URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucian, pericol public!

După ce-a dat chix cu propriile afaceri, Ioan Lucian a dus la faliment şi Federaţia Patronilor Bihor. Lăsată de aventurosul preşedinte cu salariaţii pe drumuri, cu utilităţile neplătite şi cu lacătul pe uşă, organizaţia riscă să piardă peste un milion de euro, fonduri europene, pentru un proiect derulat cu Camera de Comerţ din Hajdu Bihar, dar şi să provoace partenerilor maghiari pagube de alte 3 milioane de euro.

Tripoul secret

Casa lui Silviu Torjoc, fost inspector-şef şcolar adjunct, transformată în cazinou clandestin de către chiriaşi. Sala de jocuri ilegală, desfiinţată săptămâna trecută de poliţişti, era frecventată de jucătorii înrăiţi de poker, precum celebrul interlop Sorin Rădeanu sau impresarul de fotbal Adrian Alexandrescu.

"Revoluţia" foştilor

Foştii manageri ai spitalelor preluate de Primărie şi de Consiliul Judeţean vor să revină în funcţii cu ajutor politic. Prefectul Gavrilă Ghilea e pregătit să atace în justiţie dispoziţiile prin care Ilie Bolojan şi Radu Ţîrle au numit managerii interimari, pe motiv că aceştia nu au absolvit cursuri de management şi, deci, nu corespund "mapei profesionale".

Oradea noastră: Porcărie cu acte

În fiecare vară, dar nu numai, locuitorii din vestul Oradiei sunt obligaţi să suporte mirosul greu de dejecţii ce pluteşte în aer ori de câte ori vântul adie dinspre crescătoria de porci din capătul Ioşiei.

Problema este veche de câţiva ani, iar reclamaţiile curg fără număr pe adresa Primăriei şi a Gărzii de Mediu. Autorităţile pretind, însă, că nu se poate face nimic, deoarece ferma are toate autorizaţiile în regulă şi respectă toate normele de mediu.

Praf şi şmen

Fiul adjunctului de la Jandarmi, trimis în judecată pentru trafic de droguri, a vrut să-l şmenuiască pe poliţistul sub acoperire care juca rolul clientului. Sebastian Lung adusese de la Cluj plicurile cu "sare de baie", un drog sintetic asemănător cocainei, şi - împreună cu alţi trei prieteni - a încercat să-i ia banii poliţistului fără să-i mai livreze marfa.

Furaţi la puncte

Dintr-o greşeală a comisiei de Bacalaureat, o întreagă clasă de la Liceul Don Orione a fost dezavantajată la examenul de informatică, alegându-se cu note mai mici. Absolvenţi de mate-info neintensiv, elevii au primit la proba de informatică subiecte specifice profilului intensiv, iar corectura s-a făcut după grila greşită, astfel că fiecare a pierdut un punct la notă.

Distracţii cu scenarii

Modă nouă: cluburile şi cafenelele din Oradea îşi ademenesc clienţii cu petreceri tematice. Petreceri în costume de plajă sau în pijamale, chefuri ca la nunţi sau chiar de Crăciun, în toiul verii, toate stropite cu cocktailuri la promoţie, au devenit atracţiile vieţii de noapte.

Micuţa domnişoară

Anita Sebestyen a încetat să fie băieţoasă imediat ce s-a apucat de modeling. Abia intrată la liceu, adolescenta a urcat pe podiumurile de modă locale, iar pe viitor îşi doreşte să devină farmacistă sau asistentă medicală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
suspendare activitatii
cum este aprobata de ONRC daca sediul social este in baza unui contract de chirie? cheltuielile aferente sediului cine le suporta ...practic ii obligam pe oameni sa intocmesca contracte DECOMODATE, deci cine obliga cetateanul roman la evaziune, ce are sediul social cu sediile secundare? cei care fac legii PROASTE si nici macar nu au experienta similara in practica, IN VIATA TEORIA nu reflecta practica nici 35%, am facut legi si legii dar practic obligam cetateanul la EVAZIUNE, MULTUMIM DIN SUFLET BUGEATRIILOR SI POLITICIENILOR, CORUPTI si fara intelepciune.
Postat 10 August 2010, 14:36 de suspendarea activita
cei de la finante
primesc salarii indiferent ca se infiinteaza noi sau se modifica sediile sociale, in concluzie se omoara cu munca cred ca sunt cel putin 2 subordonati si un sef care nu stie ioc legislatie dar da din UMERI noi suntem ostasi care facem ce ne spune un alt superior care pregateste practic meniul pentru a face familia lui banii la negru cat de multi, pacat ca ne place sa lingem oasele(platite din banii nostri) aruncate de altii, PACAT!
Postat 09 August 2010, 19:52 de ANA
presedintele
cine urmareste daca expertii contabili emit facturi si contracte pe firmele carora le a vizat BILANTUL ?Nimeni pentru ca e o forma a unor grupuri infractionale de a a insela si provoca pagube cetateniilor si statului , multi vor spune nu e necesar contractul dar factura si chitana eu cred ca este, cum sa faca dovada in instanta omul ca e acuzat ca a furat stampila simtiti cata mizerie creata de o birocratie INUTILA impusa de oameni care practic se adapteaza doar la anumite nivele sociale nu la toate nivelele? e ff urat ce se intampla in practica, ne lovim numai si numai de verigi si verigi inutile avem un lant lung si fara ROST ii purtam greutate suntem inlantuiti mai munciti daca mai aveti putere! nu am auzit ca garda sa verifice profesiile libere, nu le da voie seful cafi nora e expert, sotia avocat, etc MULTUMIM CORPUTIEI la nivel local ca exista dar sa si muncesca in locul nostru.
Postat 09 August 2010, 19:42 de woow
presedintele
cine urmareste daca expertii contabili emit facturi si contracte pe firmele carora le a vizat BILANTUL ?Nimeni pentru ca e o forma a unor grupuri infractionale de a a insela si provoca pagube cetateniilor si statului , multi vor spune nu e necesar contractul dar factura si chitana eu cred ca este, cum sa faca dovada in instanta omul ca e acuzat ca a furat stampila simtiti cata mizerie creata de o birocratie INUTILA impusa de oameni care practic se adapteaza doar la anumite nivele sociale nu la toate nivelele? e ff urat ce se intampla in practica, ne lovim numai si numai de verigi si verigi inutile avem un lant lung si fara ROST ii purtam greutate suntem inlantuiti mai munciti daca mai aveti putere! nu am auzit ca garda sa verifice profesiile libere, nu le da voie seful cafi nora e expert, sotia avocat, etc MULTUMIM CORPUTIEI la nivel local ca exista dar sa si muncesca in locul nostru.
Postat 09 August 2010, 19:41 de woow
presedintele
Federatiei patronilor ar trebui sa ne reprezinte drepturie in ce priveste sediile sociale si anume proasta birocratie impusa la Finante hartie xeroxata in plus, drumuri in plus, timp irosit.SOOCC finantele nu fac distinctie intre spatii cu camere si spatii distinct paratajate, nu fac distinctie intre persoane juridice si profesii liberale.INTR UN cabinet de avocat nu exista sedii sociale exista gazduire temporara cu servicii de colectare corespondenta, primire faxuri, iar persoanele juridice pot oferi servicii incluse dar prin inchiriere sediu social fara activitate de birou.LEGAL o firma poate avea sediul social fara activitatae autorizata la sediu si sedi secundare cu activitate autorizata...ce este asa de greu de inteles in Practica? ESTE legal ca o firma declarata inactiva de finate sa platesca impozitiul minim si in plus ea sta in aer ca nici radiata nu poate fi cu datorii la stata? il obliga pe om sa si faca alta sau ce sa incaseze la negru? cine urmareste daca expertii contabili emit facturi si contracte pe fiemele cizate?omul se trezeste si fara contract simtiti cata discriminiare fiscala? smititi cum altii isi fac legii pentru turmele lor...de ce permitem asemenea abuzuri?
Postat 09 August 2010, 19:28 de woow
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON