URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandal la Maternitate

Lăsată fără blocul de naşteri, cea mai grasă "felie" a Maternităţii orădene, doctoriţa Liana Antal vrea mazilirea managerului Gavril Grebenişan şi a directorului medical Traian Mureşan. Sub pretextul că actualii şefi ai spitalului "persecută" cadrele universitare din care şi ea face parte, fosta directoare s-a plâns propriului soţ, cerându-i să intervină la primarul Ilie Bolojan pentru a-i pune la punct pe Grebenişan şi Mureşan. Iar rectorul Universităţii a făcut-o fără nicio reţinere, deşi mai prudent ar fi fost să-şi întrebe înainte nevasta de scheletele lăsate în dulap.

Unde-i "şeptarul"?

Hoţii de maşini au furat bolidul făcut cadou de sportivul Alexandru Lungu fostei sale soţii. Loredana, care locuieşte la Budapesta, s-a întors în ţară cu maşina înainte de Sărbători pentru o revizie, iar Audi-ul Q7 a dispărut din faţa unui salon de frumuseţe, printre suspecţi numărându-se soţia şi fiica hoţului de maşini de lux Ovidiu Bocşa.

ORADEA NOASTRĂ:
Maşini cu "priză"

De câţiva ani încoace, oricine are o mentalitate "eco", adică luptă pentru salvarea resurselor pământului, şi are şi ceva bani în cont, trebuie musai să deţină în garaj şi o maşină hibrid. Considerate la ora actuală cel mai puţin poluant tip de autoturisme, maşinile hibrid au tot mai mare trecere. Numărul celor înmatriculate lunar în Bihor a ajuns, în medie, la trei. Orădeanca Geta Pop este proprietarul unei asemenea "jucării" şi e extrem de mulţumită de maşina sa.

Războiul Puşcaşilor

Credincioşii ţin închisă de trei săptămâni Biserica Sfânta Treime în semn de protest faţă de prigonirea preoţilor ei. Consiliul Parohial îl acuză pe episcopul Sofronie Drincec că vrea să se răzbune pe preoţii Aurel şi Florin Puşcaş, prin înjumătăţirea parohiei şi numirea unui preot din afară, pentru că au îndrăznit să îl înfrunte.

Bătaie în "lumea bună"

De sărbători, Moşul i-a adus lui Horea Vuşcan o cafteală pentru că a fost bădăran cu o tânără. Preşedintele Mişcării Verzilor din Bihor s-a trezit luat pe sus de câţiva băieţi de bani gata, după ce, afumat fiind, s-a legat de iubita unuia dintre ei.

Escrocheria Trei G

Patronul Trei G Retail, Ion Govoreanu, anchetat de DNA pentru evaziune fiscală, dădea "tunuri" încă din 2005. Poliţiştii antifraudă cer trimiterea în judecată a lui Govoreanu, unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai PDL Bihor, pentru că a importat 1.300 tone de zahăr printr-o firmă creată într-o zonă defavorizată, ca să scape de plata taxelor vamale.

Hotel FM, "cazare" la Eurovision

Oradea dă lovitura pe harta muzicii uşoare cu trupa Hotel FM, care va cânta în semifinala Eurovision. Trupa formată din Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz, va reprezenta în luna mai România în ultima etapă a Eurovision 2011, cu piesa "Change".

Lioara profesoara

Încă elevă de liceu, Lioara Ciugudean este una dintre cele mai tinere antrenoare de aerobic din Oradea. În pauzele de învăţat pentru examenul de Bac, fiica şefului Poliţiei din Băile Felix îşi învaţă în fiecare zi ucenicele cum să se menţină în formă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
prigoana a inceput
Parintele Eftimie nu mai este vietuitor la Huta.
Postat 10 Ianuarie 2011, 15:16 de ce se intampla
...
abia astept sa-l puna si pe Antal rectorutu Ministeru la punct! Pe el si intreaga lui sleahta de profitori, pe toti prorectorii si pe toate parasutele de la birouri care nu fac nimic si sug banii, cati au mai ramas, ai universitatii! Sa vina ARACIS-ul sa-i dea incredere ridicata pentru toti seralistii si secretarele facuti profesori universitari!
Postat 10 Ianuarie 2011, 13:53 de nu conteaza
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON