URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2014, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
PSD rade Oradea

Vicepremierul Liviu Dragnea a venit în Bihor cu pomeni pentru comune şi a plecat ameninţându-l pe primarul Ilie Bolojan că taie Oradea de la fonduri.

Preşedinte executiv al PSD, ministru al Dezvoltării, vicepremier şi viitor prim-ministru în cazul câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, Dragnea a fost scos din sărite de acuzele edilului că Guvernul nu-şi plăteşte datoriile către Oradea şi că deschide noi şantiere, lăsându-le în paragină pe cele vechi.

S-a furat un lac!

Halucinant: lacul din comuna Paleu, întins pe 14 hectare şi care până anul trecut era principala atracţie a zonei, a dispărut.

În timp ce localnicii susţin că lacul a fost distrus de fostul primar Papp Gyorgy, care l-a golit să-şi umple cu apa şi cu peştii din el propria baltă privată, aflată în apropiere, bărbatul pretinde că lacul a fost "secat" de necunoscuţi care au vrut să-i fure peştele.

Vândut "pe datorie"

Ca să fenteze noua lege privind tranzacţiile cu terenuri extravilane, care îi obligă să alerge după zeci de acte, bihorenii îşi vând pământurile pe ascuns.

În trei luni de la intrarea în vigoare a Legii 17/2014, tranzacţiile cu terenuri extravilane s-au redus în Bihor cu două treimi, proprietarii declarând la notari, în fals, fie că îşi donează pământurile, fie că le cedează în contul unor datorii fictive.

Porcărie în doi

Bărbatul care l-a mituit pe agentul Ionuţ Sala de la Poliţia Rutieră cu un porc îşi amanetase motocicleta ca să facă rost de şpaga pe care i-o ceruse poliţistul.

Subofiţerul a pretins ca porcul să fie tranşat în două jumătăţi ca să-l poată împărţi cu colegul de echipă, agentul Sorin Rus, pe care procurorii l-au făcut, însă, martor în dosar.

ORADEA NOASTRĂ

Începe curăţenia de toamnă!

Calendaristic, vara s-a încheiat, iar până să înceapă sezonul rece, orădenii sunt îndemnaţi la hărnicie. Pe 22 septembrie, Primăria şi operatorul licenţiat de salubritate al municipiului, RER Ecologic Service, dau startul campaniei de curăţenie de toamnă.

Timp de şase săptămâni, RER Ecologic Service va amplasa în oraş containere destinate colectării deşeurilor voluminoase şi vegetale, pe care apoi le va transporta gratuit, aşa încât orădenii să nu aibă niciun motiv să nu-şi cureţe casele şi curţile...

Săptămâna sănătăţii

Străzile noastre, alegerea noastră! Acesta e motto-ul celei de-a treia ediţii orădene a Săptămânii Mobilităţii, şase zile în care cetăţenii sunt îndemnaţi să folosească mijloacele de transport mai puţin poluante şi să facă mai multă mişcare.

De marţi până duminică, în organizarea Primăriei, a Asociaţiei Transregio, a OTL şi a Asociaţiei Probikers, pe străzile oraşului se vor desfăşura felurite întreceri dedicate amatorilor, de la concursuri pe bicicletă la competiţii de streetball.

INTERVIU

Mihai Jurca, "naşul" primei asocieri între sectorul public şi cel privat menite să promoveze turismul orădean, consideră că potenţialul turistic al Oradiei este enorm: "Trebuie să ne facem cunoscuţi!"

Orădenii şi-au spus dintotdeauna că oraşul lor este special şi merită să fie vizitat, mai ales pentru bogăţiile sale arhitecturale. Totuşi, în trecut nu a existat nicio strategie menită să arate că în nord-vestul României există o asemenea bijuterie unică.

Acum, Primăria a decis să înfiinţeze Asociaţia de promovare a turismului în Oradea, responsabil de organizarea ONG-ului fiind Mihai Jurca, angajat al Eurobusiness Park. Scopul e clar: aceasta trebuie să "scoată în lume" oraşul, aducându-i vizitatori.

TIME OUT

O Toamnă de 10

Invitaţi pe toate gusturile. Aşa poate fi descris, cel mai concis, programul Toamnei Orădene din acest an.

Festivalul organizat de Primărie se va întinde pe parcursul al doar 10 zile, dar atracţiile vor fi multe, de la concerte rock, pop, folk şi folclorice, desfăşurate atât în sală cât şi în aer liber, până la un mini-festival al fanfarelor militare din ţară. O premieră pentru orădeni...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Masonul Pavel
Emilian Pavel se intoarce azi in Oradea si ca prin minune tocmai astazi reincep postarile de gherila impotriva lui Bolojan. In politica nu exista coincidente! :)
Postat 15 Septembrie 2014, 21:41 de Detectiv
Plimbare cu barca
Pentru deblocarea situatiei, eu ii propun lui Bolojan ca data viitoare cand mai vine Dragnea pe la Oradea sa organizeze o plimbare cu barca pe Cris. Sa faca baiatu o tura, doua pe langa primarie cu barca, poate isi schimba omu parerea despre Oradea si oamenii de pe aici. Eventual poate il ia si pe Mickey Mouse cu el.
Postat 15 Septembrie 2014, 15:43 de gigi politicianu
.
jegu p*** de dragnea. De parca pana acum primeam vre-un ban de la centru... si-i baga el toti in buzunar. Acuma vine sa ne scoata ochii cu niste microbuse pe care tot noi le-am platit si mai vrea sa ii si multumim? gunoi de om
Postat 15 Septembrie 2014, 15:19 de David
@tragic
Daca ceea ce ai postat si crezi imi pare rau de tine. Esti paralel cu realitatea zilei . DACA esti un pupincurist care postezi la comanda partidului esti un mare gunoi !!! Simt ca esti din categoria a doua , aceea de gunoi care pui mana la marea minciuna a partidului hot, mafihot psd !!!! ce legatura este intre pensii si datorii???? Pensiile trebuie sa vina din fondul de pensii nu din fondul de investitii. Dar fondul de pensii este manact de catre camarila psd-ista care majoreaza la greu pensiile APV-istilor si tortionarilor care nu au facut nimic bun pentru Romania.
Postat 15 Septembrie 2014, 13:31 de eu
Totata SCARBA !!!
dragnea alaturi de PSD este cancerul care roade din 1989 Romania !! El , dragnea este unul din exponentii reprezentativi ai camarilei politruce a PSD-ului(fns,psdr, ps....) nascuta de tatucul ilescuKGB si desavarsita de sarbu(socrl lui poAnta), vacaroiu, nastase7case&compania !!!! Copii lor poAnta, dragnea, ........ sunt adevarate masini de mintit,santajat, furat, devalizat .... demni urmasi a inaintasilor numiti mai sus si pentru care am toata scarba !!!
Postat 15 Septembrie 2014, 13:27 de scortosul
Bolojan e doar un INTERLOP nu un om politic
Bine a gandit , cui sa dea Dragnea la cei care au sau la saracii cu pensii de mizerie ? Bolojan a inghitit in grup infractional criminal milioane de euro, unde s ? In firme fantome ? E o mafie politica ca se ingrozeste orice specialist in drept penal . SARACIA e provocata fortat ca sa voteze si sa poata spaga continua in Primarii. Pentru autrorizatii cata spaga mai dai pe langa investitii , astia se vad baroni locali .
Postat 15 Septembrie 2014, 13:19 de tragic
PSD rade Oradea !!!
Dragnea se transfera in curand la Rahova, ca a ramas libera celula lui Nastase !!! Nici Bolojan nu sta mai bine, ca a adunat atatea nelegalitati la activ incat s-ar putea sa nu apuce finalul de mandat !!!
Postat 15 Septembrie 2014, 11:57 de WinDos
sal
dapoi daca taie fondurile catre Oradea...o sa se voteze singur dl Ponta atunci
Postat 15 Septembrie 2014, 09:36 de salut
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON