncă în plus".

Fuga de răspundere

Un orădean lovit de o şoferiţă cu asigurare la Carpatica a rămas cu paguba. Deşi a fost tamponat din spate, fiind împins într-o altă maşină, Marius Petruţ a trebuit să-şi repare singur maşina, pentru că asiguratorul a refuzat, găsindu-l pe el de vină.

Cocktail cu gust amar

Doi tineri orădeni se consideră înşelaţi de o firmă care organizează cursuri de barmani. Orădenii spun că au plătit 400 de euro în schimbul promisiunii, dovedite false, că vor primi o diplomă recunoscută. Mojito School ţine din nou cursuri în Oradea, deşi are autorizaţie doar pentru judeţul Vâlcea!

Trageri din inimă

Unde îşi pot "regla tirul" orădenii de toate vârstele pasionaţi de armele de foc? Copiii se pot înscrie pe gratis la Clubul Sportiv Universitar, iar adulţii cu permis de port-armă au la dispoziţie un nou poligon de tragere privat.

Miss independentă

Crina Filip a părăsit casa părintească din Beiuş şi a venit la facultate în Oradea cu planuri mari de a reuşi în carieră. Tânăra îmbină cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice, unde studiază contabilitatea, cu munca la o companie specializată în sisteme de securitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
costi hittler
TRAIASCA HITTLER,TRAIASCA HITTLER,TRAIASCA HITTLER
Postat 24 Martie 2011, 06:39 de hittler
bine face
ine faci costi ca ii exmatricluezi si ii bati ca astia merita cu varf si indesat.lumea stie ce baiat esti degeaba incearca cocalarii astia sa faca orice ca tu ai fost baiat de caracter.te face fricos dar daca esti fricos sau ai fii atuncia ai sta in banca ta nu teai certa cu lumea .fricosi au fost tiganii toteauna.asta stiu si batranii care povestesc ca tiganii toata viata au facut legatorii si au fost informatori.inca odata bravo
Postat 24 Martie 2011, 06:36 de doru
imparat?
ce imparat ii nespalatu ala de negus senior sau ce print e fata aia sparta in cur de romulus.bai fraerilor voi nu stiti ce inseamna sa fii un imparat sau un print.astia sant doua putori urat mirositoare doi sconcsi .manancei canceru pe toti tiganii.
Postat 24 Martie 2011, 06:29 de prince
ciorilor mukles
mai ciores astia care scrieti mai taceti dracului de pisati din gura o data ca numai sa scrieti minciuni si ce auziti din cartier dar pe baietii astia daca va prinde de urechi faceti ca niste purcelusi.vedeti ca tiganii sant cele mai mari sifoane si cei mai mari fricosi din oras.de ce nu au voie nicaieri in oras ?pentru ca sant smecheri?voi numai sa scrieti prostii si nici alea nu le stiti macar scrie corect.jegurile dracului
Postat 24 Martie 2011, 06:22 de west
XXL
PETRE PUSCAS TU AI DAT FOC LA MASINA LUI KALI EU STIU ZDRANTZA K TU AI INCENDIAT A ZIS NEVASTA LUI COSTI MARIE LA PRIETENA MEA ASA K VEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Martie 2011, 03:06 de XXL
kiki
as vrea sa stiu k cine e cel mai smecher din oradea asta pe cuvant k pana aci numa tigani nu a dat in garda restu toti ce inseamna asta ? poi ori suntem golani ori nu mai suntem
Postat 24 Martie 2011, 03:00 de kiki
kiki
saracu costi sufera k nu a putut fii numai caine altora da macar nui nici caine de rasa e un caine raios :-))))))))) el nu a putut fi in rand cu capi el saracu tot sluga a fost si o sa fie ce sa facem aste e saracu cum primeste o palma cum fuge la garda :-)))) si el vrea sa fie haiduc
Postat 24 Martie 2011, 02:56 de kiki
kiki
pe cine o batut costi asta ? pe fraieri? da e cand sta fatza in fatza cu un smardoi e kaka la bul :-)))) mie mia zis pompangii de la peco lucoil capat nufarul k asa a urlat costica marie au nu mai dati chemati politiaaaaaa :-))))))) si era in gienunchi :-)))))
Postat 24 Martie 2011, 02:49 de kiki
fricosilor
nu aveti curaj sa le ziceti in fata astea fricosilor.costi va da pantalonii jos si va bate la curu gol.
Postat 23 Martie 2011, 22:36 de zara
kiki
potolitiva saraciilor stati cuminti mai ales tu costi marie k stim k nu valorez nimic toata viatza ta ai fost o sluga si vei fii asa k nu te mai ambala ! iar jegosu de puscas zi la maicata sa iti comanda sicriu find k da k vin tigani acasa o sa ai nevoie ! costi mai tii minte cand tea batut coli si cu alex bundea cum ai plans in peco si cum ai urlat ?AU NU MAI DATI CHEMATI POLITIA ERAI K O **** ASA K MUKLES K ESTI UN PISAT !
Postat 23 Martie 2011, 13:12 de kiki
costi marie un bulangiu fricos
ma muieee grasa si alba saracia dracului esti tare cu lungu fututi natia in gura nu sti u ce te asteapta da pregatestete cai serioasa treaba fricosule poate iti mai rupi picioru ala incaodata
Postat 22 Martie 2011, 21:58 de trak
hm.....
@ cetateanul....STAI NAIBII ACASA! CUM ITI INCHIPUI CA POTI EVITA UN ACCIDENT FRONTAL LA O VITEZA MARE? VITEZA DE DEPLASARE A AMANDORURA A FOST UN FACTOR DETERMINANT LA REZULTATUL TRAGEDIEI...DAR NU AI DE UNDE SA STI EXACT CE VITEZA DE DEPLASARE AVEA FIECARE, DESHTEPTULE!!! KSKSWHW XIOOJOJ WIOOO WIW WEEIEI...
Postat 22 Martie 2011, 11:52 de marcell
tzigani jegosi
Ma zdrentzelor da si negush ii bataush ii o * de om ala ma ce vb fara voi totzy suntetzy niste pisatzy nu va mai vede lumea in orash cum ii plecat fetitza aia de romi cum vatzi inchis in casa si vb???? ala sal bata pe lungu??? niki macar na dat ca a crepat inima in el de frica GRECU singur la batut nu si fetzitza aia asa ca muclez iar mortu ala ce razboi vrea??? abea mai umbla cal asteapta muartea acasa:)) vrea si el razboi lo pronde lungu io mai da niste picioare in cur:))) ca in piatza....
Postat 22 Martie 2011, 03:43 de tzigani jegosi
o uitat cand si`o luat`o in muian
lungu ii tare ca nu ii acasa printu` ROMI NEGUS si au prins curaj toti romanii....da stati flex... lui negus senior si lui negus junior nu ii frika de 10 ka lungu ....probabil lungu o uitat cand si`o luat`o in muian de la NEGUS degeaba ii mare antrenor de judo.... politia nu face nimik impotriva romanilor da dak kestia asta pe care a facut`o lungu cu negus...o facea un tigan deja de mult se luau masuri drastice ....asa ca imparatu negus ar face mai bine sa ieie el masuri impotriva romanilor asa kum stie el mai bn....
Postat 21 Martie 2011, 19:46 de mugyuri
Zdreanta
Ma saracie de Costi nevasta ti-ai luat? A ****-o tot Sanmartinu, si tovarasu tau Adi Bojanii. Daca o scote-ai la produs dincolo erai si tu baiat dar tu ai luat-o de buna si copil ti-ai facut cu zdreanta aia nu iti e rusine. Ce vagabont esti ma? De la tine nu avem pretentii, esti mai rau ca nevasta ta. Imi zicea Adi Jur ca SUGE bine CRISTINA. Dati-va dracu de panarame.
Postat 21 Martie 2011, 17:55 de Cristina Marie
Costii stii bine ca esti o saracie.
Costi Marie tu stii bine a esti o saracie. Te-a fugarit Briciu care face-a golea scrumierele la chefuri la lbaieti. Adica sclavu lui Grecu .Tu esti mai rau ca piydele. Ai fugit cu 100 la ora. Sa incepem cu VACA. Tu umflatule asa esti de moale ca o vaca. Cand ti-a dat Romi cu Grecu nu ai stiut pe unde sa fugi cu Mercedesu. De ce nu i-ati cautat dupaia. Acuma sunte-ti tari ca nu e printu acasa,.Dar cand v-a venii acasa v-a incepe a doua CRAIOVA.
Postat 21 Martie 2011, 17:30 de Nemuritorul
Laura Gal
Laura Gal de ce nu ai scris ca i-a dat foc Lungu batranu la casa la Negus batranu. Crezi ca nu stim ca esti verisoara lui Lungu si nu scrii ceea ce se intampla. Ca nu ia politia masuri impotriva lui unchiu tau Lungu batranu. Oricum o sa cheme Negus batranu televiziunea ca nu se ia masuri ca Lungu batranu i-a dat foc la casa si inca este in libertate.
Postat 21 Martie 2011, 17:24 de Nemuritorul
a fost provocat de alcool
nu i adevarat dar de viteza politistului de frontiera de ce nu se spune nimic, in mod real amandoi sunt vinovati il vezi ca intra in fata ta si tu intri in el? deci amandoi sunt vinovati pentru ca un sofer bun evita orice impact indiferent cine e vinovat dar cand ai de a face cu NEBUNI care se cred zei ce sa mai zici, decat sa intru in cineva trag pe dreapta frate eu cred ca s a sinucis de oboseala , parerea mea.SI ORICUM asa le a fost dat sa moara. ALCOOLUL , OBOSEALA sunt factori reali de risc dar voi ce aveti?
Postat 21 Martie 2011, 09:05 de un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON