URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Laszlo Tokes, părăsit de nevastă

După ce anul trecut şi-a făcut bagajele şi s-a mutat de acasă, soţia europarlamentarului Laszlo Tokes a cerut Judecătoriei Oradea s-o despartă de preotul pe care îl acuză de preacurvie.

În vreme ce propovăduia morala creştină, fostul episcop reformat îşi maltrata psihic nevasta şi o înşela. Edith Tokes îl acuză pe Laszlo Tokes că i-a făcut viaţa un calvar prin abuzuri şi batjocură, marginalizând-o sau punând-o să comunice cu el doar prin scrisori, şi ameninţă că va dovedi în instanţă escapadele extraconjugale ale bărbatului, cu bileţele, sms-uri şi scrisori de amor primite de la amante.

Prefect fără acte

Lovitură de teatru: după ce prefectul Gavrilă Ghilea a atacat două hotărâri ale Consiliului Municipal, juriştii Primăriei i-au contestat calitatea de reprezentant al Guvernului. Numit în februarie 2009 ca prefect interimar, până la organizarea concursului pe post, Ghilea nu a mai fost confirmat oficial în funcţie după examenul pe care l-a dat în luna septembrie.

Au greşit drapelul!

Demnitarii bihoreni bâjbâie când e vorba să descrie însemnele de pe drapelul judeţului ori de pe cel al Oradiei. Ignoranţa autorităţilor faţă de însemnele judeţului a ajuns până acolo încât, de săptămâni în şir, pe clădirea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean flutură... steagul municipiului Oradea.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
Cseke Attila, ministrul Sănătăţii: "Nu vreau să fiu un ministru simpatic"

La 36 de ani, "ungurul de la Sănătate" e cel mai tânăr ministru pe care l-a avut România vreodată la acest minister. Vorbeşte o română impecabilă şi în spatele politeţei exagerate se ghiceşte un dur.

Că nu curăţă ouă pentru oamenii din subordine o demonstrează chiar promisiunea că, la vară, îi va da pe mâna autorităţilor locale, mult mai dispuse să-i sancţioneze dacă gestionează prost sau hoţeşte.

Martor de serviciu

De ce a dispărut martorul secret din procesul tânărului judecat pentru uciderea taximetristului Bajkan Peter. Bărbatul care urma să-l incrimineze pe Nicolae Oros s-a retras acuzând că, în lipsa dovezilor, procurorii l-au obligat la mărturie mincinoasă. Aceeaşi reţetă a mai fost aplicată în procesul unei crime finalizat cu o condamnare la 20 de ani de închisoare.

Hyper-război pe mini-preţuri

Ca să-şi fidelizeze clienţii şi aşa împuţinaţi de criză, un hypermarket din Oradea a provocat în mod direct un altul, arătând că are preţuri mai mici decât acesta. Pentru prima oară de când există supermagazine în Oradea, Carrefour Era derulează o campanie publicitară prin care vrea să demonstreze că practică preţuri mai mici decât ale concurenţilor de la Real.

Piraţii gunoaielor

Din cauza unei omisiuni a Primăriei, RER Ecologic nu scapă de concurenţa neloială. Pentru că societăţile comerciale nu sunt cuprinse în taxa specială de salubritate instituită pentru cei fără contract cu RER, o altă firmă de salubritate, Valmax, contractează operatorii economici chiar dacă nu are drept de practică în Oradea.

Legea nemulţumirilor

Legea educaţiei ar putea transforma Universitatea din Oradea într-o filială a celei din Cluj. Universitarii orădeni contestă nenumărate articole din proiectul noii legi a Învăţământului şi cer parlamentarilor bihoreni să nu-l voteze.

Clinchet de lumină

Inedit: Un cor de clopoţei va susţine la Filarmonică, în a doua zi de Paşti, un concert caritabil. Scopul spectacolului e strângerea de fonduri pentru 18 orădeni ţintuiţi la pat de scleroza multiplă, pe care membrii Fundaţiei Speranţa Levi îi îngrijeşte la domiciliu ca voluntari.

MISS BIHOREANUL
X-treme Ofelia

Ofelia Praja îşi aşteaptă majoratul ca să poată... sări cu paraşuta. Pentru că are o fire de lider, adolescenta organizează toate spectacolele din liceul ei, iar pentru relaxare participă la serate de tango şi cha-cha.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON