URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Nu rata noul Bihoreanul tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A şantajat, dar e nevinovat

După ce a şantajat un profesor ca să ajute PDL-iştii în campania electorală, inspectorul şcolar şef Dorel Luca a fost scos basma curată de procurori. Deşi a primit mură-n gură înregistrarea audio a şantajului, Parchetul Curţii de Apel Oradea a decis neînceperea urmăririi penale împotriva lui Luca pe motiv că dovada, fiind obţinută fără acordul unui judecător, nu e... probă.

"Accidentat" pe viaţă

BIHOREANUL vi-l prezintă pe şoferul acuzat de moartea poliţistului Ionuţ Petrovai. Conducătorul auto de care poliţistul s-a izbit cu motocicleta este un tânăr de 31 de ani, secretar la Facultatea de Drept, căsătorit şi tată al unui copil, care s-a ales nu doar cu coşmaruri de pe urma tragediei, dar şi cu ameninţări de tot felul.

O ţeapă cât cartierul

Procurorii DNA cercetează modul în care s-a falsificat un contract al Administraţiei Imobiliare Oradea. Contractul prin care Primăria s-ar fi obligat să cumpere un bloc din Cartierul Soarelui a fost folosit de proprietarul acestuia, afaceristul Radu Olteanu, ca să obţină un credit de 5 milioane de euro.

Fabrica de aur negru

După 10 ani de furt, 3 ani de rugină şi 2 de retehnologizare, Rafinăria de la Suplacu de Barcău îşi reia producţia în această săptămână. Investiţia în retehnologizarea instalaţiilor de producţie a bitumului şi a combustibililor pentru centrale termice a atins 20 de milioane de euro, iar rezultatul este cea mai modernă şi nepoluantă rafinărie de ţiţei din România.

Nebuna de la grădi

Educatoarea de la Grădiniţa 56, pe care părinţii au acuzat-o că maltratează copiii, este anchetată de Poliţie. Deşi anual era reclamată pentru agresarea copiilor şi chiar fusese declarată inaptă psihologic, educatoarea Daniela Barta a rămas în învăţământ pentru că o altă comisie medicală a revenit asupra diagnosticului iniţial.

În unire stă scăderea!

Ilie Bolojan vrea să scadă cheltuielile de personal prin comasarea serviciilor pe care Petru Filip le-a externalizat. Prin unificarea aparatului birocratic, urmată de reducerea posturilor care se suprapun şi de disponibilizări în regiile locale, schema de personal a municipalităţii va fi mai "zveltă" cu 200 de posturi.

Jenei, între Ghencea şi Gruia

Steaua şi CFR Cluj se bat pentru cel mai iubit dintre orădeni: Emeric Jenei. În vreme ce telefonul de la Gigi Becali, cel care spunea la televiziuni că şi l-ar dori în Ghencea, nu vine, fostul selecţioner este ofertat de conducătorii de la Cluj.

Sesiunea de distracţie

Începe Studfest, primul festival studenţesc de amploare desfăşurat la Oradea. Din 19 până pe 23 mai, tinerii orădeni, studenţi sau nu, sunt aşteptaţi la concerte, filme, teatru, dezbateri şi conferinţe cu personalităţi ca Andrei Marga şi Mircea Diaconu.

"Zimbri" de Bihor

La marginea Pădurii Negre, în comuna Şinteu, s-a înfiinţat prima crescătorie de bizoni din România. Iniţiată de un neamţ şi un austriac, afacerea cu bizoni face parte din cel mai ambiţios proiect agroturistic conceput în ultimii 20 de ani în judeţul Bihor, al cărui scop declarat este să transforme zona într-un al doilea Tirol.

Frumoasă şi cuminte

Deşi e curtată pentru reclame, Alexandra Voroneanu se concentrează pe învăţat, căci se apropie Bac-ul. Fiindcă vrea să devină un medic stomatolog cu cabinet propriu, orădeanca se pregăteşte şi pentru examenul de admitere la facultate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Justitie corecta si impartiala vrem, nu una "portocalie"!
Ref. articol: "A șantajat, dar este nevinovat" I. Înregistrarea s-a făcut într-un loc public (ex: biroul inspectorului sef/directorului de scoală, în incinta școlii s.a.), sau nu (ex: la bar/restaurant, sub influenta zeului Bachus s.a.)? Daca, da, atunci care este problema? Nu a fost (și) video? II. Ținând seama, ca în "Epoca portocalie", înregistratul (video/audio) unora (cu precădere ...din opoziție), de către al alții, a devenit un "sport național", mai ceva ca în "Epoca de aur", atât inspectorul șef ISJ Bihor, directorul de scoală, cât și dl Mocan, "se presupune ca oamenii știu ca sunt filmați", (n.a.: sau înregistrați, în general)! Deci, dle judecător, și din cele declarate, se confirma faptul, ca înregistrarea constituie o proba valabila!
Postat 17 Mai 2010, 17:19 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON