URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Plătim în locul lor!

De ce avem cea mai scumpă apă din ţară: foştii şefi ai CAO, Ioan Ciursaş şi Constantin Tomulescu, pe care primarul Ilie Bolojan s-a mulţumit în 2008 doar să-i "demisioneze", au lăsat în urmă prejudicii de 4 milioane euro. Inginerul Alexandru Avram, cel care i-a furnizat primarului dovezile în baza cărora Bolojan a forţat mazilirea tandemului Ciursaş-Tomulescu, o acuză pe actuala directoare economică Aniko Kuntz că acoperă găurile produse de foştii directori, cu riscul ca paguba să fie suportată din banii publici.

Justiţie alternativă

Patronul Adeplast, Marcel Bărbuţ, o acuză pe judecătoarea Alina Titerlea de abuz în serviciu. Omul de afaceri reclamă că, în două cauze asemănătoare, judecătoarea de la Tribunalul Bihor a dat, în doar două săptămâni, sentinţe total diferite, având însă un numitor comun: defavorizarea sa.

Liber la obsedaţi!

Profesorul obsedat sexual de la Grupul Şcolar Industrial din Suplac a fost albit de Parchet. În ciuda mărturiilor de la dosar, care îi demonstrează deviaţiile de comportament, profesorul Mircea Gheorghe Isoc, notoriu după ce a fost dat în vileag că îşi pipăia elevele, a fost scos de sub urmărire penală de un procuror controversat, care nici nu s-a obosit să ceară examinarea psihiatrică.

Şpagă sau cacealma?

Un lichidator judiciar orădean arestat în 2007 şi judecat pentru şpagă a fost declarat nevinovat. Gabriel Sălăjan a stat arestat două luni, iar trei ani i s-a interzis să iasă din ţară şi să profeseze, pentru ca în final judecătorii să decidă că a fost de fapt victima unui escroc din Primăria Oradea, acum condamnat cu suspendare.

Şmecher de carton

Fiul grefierei şefe din Parchetul Beiuş, cel prins că a spart vilele ştabilor din Boga, a ajuns fără să ştie milionar din ţepe. Ciprian Heredea figurează pe lista neagră a cunoscutului site Antiţepari.ro după ce patroana pentru care lucra ca şofer, şi care avea restanţe la bancă, i-a trecut firma pe nume, ca să-şi poată lua credit şi pe firmă, iar apoi a emis ordine de plată de 1,5 milioane de lei fără acoperire.

Drumuri "topite"

După doar câteva săptămâni de iarnă drumurile Oradiei s-au umplut de gropi şi noroaie, spre disperarea şoferilor. Deşi municipalitatea a comandat firmei Selina lucrări de plombare pe 20 de străzi pline de gropi, constructorul se codeşte să îşi recheme oamenii din concediu, de teamă că frigul ar putea reveni.

Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea: "Primăria mai vinde doar strictul necesar"

Directorul general al Administraţiei Imobiliare Oradea nu etalează imaginea clasică a unui şef din Primărie. Are 33 de ani, a studiat electrotehnica, e un împătimit al pescuitului şi activ pe reţeaua de socializare Facebook. În acelaşi timp, se bucură totuşi de o reputaţie de şef priceput şi dur. Spune despre propria funcţie că are părţi frumoase, dar şi că provoacă un stres aproape continuu.

Sezon de shopping

Afectaţi de criză şi sleiţi după luna cadourilor de sărbători, orădenii sunt ademeniţi din nou cu mari reduceri de preţuri. În majoritatea magazinelor, articolele specifice sezonului de iarnă costă în această perioadă cu 30 până la 70% mai puţin decât atunci când au fost expuse în rafturi.

"Pisica sălbatică"

Puţin cunoscută la ea acasă, orădeanca Renata Tolvai a ajuns mare vedetă la Budapesta. După ce a câştigat concursul muzical Megastar Ungaria, Renata a devenit un idol pentru maghiari, unde e răsfăţată de presă şi unde, săptămâna trecută, şi-a lansat primul CD din carieră.

Stăpâna volanului

Frumoasă şi firavă, orădeanca Reka Kiss a condus prin toată Europa TIR-uri de mare tonaj în curse de săptămâni întregi. Singura şoferiţă de autobuz a regiei OTL are mai multă experienţă decât numeroşi colegi bărbaţi. Patru ani, ea a parcurs la volan sute de mii de kilometri, purtând răspunderea unor încărcături valoroase ce trebuiau livrate în cel mai scurt timp

În ritm de campioană

Multiplă campioană naţională la gimnastică ritmică, Andrada Anton îşi petrece aproape tot timpul pentru a-şi depăşi performanţele. Tânăra e singura gimnastă din Oradea care a reprezentat România la campionatele mondiale, visând ca după retragere să aibă o carieră de antrenor cu la fel de mult succes.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON